Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2012, 22:23:13
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

Imi pare rau ca nu locuim aproape,i-as fi luat eu in parc pt cateva ore,am f mult timp liber :)
Waw.... dragut si multumesc si intentia conteaza
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 22:25:06
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Eu am niste rezerve privind aceasta cruciulita. E goala. Am citit ceva despre astfel de cruci, dar nu mai gasesc linkul. As sugera o cruciulita desenata pe un medalion care sa aiba, eventual, si o iconita.
Tocmai de aceea am si intrebat, nu eram sigura , acum sa vad ce gasesc in magazin.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 16:24:10
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Insusi Dumnezeu pe cel care-l iubeste il si cearta. Unui parinte i se cer: rabdare, tact, fermitate, simtul umorului, stapanirea sentimentelor etc. Ca sa nu gresim, ne punem adesea in locul copilului si invatam sa-i citim expresia fetei. Daca i-am mai facut observatii si n-au avut efect, poate ar trebui schimbata un pic strategia, astfel incat copilul sa nu se plictiseasca auzind mereu aceleasi cuvinte. In calitate de parinti, sa nu fim pisalogi, caci astfel cuvintele noastre pot avea efect invers. Avem voie sa fim inventivi.
Multumim Antonia pentru cuvintele folositoare. Orice parinte care doreste binele copiilor incearca sa se apropie de modelul descris, dar chiar daca cunosti ce trebuie sa faci, in practica intampini greutati pe care nu le-ai luat in calcul. Este greu sa fii constant in bine... Intampini momente in care simti ca nu mai poti sa faci toate acestea si ai nevoie la randul tau de ajutor si sustinere. Dupa ce au venit cei mici am inteles cat de anevoioase sunt cresterea si educarea lor. Am mare intelegere fata de orice parinte aflat in situatii grele si incerc sa nu mai judec pe nimeni, asa cum faceam inainte cand spuneam: Copilul meu nu va face asa niciodata... caci timpul mi-a dovedit ca practica e tare grea si uite ca si copilul meu...

Citat:
Sa nu uitam sa ne rugam pentru copii. Rugaciunea mamei ii va ajuta sa fie mai placuti lui Dumnezeu.
Rugaciunea ramane prima si cea mai eficienta solutie.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 16:42:39
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit rabdarea

Copii sint plictisiti,mai ales la bloc, parintii sa petreaca timp cu ei,trebuie sa coboram la nivelul lor, sa ne jucam cu ei sa facem proiecte, sa povestim sa-i ascultam ca ei au atitea povesti si atunci vor fi mai linistiti. Asta o spun din experienta mea cu nepotii, ma doare nu ma doare ceva trebuie sa ma joc cu ei chiar si fotbal nu mai vorbesc de colorat.

Mamicile pun prea mare accent pe curatenie sa nu fie un ac miscat de la locul lui.... las ca v-a fi ordine cind v-or pleca copii de la parinti. O parere nu o luati de buna.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 17:22:34
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

Subscriu celor scrise, mai ales la bloc situatia se complica. Dar dam slava Domnului ca ne-a bucurat cu aceste minuni, oricat de greu ne este bucuria nu poate fi descrisa...Ma gandeam la un topic in care parintii sa scrie ce activitati mai fac cu cei mici, in functie de varsta lor, il gasesc extrem de util. Nu stiu daca exista un astfel de topic, daca cred ca ne-am folosi de acest schimb de experienta, uneori ramanem in pana de idei.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 17:30:24
andra_v andra_v is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Copii sint plictisiti,mai ales la bloc, parintii sa petreaca timp cu ei,trebuie sa coboram la nivelul lor, sa ne jucam cu ei sa facem proiecte, sa povestim sa-i ascultam ca ei au atitea povesti si atunci vor fi mai linistiti. Asta o spun din experienta mea cu nepotii, ma doare nu ma doare ceva trebuie sa ma joc cu ei chiar si fotbal nu mai vorbesc de colorat.

Mamicile pun prea mare accent pe curatenie sa nu fie un ac miscat de la locul lui.... las ca v-a fi ordine cind v-or pleca copii de la parinti. O parere nu o luati de buna.
Revin si subliniez: se sta PREA MULT IN CASA. Inadmisibil de mult.

In al doilea rand, copilul chiar NU TREBUIE SA FIE CUMINTE la aceasta varsta. Este absolut necesar sa alerge AER LIBER, sa-si consume energia si, eventual, sa participe la o activitate constructiva: ceva de genul invatam sa punem masa, udam florile din fata geamului, plantam un pom etc. la randul sau, sportul (de preferinta inotul, un sport complet) joaca rol deosebit de important in disciplinarea copilului prescolar si scolar.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 17:46:20
Hartford's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_v Vezi mesajul
Revin si subliniez: se sta PREA MULT IN CASA. Inadmisibil de mult.

