Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2012, 19:51:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sau nu știi că Sfânta Scriptură este inspirată din Sfânta Predanie?
Sfânta Scriptură e inspirată de Duhul Sfânt, nu de ....
Reply With Quote
Vechi 27.12.2012, 20:00:37
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Trebuie să te pun și pe tine pe lista celor care îmi confirmă justețea alegerii.

Mulțumesc.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2012, 22:35:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinescu Vezi mesajul
intervin si eu in discutia aceasta. Eu inteleg ca Biblia trebuie sa ne invete adevarul, nu omul. Sa lasam asadar Biblia sa ne invete. Daca acolo (Geneza 2.7) scrie negru pe alb ca Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului si i-a suflat in nari SUFLARE DE VIATA si nu SUFLET...si astfel (prin aceasta combinatie tarana modelata plus suflare de viata) omul s-a facut fiinta vie/suflet de ce sa inversam noi termenii? ca nu neconvin? Oricum adevarul ramane. Prin ideea de suflet nemuritor crestinismul adopta filozofia spiritista si merge pe un teren foarte periculos.
Domnu' adventist/iehovist,

dupa "logica" asta, la fel de bine poti sa spui ca organele - creerul de exemplu, nu au ce cauta in om pentru ca acolo scrie clar: tarana si suflare de viata, altceva nu.
La fel, in pasajul sus amintit, nu scrie nimic despre inteligenta de ex.

Pe de alta parte, urmarind pseudo-logica adventista cu care isi presara ei "teologia", tind sa cred ca pentru ei cel putin, partea cu creerul & inteligenta este adevarata (adica lipsesc cu desavarsire).
Vechi 27.12.2012, 22:38:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si unde scrie ca si orice interpetare a ei este inspirata de acelasi Duh Sfant?
Vechi 27.12.2012, 23:02:18
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinescu Vezi mesajul
intervin si eu in discutia aceasta. Eu inteleg ca Biblia trebuie sa ne invete adevarul, nu omul. Sa lasam asadar Biblia sa ne invete. Daca acolo (Geneza 2.7) scrie negru pe alb ca Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului si i-a suflat in nari SUFLARE DE VIATA si nu SUFLET...si astfel (prin aceasta combinatie tarana modelata plus suflare de viata) omul s-a facut fiinta vie/suflet de ce sa inversam noi termenii? ca nu neconvin? Oricum adevarul ramane. Prin ideea de suflet nemuritor crestinismul adopta filozofia spiritista si merge pe un teren foarte periculos.
Si-atunci te intreb, domnule biblist:
"16.Și Domnul Dumnezeu i-a dat lui Adam poruncă și i-a zis: „Din toți pomii raiului poți să mănânci,
17.dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri!“ Facere 2. Tot negru pe alb scrie si aici!!!

Au murit Adam si Eva in ziua in care au mancat din pomul interzis?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 27.12.2012, 23:06:27
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
De ce nu frecventezi dumneata forumurile neoprotestante...
... sa va convingeti unul pe altul la nesfarsit cu aceleasi si aceleasi pseudo-argumente "biblice"?
Pardon, sa va mintiti unul pe altul si sa va remintiti la nesfarsit?! Cam miroase a foc de iad!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 28.12.2012, 06:34:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si unde scrie ca si orice interpetare a ei este inspirata de acelasi Duh Sfant?
Eu mă refeream la inspirația Bibliei, nu la interpretarea ei. Chiar dacă-l apreciez pe Dragoș pentru postările lui pline de umor, afirmația că Biblia s-ar inspira chipurile din Tradiție, mi s-a părut total deplasată și am sancționat-o ca atare.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2012, 13:04:52
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

in bisericile protestante nu poate exista mantuirea deoarece au un Hristos fals, si sunt rupte de adevarata credinta in Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2012, 23:42:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu mă refeream la inspirația Bibliei, nu la interpretarea ei. Chiar dacă-l apreciez pe Dragoș pentru postările lui pline de umor, afirmația că Biblia s-ar inspira chipurile din Tradiție, mi s-a părut total deplasată și am sancționat-o ca atare.
Pai poti sa te referi acum si la interpretarea ei.
Parerea ta este ca..?

In ceea ce priveste ce a spus Dragos, mai bine raspunde Dragos, desi am o idee la ce se referea.
Vechi 29.12.2012, 08:05:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai poti sa te referi acum si la interpretarea ei.
Parerea ta este ca..?
Părerea mea, nu este doar o... părere, ci este afirmația fără tăgadă a Sfintei Scripturi:

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate" (2 Tim.3,16 - versiunea ortodoxă)

Dacă Biblia este rod al inspirației divine, cea mai autorizată interpretare este cea a ei înăși, așa cum zice celebrul dicton protestant: Scriptura sacra sui ipsius interpres. Deci, dacă Iisus spune o parabolă iar mai târziu clarifică fiecare element al acelei parabole, mai este necesară o interpretare omenească? Dacă proorocul Daniel scrie o profeție încifrată, iar Apocalipsa îi descifrează codul, se cade să apelăm la interpretări neautorizate (uneori chiar în contradicție cu Scriptura), oricâtă autoritate și-ar pretinde respectivii teologi?

Cele două întrebări sunt evident retorice, scutindu-te de un eventual reply...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea la protestanti! Templier Knight Secte si culte 67 20.11.2011 21:13:03
Mantuirea Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 11 02.06.2010 12:15:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 02.11.2006 23:56:38