![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Zi m-ai tare. Nu mai trezit încă.
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Dar să nu uităm că la fiecare 12 preoți, și 12 ierarhi, unul e ca Iuda Iscarioteanul. Și totuși, Hristos, iubește și iudele, la fel și ceilalți 11. Iar obiectele alea "de lux", numai fiindcă sunt suflate cu un aur fals, (arată simbolistica) nu înseamnă că sunt "de lux", Corina. Iar mașina azi a devenit o necesitate, deși e discutabil. Și e foarte ușor să ai mașină. De ce ar fi preoții osândiți că au mașină? Din mândria și neiubirea noastră. Sunt mulți preoți cu chemare, vocație, sunt mult mai mulți dect cei ce mai cad. Dar noi vedem răul și trecem cu ochii peste bine, că așa sunt inimile neiubitoare și mințile neînțelepte. Citat:
Dar dacă vrei să vezi binele, îl vei vedea, dacă vrei să vezi răul, îl vei vedea. La nivel național, fiecare Preot, poate face o anexă la Parohie și să o denumească cum vrea, spre folosul oamenilor. Există, sute de parohii care au făcut asta, chiar și fără înregistrare oficială. Și mai ales, tot la nivel național, ajutoarele care au fost date nevoiașilor de către Biserică (cu B majuscul intenționat, adică credincioșii, nu clădirea, donațiile creștinilor), de orice fel, cu orice titlu, întrece de departe ajutorul guvernului român. Preotul în parohie, este cel mai bun consilier marital, cel mai bun psiholog, cel mai bun sprijin spre dezalcoolizare, cel mai bun ajutor al orfanilor și văduvelor. Lucrurile nu s-au schimbat în rău de pe vremea bunicilor. Sunt la fel. Fiecare face ceva pentru mântuirea sau osândirea lui. Cu cât îți pasă mai mult de mântuirea ta, cu atât faci mai mult. Citat:
Oamenii de azi, vor probabil, ca Biserica lui Hristos să nu mai primească bani de la nimeni, de ce atâtea donații ? Să se desființeze mai bine, nu ? Sfântul Vasile cel Mare, care a inventat pentru omenire Spitalele, Orfelinatele, Cantinele și Azilele, numite "vasiliade", fi sigur, că el ascet-pustnic fiind, nu a avut bani, ci le-a construit cu... donații. Firesc. Cu ce a greșit ? Poate aveau și acelea mozaic egiptean pus pe jos, atunci era mai ieftin, cu ce a greșit ? Oricine primește adăpost la parohie, dacă caută și vorbește cu preotul. Cu cât e preotul mai implicat în parohia lui, cu atât poate ajuta mai mult, poate să vorbească cu credincioșii să primească pe cel nevoiaș, măcar o săptămână. Soluții sunt, dacă e bunăvoință. Citat:
Creștinismul nu stă în preoții care mai fac și câte o sminteală pentru turma lui Hristos, ci stă în aceia care slujesc cu râvnă de foc, în fiecare zi pe Hristos și aproapele. Și din aceștia, sunt o majoritate covârșitoare, dar nu stai de vorbă cu ei, fiindcă sunt smeriți și tăcuți, retrași, iar oamenii văd numai căderile celor care au căderi. Soluții sunt. Dacă vrei să ajuți un nevoiaș, sau să faci o acțiune pentru cei săraci, poți și fără donații, ci cu obiecte, toată lumea știe asta. E ceva ieșit din comun? Nu. Citat:
Citat:
Ai lucrat vreodată cu boschetarii ? Sau numai vorbești fără rost ? Eu am lucrat cu ei, cu aurolacii, cu drogații, voluntariat la salvați copii, la crucea roșie, la parohie. Când ai să ai experiență, atunci vi să vorbim, până atunci, te anunț că îți aduni osândă sufletului pentru iadul care ți-l construiești și trăiești în el, încă de pe pământ, de aici. Citat:
Ne oprim aici? Osândim Biserica? E suma prea mare? Hai să te ajut: câte 20 de milioane de euro sunt donați anual de Biserica lui Hristos, nevoiașilor. Dar asta vrem să trecem cu vederea, vedem numai cele 380 de milioane, nu ? Numai fapte rele face Biserica, nu ? Să știi că 99,5 % din români, au unde să locuiască și nu mor de foame. Au și putere să lucreze, pe salar, sau grădinile lor. Dar tot Biserica-i de vină pentru acei 0,5 %, nu ? Sigur că da. Întotdeauna Biserica e de vină, nu ? Hristos și creștinii Lui sunt de vină ! Deci totuși, care sunt miliardele alea de euro, draga mea ? Citat:
