![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca vreti sa vorbim serios bine..........
In timpul revolutiei, in privinta atitudinii armatei se poate discuta, insa in privinta atitudinii militiei si securitatii nu este nici un dubiu- nu am ce sa le reprosez: inca din 17-18 decembrie atat securitatea (doar ordinele generalului Iulian Vlad exista in arhive) cat si militia au trecut de partea revolutiei. |
|
||||
|
||||
![]()
Păi ce? Eu am zis altceva?
Și afirm asta cu seriozitatea celui care nu și-a cunoscut cumnatul: a fost ucis în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 de o rafală de pm. Toată forța armată a RSR din acel moment era cuminte în cazărmi, făcea năniță. Dăcât teroriștii omorau la oameni. Nu asta vrei să zici și tu? Și bietul Iliescu făcea eforturi disperate să-i prindă, chemând oamenii să-l apere. Carne de tun cu alte cuvinte, pentru legitimizarea loviturii lui de stat: "idealurile comunismului au fost întinate de dictator". Mă omule. Tu ești normal la cap?
|
|||
|
|||
![]()
Aceea rafala de pm cu siguranta nu era trasa de un cadru de militie ori securitate ci de:
-fie elemente diversioniste din strainatate (agenti CIA ori KGB) -fie de armata |
|
|||
|
|||
![]()
Majoritatea victimelor "revolutiei" sunt cu autori cunoscuti, faptic si/sau moral, uneori chiar pana la nume si prenume.
Insa mai toate dosarele au fost clasate, ca "eroare de fapt" si uite asa romanii nu stiu mare lucru despre ce s-a intamplat in '89 desi stiu f. bine cine si de ce a dat arme pana si civililor, cine a hranit psihoza terorista de tip "elefantul in cires", cine a trimis militari "sa ajute" ca in final sa fie ciuruiti de alti militari, etc.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.06.2013 at 10:20:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nimeni nu a avut nimic sa-i reproseze. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.06.2013 at 10:18:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu sunt de acord cu parerea dumneavoastra nu inseamna ca nu stiu "subtilitatile politicii""! Si nu cred ca ma cunoasteti asa de bine incat sa puteti spune daca cunosc ori nu subtilitatile politicii.........
Iar despre revolutie cred ca ar depasi cadrul acestui topic, dar daca doriti sa discutam- cu argumente si fara ideei preconcepute- despre ce a fost atunci putem discuta in alt topic care vise pare potrivit ori prin mesaje private! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bun, o fi inteles ei cu libertatea, insa DE CE I-AU ATACAT PE POLITISTI ?! Ce aveau de impartit cu scutierii si politistii, care doar isi faceau datoria ? Pe Iliescu puteau sa-l injure cat vroiau, puteau sa-l dea jos, nu ma intereseaza, insa nu au absolut nici o scuza cand au atacat cu sticle incendiare si pietre pe scutieri si politisti! Cine face acest lucru (nu ma intereseaza ce orientare politica are!) am ferma convingere ca ar merita impuscat fara discutie, in nici o tara normala din lume (din Rusia pana in SUA) nefiind tolerate aceste fapte deosebit de grave!
Manipulati sau nu, nu trebuiau sa-i atace pe politisti si scutieri. Scutierii si politistii, fiind intr-o situatie clara de legitima aparare, aveau tot dreptul si legal si moral de a folosi armamentul din dotare! Pacat ca n-au facut-o! |
|
|||
|
|||
![]()
Sa gandesti asa, atunci cand majoritatea romanului era inca infierbintata de sperante, cand televiziunea lui Iliescu arata doar ce trebuia sa vezi, aveai o scuza.
Dar acum...
|
|||
|
|||
![]()
Asa trebuie gandit tot timpul- indiferent de regimul politic! In nici un regim- fie el comunist ori capitalist (chiar nu mai are nici o importanta!) nu este permisa atacarea fortelor de ordine! Putea fi la conducere oricine, nu trebuia permisa atacarea politistilor si scutierilor!
Eu sa fi fost ministrul de interne atunci (si nu mamaliga de Mihai Chitac), indiferent ce zicea Ion Iliescu, dadeam ordine ferme politistilor din dispozitivul de interventie din 13 iunie: "se va executa foc de avertisment in aer, iar apoi daca manifestantii nu se supun somatiei regulamentare, ori devin violenti, se va executa foc la picioare" In fata ministerului de interne, a IGPR si SRI, indiferent ce sugestii facea Ion Iliescu (si i raspundeam: "dumneavoastra sunteti presedinte, dar eu ca ministrul de interne raspund de mentinerea ordinii si linistii publice"), organizam cordon de politisti inarmati cu munitie de razboi, flancat de cateva tab-uri, si le ziceam: sub nici o forma nu permiteti ca manifestantii sa incendieze sau sa devasteze sediul (altfel curtea martiala va asteapta), respectati regulamentele militare conform legii, si daca sunteti atacati executati foc la picioare! Iar la manifestanti le ziceam: cat timp manifestati pasnic, si nu atacati politistii, nu avem nimic cu voi. Dar daca ne atacati v-am ras! La evacuarea pietii din 13 iunie procedam astfel: prin portavoce le spuneam ca ocupa ilegal un spatiu public, le solicitam sa-l paraseasca, instintandu-i ca in caz contrar voi fi nevoit sa ordon utilizarea fortei. Intai se trimitea un detasament de scutieri, iar in randul doi, in spatele scutierilor, organizam un al doilea detasament, dar inarmat cu munitii de razboi! Daca scutierii erau atacati cu pietre ori sticle incendiare, acestia se repliau pe flanc, iar al doilea detasament executa intai foc de avertisment in aer, iar apoi la picioare! Daca se proceda astfel, turbulentii erau repede anihilati, institutiile statului nu mai erau incendiate, iar astfel nimeni nu mai avea motiv sa cheme minierii! |
|