![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca deviez putin de la subiect dar, am citit mai devreme o parere pe care o aud zilnic si pe care nu reusesc sa o accept: suntem toti OAMENI si avem aceleasi drepturi si instincte. Totusi observ de foarte multi ani urmatorul fenomen: cand un OM DE SEX MASCULIN are ceva de impartit cu un alt OM (FIE DE SEX MASCULIN, FIE FEMININ) isi revarsa furia violenta asupra OAMENILOR fara vina care il inconjoara (mutileaza, tortureaza, violeaza si ucide copii, parinti, frati, sotii);cand un OM DE SEX FEMININ are ceva de impartit cu un alt OM isi revarsa furia direct asupra rivalului/ rivalei (ii smulge parul, ii/o zgarie, il/o palmuieste, ii distruge obiectele personale, il/o hartuieste, il/o ucide). Nu cred ca e nevoie de exemplificari.
Sau de cate ori auzim un OM DE SEX MASCULIN spunand ca se teme in casa lui sa faca actiunile cele mai obisnuite (ex: sa inchida o usa de la dulap) de teama sa nu starneasa furia partenerului de viata? De cate ori un OM DE SEX MASCULIN este agresat verbal si uneori fizic in public (parcuri, strada, mijloace de trasport) doar pt ca are un chip sau un corp placut (si nu accept clisee de genul: OAMENII DE SEX FEMNININ provoaca pt ca umbla mai mult dezbracate)? De ce OMUL DE SEX MASCULIN are voie sa patrunda in altarul bisericii si OMUL SE SEX FEMININ nu?OMUL DE SEX MASCULIN ESTE considerat "curat" 30/31 zile din luna pt a intra in sfintele locasuri,pe cand OMUL DE SEX FEMININ poate face asta doar in anumite zile ale lunii din cauza unei situatii pe care a primit-o odata cu trupul, fara sa o fi ales. Nu suntem toti bine veniti, in orice moment, in Casa Domnului? |
|
|||
|
|||
![]()
ei, haideti, nici chiar asa...
|
|
|||
|
|||
![]()
Anna Karenina, o stricata! Imi pare bine! :-))
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact; d-l Horatiu Miron a spus-o, indirect, in stilul dansului profund, laconic si subtil: Anna, centreaza-te si pe creativitatea masculina; cam tot ce te incojoara, fizic, cultural si spiritual este facut de Dumnezeu prin mana, minte si spirit masculin. Sa dea Facatorul cat mai multi "porci" ca Horatiu, atei, agnostici sau nu. Habar nu am filosofie, cu siguranta nu cat domnia sa, dar cand scrie ceva, intelegi macar instinctiv niste lucruri pe care "credinciosii de haita", aia cu proclamarea autosuficientei confesiunii proprii ca si conditie unica si absolut necesara "mantuirii", nu le vor intelege in veac. Sau altii, credinciosi precum Mihnea Dragomir, Scotland the Brave, MariS_, Ioan Cezar, Erethorn, N. Priceputu, AlinB, Mihailc, DragosP, penticostalul, Grigorie, Cristiboss56, si multi, multi alti "porci" si "gunoaie masculine imputite" care fac cinste acestui forum si credintelor lor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt Alexei Vronsky, omul cu raparațiile!
![]()
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 10.01.2012 at 13:41:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Anna, cred ca cel mai probabil tu esti o fire sensibila si te-au afectat prea mult niste lucruri negative pe care le-ai vazut. In mare parte te inteleg, am trecut si eu prin faze oarecum similare. Dar apoi Dumnezeu mi-a aratat ca fata lumii nu era chiar asa cum o vedeam eu.
