Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2012, 09:58:05
Odinsson Odinsson is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.01.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Daca Dumnezeu ne-ar fi vrut tatuati, ne-ar fi facut tatuati. Ne-ar fi facut cu pielea pictata in diverse modele sau culori. insa ne-a facut curati si frumosi. Daca vrem sa aratam celorlalti cum suntem si ce suntem , putem face asta prin faptele noastre nu prin culorile si picturile de pe pielea noastra. Ca putem sa ne zugravim corpul in culorile curcubeului de sus si pana jos iar sufletul si inima sa ramana murdare.

"26. Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!"
27. Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie."

oare ce anume face pe unii din noi sa isi doreasca sa schimbe chipul pe care Dumnezeu a decis sa ni-l dea?
Oare ce anume ii impinge a voi sa schimbe ceea ce Dumnezeu a voit?

Fiecare din cei care au imboldul de a-si picta sau gauri pielea, sau alte parti anatomice ale corpurilor lor, sa incerce sa raspunda cinstit la aceste intrebari.
Daca Dumnezeu ne-ar fi vrut imbracati,ne-am fi nascut imbracati.Oamenii nu ar trebui sa se aranjeze din punctul tau de vedere?Parerea mea ca omul e liber sa isi faca daca doreste tatuaj.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 15:21:41
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mirela, și eu sunt antitatuaje. Dar asta nu înseamnă că eu cred că a te tatua este păcat.
Citat:
În prealabil postat de Odinsson Vezi mesajul
Parerea mea ca omul e liber sa isi faca daca doreste tatuaj.
Omul, in maretia lui de a-toate-stiutor, este capabil ca astazi sa-L descopere pe Dumnezeu si sa se minuneze de desavarsirea Lui, iar maine sa-I serveasca bomboane agricole de bostan cu sare ca obiecte de arta ce desavarsesc... desavarsirea. De ce? Fiindca se descopera dintr-o data in oglinda si considera ca Dumnezeu nu l-a creat desavarsit, ci mai trebuia sa-i puna un fluturas la un picior, o goanga sub buric sau un iatagan pe antebrat...
Care este rostul logic al unui tatuaj? Nici macar nu poate fi comparat cu parfumul, fiindca se presupune ca parfumul are un rost rezonabil: acela de a insela mirosul de transpiratie dupa o lunga zi de vara. Ce poate sa insemne un tatuaj daca nu o provocare in plus?
Omul slab ar face orice numai sa atraga atentia intr-un fel, fie ca-si pune un tatuaj, fie ca-si prinde belciuge pe unde crede el ca e mai "cool", fie ca-si mareste sanii sau fesele, fie ca-si arata tot ce se mai poate arata astazi, iar daca maine apare altcineva care arata si mai mult, poimane devine o moda: ce sa mai ascundem, ca Dumnezeu stie bine cum aratam, doar El ne-a creat.
Pana la urma, fiecare cu "fluturasii" lui, dar nu veniti aici sa spuneti care e parerea voastra in materie, luand-o "filosofic" cum ca nu are sens sa fie pacat. Poate unii sunt copii inca si nu si-au lamurit problema asta din punct de vedere religios. Ce face fiecare in dreptul lui, este o chestiune personala, dar nu-i drept sa pretindem pe un forum crestin-ortodox (ia seama Mihnea, ca nu esti fair-play, aici), ca a te tatua, nu e un pacat. Cine va da acest drept? Daca preotii catolici permit, asa cum permit inca multe altele, fie la voi. Pe noi lasati-ne mai putin "open-mind"...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 16.01.2012 at 15:29:53.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 16:57:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Pe noi lasati-ne mai putin "open-mind"...
Scurt si la obiect !
Vechi 16.01.2012, 18:27:42
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
parfumul are un rost rezonabil: acela de a insela mirosul de transpiratie dupa o lunga zi de vara.
Serios? De asta folosesc femeile parfum? Pai cum asa? Eu folosesc si iarna parfum, atunci cand se presupune ca nu transpiram atat de mult. In plus, ati avut vreodata norocul sa stati in autobus langa vreo mademoiselle care incerca sa isi acopere duhoarea cu parfum? Iti muta nasul. Parfumul, ca si machiajul, vopseaua de par, oja s.a.m.d., are rolul de a infrumuseta, de a atrage atentia, un rol pur estetic. Ei bine, tatuajele au, in general, cam acelasi rol. Ca port un tatuaj pe piele sau ca ma machiez in fiecare zi, fara exceptie, nu e totuna? In plus, tatuajele se intampla sa mai aiba si o insemnatate aparte pentru cel care il poarta.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 18:41:47
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Motivul ptr care se folosesc parfumuri nu este de a masca un parfum neplacut. Nicivorba!
Motivul este unul mult mai binetilcuit, pe care unii il stiau altii nu, dar se bucura de avantajele sale.
Mi-am pus adesea intrebarea de ce o persoana care se parfumeaza lasa o impresie mai puternica, in special celor de sex opus, decat una care nu foloseste parfum?
Raspunsul mi l-a dat un coleg, candva:din cauza feromonilor.
Ce sunt feromonii?

