![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Important in orice polemica este sa nu folosim argumente ad personam.
Insa putem folosi experienta proprie si putem dupa parerea mea sa facem apel la ea, si eventual si la experienta celui cu care vorbim. Problema apare cand asta devine un argument, de genul: 'Tu spui asta pentru ca asa vrei sa crezi, ca sa iti autojustifici comportarea' (fiind folosite lucruri pe care celalalt le-a spus). Sau 'crezi asta pentru ca stai in occident (sau Romania) si esti influentat(a) de ..'. Astfel de 'argumente' sunt din pacate adesea folosite si de catre userii politicosi si corecti in general, si care se vor foarte obiectivi, nu numai de catre cei mai aprinsi si nepoliticosi. Pe mine personal acest gen de argumentari ma deranjeaza si ma supara. Nu zic ca nu mi s-a intamplat si mie, desigur..
|
|||
|
|||
![]()
A polemiza e totusi ceva frumos ,caci implica sa vorbesti in contradictoriu fara sa te superi pe celalalt.Dar cine se baga la o astfel de intreprindere trebuie sa fie din cei care se stapinesc perfect,care nu se mainie. Caci e f greu sa rezisti ,cand celalalt spune ca nu ai dreptate pe nedrept ,sau ia doar de o parte din ce zici,sau rupe din context. Si atunci raspunzi si tu cam cu aceiasi moneda,si iata,polemica devenita cearta.
Trebuie sa fii foarte tolerant cu parererile celuilalt,si sa nu raspunzi la ce ti se pare nedrept sau jignire,sau macar sa raspunzi f calm si fara a judeca la randul tau. Eu am facut asta , am raspuns la judecata cu judecata ,si nu m-am simtit deloc bine pt asta Ca m-am infundat in propria mea parere ca pot invinge orice . Cine reuseste sa accepte jignirea si nedreptatea,fara a jigni si judeca , este intradevar pregatit pentru polemica . |
|
|||
|
|||
![]()
Și îl poți numi cu adevărat creștin.
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil că prima polemică din istoria Creației a fost între Lucifer și ceilalți îngeri, printre care arhanghelul Mihail. Mă gîndesc că Lucifer a convins a treia parte din ei că indiferent de opțiunea lor, Dumnezeu Cel iubitor nu le va face nimic și au îndrăznit...
Revenind la subiect, Steinhardt zicea că dacă nu sîntem în stare să iubim, măcar să fim politicoși. Oare e atît de greu să-l respectăm pe celălalt, chiar și în spațiul virtual?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte de acord si cu Iustin. Nici eu nu am reusit intotdeauna..
|
|||
|
|||
![]()
Mai intai as vrea sa spun ca imi place acest fir, imi plac regulile propuse.
Si am niste observatii la comentariile de mai sus: 1. Forumul este totusi elitist, intrucat majoritatea au cunostinte vaste in domeniul ortodoxiei si sunt severi cu cei nestiutori/incepatori. Am deschis un fir pentru nivel de incepatori si n-a avut cautare. 2. Totusi vad multi ortodocsi amestecandu-se la subforumurile dedicate altor confesiuni/religii. Ce-or cauta ei acolo? Sunt si eu de parere si am mai spus-o, ca normal este sa combati o opinie, o idee, dar nu pe autor. Si nu trebuie puse etichete si facute generalizari. Iar opiniile, asa cum sunt ele, trebuie acceptate si respectate, sau combatute cu argumente si la subiect. De aia intram intr-un forum, sa schimbam pareri. 3. Eu as mai adauga o regula: Ori ai ceva concret de raspuns la un subiect, ori nu te bagi. Ma deranjeaza raspunsuri care nu au de a face cu subiectul, ci sunt doar comentarii rautacioase la adresa autorului. Intra spun o rautate si atat.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 24.10.2012 at 23:37:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Este un forum crestin - ortodox. De ce sa fie respectate si aplicate aici niște reguli născocite de niște SECTARI in anul 1890? Nu ar fi mai bine să aplicam pe forum invatatura Sfintilor Parinti iar regulile sectarilor englezi să le lăsăm protestantilor? Inteleg ca lumea este impregnata cu idei sectare dar nu ma așteptam ca ortodocsi care nu par atat de ecumenisti sa imbratiseze cu atata drag ideile sectare. Acest forum a fost crestin-ortodox, este crestin ortodox si ar trebui sa ramana crestin-ortodox! Fara idei ecumeniste si sectare de la Oxford!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. Ambrorie a scris: Tot lucrul adevarat, de oricine ar fi spus, vine de la Sf. Duh.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|