![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si cu toate acestea, Biserica este dur criticata pentru ca nu se implica in social. Eu cred ca situatia asta e sensibila si ma tem ca de multe ori cei care critica sunt cei care nu au treaba si nici nu vor sa aiba treaba cu biserica!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa vezi ce bilanturi sforaitoare sunt date cel putin o data pe an, pe la intrunirea Sf. Sinod.... Fiecare banut e trecut acolo! "cei care critica sunt cei care nu au treaba si nici nu vor sa aiba treaba cu biserica" Cum asa? sa inchid ochii cand vad ce masini de lux au episcopii nostri. parca e salon auto cand se intruneste Sinodul. Nu zic sa mearga cu Dacia, dar macar sa aiba bunul simt si sa nu le schimbe anual!!!! (Masini de la 15-20 de mii de euro in sus). Cum "sa ai treaba cu biserica"? Adica sa ma las manipulat de niste maimutoi care au luat parohii pe bani grei dupa ce au terminat Facultatea de Teologie, cu taxa, prin nu stiu ce centru universitar obscur???? Unu din ala care vine la parohie, isi trage fundatie si un consiliu parohial de neghiobi apoi taie si spanzura. Totul pe fundatie, dar de fapt pentru folosinta lui. Social....vede el.... Nu vreau sa generalizez, pentru ca nu e cazul, dar sunt destul de multe cazuri de genul asta.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu cred ca de multe ori saracia tine oamenii in Biserica. Insa parerea mea este ca acest lucru este tragic. Caci de multe ori e o credinta de nevoie, nu de voie. Drept dovada, atunci cand o duc mai bine, aceeasi oameni carea pana mai ieri erau saraci si umpleau bisericile, nu prea mai dau pe acolo. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Urmarind aceeasi logica ca in mesajul tau, sa ne complacem in strea de vames si prostituata cu sanse de mantuire? Sau sa ne complacem in societatea care produce vamesi si prostituate pentru ca, in felul asta, ne apropie de mantuire? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Imperiul Bizantin... cred ca e vorba de doua culturi, cea greaca si romana. In estul imperiului era predominanta cultura greaca, mai filosofica. Multi din Sfintii Parinti o cunosteau si isi elaborau scrierile in concordata cu principiile acestei filosofii. Vestul, in schimb, era dominat de cultura Romei, de dreptul roman, de unde o anumita lipsa de profunditate, dar si o doza mai mare de realism, chiar in scrierile Parintilor apuseni... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca imi permiti iti voi da un argument care zic eu e plauzibil. Oamenii nu s-au schimbat in mod fundamental de 2000 de ani incoace, nu?, aceleasi patimi si probleme, deci daca ar apare Mintuitorul acum printre noi, imbracat modest, saracacios, cine crezi ca ar fi atras de El si cu cine ar forma El Biserica Lui? cu bogatii lumii sau cu oamenii sarmani? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne Ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca NOI credem ca este tragic sau nu ca Ortodoxia este in legatura organica cu spiritul saraciei este PROBLEMA NOASTRA,care este de fapt ratacirea mintii noastre si care nu are nimic de a face cu Pronia Dumnezeiasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu exageram! Saracia de buna voie tine de monahism, saracia poporului nu tine de bunavointa, nu tine de Ortodoxie, tine de oameni, de factori istorici,geografici, politici, economici...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Implicarea Bisericii in politica , un aspect deloc de neglijat ! | cristiboss56 | Biserica Ortodoxa Romana | 319 | 09.04.2016 22:41:23 |
Viata religioasa si cea sociala! | iRoDiOn | Generalitati | 8 | 23.09.2012 18:30:06 |
asistenta sociala | fallen | Intrebari utilizatori | 1 | 22.06.2011 18:35:40 |
Pensia sociala | silverstar | Generalitati | 17 | 21.02.2009 12:15:35 |
biserica ortodoxa si asistenta sociala | v.LIVIU.v | Biserica Ortodoxa Romana | 38 | 02.04.2008 05:19:01 |
|