![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei care sunt pasibili de aceasta dorinta sunt persoanele non-religioase- nici celelalte confesiuni nu propaga solutia sinuciderii sau acceptarea ei-deci indiferent de religie,este un act inacceptabil. In rest,trebuie sa admit ca nu inteleg multe,asa ca am speranta ca toti fratii si surorile sa aibe oarece rabdare cu mine
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Ispita sinuciderii este din ce in ce mai des intalnita. Mai ales la tineri si chiar si la copii. Ma intreb ce pregatire teologica si ce credinta pot avea copiii de 12-13 ani care se sinucid.
Si eu am avut ganduri de sinucidere in clasa a7-a. Chiar eram destul de convinsa ca viata mea n-are nici un sens. N-am facut nimic in fapta, insa gandurile erau de ajuns. Daca nu se intervenea, cred ca as fi pus in practica ce aveam si in gand. Insa, Dumnezeu e mare si in Mila Sa nu m-a lasat. In perioada cand aveam eu gandurile negre, s-a vorbit la ora de religie despre sinucidere. Si am aflat ca ajungi in iad si ca e pacat f.grav, fapt care m-a facut sa tresar si sa imi revin. E o ispita care te urmareste odata ce ai lasat-o sa intre in gandurile tale si in inima, desi tu nu mai vrei sa ai treaba cu ea. Sunt multe de spus si de inteles foarte greu, mai ales din afara. In sfarsit. Doamne, ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am lucrat multi ani cu oameni care au traversat una sau mai multe din instantele suicidului (de la firimituri de ideatie pana la pulsiune incontrolabila si tentativa).
Elementul comun al acestor oameni, dincolo de diversele forme de diagnostic al dereglarii psihismului, dupa constatarea si intelegerea mea, este ca traiesc intre oameni care nu sunt capabili de elementare forme de afectiune. Monstrii absentei daruirii de sine, monstrii reci care voiesc caldura dar nu ofera cu nici un chip, sunt autorii reali ai sinuciderii altora, aceasta survenind uneori ca reactie relativ rapida, alteori dupa lupte si conflicte de ani de zile. Un om inconjurat de oameni care il iubesc asa cum este el, adica neconditionat, nu intra sub ispita sinuciderii. S-a spus ca sinucigasul este bolnav de mandrie. Dar boala celor intre care a trait sinucigasul care este? Ce nume poarta ea? Sinucigasul nu traieste in neant ci in relatii sociale concrete cu oameni vii in carne si oase. Cum sunt acesti oameni? Curati si nevinovati? Creada cine voieste. Sinuciderea este o balarie care creste hranita de balegarul nesimtirii egoiste a semenilor. Similar si in cazul abuzului de substante. Un dependent este o oglinda pusa in fata noastra, ca sa vedem cat de impietriti si salbatici suntem si cat de dispusi sa ucidem in orice clipa pe aproapele, daca nu cu barda, macar cu vorba, cu nepasarea, cu lipsa de elementara afectiune. Cu "e treaba ta" sau "nu e treaba mea" etc. Dar despre aceste aspecte ale vietii (si sinuciderii) dintr-o tara considerata crestina, nu vorbim prea des. Straniu... Sinuciderea este problema ingrozitoare a lumii care suntem noi toti si fiecare dintre noi. Pentru fiecare om care se sinucide in lume, fie si in Kuala Lumpur, eu ma consider imediat si adinc vinovat. Fiecare e responsabil de mersul lumii intregi. Bataia unei aripi de fluture poate declansa un taifun la mii de kilometri distanta. Cu atat mai mult miscarea unui suflet de om pacatos. Lacul straveziu si tainic al duhului duce vibratia cea mai mica a unui suflet corupt si viclean pe drumuri nesfarsite, fara "amortizor" - afara de rugaciunea fierbinte a altuia pentru lume, in duh de iubire. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Foarte bine sintetizat.