La intrebarea principala “ce sunt feromonii?” se raspunde prin ideea ca ei se folosesc pentru atractia dintre 2 persoane de sex opus. Aceste substante sunt secretate de corp in scopul “imperecherii”, astfel femela atrage masculul din aceeasi specie prin eliberarea feromonilor potriviti pentru a-l aduce la ea.

Unde se gasesc feromonii?

Tuturor ne plac diferite arome frumos mirositoare si le asociem cu diverse lucruri, spre exemplu, foarte des asociem lavanda cu relaxarea. Multi dintre noi folosim parfumuri in diferite moduri, pentru a imbunatati mirosul dintr-o incapere, al hainelor si al corpului nostru. Parfumul este extras din plante si flori si declanseaza diverse simturi cu scopul de a induce anumite stari. Plantele contin feromoni, care se transforma in parfumuri si din acestea catre simturile noastre pentru a obtine reactia dorita.
mai multe detalii aici....http://www.medicina-naturista.ro/sti...romonilor.html

Cred ca am tulburat niste ape. MA pun la zid, astept pietroaiele.
Vechi 16.01.2012, 18:46:47
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit tatuajul e pacat?

Da, ptr ca reprezinta necinstirea chipului lui Dumnezeu. E ca si cum i-am reprosa Domnului ca nu ne-a facut destui de frumosi, ne facem noi mai "atragatori" prin tot felul de artificii.
Tatuajul la barbati(mai nou si la femei) e la fel de grav ca si sulimeneala la femei(cand denaturam prin vopsire chipul lui Dumnezeu).
Ambele sunt o ofensa impotriva Creatorului, care ne-a creat minunati,
Vechi 16.01.2012, 18:53:37
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TudorN Vezi mesajul
Intrebare care vreau sa o adresez e cu privire mai mult la anumite simboluri despre care sunt curios decat despre tatuarea corpului in sine deoarece stiu ca in mare nu este nici agreat dar nici "interzis". Inca nu sunt decis daca vreau sa fac acest pas, insa daca m-as hotari pana la urma, as dori sa imi fac acest simbolul Trinitatii/Triquetra(Tatal, Fiu, Sf Duh). Ceea ce vreau sa stiu este daca acest simbol chiar are vreo tangenta cu crestinatatea :-? , daca reprezinta cu adevarat ceva.
Totodata as dori sa stiu ce parere aveti despre simbolurile din alte religii(hinduism, budism); daca un crestin ortodox le asociaza pentru ceea ce semnifica, insa nu trece de la o religie la alta . EX : Om/Aum. Sper sa nu imi "sara" nimeni in cap prea tare :)
Daca tot vrei sa porti un simbol crestin pe tine, ce te impiedica sa porti o cruce frumoasa la gat?
Vechi 16.01.2012, 19:23:47
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90 Vezi mesajul
Serios? De asta folosesc femeile parfum? Pai cum asa? Eu folosesc si iarna parfum, atunci cand se presupune ca nu transpiram atat de mult. In plus, ati avut vreodata norocul sa stati in autobus langa vreo mademoiselle care incerca sa isi acopere duhoarea cu parfum? Iti muta nasul. Parfumul, ca si machiajul, vopseaua de par, oja s.a.m.d., are rolul de a infrumuseta, de a atrage atentia, un rol pur estetic. Ei bine, tatuajele au, in general, cam acelasi rol. Ca port un tatuaj pe piele sau ca ma machiez in fiecare zi, fara exceptie, nu e totuna? In plus, tatuajele se intampla sa mai aiba si o insemnatate aparte pentru cel care il poarta.
Gradina lui Dumnezeu e mare si cred ca fiecare are dreptul sa traiasca in ea. Despre mirosurile din autobuz, nu prea ar fi de comentat. Unele femei stiu si (se) simt, dar n-au ce face fiindca se intorc de la o munca istovitoare. Despre celelalte, Dumnezeu cu mila. Apoi, unii au probleme digestive, altii hormonale si tot asa... Totusi, uneori prea suntem sensibili. Daca unul vine de la tara si miroase a oaie, ni se pare ca "normal" ar trebui sa miroase a Cristian Dior. Intamplarea face ca pentru fiecare dintre noi va veni acel timp in care se va ridica voalul motivatiilor subiective si cineva isi va declina dreptul de autor al acestor motivatii, ceea ce va fi extrem de trist. Ma intreb oare, ce spune duhovnicul unei femei care merge sa se spovedeasca si doreste sa primeasca Sfintele Taine, daca are parul in curcubeu si unghiile "aranjate" intr-un anumit fel?

Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 20:44:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation

Citat:
. Unele femei stiu si (se) simt, dar n-au ce face fiindca se intorc de la o munca istovitoare.
Acum , draga utilizatorule , sa-mi fie iertat, dar aceste femei sunt nesimtite , precum si barbatul aflat in aceasi situatie , tot nesimtit se cheama ! Nu-i firesc sa ai mirosuri urate chiar dupa o zi de munca istovitoare , caci exista apa , sapun , antitranspirante , chiar si bicarbonat de sodiu , ce indeparteaza posibilitatea aparitiei acestor arome nedorite ale nespalarii , ale nesimtirii , ale nepasarii , etc . . . .
Vechi 16.01.2012, 23:03:41
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Am spus eu ca uneori suntem prea sensibili si gata de a pune etichete. Sunt multi, foarte multi care cauta cu disperare un loc de munca si aproape ca nu mai pun nici o conditie, cel putin pana trece un timp si gasesc ceva mai bun. Cati patroni ofera cu adevarat conditii angajatilor, asa cum ar trebui? Chiar daca angajatorul a facut dovada ca are de toate, pentru confortul angajatilor, acestia nu pot sa le foloseasca, fiindca de adoua zi isi vor cauta de munca in alta parte. Cati santieristi au sansa sa faca un dus la munca, sau macar timp sa se spele cat de cat sumar? Va spun sigur ca prea putini, fiindca nimanui nu le pasa de treaba asta. Femeile care miros la plecarea de-acasa, au o problema, dar poate si alea au fost batute de un barbat betiv, si au dormit pe unde au putut. Femeile care nu au munca de birou si se intorc istovite dupa ce au carat stive intregi de cearceafuri, haine prin depozite si cine mai stie pe unde si-au rupt oasele, eu unul nu am dreptul sa le condamn. Vede Dumnezeu si stie El ce si cum. Cat despre... antitranspirante, cred ca intram intr-un domeniu delicat; in primul rand parintii nostri au trait fara asa ceva, iar noi am supt la sanul mamei intre doua randuri de prasit la camp... Acum ne-am sensibilizat si am uitat de unde-am plecat... Exista doua forme de nesimtire: una este acea in care ai posibilitatea sa te speli, dar n-o faci, iar alta sa crezi ca esti cu ceva mai deosebit decat cel care miroase, din alte motive. Cel care e constient ca miroase si abia asterapta sa ajunga acasa sa se spele, se simte cel mai prost si i se pare ca toata lumea se uita numai la el. Acela nu-i drept sa fie judecat. Si-apoi, autobuzul nu-i al parfumatului sau al transpiratului. "Sensibilii" pot lua taxiul pana la birou. Santieristii intre ei sunt mai toleranti... Uneori suntem mai indulgenti cu betivii sau fumatorii inraiti, care scot niste duhori cu totul insuportabile, dar mai inraiti impotriva celor care miros a transpiratie dupa o zi de munca. Eu la acest gen de miros m-am referit, si nu la altceva.

Last edited by Mosh-Neagu; 16.01.2012 at 23:06:30.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
simboluri neintelese sorinpetoanca Pictura si Sculptura Bisericeasca 8 11.03.2014 00:23:35
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 17:03:45
Pot anumite icoane sa dauneze? tigerAvalo9 Generalitati 5 01.05.2010 19:08:29
Cand si cum se tin anumite posturi !!!!! vasiram2006 Rugaciuni 13 23.01.2009 08:34:56
Despre simboluri si rituri strajeru Secte si culte 0 26.11.2007 01:34:48