![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma gindesc ca, avind in vedere ca majoritatea ne-am lamurit, sau ar fi trebuit pina acum, cu exceptia mereu-supusilor privilegiati ai sistemului la putere desigur, ce inseamna ue, sua, capitalism, occident, integrare, si alte notiuni din Iad (caci e clar ca de "aia" sunt nasite, via mintile politicienilor), e clar ca Rusia este, vorba lui Albert Wesker, "humanity's last stand". Punctele de vedere dominatoare si care-se-vor-universale, gen proeuropenismul, proglobalismul, etc. ma sufoca prin agresvitatea, numarul, subiectivismul si in ultima instanta prostia sustinatorilor.
Nu e mai putin adevarat ca daca traiam in Evul Mediu timpuriu, indeosebi in V Europei, as fi fost iritat de omniprezenta institutiilor feudale, y compris a BC. Ma rog in fiecare zi sa se care americanii, eurofilii, si alte creaturi ca ele, din Ucraina si Est in genere...si, unde ar fi norocul, de peste tot. Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 10.03.2014 at 11:45:21. |
|
||||
|
||||
![]()
Până una-alta, luați de aici, cât mai e timp: http://www.culturavietii.ro/2014/03/...aportul-zuber/
|
|||
|
|||
![]()
Cu toate neajunsurile pe care le presupune, n-aș da democrația pe un sistem totalitar. Pentru că prima înseamnă, cel puțin, libertatea de a spune nu, de a avea o altă opinie, de a lupta pentru opinia ta.
Din dezgustul față de ideologiile sau de normele sociale occidentale există riscul de a idealiza țări ca Rusia, uitând câți ani am pătimit din cauza ei și ignorând nedreptățile crase pe care regimul ei le face chiar acum cu cei asupra cărora încă are putere. Cu Putin vei avea dreptul să crezi și să spui ceea ce îți dă el voie. Interesele lui nu sunt nici pro-ortodoxie, nici măcar naționaliste: sunt oligarhice, mafiote. Iată cum vede situația actuală un rus deștept. E o greșeală idealizarea deopotrivă a Occidentului și a Orientului. Nu avem de ales între demoni și îngeri când e vorba de politică. Admit că o mafie există și în Occident, că manipularea și exploatarea se întâlnesc și acolo. Însă, așa cum arăta Mihailc, aceștia trec peste cadavre mai elegant; te fură mai cu mănuși. Poate că diferența dintre Orient și Occident (sub acest aspect) este diferența între a fi sedus și a fi violat. Ce preferați? Last edited by N.Priceputu; 10.03.2014 at 13:16:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exact ce spuneau unii duhovnici: oamenii se feresc de durere si soc, in toate sensurile posibile, prefera minciuni elegante unei agresiuni brutale. Pentru ca oamenii, inclusiv clasa mijlocie, gindesc in mare ca domnia ta, suntem in mizeria in care suntem. Postarea ta spune totul despre o clasa, o epoca, un popor si o psihologie. Multumesc. Vae victis! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem dreptul să uităm de milioanele de oameni trimiși în gulaguri? Vrei să te înfrățești cu unii care au ca ideal al vieții îmbogățirea peste măsură și dobândirea unei puteri nelimitate în timp ce-și țin poporul în sărăcie și minciună? Și eu sunt mirat că nu (vrei să) vezi aspectele astea. Față de cel care vrea să mă mintă frumos, să mă seducă, am, cel puțin, libertatea de a spune nu. Am nevoie doar de discernământ, pentru dobândirea căruia oricum sunt dator să mă străduiesc întreaga viață în calitate de creștin. Pentru că modul lor (occidental) de a proceda nu este altul decât al diavolului, pe care Dumnezeu l-a lăsat, totuși, liber; după cum și pe noi ne-a lăsat liberi să alegem, și numai în măsura în care vom face alegeri bune ne vom mântui. Sistemele totalitare, însă, sunt împotriva chiar a lui Dumnezeu, întrucât ele nu mai lasă nimănui posibilitatea de a alege; sau doar celor dispuși să fie martiri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Of... Rept, informeaza-te singur. Deschide-ti ochii larg. Esti unul din stilpii forumului, si am un respct imens pentru persona, gindirea si postarile fratiei tale, dar ce zici si cum gindesti e exact ilustrarea la scara umana a parabolei broastei fierte lent, in timp ce zbenguie fericita in vasul cu apa tot mai calda, si tot mai calda. Iti place ca apa nu fierbe brusc, asa-i? am o veste proasta: asta nu e in avantajul tau, ci al celui care te va minca. NU s-a gindit la tine sa te simti bine, ci la tactica capcanei, daca vrei, ca sigur sa nu scapi de a fi devorat. Ultimul cuvint cu ghilimele, desigur, in cazul omului sau natiunii. Clisee filodemocratie si anti-Putin sunt la fel de universale ca mirosul de benzina pe strazile unui oras mare. Chiar trebuie sa sa aduci aceste gedesisme, cederisme, anablandianisme, etc. iarasi sub ochi, ca locuri comune? Inca ceva: pierzi din vedere excat unghiul nomral, nu doar crestin: occidentalii deja devin altceva decit oamenii. nu, nu bat cimpii. cind niste institutii de stat vor sa decida sa banez cuvinte de genul "mama" si "tata", mie asta imi evoca alte doua cuvinte pentru starea si identitatea lor: "Iad" si "balamuc". Daca se ajungela generalizarea eutanisei si legalizarea pedofiliei, atunci oricine e om (nu crestin, nu alt religios, sau alt gen de adept) normal pur si simplu, trebuie sa treaca la lichidarea sistemului prin revolta armata, daca va ami fi cu putinta. Si nu, nu va fi cu putinta: pentru ca exista multi din cei care gindesc in felul tau. Multi din ei nu sunt de nivelul tau, nici pe deaprte, dimpotriva. Dar alcatuiesc minunata majoritate. In Germania inceputului de 1933, dupa numirea lui Hitler (ales democratic, nu?) ca si cancelar, aveai dreptul la pareri proprii, si expunerea lor, nu? Gindire occidentala, asa e? Supravietuitorii Holocaustului au o opinie diferita in privinta stralucitei tolerante occidentale si perfectiunii democratiei, cu mult-cintatul ei mecanism de vot si dominatie (aparenta) a majoritatii. Ce buna e apa calduta! A zis cineva ceva de fierbere? Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 10.03.2014 at 14:21:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Wie jetzt bekannt wurde , sieht das von den neuen Behörden der Ukraine unterzeichnete vorläufige Abkommen mit dem IWF vor, dass das gesamte ukrainische Gastransportnetz dem US-Unternehmen Chevron übergeben wird. Die Metallkombinate würden zu 50 Prozent dem deutschen Konzern Ruhr zugesprochen. Die Kohleindustrie von Donbass soll die finnische Ruhr-Tochter erhalten. Außerdem habe Kiew versprochen, in der Ukraine Teile des US-Raketenabwehrschildes und US-Luftstützpunkte stationieren zu lassen. Vanzarea Ucrainei Asa cum este acum cunoscut, autoritatile din Ucraina vor semna un acord cu IWF, acesta prevede ca toate conductele de transport de gaze sa fie date la concernul Chevron. Combinatele metalurgice au fost donate in proportie de 50% concernului german Ruhr. Industria exploatatoare de carbune din Donbass o primeste concernul fiica din Finlanda al concernului Ruhr. Da asemenea Kiewul a promis ca Ucraina va gazduii scutul antiracheta si avioane americane. Comentraiu aparut in Ziarul FAZ de heinrich thiry |
|
|||
|
|||
![]()
Hochmittelalter
1066 Norweger gegen Angelsachsen (Schlacht von Stamford Bridge) 1066–1071 Französische Normannen gegen Angelsachsen (Schlacht bei Hastings) 1071 Schlacht von Manzikert zwischen Byzanz und Seldschuken (Türken) 1061–1091 Italienische Normannen gegen Sarazenen in Sizilien 1073–1075 Sachsenkrieg Heinrichs IV. 1096–1099 Erster Kreuzzug, Kreuzfahrer gegen Seldschuken und Fatimiden 1135–1154 Englischer Bürgerkrieg 1146–1149 Zweiter Kreuzzug, Kreuzfahrer gegen Seldschuken 1147 Wendenkreuzzug, Sächsischen Fürsten gegen die Elbslawen 1180–1185 Gempei-Krieg in Japan 1189–1192 Dritter Kreuzzug, Kreuzfahrer gegen Ayyubiden 1200–1204 Vierter Kreuzzug, Kreuzfahrer und die Republik Venedig gegen Byzanz 1209–1229 Albigenserkreuzzug, Kreuzfahrer gegen die Katharer 1217–1221 Fünfter Kreuzzug (Kreuzzug von Damiette), Kreuzfahrer gegen Ayyubiden 1233–1234 Stedingerkrieg, Bremen gegen Stedinger 1238–ca. 1250 Sukhothai erhebt sich gegen das Reich der Khmer 1241 1. Schlacht bei Liegnitz, Mongolen über Heinrich II. v. Schlesien 1244–1260 Flämischer Erbfolgekrieg 1247–1264 Thüringisch-hessischer Erbfolgekrieg 1248–1250 Sechster Kreuzzug, Kreuzfahrer gegen Ayyubiden |
|
|||
|
|||
![]()
Spätmittelalter
1270 Siebter Kreuzzug 1274 Erste Mongoleninvasion in Japan 1278 Reichskrieg gegen den Böhmenkönig Ottokar II. 1281 Zweite Mongoleninvasion in Japan 1288 Schlacht bei Worringen 1297–1314 Schottischer Unabhängigkeitskrieg 1303–1411 Litauerkriege des Deutschen Ordens 1410 Schlacht bei Tannenberg Sieg des polnisch-litauischen Heeres über den deutschen Orden 1324 Krieg von Saint-Sardos, Frankreich gegen England, Vorläufer des Hundertjährigen Krieges 1329–1333 Pommersch-Brandenburgischer Krieg 1331–1333 Genkō-Krieg in Japan 1336–1392 Namboku-chō (Japan) 1342–1345 Thüringer Grafenkrieg 1337–1453 Hundertjähriger Krieg, Frankreich gegen England 1341–1364 Bretonischer Erbfolgekrieg 1349–1352 Bosporuskrieg 1362–1364 Erster Hanse-Dänemark-Krieg 1367–1370 Zweiter Hanse-Dänemark-Krieg 1370–1388 Lüneburger Erbfolgekrieg 1371 Schlacht an der Mariza 1386–1388 Sempacherkrieg 1387–1389 Städtekrieg 1389 Schlacht auf dem Amselfeld (1389) 1396 Schlacht von Nikopolis 1398–1408 Appenzellerkriege 1402 Schlacht bei Ankara 15. Jahrhundert Blumenkriege der Azteken 1412–1415 Fleglerkrieg 1419–1436 Hussitenkriege 1423–1430 Erster Venezianischer Türkenkrieg 1436–1450 Alter Zürichkrieg 1444 Schlacht bei Warna 1444–1449 Soester Fehde 1445–1451 Sächsischer Bruderkrieg 1448 Schlacht auf dem Amselfeld (1448) 1449–1450 Erster Markgrafenkrieg |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
до свидания! Cu dedicatie pentru tine ... http://www.youtube.com/watch?v=DKTA_agCj50 |
|