![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O asemanare pe care am mentionat-o este metanierul folosit de catre ortodocsi la Parvila de rugaciune BOGORODSNAIA, care se ASEAMANA in practica cu Rozariul, si am artat mai sus DIFERENTELE! Deci, in concluzie, este nevoie sa repet ca metanierul (rozariul) NU a fost adoptat de catre RASARITENI de la Apuseni! El a aparut in sec VI la Cuv.Paisie cel Mare si asa il avem pana azi! Catolicii (apusenii) au rozariul ca „ramasita” a metanierului dupa Schisma din 1054!!! Care din practica rugaciunii inimii, el a devenit pentru Maica Domnului, desi, in Ortodoxie se poate spune catre ORICE SFANT, sau Persoana Treimica! AMIN!
|
||||
|
||||
![]()
Metanierul și Rozariul sunt lucruri care nu se aseamănă decât cel mult ca aspect. Și musulmanii au un obiect foarte asemănător, ceea ce nu înseamnă că acele mărgele înșirate ar putea fi numite "Rozariu".
Rozariul este o devoțiune, cum spuneam, specifică latinilor. Prin influență, a fost și este folosit și de bizantini și, probabil, de creștini din alte spații culturale. Constă în anumite rugăciuni și meditații, dintre care numai unele (Tatăl Nostru și Doxologia) au corespondent în liturgica răsăriteană. Când răsăritenii fac un rozariu, nu numai că l-au adoptat, dar l-au și adaptat de multe ori: ei adesea folosesc Crezul niceno-constantinopolitan în loc de Crezul apostolic, folosesc "Născătoarea" în loc de "Ave Maria". Rugăciunea de la Fatima nu are corespondent răsăritean (o traduc pe cea apuseană), iar meditațiile sunt o practică mai puțin uzuală în spațiul bizantin, mult folosită însă în cel latin (ca în Calea Crucii, de exemplu).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Practic acest lucru ar trebui sa ne deschida ochii noua, ortodocsilor, si sa tragem concluziile necesare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care ar fi concluziile necesare? Nu se intelege ce vrei sa spui. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rozariul incalca cu ceva ortodoxismul? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 45 | 08.11.2017 07:01:26 |
rozariul | monica.miholca | Rugaciuni | 4 | 11.09.2009 11:41:40 |
|