Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2012, 11:40:37
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana72 Vezi mesajul
Sunt convinsa ca nu este o tema de discutie noua... dar mi-a atras atentia articolul acesta si l-am gasit foarte bine scris, elocvent si conturat.
http://www.crestinortodox.ro/editoriale/despre-moda-96197.html
Foarte frumos realizat editorialul... Ne pune pe ganduri... Eu inca incerc sa repar ce am stricat pe la 15-16 ani... M.am vopsit fara acordul parintilor si am pirdut cam mult par atunci... Dupa multe incercari de a gasi o culoare care sa mi se potriveasca, am realizat ca naturalul imi sta cel mai bine. Este foarte greu.sa mai ajungi la culoarea naturala pentru ca se vede foarte urat nevopsit si uite asa... ramanem in chestia asta cu vopsitul periodic. Cu pensatul... la fel... Hai sa ne facem sprancene mai frumoase. Tzeapa... aratam oribil ca mereu tindem sa exageram. Si tot asa... Dorinta asta de a fi placuti in.ochii oamenilor si de a ne asemana cu imagini din.reviste ne distruge adevarata frumusete.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 11:46:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Exact la aspesctul acesta mă gândeam și eu și am vrut să-l menționez, dar am ezitat. În gând mi-a venit exemplul monahilor ... ai vazut tu vreun monah facând nudism?
Ai vazut monahi sa faca plaja? Eventual imbracati in rasa?

Si apropo, nu era reclama la nudism :))
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 11:47:42
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Citat:
Exact la aspesctul acesta mă gândeam și eu și am vrut să-l menționez, dar am ezitat. În gând mi-a venit exemplul monahilor ... ai vazut tu vreun monah facând nudism?
Atunci erau fara de pacat. Nu vedeau, ca acum, in sens pacatos trupul cuiva. Acum... lucrurile stau altfel... din pacate. Trebuie sa privim lucrurile precum copiii. Dar suntem atat de impatimiti ca nu mai vedem decat raul...
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:00:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ai vazut monahi sa faca plaja? Eventual imbracati in rasa?
Păi vezi...nu ai văzut..deci să luam aminte.

Citat:
Si apropo, nu era reclama la nudism :))
Bineînțeles că nu era reclamă la nudism...a fost un mod de spune...am folosit limbajul tău "Adam și Eva erau nudiști".
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:05:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Atunci erau fara de pacat. Nu vedeau, ca acum, in sens pacatos trupul cuiva. Acum... lucrurile stau altfel... din pacate. Trebuie sa privim lucrurile precum copiii. Dar suntem atat de impatimiti ca nu mai vedem decat raul...
De acord cu tine. Atunci să ne ferim de păcat...dacă vedem mai mult rău decât bine la un om îmbrăcat sumar...atunci de ce să nu ne ferim în primul rând noi de a sminti pe cineva și apoi și noi să ne ferim ochii de sminteală. Lucrurile sunt atât de simple numai că noi oamenii le complicăm cu mintea nostră...apoi ne plângem și nu știm de ce ne doare capul și unde ni l-am spart.

Last edited by ovidiu b.; 31.07.2012 at 12:10:41.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:06:28
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Adam si Eva erau nudisti.
Abia dupa ce au pacatuit li s-a facut rusine de goliciunea lor.

"Adam și femeia lui erau amândoi goi și nu se rușinau." Facerea 2:25

"Iar femeia a zis către șarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncați din el, nici să vă atingeți de el, ca să nu muriți!"
Atunci șarpele a zis către femeie: "Nu, nu veți muri!
Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul".
De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el.
Atunci li s-au deschis ochii la amândoi și au cunoscut că erau goi, și au cusut frunze de smochin și și-au făcut acoperăminte." Facerea 3:2-7
da, asa este.
Daca am avea starea protoparintilor din rai, probabil nu ne-am mai rusina. Dar ei erau inconjurati de slava.
Prin cadere, si aici ma refer in mod special la caderea individuala ne simtim parasiti de har si ne rusinam. Sau poate e vorba de alte lucruri mult mai profunde. De o coenstientizare a raului care zace in trup, de mentalitate, de respectul ptr ceilalti.

Ceva s-a schimbat. Vedem chiar cazurilor sfintilor care ajung la despatimire nu renunta la vesmant. Din contra, cautau sa se acopere cat mai bine ptr a nu aduce vreo vatamare sufleteasca aproapelui lor.(cazul sf maria egipteanca la intalnirea cu pr Zosima).

Hmm..interesanta vedere asupra lucrurilor din lumina asta.Niciodata nu m-am gandit la asta.

Last edited by lore86; 31.07.2012 at 12:10:54.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:16:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi vezi...nu ai văzut..deci să luam aminte.
N-ai sa vezi nici calugari casatorit, care sa faca copii si sa mearga cu ei la mare.
Deci, sa luam aminte..ce?

Citat:
Bineînțeles că nu era reclamă la nudism...a fost un mod de spune...am folosit limbajul tău "Adam și Eva erau nudiști".
N-ai pricepit.

Ia exemplu de la lore86, ea a detaliat f. bine.

Last edited by AlinB; 31.07.2012 at 12:29:48.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:29:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
N-ai pricepit.

Ia exemplu de la lore86, ea a detaliat f. bine.
Vezi și punctul meu de vedere de mai sus adresat userului kikyo_ea...e cam apropiat de cel al lui lore86.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:30:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Sau poate e vorba de alte lucruri mult mai profunde. De o coenstientizare a raului care zace in trup, de mentalitate, de respectul ptr ceilalti.
Sau poate fi vorba de lucruri mai superficiale cum ar fi complexele.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:31:17
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
N-ai sa vezi nici calugari casatorit, care sa faca copii si sa mearga cu ei la mare.
Deci, sa luam aminte..ce?
Și dacă ești căsătorit ai dreptul să smintești sau să te smintești?

Last edited by ovidiu b.; 31.07.2012 at 13:00:10.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42
Imbracaminte modesta Smila1 Generalitati 144 19.05.2011 12:36:51
Despre podoabe si machiaj ortodox4life Generalitati 117 24.09.2009 12:21:11
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 16:15:30