Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2013, 13:29:27
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Aici este Constitutia Romaniei : http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
Arata-mi unde scrie "stat secular" sau "stat laic" !

Si pana sa acuzi pe altii , poate ca ar trebui sa te gandesti si la tine ca lansezi minciuni cu tenta sfidatoare. !
Laicitatea nu este o valoare constituțională. Statul român este neutru/secular/laic, nu are o religie de stat sau națională pentru că respectă libertatea religiei, fiecare poate să creadă în ce vrea. De asemenea există o separare între instituțiile de stat și cele religioase.

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
asa, si? cum este bagata pe gat? Daca m-as duce intr-o tara majoritar musulmana as vedea semiluna peste tot. Nici eu nu suport prostul gust(stil pitipoanca si manelist) in materie de moda, dar totusi ies pe strada.
"O nu, o cruce. Inca un pic si e Inchizitia."
Este băgată pe gât pentru că statul român nu are voie să favorizeze o dogmă față de alta. Sunt persoane care aparțin altor religii sau care au lipsă de credință. Cum te ai simții dacă mâine ai trece strada și ai vedea statui a lui Budha, sau alte simboluri care aparțin altor religii?
Tocmai, când te duci întro țară musulmană nu ai ce să faci pentru că statul lor au adoptat o religie națională, însă nu este cazul în România.

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Poate că lumea personală a dumitale o fi una seculară, totuși lumea multora, alții decât dumneata, nu este înscrisă în această paradigmă infectă de viețuire. Mulți sunt poate indiferenți, însă nu știu infecția mortală pe care o pot lua dacă adoptă paradigma secularistă ucigașă de suflete. Deci noi nu trăim într-o țară seculară, și mai mult, nu ți-a dat nimeni vreun mandat să vorbești în numele cuiva. Cu alte cuvinte, atunci când spui că trăiești într-o țară seculară, vorbești strict în numele tău personal și poate al unei minorități din care faci parte, însă nu vorbești în numele celorlalți oameni din această țară. Altfel spus, poate o fi România seculară, dar asta este valabil pentru tine și pentru alții ca tine și atât. România dumitale o fi seculară, a mea nu este, așa că hai vezi-ți de drum!
Am impresia că voi credeți că dacă un stat este secular înseamnă că este anti religie, dimpotrivă, înseamnă că statul respectă libertatea religiei, iar instituțiile de stat sunt separate de cele religioase. Nu înțeleg de ce sunteți așa ofensați când auziți de cuvântul secular.

Last edited by Alin.D.Zaharia; 14.09.2013 at 13:51:48.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 13:51:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Și asta pentru că așa ai zis tu.
Bun.
Acum poate crezi că te retinem. Nu, poți pleca dacă tot nu vrei să înveți ceva util sufletului tău.

P.S. România NU e stat secularizat.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 13:55:24
Alin.D.Zaharia's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și asta pentru că așa ai zis tu.
Bun.
Acum poate crezi că te retinem. Nu, poți pleca dacă tot nu vrei să înveți ceva util sufletului tău.

P.S. România NU e stat secularizat.
Citește cum se definește un stat secular, apoi compară acea definiție cu, cum funcționează statul român.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 14:22:06
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Am impresia că voi credeți că dacă un stat este secular înseamnă că este anti religie, dimpotrivă, înseamnă că statul respectă libertatea religiei, iar instituțiile de stat sunt separate de cele religioase. Nu înțeleg de ce sunteți așa ofensați când auziți de cuvântul secular.
Vezi, amice, că eu acolo nu vorbeam de stat, ci despre țară. Țara nu este tot una cu statul. Eu vorbeam foarte clar despre țară și lume; pentru tine, lumea ta este seculară, dumneata personal trăiești într-o perspectivă secularistă, însă creștinii trăiesc din alte perspectivă, una sacră, sau religioasă dacă vrei. De aceea am spus că România mea, și a altora, nu este una seculară. Ceea ce dumneata nu înțelegi sau te faci că nu înțelegi este că paradigma mea religioasă nu îmi cere să fiu creștin doar în privat, poate ție îți cere să fii secular doar în privat. Mie îmi cere să fiu creștin peste tot, și la biserică, și în afara bisericii, la locul de muncă, în partidul politic, în instituția publică, în instituția de învățământ și așa mai departe. Așa prevede religia mea și așa prevăd sfintele canoane ale bisericii.