In al doilea rand, copilul chiar NU TREBUIE SA FIE CUMINTE la aceasta varsta. Este absolut necesar sa alerge AER LIBER, sa-si consume energia si, eventual, sa participe la o activitate constructiva: ceva de genul invatam sa punem masa, udam florile din fata geamului, plantam un pom etc. la randul sau, sportul (de preferinta inotul, un sport complet) joaca rol deosebit de important in disciplinarea copilului prescolar si scolar.
Asa este copii petrec mult timp la televizor iar cei mai maricei la comp cu jocurile, dar la bloc sint limitati ca na daca iasa afara striga vecinii eh imi amintesc eu. Dar se pot face multe lucruri benefice pentru ei si parinti. Eu ieri am udat florile si cum ma doare piciorul am cerut ajutor la Nicole sa traga furtunul cu apa dupa ea.

A fost f fericita ca a facut ceva si sa si jucat cu apa. Apoi ea ma intrebat sa ma joc cu mingea.. na puteam sa refuz
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 18:14:09
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul

Subscriu la parerea ca trebuie multa activitate, comunicare, joaca cu copiii, nu trebuie sa pierdem legatura cu varsta lor... De asemenea si la observatia legata de curatenie, dar cred ca mai curand ordinea militareasca (curatenie trebuie, e necesara)!!! pe care noi o impunem uneori.. Fiica mea mi-a gasit acul de cojoc, si eu faceam la fel, pana mi-a spus: da' aici ii muzeu? si m-a lecuit!
Reply With Quote
Vechi 10.07.2012, 21:41:36
Hartford's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Subscriu la parerea ca trebuie multa activitate, comunicare, joaca cu copiii, nu trebuie sa pierdem legatura cu varsta lor... De asemenea si la observatia legata de curatenie, dar cred ca mai curand ordinea militareasca (curatenie trebuie, e necesara)!!! pe care noi o impunem uneori.. Fiica mea mi-a gasit acul de cojoc, si eu faceam la fel, pana mi-a spus: da' aici ii muzeu? si m-a lecuit!
Poi vezi asta e... am o cunostinta care cumpara jucarii cu caru la copii ei dar nu ii lasa sa se joace cu ele ca fac deranj, le tine intr-o camera(jucariile) si copii se bat se imping si ea urla la ei,un pic de pedagogie trebuie ca sa ai liniste in casa.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2012, 23:42:59
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Imi amintec de un serial american, pe care l-am vazut cu ceva vreme in urma, nu-mi amintesc numele.
Erau o gasca de femei, toate vecine (numele strazii era numele serialului), fiecare cu problemele ei..
Una dintre ele avea trei baietei, dintre care doi erau gemeni, care-i faceau parul maciuca in pemanenta si care o necajeau, desigur fara intentie, pe vecina lor, o doamna mai in varsta si ""petrentioasa"", care nu suporta galagia, nu suporta mingile pe gazonul ei, nu suporta inocenta copiilor pana la urma...
Intr-o zi, disperata mama ii aliniaza si-i instruieste, trimitandu-i apoi la doamna vecina sa-i ceara scuze si sa devina prieteni.
Copiii se conformeaza, se duc, saluta frumos aliniati ca trei pinguini, tanti ii trateaza sobru, ca pe niste mici adulti, ii pune la masuta si-i omeneste cu ceva fursecuri.
Se incropeste cu greu o discutie, stateau copiii ca la fotografie de buletin, vecina ii intreaba una, alta apoi ii intreaba cati ani au.
Spun pe rand fiecare cat, 5 si 7 ani? nu stiu cat aveau, ceva mai mici...
Apoi unul mai indraznet o intreaba pe doamna cati ani are ea.
Aceasta, cu o urma de cochetarie, zice: cat imi dati?
Copiii o studiaza, se uita unul la altul, si intr-un sfarsit unul din ei spune sovaitor si intrebator: 150?
Vecinei i se lungeste fata, trage aer in piept si le spune strangulat: puteti pleca acasa.

Incercare de imprietenire ratata.
Iti dai seama ca am ras cu lacrimi...
Adriana e delicioasa faza. chiar nu-ti amintesti numele serialului? as vrea sa-l vad fie si numai pentru faza asta.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
un sfat va rog... sper ca aveti rabdare sa cititi Suferinta Generalitati 14 14.12.2011 14:58:33
Rabdare Desideria Generalitati 12 02.08.2011 21:31:21
De ce rabdare? florin.oltean75 Generalitati 57 01.05.2011 20:35:51
ce inseamna m-am sculat din cadere?(rabdare) innocentul Pocainta 0 21.05.2010 17:00:46