Biserica dă toate șansele oricui cere ajutor sincer. Nu e teocrație constituțională, e democrație capitalistă. Biserica nu le poate face pe toate. În sute de cazuri, Biserica face mult mai mult decât guvernul. Dar ne facem că plouă. Asta nu se dă la știrile de la televizor, că lucrurile bune, nu prea fac audiență, nu? Da, Dumnezeu lucrează prin oameni. Slavă Domnului că suntem creștini și avem atâtea parohii și atâția preoți minunați. Sfinți. Preoți Sfinți avem. Mii de sfinți avem în țara asta. Dar faptele de milostenie ale creștinilor, cine și de ce le-ar spune ? Vrem pâine și circ. Ca în antichitate. Entertainment, nu? De cine să ne luăm ? Hai de cei blânzi și curați, cei sinceri și iubitori, că ei mai adună bani și mai construiesc ceva, slujind "binelui, frumosului și adevărului", nu ? Hai să-i lovim pe ei, pe creștini. Așa merge de la revoluția franceză și de la darwinism. Dumnezeu să-ți ierte neiubirea... Citat:
Logica lui Iuda, începând cu Iuda, e a oricui care iubește mai mult cele materiale decât cele duhovnicești. A mărturisi, a spune adevărul care vindecă și eliberează, și a arăta minciuna, erezia și cele ale întunericului, nu înseamnă judecată. Oricine nu are loc de acțiunile creștinilor, colectele și construcțiile lor, sunt aruncători de piatră, invidioși, și lacomi, sunt neputincioși, ei nu înțeleg, mi-e milă de acei oameni, sărăcuții, că ei urăsc pe Dumnezeu... Hristos nu încurajează luxul și măreția, ci încurajează cinstirea Lui, când îi permite acelei femei să verse mirul de mult preț pe picioarele Lui. A greșit Hristos ? Sau greșim noi ? Aș vrea să-ți mai scriu... dar eu nu îți pot schimba inima, dacă tu nu vrei să fie schimbată... Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Îmi răspunzi la întrebarea asta și îți răspund și eu care-i rolul Catedralei Mîntuirii Neamului. Citat:
Citat:
Citat:
Ce altă bucurie mai mare ? Ce altă dulceață mai mare ? Nu există altceva mai dulce, decât să știi că orice faci, faci pentru Hristos, și pentru oameni. Citat:
Până și scopul și înțelesul suferinței nemateriale, s-a transformat în lucru care ține de material. Prioritar pentru creștini, nu sunt banii, nici nu pot fi, ci mântuirea. De aceea, în Faptele Apostolilor, creștinii adunau toate averile lor la un loc, și apoi Apostolii împărțeau în mod egal tuturor, ce s-a adunat. Și așa biruiau orice stare de invidie materială a oricui. Citat:
Prin toți preoții, Hristos lucrează. În fiecare parohie. Încă de la Cincizecime. Renovarea Bisericii, fi sigură că se face doar la strictă nevoie, pictura nu se restaurează decât după 50 de ani sau chiar mai mult, că așa e tehnica frescelor. Dacă ai studia teologie, ai știi lucrurile astea. Încălzirea în pardoseală chiar nu costă mult. Și eu mi-am pus la bucătărie, care are 6 pe 5 metri, și m-a costat puțin peste 1000 de lei. Nu-i scump. Am căutat și am găsit. Iar pentru creștini, dacă se vorbesc cei din parohie, și sunt de acord cu proiectul și adună bani, ce e greșit în asta? Decât să te prindă reumatismul, stând în genunchi, mai ales persoanele în vârstă, mai bine un proiect folositor. Turma cea mică a lui Hristos, merită. Chiar merită. Citat:
Fiecare parohie e responsabilă cum își gestionează banii, și de obicei e pe placul credincioșilor, le face părintele ce își doresc. Și e bine așa. Din nou, n-ai studiat teologie, nici nu ești activă în viața parohială, ca să cunoști lucrurile astea, dar ataci Biserica lui Hristos, și smintești pe cei mai mici în credință. Ai mare grijă, că nu faci bine ce faci, Corina dragă. Draga mea, nu mi-ai greșit cu nimic, nu-ți fă griji. Fiecare gândește, vorbește și făptuiește, după cât iubește. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi până la sfârșitul veacurilor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 20.05.2015 at 23:52:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Te pot ajuta cu ceva? Am mințit cumva cu ceva?