Pe de altă parte, homosexualitatea nu este contrazisă doar de morala creștină, ci și de cea a unei minime rațiuni și morale. Homosexualitatea nu face parte din normalitate; dacă ar fi fost sau ar fi normală atunci putem să presupunem că toți oamenii ar fi homosexuali, asta însă în scurt timp ar duce la dispariția biologică a oamenilor, prin urmare homosexualitatea este împotriva naturii. Ea poate fi doar tolerată, în anumite condiții, dar nu este și nici nu poate fi considerată ca parte din normalitatea socială. Prin urmare nu trebuie să faci apel la morala religioasă pentru a combate acest fenomen, ci este suficientă chiar și numai minima morală, seculară dacă vrei să-i spui. De asemenea, așa cum am mai spus, fenomenul de la acea emisiune este în sinea lui de natură să atenteze la moravurile publice, prin urmare este anticonstituțional, în afara constituției statului nostru și în afara legii.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 14:32:15
Alin.D.Zaharia's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vezi, amice, că eu acolo nu vorbeam de stat, ci despre țară. Țara nu este tot una cu statul.
Din dex:

STAT1, state, s. n. 1. Teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație; țară.

Citat:
Homosexualitatea nu face parte din normalitate; dacă ar fi fost sau ar fi normală atunci putem să presupunem că toți oamenii ar fi homosexuali, asta însă în scurt timp ar duce la dispariția biologică a oamenilor, prin urmare homosexualitatea este împotriva naturii
Nu știu de unde te informezi tu, dar în natură sunt sute de specii de animale la care se observă comportament homosexual.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 14:51:23
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit Altceva mai ai de spus?

Citat:
Nu știu de unde te informezi tu, dar în natură sunt sute de specii de animale la care se observă comportament homosexual.
Sincer îți spun, te credeam mai răsărit. Dar țin să te anunț că omul nu face parte dintre specii de animale. Omul este om și a dovedit-o, o dovedește și o va dovedi în continuare, chiar dacă unii vor să ne asimileze cu animalele; cine știe, ei poate simt o oarecare unitate cu fiarele, cu bestiile, noi oamenii însă suntem foarte conștienți că facem totuși parte din două lumi diferite.

În al doilea rând, comportamente homosexuale s-a întâlnit și se văd la unii oameni. Asta nu înseamnă că sunt normale, că fac parte din normalitatea umanității; bine, acum sunt multe care nu ar fi în fapt normale, dar mai și tolerăm anumite lucruri și în anumite măsuri și condiții. Însă există oameni cu comportamente psihopate, asta nu înseamnă că ele fac parte din normalitate și că trebuie protejate și încurajate. Nu, ele trebuie tratate cu tratament de specialitate.

În al treilea rând, dacă ar exista o specie animală, adică nu omul, care ar căpăta prin absurd homosexualitate, ea probabil ar dispărea din natură. Asta însă nu este mare problemă, dispariția unei specii de animale. Însă omul nu este animal, și posibilitatea dispariției sale, în cazul unei homosexualități generalizate, nu echivalează cu dispariția unei specii de animale. Bine, mă refer acum la cei care gândesc normal și nu pun omul pe aceeași treaptă cu animalele. Prin urmare, chiar și din punctul de vedere al unui raționament pragmatic, care nu ar ține cont de morala creștină, homosexualitatea tot nu poate fi considerată normală. Dacă însă dumneata ai vrea spre exemplu să dispari, așa din istorie, din ființă, nu cred însă că ai vreun drept să pretinzi că și alții ar trebui să dispară din ființă odată cu tine. Ei au tot dreptul moral și cum vrei tu să se apere de tine, și o vor face. Ei, adică noi ceilalți în afară de tine.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 15:13:42
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
Țara nu este tot una cu statul
Poate ca dintr-un anumit punct de vedere asa este, numai ca "tara" la care va referiti nu exista din punct de vedere juridic. Statul Romania este neutru fata de toate cultele religioase, asa ca nu puteti cere institutiilor lui sa apere sau sa promoveze o anumita dogma religioasa.

