![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite aici intamplare reala a unui neoprotestant care s-a intors la ortodoxie:
http://www.odaiadesus.ro/personala.html |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și tu nu vrei să lupți contra lui. |
|
||||
|
||||
![]()
Am mai zis-o odata, si o mai zic si acum.
Ecumenistul a devenit echivalentul "contrarevolutionarului" de altadata, sau al "teroristului" de azi. Indivizi care mai nou sunt infiltrati peste tot, care lucreaza pentru inamic, care vor sa ne strice sistemul nostru paradisiatic cladit de atata timp si cu atata sudoare, dar a carui definitie e atat de vaga, ca putem sa acuzam pe oricine nu e de acord cu viziunea noastra asupra cum ar trebui sa fie lucrurile. Si daca ridici gura impotriva exagerarilor si paranoii mcarthiste/kgbiste ale unora sau altora, evident esti cu ei,"agent al imperialismului vestic/spion pentru Moscova."
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 23.04.2014 at 18:33:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exact așa este. Ecumenismul este panerezia secolului. Echivalentul „teroristului” pe tărâm duhovnicesc. |
|
||||
|
||||
![]()
Ai un instrumentar foarte diversificat:
- autovictimizarea; - conferirea valorii intrinseci propriilor afirmatii; - evitarea argumentarii; - ignorarea argumentelor contrare si a postarilor care iti demonteaza afirmatiile; - categorisirea nefundamentata si neargumentata a diferitelor persoane; - fixatia pe o afirmatie si repetarea ei obsesiva indiferent de subiectul de discutie; Vrei sa iti dau exemple cu care sa imi sustin fiecare afirmatie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu ai inteles nimic din ce am zis.
|
||||
|
||||
![]()
De data asta sunt pe deplin de acord cu tine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Tot voiam să scriu de ieri ce am citit în Celălalt Noica, respectiv mărturia/ sfatul părintelui Rafail Noica cu privire la trecerea la ortodoxie.
Nu am găsit citatul exact, dar el recomanda să ne rugăm lui Dumnezeu să ne lumineze atunci când avem de făcut o alegere. Mai ales în alegerea importantă a trecerii de la protestantism la ortodoxie, Dumnezeu va răspunde căutării sincere și rugăciunii celui ce vrea să urmeze Calea, Adevărul și Viața. Așa s-a întâmplat cu el, cu părintele Rafail Noica, din câte am citit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa-i explici mai omului ideea de secta, inlocuita mai nou cu cea de "confesiune" crestina. Sa se uite in Sf. Scriptura ca este acolo, chiar daca in Romana traducerea a fost deformata pentru a ascunde acest adevar. Tot acolo o sa vada ca sectarismul e o mare problema pentru mantuire. Problema este insa ca ei sunt deja convinsi in pietismul, sentimentalismul lor religios, ca sunt deja persoane duhovnicesti si mai corect decat ei, nu judeca nimeni. Omul vechi, cel plin de sine, este intact sub spoiala asta de falsa duhovnicie iar cu asta e foarte greu sa te iei la tranta. De asta nu se feresc sa fie penibili in public, pentru ca secta lor a avut grija sa le rastoarne valorile si sa le erodeze bunul simt, transformand aceste gesturi intr-un motiv de mandrie, este modul in care arata lumii intregi ce persoane cucernice sunt, la ce inaltime duhovniceasca au ajuns. Daca ai sa incepi sa-l contrazici (dar trebuie sa stai bine infipt pe terenul tau), toata cucernica lui atitudine fata de ortodoxie s-ar putea sa dispara si sa fie inlocuita de aciditatea tipica a neoprotestantului roman. Sa asisti la transformarea asta iti zdruncina toate falsele impresii despre posibila lui duhovnicie. Desi nu este total exclus sa si inceapa sa inteleaga ca poate nu le stie pe toate si ca ceva e putred in sistemul lui. Totusi intrebare, catalin2, un saman care n-a cunoscut niciodata Evanghelia, are sanse de mantuire sau nu? Daca da, cum? Dar daca a cunoscut-o doar in varianta neoprotestanta, de la niste misionari din astia ca omul nostru?