Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2012, 14:51:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cand am fost eu pe vremuri la Satu-Mare, stiu ca mi-am uitat in camin, in sala de mese, paltonul in care aveam actele si banii. Am revenit peste cateva ore si l-am gasit fix acolo unde il lasasem, cu tot cu bani. Altcineva isi pierduse tot acolo o vesta si un casetofon. Nu le-a gasit unde le uitase, ci le receptie (vreun coleg sau personalul de la curatenie) le adusese acolo.
Ala oras cu oameni civilizati. Din pacate (sau din fericire), e la granita cu alta tara! Imi amintesc bine, deoarece foarte rar mi-am recuperat obiectele pierdute si uitate in Bucuresti.
Vechi 20.08.2012, 14:53:08
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu tot ceea e ce e ilegal e neaparat si imoral.

Normal este ca cel care gaseste un bun sa fie incurajat sa-l restituie proprietarului de drept, iar daca acesta nu apare, bunul sa revina celui care l-a gasit sau macar o parte din el daca e vorba de o suma mai mare.

Daca legea ar specifica acest lucru, oamenii ar fi incurajati sa returneze aceste bunuri gasite dar prin lege asa cum este data, lucrul asta nu se intampla.

Ce se intampla daca cineva gaseste sa zicem un obiect din aur, care are si valoare istorica?
Sigur in majoritatea cazurilor va incerca sa-l distruga pentru a valorifca aurul - nu-l va returna pentru a obtine un castig cinstit si la o adica meritat.

S-a mai intamplat..
.................................................. .................................................. .......

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:44:17.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 15:02:13
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Furtul e atat ilegal cat si imoral, mai ales imoral. Sa nu furi este o porunca de la Dumnezeu.
La partea de ortodoxie stam foarte bine, dar la ortopraxie, Dumnezeu cu mila! De aia ne merge, noua crestinilor, numele de fatarnici!
Vechi 20.08.2012, 15:16:35
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
La partea de ortodoxie stam foarte bine, dar la ortopraxie, Dumnezeu cu mila! De aia ne merge, noua crestinilor, numele de fatarnici!

.................................................. ......................................

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:44:38.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 15:26:34
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Cand am fost eu pe vremuri la Satu-Mare, stiu ca mi-am uitat in camin, in sala de mese, paltonul in care aveam actele si banii. Am revenit peste cateva ore si l-am gasit fix acolo unde il lasasem, cu tot cu bani. Altcineva isi pierduse tot acolo o vesta si un casetofon. Nu le-a gasit unde le uitase, ci le receptie (vreun coleg sau personalul de la curatenie) le adusese acolo.
Ala oras cu oameni civilizati. Din pacate (sau din fericire), e la granita cu alta tara! Imi amintesc bine, deoarece foarte rar mi-am recuperat obiectele pierdute si uitate in Bucuresti.
.................................................. .................................................. ...........

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:45:01.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 15:31:16
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Îmi pare rău, dar nu există o astfel de lege. Singurul text de lege care reglementează chestiunea este cel citat de mine mai sus - a-ți însuși un bun găsit constituie infracțiune.
.................................................. .........................

Last edited by TunsDiana; 21.08.2012 at 16:45:18.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 15:48:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Nu am fost niciodata in Bucuresti, in mare am auzit numai de rele despre capitala, atat de la oameni cat si din ce vad la TV, mi-am format o parere negativa, dar nu e bine sa avem prejudecati, poate daca l-as vizita mi-as schimba parerea. Nu vad de ce ar fi mai putin civilizati ca ardelenii, dar d-voastra trebuie sa stiti mai bine daca stati acolo si aveti experiente negative in privinta obiectelor pierdute.
In Bucuresti poti avea si experiente placute, printre altele, mie personal imi place orasul, dar este o mare diversitate de oameni, pe care nu o poti defini intr-un sens general.
Eu nu inteleg de ce oamenii se bucura asa mult la bunul altuia. Parca mancarea vecinului e mai buna decat cea de acasa, desi are aceleasi ingrediente si parca leul de pe jos e binecuvantare, desi au in portofel niste bancnote.
Vechi 20.08.2012, 16:10:48
mihaila_alin
Guest

Talking

se intimpla si la animale acelasi lucru,fiind un instinct primar.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 16:12:17
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
In Bucuresti poti avea si experiente placute, printre altele, mie personal imi place orasul, dar este o mare diversitate de oameni, pe care nu o poti defini intr-un sens general.
Eu nu inteleg de ce oamenii se bucura asa mult la bunul altuia. Parca mancarea vecinului e mai buna decat cea de acasa, desi are aceleasi ingrediente si parca leul de pe jos e binecuvantare, desi au in portofel niste bancnote.
Hahahaha, pai la noi functioneaza bine si in sens invers, si anume capra vecinului, suntem interesati de tot ce au ceilalti ca ii invidiem daca au mai mult, iar daca noua ne merge prost am vrea tuturor sa le mearga asa si ne bucuram de raul altuia Suntem interesati de ce fac altii ca sa ii barfim etc. Cred ca e tipic romanesc, sau poate si altii au comportamentul acesta, provine de la tara unde toata lumea stia despre toata lumea tot dar diferenta este ca acolo era mai multa iubire si ajutor reciproc.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 16:32:14
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Ce spune biserica despre asta?
Era odată un părinte care mergea la drum cu ucenicul lui. Și văzînd ucenicul un ban pe jos îl întreabă pe părinte: "Să-l iau sau să-l las acolo?" Și părintele îi răspunde: "Dacă l-ai pus tu jos, atunci ia-l."

Mi s-a întîmplat să găsesc în Mall un telefon scump uitat pe o bancă. Am mai gpsit și altădată un telefon ieftin, dar ăsta era ceva de genul 1500 - 2000 de lei la liber. Am cugetat în sinea mea așa: dacă-l las acolo și-l găsește altcineva, un copil de exemplu, omul care l-a pierdut nu-l va primi înapoi. Așa că m-am așezat și am început să sun la cele mai folosite nume din log, dar în scurt timp a apărut proprietarul care l-a recuperat fericit.

Am mai văzut prin ziare cazuri de sume mari de bani găsite de binevoitori și returnate proprietarului. Evident că nu e bine să lăsăm valori pierdute în stradă dacă le găsim, ci să le luăm încercînd a le returna cui le-a pierdut. Uneori este mai complicat, dar se poate chiar și cu ajutorul poliției sau punînd anunțuri...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este oare pacat? Darkanian Pocainta 10 31.07.2012 19:10:08
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01