Daca considerati ca acea emisiune este contrara normelor religioase pe care va considerati obligat sa le respectati, aveti o solutie foarte simpla: schimbarea canalului TV/inchiderea televizorului. Sunt insa alti oameni care poate doresc sa vada asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 15:14:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Practic ce zici tu este că vrei să îți impui credința ta asupra acelor tineri. Nu înțeleg de ce toți teiștii suferă de complexul astă, trebuie neapărat ca toată lumea să îți împărtășească credința? De ce nu puteți voi să vă vedeți de oalele voastre și să lăsați restul lumii să creadă în ce vor ei?

Cum ai ajuns tu la concluzia asta? Când un stat nu îți adoptă credința nu este obligată să ți-o urmeze. Dimpotrivă, mie imi este băgată pe gât religioa voastră, ca nu pot trece 2 străzi că și văd o cruce plantată în mijlocul unei intersecții.
Vezi tu geniule, nu esti atat de naiv cat pari, ai informatia dar se pare ca nu esti capabil sa o procesezi.

Dupa cum vezi, ESTE o batalie intre doua sisteme de valori, pe care chiar tu le-ai enuntat.

Ca tu te-ai abonat la ceva ce pentru noi este o stupizenie - stim asta, dar nu inteleg cum poti sa te declari asa indignat ca noi ne declaram indignati cand dam cu nasul de ceva care nu ne place.

Si tu faci acelasi lucru in definitiv, ar trebui sa fii mai empatic, nu?

Altfel, ce cauti pe aici? Ca sa-ti dai aere de superioritate doar pentru ca ai facut o alta alegere care nu te vadeste nici mai rational sau destept, ca de bun, moral sau intelept nici nu merita adus in discutie.
Vechi 14.09.2013, 15:17:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Poate ca dintr-un anumit punct de vedere asa este, numai ca "tara" la care va referiti nu exista din punct de vedere juridic. Statul Romania este neutru fata de toate cultele religioase, asa ca nu puteti cere institutiilor lui sa apere sau sa promoveze o anumita dogma religioasa.
Poate imi explici si mie cum un stat care se vrea a reprezenta cetatenii unei tari, poate fi neutru, cand peste 90% NU sunt neutri.

Citat:
Daca considerati ca acea emisiune este contrara normelor religioase pe care va considerati obligat sa le respectati, aveti o solutie foarte simpla: schimbarea canalului TV/inchiderea televizorului. Sunt insa alti oameni care poate doresc sa vada asa ceva.
Daca "poate" sunt oameni care ar vrea sa vada in direct cum un om este transat de viu, nu inseamna ca e musai sa li se serveasca asa ceva, corect?

Sau hai sa fim mai "soft", vor sa vada o partida de sex explicita la ora 9 dimineata.
Sau pe unul care baga si scoate la stirile de la ora 6.
etc.

Care e limita si cine o traseaza mai exact da Statul trebuie sa fie "neutru" fata de toate excentricitatile si sa satisfaca orice minoritate chiar mergand pana la sfidarea majoritatii?

Last edited by AlinB; 14.09.2013 at 15:20:11.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 15:21:59
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate imi explici si mie cum un stat care se vrea a reprezenta cetatenii unei tari, poate fi neutru, cand peste 90% NU sunt neutri.
Conform legislatiei actuale, statul roman este neutru. Daca cei mai multi oameni doresc intr-adevar schimbarea acestui lucru, presupun ca exista metode politice pentru a se ajunge la un stat religios.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca "poate" sunt oameni care ar vrea sa vada in direct cum un om este transat de viu, nu inseamna ca e musai sa li se serveasca asa ceva, corect?
Acum te-ai prins, sau trebuie sa-ti explic mai pe larg?
Uciderea unui om este o infractiune, homosexualitatea nu.
Reply With Quote
Răspunde