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu daca sinuciderea poate fi incadrata la capitolul "ispite", deoarece este ceva neplacut...ori ispitele intotdeauna sunt placute! sinuciderea este ca urmare a unei dereglari psihice sau ca urmare a activitatii demonice, daca persoana nu este ancorata in credinta, va ceda.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand omul simte nonsensul ca o ghiara care ii sfarteca fiinta, atunci doreste sa scape cu orice pret: ce e mai dulce decat... sa se termine odata chinul? Si totusi, ce am scris e invalidat de multe ori in practica. De ce? Pentru ca, dominat de puterea nonsensului, omul simte ca ... nici sinuciderea nu ar folosi, deoarece ... e un non-sens! Ce frumos a intins Domnul ultima sansa, ultimul tramvai (mereu incapator)!!! Si atunci, cand se sinucid oamenii? Cand au inceput sa iasa un pic din iadul depresiei, cand lucrurile incep sa prinda un oarecare sens. Si, ingroziti ca nu cumva chinul din care tocmai au iesit sa se repete... se sinucid. Asta, din pacate, chiar capata un sens in mintea hartuita a unui om sfarsit... Asa stau lucrurile in practica. O stiu prea bine, va asigur. De unde reiese, ca aplicatie pentru noi, cat e de important ca dupa ce a iesit din iadul deznadejdii, omul insingurat sa gaseasca pe cineva, un bun samarinean care sa il imbratiseze si care sa ii spuna: de acum nu se va mai intampla. De acum esti cu mine. Bine ai venit! Orice ai face, oricum esti tu, eu te primesc din tot sufletul, frate, si sunt dispus sa pun totul la bataie ca tu sa ajungi sa te afli in siguranta deplina. Ba chiar, in extremis, uite cum sta treaba: mor eu ca tu sa traiesti. Intrucat eu imi primesc astfel Viata, iar tu sansa de a fi partas cu mine la Viata. Acest bun samarinean este, desigur, Domnul nostru Multindurat si Puternic, Prietenul Gentleman Care nu isi retrage niciodata promisiunea. Sau un om de-al Lui. Om care putem fi oricare dintre noi, daca am voi sa pazim a doua porunca, asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu! AMIN+ Last edited by ioan cezar; 13.03.2012 at 00:06:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu toate acestea, relatiile cu semenii (in special cu acestia reci si egoisti) pot duce la sinucidere cand esti dependent de ei. O persoana majora ar trebui sa invete sa fie independenta si sa se fereasca de astfel de monstri. |
|
|||
|
|||
![]()
din punctul meu de vedere...! faptul că cineva dorește să se sinucidă este pură hazardare (eufemistic vorbind)...! nu ești mulțumit de ceea ce ești...? vrășmașul dănțuie de fericire așteptând cu nerăbdare să-i intri în cetate..! (pietul Îngeraș)
nu am de gând să exhaustivesc subiectul, însă fapta aceasta este peste puterea mea de gândire, intr-un simplu cuvânt (inefabil) dacă acea persoană care cugetă la această faptă să se gândească ce va spune în fața Nemitarnicului Judecător Ceresc , să încerece să-și restaurească sufletul! sunt indeajuns de multe moduri de aplanare în astfel de situați...! Domnul iartă orice...! bineînțeles dacă te pocăiești(dacă faci redresare spirituală) să aveți o seară cât mai pașnică...! pacea fie cu voi...! Doamne ajută Last edited by myself00; 13.03.2012 at 19:27:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar Dumnezeu ne trimite mereu oameni care sa ne ajute, dar noi nu in oameni trebuie sa ne punem increderea ci in El. Poate ar trebui sa ne mai amintim de cate ori or fi incercat unii si altii sa ne ajute si noi i-am respins, sau viceversa. Poate ca la un moment dat si Dumnezeu se "satura" sa ne mai trimita astfel de ajutoare si ne lasa cel putin o vreme sa ne descurcam singuri si sa ne recapatam increderea in noi. Cateodata, si respingerea are rolul ei. Poate cateodata functioneaza si psihologia inversa : te calc in picioare, te umilesc, tocmai ca tu sa te inversunezi sa-mi demonstrezi ca nu-i asa (chiar si psihologii mai fac asta cateodata). Probabil e o drama cand incerci metoda asta si nu functioneaza, eu una n-as indrazni sa o aplic niciodata, cel putin nu in mod intentionat. Poate de la unii oameni inveti ceva chiar daca ei de fapt nu intentioneaza asta. Ce te mai poate ispiti? Cand realizezi ca doar pentru a supravietui trebuie sa faci o multime de compromisuri, de lucruri care nu-ti plac si nu te reprezinta, si nu folosesc nimanui decat pentru umplerea buzunarelor si a burtihanelor unora? Sa stiu ca pentru a manca eu si copiii mei o paine amara, unii trebuie sa saraceasca si altii sa se imbogateasca? Ce te mai poate insa impiedica ? Teama ca poate osanda vesnica este ceva mai rau decat oricat de rau ti-ar fi acum in viata? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stați liniștită, dumneavoastră nu sunteți responsabilă pentru ceea ce au făcut părinții dvs, mai ales dacă acele întâmplări au avut loc atunci când dvs erați copil, așadar nu aveați discernământul necesar de a alege între bine și rău. Acum, dacă veți crede în Dumnezeu, dacă veți merge la biserică și nu veți apela niciodată la vrăjitoare, veți fi în siguranță sufletește. Cu siguranță aveți suflet, pentru că Dumnezeu ne-a făcut cu suflet nemuritor. Chiar și după ce trupul moare și este înmormântat, sufletul continuă să trăiască într-o altă lume. Dacă niciodată nu veți practica vrăjitoria orice-ar fi și dacă veți merge pe calea credinței noastre ortodoxe, sufletul dumneavoastră va fi al lui Dumnezeu! Din tot sufletul vă recomand să vă găsiți un părinte duhovnic, să mergeți la biserică și să-L rugați pe Domnul Dumnezeul nostru să-i ierte pe părinții dvs pentru păcatul grav pe care l-au făcut mergând la vrăjitoare. Dvs să nu mergeți niciodată la vrăjitori și ghicitori, nici la preoții hoți care ghicesc în cărțile sfinte, fiindcă toate aceste fapte sunt păcate grave, sunt forme de trădare a credinței. N-aveți nicio vină pentru ceea ce au făcut părinții dvs, dar să nu mergeți dumneavoastră la vrăjitoare, ca să nu vă puneți sufletul în pericol. Știți, au existat și Sfinți care, înainte de a crede în Dumnezeu, au fost vrăjitori. Aceștia, când și-au dat seama că vrăjitoria este un păcat atât de grav, s-au întors la Dumnezeu din toată inima lor, iar El i-a iertat. Dacă puteți, încercați să-i convingeți și pe părinți să se spovedească, pentru ca Dumnezeu să le ierte acel păcat. Și repet: dacă nu veți mai apela niciodată la vrăjitorie, nu sunteți vinovată pentru ceea ce s-a întâmplat când erați copil. Dumnezeu v-a făcut bine și atunci, NU vrăjitoarea aceea! Doar Dumnezeu are putere să ne dăruiască sănătatea. Atunci când v-ați vindecat de leucemie, tot Dumnezeu v-a tămăduit, pentru că El știa că dumneavoastră n-ați fost conștientă de greșeala părinților care, deznădăjduiți fiind, au alergat la vrăjitoare. Acum, orice necaz sau încercare ați avea, să-I cereți ajutor doar lui Dumnezeu, să vă spovediți și să vă împărtășiți, să mergeți la biserică și vrăjile acelea nu vor mai avea nici o putere asupra sufletului dvs. Sper că v-am lămurit cât de cât. Dumnezeu să vă întărească în credință! El este totdeauna cu noi și vrea să ne punem toată încrederea în El!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispita ! | cristiboss56 | Pocainta | 81 | 06.08.2013 23:45:55 |
Ispita de dreapta, ispita de stanga | carmina | Mari Duhovnici si predicile lor | 24 | 31.05.2013 16:22:58 |
Pacatul sinuciderii are iertare? | dorotei | Eutanasia | 94 | 31.05.2011 14:36:02 |
ne dam cu parerea despre pacatul sinuciderii | morgoth78 | Eutanasia | 4 | 02.01.2008 22:59:03 |
|