![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si daca omori un om ca ti s-a aruncat in fata intentionat tot criminal esti, nu? Ca deh, tu l-ai omorat. De ce nu ai avut o viziune sa iti dai eama c el vrea sa moara si-i era prea frica s-o faca singur? Da, sunt cazuri, ca si aia ce se arunca sub trenuri. Tot mecanicul de locomotiva pica de fraier de cele mai multe ori si apoi e vazut ca un criminal, ca n-a prezis ca ala se arunca. Si, n-avem noi de unde sa stim ca criminalul ajunge in iad sau in rai. Dumnezeu judeca, nu dupa cum vrem noi, ci dupa cum stie doar El. Da, putem specula ca e in iad, dar poate ein rai din cauza a x lucruri pe care noi nu le stim. Ah, nu bat campii deloc, citeste-ti macar 40% postarile de pe forum, unde tema e contrara ideilor tale. Apoi hai si zi de mine ca vin aicia sa o tin sus si tare cu ideile mele (cu care, apropo, tu nu esti de acord). Poate si tu esti/ai fost la fel e desfranat ca mine, ca doar nu ai vrut sa imi raspunzi la cea mai simpla intrebare. Si legat de CV, nu cred ca la orice angajare, oriunde, nu ai nevoie e un amarat de CV, sa stie angajatorul lucrurile elementare despre tine... Normal ca nu ti-ai expus CVul pe forum, ca doar nu ai unde sa te angajezi pe forum ca ceva, dar m-ai luat ca nu divulgi chestiuni personale pe forum. De aia am venit cu argumentul CV-ului. |
|
||||
|
||||
![]()
Apropo de oameni șifonați care put, cîndva am întîlnit un vagabond (probabil de beat ce era, nu rețin sigur) care căzuse chiar pe trecerea de pietoni că nu putea troleul să treacă din cauza lui. M-am dus cică să-l scot măcar pe trotuar, dar nu am reușit, că omul avea ceva greutate și nu colabora de fel... Așa că m-a ajutat un trecător și l-am urnit cu greu, însă după aia nici după ce m-am spălat pe mîini nu mi-a trecut mirosul urît căpătat de la acel individ.
Trist.
|
||||
|
||||
![]()
Da, e nasol. Dar trebuie si ei ajutati. Macar in cazuri de genu'. Sunt si ei oameni, cu vicii mari si grele, dar tot oameni. Avem datoria morala, civica si crestineasca sa ne ajutam semenii, cum or fi ei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Absolut! Atunci când ajut un om , nu stau sa-l intreb daca e ortodox sau nu, ci pur si simplu il ajut ca e om.
Atat in societate- când trebuie sa ajutam un vecin, un cunoscut sau pe cineva de pe strada-, cat si in relatii sentimentale cu femeie- daca-mi place de o femeie si am anumite sentimente pentru ea- nu ar fi o problema ca nu e de religie ortodoxa- , ne comportam fata de un anumit om in functie de caracterul acestuia si de modul lui de comportare, nu in functie de ce religie are. Intradevar, ca bun ortodox am datoria de a nu ma lasa "convins"" sa trec la alta religie, insa nu cred ca nici eu nici ceilalti colegi de forum suntem in masura a judeca un om pentru credinta sau necredinta lui. Are cine sa-l judece pentru treaba asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu aveti cum sa cunoasteti pe toata lumea ca sa puteti da astfel de verdicte, nu le stiti pe toate. Nu sunteti Dumnezeu, nu cunoasteti strafundul inimii cuiva. Ortodocsii crestini practicanti au pacate,dar incearca sa le spovedeasca mereu, sa se caiasca de ele si astfel sa fie iertati, si chiar daca cad iar, oameni sunt si trebuie sa se spovedeasca mereu si mereu, pana la moarte, suntem imperfecti, dar pana la moarte avem de dus o lupta, in care ne ajuta Hristos, suntem pacatosi dar trebuie sa tindem spre sfintenie, nu sa lancezim si sa nu facem nimic pentru sufletul nostru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tot suntem la capitolul pacate si cainta as vrea in acest caz ipoteticsa ma spovedesc amanuntit sa am cainta pentru tot. In ceea ce priveste pacatele eu zic ca trebuie straduinta sa nu facem nici acele pacate pe care le consideram mici, dar ele nu sunt mici in fata lui Dumnezeu. Last edited by aubergine; 04.12.2013 at 13:28:26. |
|
||||
|
||||
![]()
De catava vreme, din pura intamplare,am descoperit si eu canalul Discovery ID,si ma uit de catava vreme destul de des si cu un mare interes !
Acolo se prezinta intr-un mod gazetaresc destul de captivant si coerent o serie de cazuri penale intamplate in SUA,mai ales dupa anii 90. Intamplarile sunt cu adevarat terifiante,iar ceea ce este absolut interesant este ca se prezinta cronologic intreaga dinamica de investigatie criminalistica,detectivistica si juridica, pana in momentul final al emiterii verdictului. In urma vizionarii unor astfel de cazuri penale,ai caror protagonisti se intampla de foarte multe ori sa fie chiar niste oameni aparent obisnuiti,si fara antecedente penale, orice privitor incepe sa-si puna urmatoarea intrebare : Prin ce proces interior lugubru ,niste oameni aparent normali au ajuns in diverse stadii ale vietii lor sa devina niste monstii pe doua picioare ??? Prima data te-ai gandi ca diavolul le-a luat mintile (desi asta e real !) insa, din moment ce au fost condamnati,inseamana ca au fost evaluati ca si indivizi normali psihic ! Deci : Acei oameni au fost nebuni de legat, sau normali ? Si ,as mai avea o intrebare, pe care o las sa fie ghicita de cel mai perspicace cititor al acestor randuri ! O intrebare concluziva,oarecum ! |
|