![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aubergine, să fim lingăi și prefăcuți adică. O vulpe, cu cuvintele Mântuitorului. Pui de viperă, cum spune Hristos, iarăși. (Matei 3, 7) Fățarnici, farisei. Să nu le spui Adevărul, că există un singur Dumnezeu, nu mai mulți, un singur Hristos, restul sunt hristoși mincinoși, hristoși diavoli, în penticostalism, baptism, adventism, iehovism, etc., că vai de mine, că sunt ofensați ! Să nu le spui că allah e demon și împreună cu el vor pieri, că e discriminare. E lumina lui Hristos, nu e discriminare. Nu dăm în cap nimănui. Ci tăiem cu sabia Duhului Sfânt, care e Cuvântul lui Dumnezue. Pentru cei ce luptă deschis împotriva Bisericii Sale, trebuie să fim aspri. Să-i ardem. Nu aspri, de foc să fim ! De foc în cuvânt și de foc în nesupunere diavolilor căruia ei slujesc. De foc cu harul Duhului Sfânt, dat tuturor creștinilor încă de mici, de la Botez. Serviciile sociale când încearcă să găsească soluții înafara lui Dumnezeu și Bisericii Sale, devin nebunie. Slujesc nebuniei. Serviciile sociale au fost dăruite de Dumnezeu omului prin Biserică. Biserica le-a invitat, prin Sfântul Vasile cel Mare. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 23.10.2013 at 15:24:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea vad legatura cu ce am postat. In rest sunt de acord cu ce ati scris. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ii ia pe toti la rand cu finantele.Tatal ei ii plateste facturile lunare pt camera (garsoniera) in care locuieste-apa,curent,gaze,intretinere,cablu TV. La parintii mei se duce pt bani de buzunar ,mancare sau haine. Mie imi comanda cam ce ar dori sa imbrace sau sa incalte. Anul trecut mi-a spus trista ca nu are sandale sau papuci ,ca umbla vara in niste pantofi adidas...Evident ca in cateva zile i-am trimis o pereche de sandale foarte dragute. Nu i-au"placut" asa ca le-a dat altcuiva ... Normal ca nu mi-a cazut bine ,cum adica sa preferi sa umbli in iulie in adidasi decat sa treci peste faptul ca estetic nu-ti place forma sau culoarea unor sandale?!! Pana la urma nu esti in situatia de a potrivi estetic tinutele cand nu ai mai lucrat de ani buni?? Lasand la o parte faptul ca i-am trimis sandale noi si actuale. (Este doar un exemplu,nu fac caz pt niste sandale ci doar nu-i inteleg mecanismul). In plus,am mai avut cazuri similare si cu alte cereri de diverse articole:jeansi,pullovere etc. Nu-i place nimic,toate sunt prea comune pt gusturile ei. Aici intervine firea ei care este asa zurbagie in toate aspectele vietii. De aici fac o paralela si cu serviciile. Din pacate ar trebui sa se consilieze cu un psiholog pt problemele pe care le-a acumulat si bineinteles ca i-ar prinde bine si o spovedanie si sfatul unui parinte,dar nu o putem convinge! Eu banuiesc ca aceste probleme acumulate sunt de natura spirituala si deci isi gasesc rezolvarea acolo.Este botezata dar educata in stil ateu numai sa beneficieze cu ceva de la Dumnezeu nu si sa-i aduca ceva. Stiu ca este aiurea sa vorbesc despre ea pe forum,dar macar am convingerea ca nu o vorbesc pe la spate,ocolindu-i adevarul. Eu i-am spus intotdeauna ce gandesc. Si apoi,trebuie sa prezint niste lucruri mai putin dragute despre ea, pt a va face o imagine a tabloului. Din mila,din sila vreau s-o ajut . Nu ma astept la vreo recompensa ci imi este teama ca va manageria un alt scandal legat de asta:ca nu i-am dat un sfat bun,ca este vina mea ca am trimis-o la cine stie ce curs,ca nu i-am dat destui bani sa faca cine stie ce scoli avansate,etc. Nu prea se intelege decat daca spun totul din familie,dar nu pot sa spun chiar totul,unele lucruri se pot deduce.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
In cazul descris de tine singura solutie pentru a iesi din somaj este sa vrea, (sa doreasca ea acest lucru), altfel toate sfaturile sunt inutile. Tinand cont ca este o persoana matura, ca are o experienta de viata in spate, consider ca nu consilierea este cea mai importanta ci vointa ei de a schimba lucrurile.
Pe de alta parte nu inteleg de ce reprosurile ei puerile la adresa ta te afecteaza. Pana la urma fiecare om matur raspunde pentru deciziile pe care le ia in viata. Nu poti ajuta un om care nu doreste sa se schimbe, care gaseste intotdeauna vinovatul in exterior si refuza sa isi vada vina, sa se cunoasca cu adevarat. |
|
|||
|
|||
![]()
Uf, Yasmina, am avut si noi un caz similar cu niste prieteni de familie.
Tot ce pot sa-ti spun este ca, cat timp ceilalti ii vor plati facturile si ii vor tot da bani, nu se va obosi sa se ridice si sa faca ceva, pentru ca are deja "micii sclavi" care fac deja totul pentru ea. Imi pare rau, iarta-mi cuvintele dure, dar la noi asa a fost. Pana nu a fost taiat tot suportul financiar, nu s-a ridicat sa faca nimic. Acum a gasit ceva, evident - din nevoie. Dar poate asa invata ca nu poate trai in carca celorlalti toata viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai spus deja suficient.
Totusi, nu pot sa nu observ ca desi limitata profesional, probabil si social, are un talent deosebit si un enorm succes in a-si manipula rudele. Tare as vrea sa vad cum arata, vorbeste o astfel de persoana, nu e ceva care vezi in fiecare zi.
|
||||
|
||||
![]()
Si care este parerea voastra ?
Cu toate eforturile credeti ca pot sa o ajut vreodata sa-si revina? Cum si cu ce sa incep? Recunosc ca eu personal nu am incredere in ea,poate gresesc aici... Nu ar trebui s-o judec atat de aspru,fiecare cu talantii sai,viata poate fi urata daca nu esti inteligent,frumos sau macar politicos. Intradevar am spus destule si sunt epuizata;as dori sa aflu concret modul in care poate fi ajutata. Santaj sau nu,inca nu-i intoarcem spatele gandindu-ne cu groaza ca-si poate pune capat zilelor,fiind practic o persoana cu probleme.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era o persoana singura sau familista? In cuplu,reusesti sa treci mai usor peste un esec profesional,ai un cadru emotional care iti creaza un echilibru dar se pare ca unora,singuratatea le este fatala! Mai ales daca mai au si probleme de natura afectiva-cum ar fi de exemplu cazurile de dependenta afectiva! Singurul motiv pt care inca primeste bani este acela pe care l-am mai spus,teama ca se va sinucide.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O admir deoarece a lucrat cu bani si bunuri si desi a lucrat pe un salar de mizerie,nu a acceptat sa fure din gestiune. Chiar si fara prea multa educatie ,detesta sa aibe un vocabular vulgar sau o atitudine de cocalar mediocru care traieste din manele,cefe"da" porc si lazi de bere. Se si consuma mult cand se compara cu alta lume si nu intelege de ce a ajus aici.
|
||||
|
||||
![]()
Trimite-i linkul, cred că-i va părea cel puțin interesant. :)