Atunci când îndepărtez oamenii de pe calea mântuitoare, atunci, te rog frumos, să vi să mă ajuți, să-mi arăți greșeala și să mă îndrepți, cu blândețe și bucurie. Până atunci, sincer, nu înțeleg, semnele greței, dar nici nu mă silesc prea tare să le înțeleg, că nu le găsesc folos spre mântuire... Hristos a înviat, Barsaumas, Hristos a înviat !
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci atunci și noi, înainte să devenim, să fim creștini, cârcoteam că de ce e mirul prea scump. Dar după ce am devenit creștini, înțelegem că mirul scump acolo-i locul să fie, pe picioarele Mântuitorului, la fel cum Bisericile frumoase, pentru Hristos împodobite, acolo-i locul lor să fie, pentru mântuirea noastră. Citat:
Donațiile Bisericii, făcute de credincioși pentru credincioși, nu pot fi afacere, fiindcă toată lumea câștigă (lumea credincioasă), nu se pierde nimic niciodată, nu există faliment, nu există criză. "Dar din dar, se face Rai", spune proverbul românesc, nu? Har peste har. Hristos și Biserica nu pot fi afacere. Apostolii, vedem la Faptele Apostolilor, au pus creștinii să unească averile, să le pună toate la un loc, apoi au împărțit la fiecare în mod egal. Probabil acea acțiune, azi e privită ca antreprenoriat. Dar nu-i. E lucrarea Duhului Sfânt. Și atunci și acum. Și peste 1000 de ani, dacă va mai fi omenire și creștinismul fără erezie. Deci astfel, noi nu luă nimic de la Cezar, și nu putem fi ipocriți, dacă cezarul este creștin, iubitor, și dă de bună voie. Să mergi deci și să citești tâlcuirea Sfinților Părinți la acel verset minunat, cu datul cezarului ce-i al cezarului. Îți recomand Sfântul Ioan Gură de Aur. Realitatea, este deci alta, față de cea care o vezi tu, Aline. Unii urăsc Biserica, pe Hristos, creștinii, și ei cred că sunt în realitate. Realitatea este de mai multe tipuri. A întunericului demonic, sau al luminii taborice a lui Hristos. Depinde în ce realitate privești, cu ce realitate lucrezi, în ce realitate te dezvolți și în ce realitate trăiești, gândești, vorbești și mori...