Intr-adevar in lume exista foarte mult rau, care pleaca de la pacatele noastre. Barbatii sunt si ei oameni si pacatul ii indeamna la lucruri rele, asa cum le poate indemna si pe femei. Numai ca firile sunt deosebite, de aici si slabiciunile lor sunt diferite: de exemplu femeile sunt foarte aplecate spre impodibirea trupului (machiaj, bijuterii, haine mai mult sau mai putin decente etc.), spre barfa si cleveteala, in timp ce barbatii sunt mai vulnerabili la pacatele trupesti, la satsifacerea orgoliului masculin sub diferite forme etc. Si sa nu uitam ca totusi barbatii n-ar vedea atatea trupuri goale si n-ar insela sotiile daca n-ar exista femei disponibile sa faca pacatele respective. Sunt sigura ca daca femeile - sa zicem majoritatea - s-ar schimba si ar adopta o atitudine crestina, foarte multi barbati s-ar schimba si ar veni la credinta. Spunea un Sfant parinte, nu-mi amintesc exact care, un mare adevar: DA-MI O MANA DE MAME CRESTINE SI VOI SCHIMNA FATA LUMII. Ceva similar spune Sf. Apostol Pavel , ca barbatul necredincios se poate mantui prin femeia credincioasa, dar aici deja este in contexul casatoriei. In primul rand trebuie sa accepti ca toti suntem pacatosi, dar ca nu trebuie sa judecam pe nimeni. Dumnezeu ne rabda pe fiecare cu patimile lui, unii se lupta sa se mantuiasca dar altii habar nu au ce e viata crestina si traiesc in pacate fara sa se gandeasca ce rau fac pentru sufletul lor si poate si pentru altii. Acestia au mare nevoie de rugaciune, mai ales cea de la Sf. Maslu. Spunea parintele Paisie Aghioritul ca cel mai bun ajutor pe care poti sa-l dai unui om este sa te rogi pentru el si Dumnezeu il va ajuta pe acela, pentru credinta ta. Este bine ca te intristezi cand vezi ca oamenii sunt in pacate. Dar nu trebuie sa deznadajduiesti sau sa-i crezi pe toti stricati si porci. Cand ai astfel de ganduri gandeste-te la sfintii barbati din Biserica ortodoxa - de exemplu la Sf. Nectarie, chiar iti recomand cartea despre viata sa. O sa vezi cu ce fel de oameni s-a confruntat si el si totusi cata rabdare si nadejde si rugaciune a avut, spre deosebire de noi care suntem asa slabi in credinta. Poate aici intervine neputinta ta, ca doar esti om si ai caderile tale, dar un duhovnic bun si spovedania te-ar ajuta foarte mult. Roaga-te si tu ca sa-ti lumineze Dumnezeu mintea si sa vezi lucrurile corect, pentru ca sigur exista si oameni foarte buni pe care inca nu-i cunosti si care poate te vor face sa-ti schimbi parerea proasta pe care o ai acum despre oameni in general.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) |
|
|||
|
|||
![]()
:)) Era sa spun ceva, dar unii s'ar putea simti indignati, chiar daca as apela la eufemisme. Si mai bine sa nu fim off-topic.
|
|
||||
|
||||
![]()
Incantata,Anna :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand vei merge pe calea desavarsirii,atunci nu vei putea intelege ca un om poate fi rau sau pacatos,vei cunoaste cum sa folosesti sufletul si trupul biologic fara a exagera in infranare sau desfranare;pana atunci , daca doresti te poti indrepta spre aceasta cale,prin studiul atator indicii si puncte de reper care se afla in Ortodoxie,CHIAR DACA CEL CARE O VINDE ESTE PACATOS,TOTUSI CEEA CE VINDE ESTE CALE SPRE SFINTENIE. am scris mult,imi cer iertare. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? | N.Priceputu | Reguli in Biserica | 113 | 19.11.2012 13:12:39 |
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? | AGabriela | Nunta | 151 | 09.11.2012 09:24:09 |
barbatii pot fi fideli unei singure femei? | Jamaica | Nunta | 133 | 10.09.2012 16:06:38 |
|