Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2012, 10:29:42
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Lasati dvs aprecierile critice despre credinta ortodoxa pana veti face parte din ea si o veti cunoaste.Altfel vorbiti despre ce nu cunoasteti sau despre ce v-ati lepadat,dupa cum a fost cazul dvs.
Frate, mă tem că atitudinea asta tăioasă face cu neputință un dialog cu cineva. Bine e să acordăm oricărui interlocutor prezumția sincerității și a nevinovăției. În fond, criticile pe care le aduce Doriana nu sunt la adresa Ortodoxiei, a Bisericii, ci a insuficiențelor, a piedicilor pe care le observă în drumul spre Biserică. Ea ne semnalează niște pietre de poticnire. Noi ar trebui să le luăm și să le dăm la o parte, nu să aruncăm cu ele în cel care s-a împiedicat.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 10:34:36
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Care sunt acele biserici(culte) pe care tu le consideri ca fiind implicate in misiune? Ce intelegi tu prin misiune? D-l N.Priceputu a spus ce inseamna misiunea la ortodocsi, marturisirea lui Hristos prin fapta, prin insasi viata proprie traita.
Propavaduirea Evangheliei prin cuvinte frumoase spuse despre Hristos inseamna ca faci misionarism? Vad ca ortodocsii sunt criticati ca ei nu fac "misionarism" ca altii, ce-ti impart trei brosuri si-ti spun "pocaieste-te". Ortodocsii care fac misionarism sunt cei care dau marturie despre Hristos zilnic, prin cuvintele,faptele si exemplul personal.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 10:34:51
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Care sunt acele biserici(culte) pe care tu le consideri ca fiind implicate in misiune? Ce intelegi tu prin misiune? D-l N.Priceputu a spus ce inseamna misiunea la ortodocsi, marturisirea lui Hristos prin fapta.
Inteleg prin misiune ceea ce intelegeau si apostolii: propovaduire insotita de traire. Neaparat. Propovaduirea fara traire se numeste prozelitism. Iar trairea fara propovaduire nu exista, caci din prisosul inimii vorbeste gura. Iar daca inima e plina de Hristos, vorba va fi la fel.

Sunt multe culte care fac misiune, insa misiunea lor e de multe ori prozelitism. Asta nu tine neaparat de cult. Sunt oameni care fac misiune in mai multe culte, dar mult mai multi sunt cei care fac prozelitism. Caci numai oamenii care sunt plini de Hristos pot sa Il ofere altora pe Hristos. De acea trebuie traire.

Pelerinule/Aletheia, da-mi pace, te rog. Oricum trebuie sa plec putin...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 10:34:59
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Fratia ta,pe aici vad ca s-a dat dovada de o blandete de am ramas fara replica.S-a ajuns sa fie hulita Maica Domnului de catre sectanti si batjocorita Traditia si credinta ortodoxa.Pai cat sa tacem fratia ta?Cine ii obliga sa vina-n casa altuia si sa ia la suturi credinta?Pai daca ma poticnesc ma critica unu ratacit?Orb pe orb il duce-n groapa.Faceti cum doriti dvs sa sa stiti ca lupu isi schimba parul dar naravul ba.Nu ma refer la doamna,dansa doar face aprecieri din ceva ce Parintii au denumit ratacire.Nu ma dumiresc cum pot fi in acest caz aprecierile corecte da probabil ca sunt prea necioplit si este cazul sa ma retrag din discutie,ca sa nu intristez pe altii.Doamne ajuta!+

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 06.06.2012 at 10:45:41.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 10:41:50
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
D-l N.Priceputu
... mai bine „dl nepriceput”. Sau, și mai bine, „N.Priceputu” și atât.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 10:47:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
... mai bine „dl nepriceput”. Sau, și mai bine, „N.Priceputu” și atât.
Credeam ca N este initiala numelui dumneavoastra si Priceputu e numele de scena.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 10:53:50
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Fratia ta,pe aici vad ca s-a dat dovada de o blandete de am ramas fara replica.S-a ajuns sa fie hulita Maica Domnului de catre sectanti si batjocorita
La topicul de care vorbești cred că s-au dat replici corespunzătoare. N-aș vrea să fii mâhnit din pricina intervenției mele de mai sus.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 11:31:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit Doriana

Sunt de acord cu tine. Doar oamenii care au traire autentica in Hristos pot sa le descopere altora Ortodoxia.

Acum cateva luni bune scriam:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=21

Ieri Adriana a scris:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=356

Ce pot sa mai spun? Minunata e lucrarea Domnului.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 12:19:06
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
La topicul de care vorbești cred că s-au dat replici corespunzătoare. N-aș vrea să fii mâhnit din pricina intervenției mele de mai sus.
Nu-i bai,stati linistit,sunt mahnit cand vad alte lucruri,nu cand ma mustra un ortodox.Atunci cad pe ganduri si ma gandesc la ce am gresit.Poate ca dumneata,fiind mai bland,vei reusi sa nu dai cu bata in viespile sectare,dupa cum spunea Parintele Arsenie Boca.Sper ca nici dumneata sa nu te fi intristat din pricina vorbei mele taioase,sa ma ierti in acest caz si fie ca viitorul sa arate ca eu ma insel si blandetea celor ca dumneata sa aiba castig de cauza.Doamne ajuta!+
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 12:57:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu-i bai,stati linistit,sunt mahnit cand vad alte lucruri,nu cand ma mustra un ortodox.Atunci cad pe ganduri si ma gandesc la ce am gresit.Poate ca dumneata,fiind mai bland,vei reusi sa nu dai cu bata in viespile sectare,dupa cum spunea Parintele Arsenie Boca.
Tu imi aduci aminte de o vorba pe care am citit-o cred ca pe forum: dintre un om plecat din ortodoxie si unul sincer plasat in afara ortodoxie, il voi respecta mai mult pe cel din afara. Daca unii au tradat Ortodoxia, o parte din vina o avem si noi (preotul, familia, comunitatea). E trist cand un frate pleaca si adera la alte confesiuni si dureros cand se intoarce ca fratele Cain sau cand vine ca Abel, dar tu-l vezi Cain.

Last edited by ioanna; 06.06.2012 at 13:02:01.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos a inviat! Neagu Andrei Sfintele Pasti - Invierea Domnului 73 09.05.2024 11:29:28
Hristos a inviat! florin7 Intrebari utilizatori 12 02.05.2012 11:44:58
Hristos a inviat! si pentru membri altor confesiuni crestine mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 6 09.04.2010 01:20:01
Hristos a inviat! bmd Biserici Protestante 8 28.05.2009 16:22:39
Hristos a inviat! princess Calugarul 0 29.05.2008 22:18:35