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 21.05.2015 at 00:10:31. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
raspunzi cu o alta intrebare...ca sa ai timp sa gasesti un raspuns, oare? uite, eu nu stiu rolul mirului scump varsat de femeia aceea, dar stiu ca era cu Iisus si a crezut in El. Eu nu cred in ce a ajuns sa fie astazi biserica. Cred in Dumnezeu, in Iisus care nu a propovaduit niciodata luxul. Ir femeia nu a pus pe nimeni sa plateasca mirul, asa cum noi platim azi, vrem - nu vrem, constructii de catedrale si biserici la fiecare 500 metri. Citat:
Citat:
Cati sunt aceia? Sa zicem ca-s jumatate din cei neangajati, da u cealalta jumatate ce fci? Raman fara sansa ca nu au una, nu? Cate locuri e munca ofera bursa locurilor de munca intr-un oras mic? Nici in unle orase mari nu ofera nimic; si stau cu tot cu facultate ca nu te angajeaza nimeni, nici macar ca femeie de servici, ca eh, ai prea multe studii pentru asa ceva, iar in alte locuri nu te angajeaza ca ai prea putina experienta, si asa mai eparte. PLUS datul e locuri demunca la rude. Da, si crestinii tai fac asta. Care bunatati? Ca degeaba ai o familie si esti bucuros e asta, and esti pe punctul e a o pierde pentru c nu le poti oferi nimic? Ca familiei tale ii merge bine, ca familia mea reuseste sa se tina la suprafata, e una, dar nu au toate familiile sansa asta, pentru ca bugetul care putea merge la infiintarea unor locuri de munca, se duc pe lucruri care momentan mai pot astepta. Citat:
Citat:
Dar nu-s eu in situatia aia, si nu esti nici tu; eu cunosc cazuri, nu stiu tu daca cunosti. Citat:
Unde imparte biserica banii celor in nevoie? Tu vezi ce scri?! Citat:
ooo, da, sigur. Ai umblat prin tara?! Dar de constructii noi, la 10 metri de un deja existenta care e si goala aproape in fecare duminica, ce zici? Are preotul nevoie de parohie?! hai sa contruim; sa bagam milioane de euro si aici si sa fie la fel e goala ca si cea de la 10 matru departare... da contributia trebuie platita, banii vin... 1000 lei pentru o bucatarie? Atunci cat vine oare intr-o biserica, care numai 5 pe 6 nu este?! Citat:
Draga mea, nu mi-ai greșit cu nimic, nu-ți fă griji. Fiecare gândește, vorbește și făptuiește, după cât iubește. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi până la sfârșitul veacurilor.[/quote]
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
da, or fi si obiecte "de lux", dar crede-ma, exista si obiecte DE LUX, costisitoare rau. Numai hainele preotesti cat costa...toate alea; si doar trebuie macar 4-5 randuri diferite, sa fie unul doar pentru Paste, una doar pentru Craciun si restul sa le schimbe cand-cum Citat:
Nu intrece chiar nimic, pentru ca nici guvernul, nici biserica nu fac nimic ca sa-i ajute pe cei in nevoie. Se gasesc cativa oameni, si cativa proeti care se implica; restul se uita de propria imbogatire. Citat:
Citat:
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Da, pot sa fac donatii, dar de ce sa nu ajute si Biserica? autoritatea care e ceami in masura sa ajute; a ajuta e o invataturaprimita de la Hristos. Ar trebui sa se faca atunci niste controale intinse pe o bucata buna de timp, fara ca nimeni sa stie, si pe baza concluziilor sa fie dati afara cei carora nu le pasa si sa fie inlocuiti cu cei care le pasa (culmea, unii preoti carora le pasa sunt fara parohie, iar altii care vor doar sa vina' banu au parohii imense prin orase mari). Citat:
Citat:
Eu inca lucrez cu oameni defavorizati, aproape zilnic; asa ca stiu ce vorbesc. Can lucrezi cu femei si copii abuzati nu-ti mai arde sa donezi la biserica ca sa isi cumpere cine stie ce icoane de argint; preferi sa ajuti oamenii aceia care chiar au nevoie de ajutorul tau. Culmea, desi am umblat ca prostii pe la parohoiile din oras sa cerem ajutorul pentru aceste femei si copii, dragii mei ortodocsi ne-au rapuns ca "nu avem fonduri", dar ne-au ajutat reformatii; doua biserici; 4 preoti, si crestinii din cele 2 biserici ne-au ajutat sa putem ajuta aceste familii. Si ne-a mai ajutat parohia de la bunica din sat, desi ei chiar nu stau foarte bine cu finantele. Da, se poate, dar trebuie sa vrei si sa bun binele aproapelui in fata binelul tau propriu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Eu recunosc ca judec preotii, si recunosc ca prea putini trec "testul" iubirii si intr-ajutorarii aproapelui. Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
De ce construim biserici în locul spitalelor, școlilor și a adăposturilor pentru săraci? : http://www.ortodoxiatinerilor.ro/int...-pentru-saraci
"Dacă cel ce întreabă aceasta ar fi cunoscut rolul și misiunea Bisericii în societate, cu adevărat nu și-ar fi avut rostul această întrebare. Însă, întrebarea nu este de ce facem un bine în detrimentul altui bine, ci de ce facem ceva rău în detrimentul binelui. Așadar, întrebarea ce arată adevărata cauză a problemei ridicate este de fapt "De ce construim bodegi, discoteci, cazinouri, sex-shopuri, bordeluri, fabrici de țigări și case de vânzare a drogurilor, în locul construcției de grădinițe, școli, spitale, parcuri, adăposturi pentru săraci și bătrâni, și multe, multe altele?". De ce atâta risipă de bani, timp și sănătate aruncate pe beții, curvii, preacurvii, jocuri de noroc și patimi, când iată că societatea în care trăim are nevoie atât de mare de educație, asistenta medicală și socială, dar și de șansa unui loc de muncă decent! Pe drept, aceasta este adevărata întrebare, căci oare nu sunt bodegile, cluburile de noapte și celelalte de care spuneam, pentru societate, asemenea tumorilor și infecțiilor din corpul unui om bolnav? Nu ele sunt pricina durerii și lipsurilor unei societăți? Nu Biserica este de vină că nu sunt grădinițe, școli și spitale mai multe, căci tocmai ea binecuvintează, sfințește și stimulează activitatea lor. Biserica ne învață să avem inițiativa binelui, să ne implicăm în societate în mod activ și constructiv! Biserica lui Dumnezeu sădește conștiința binelui în mintea noastră, ne învață să-i iubim pe cei din societate, ne arată pericolele lăcomiei și egoismul." |
|
||||
|
||||
![]()
toate alea ce le-ai enumerat tu mai sus (discoteci, baruri etc) platesc impozit pe venit si pe cladire. Bisericile nu. Bisericile se folosesc de banii din contributiile si donatiile enoriasilor cum au ele chef, si nici macar nu le declara, si daca declara ceva, nu declara tot.
Sa plateasca si bisericile impozit pe venit, sa dea bonuri fiscale si pentr o lumanare, sa dea chitanta/bon pentru fiecare leu care il dau credinciosii (in afara de cei din cutia milei, ca acolo nu se poate da bon/chitanta - e ca si cu cutiile de donati din magazine <atata tot ca alea specifica macar ca idee unde merg donatiile>). De ce isi iau popii (cuvant intentionat, care nu inseamna preoti, care pentru mine inseamna cu adevarat omul lui Dumnezeu) numai audiuri, mertane si bmv-uri, vechi de maxim 3-4 ani? De ce isi fac ei inca ditai vila, pe langa casa parohiala, care la un momentdat o va parasi? Nu ii ajunge o casa simpla, cu 3 camere, sau un apartament la bloc? Nu ii ajunge o masina mai veche sau chiar un Logan nou? Nuuu, masina sa fie e minim 20.000 euro si vila de 200.000, nu? Pentru ce?! Daca sta e exemplul care ni se da, va mirati ca multi il urmeaza? Va mirati ca multi nu mai merg la biserica sau cauta o biserica cu un preot cu har la kilometri intregi? Va mirati ca e blamata biserica cu tot ce tine ea (din randul oamenilor care o conduc)? Daca nici biserica nu mai ace, atunci e asteptari poti sa ai de la o firma oarecare sa faca? Firma oarecare poate e plina de atei, si nu cred in zei/Dumnezeu/etc. Biserica ar trebui sa fie prima care sa ia initiativa in ajutorarea pe bune a celor care au nevoie. Biserica ar trebui a puna si in practica ce predica. Biserica ar trebui sa vorbeasca cu credinciosii; sa ii puna la fapte; dar daca Biserica nu da exemplu, e ce ar face un om oarecare ceva?!
|