![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
va rog sa o faceti cu incredere!
|
||||
|
||||
![]()
Multumiri in avans..sunteti f amabil! :)
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|||
|
|||
![]()
RedRose,
Dacă aveți un teren înseamnă că puteți începe o mică activitate de grădinărit, câteva rânduri de ceapă, usturoi, salată verde, morcov, pătrunjel, cartofi (specifice lunii martie). În luna aprilie puteți semăna dovlecel, fasole, porumb de fiert (cel de Tg Mures e foarte bun - se găsește la plic), iar în luna mai răsaduri de roșii, ardei, gogoșar... :) Pe marginea gardului puteți planta niște arbuști fructiferi: mur, zmeur, coacăz, cătin, alun...iar dacă mai aveți spațiu disponibil puteți planta niște pomi fructiferi. Înainte de a planta pomi, recomandarea mea este să vă documentați. Schema de plantare (distanța dintre pomi și orintarea față de punctele cardinale), perioada de plantare și modul de plantare sunt aspecte foarte importante. Un site cu materiale informative utile, ce țin de grădinărit/pomicultură: https://www.paradisverde.ro/ Magazine online cu produse de calitate: http://pomifructiferibt.ro/ sau http://zdravan.ro/ P:S. Nu așteptați să vă mutați la casă, începeți să plantați, să experimentați. O mică livadă de grădină se formează în 4-5 ani până ajungeți să vă bucurați de roade. Puteți pune de probă diferite semințe sau răsaduri să vedeți ce merge și ce nu. Last edited by ovidiu b.; 09.03.2016 at 11:30:34. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Multumiri pt informatii, Dl Ovidiu! F bune si interesante linkurile pe care mi le-ati dat, cat si sugestiile dvs..Se vede ca aveti experienta in acest domeniu...Din pacate teren mult nu am, ca mi-ar place sa ma extind si sa am gradina diversa, daca se poate si livada..ma bate gandul si de stupi, desi nu am experienta in apicultura...
Langa casuta as mai avea loc de cateva straturi, nu mai mult, unde as vrea niste zarzavat, morcovi, ceapa si eventual rosii...Sa vedem, ca si copiii ar avea nevoie de un pic de spatiu liber unde sa alerge, sa se mai joace cu mingea, etc...Si ar fi pacat s-o faca peste munca mea...:) Daca nu si nu, o sa iau in calcul posibilitatea ori sa cumpar o parceluta mica de la cineva, ori sa iau in arenda, sa-i platesc chirie sau asa ceva, stiu ca se practica...si eu sa pot sa-mi cultiv acolo 2-3 cartofiori si niste rosii sa pot sa-mi fac suc vara..:) Entuziasm si idei sunt, acuma totul depinde de Dumnezeu...:) Una din povestile mele preferate cand eram copil era "Aer, Apa si Soare"....chiar asa se numea, nu mai tin minte cine a scris-o..Era vorba despre o fetita de imparat, bolnavicioasa si slaba care cat era ziulica de lunga, statea in palat, inconjurata de bogatii...Unul dintre doctorii care au consultat-o i-a recomandat"aer, apa si soare" ca sa se insanatoseasca... Asa ca imparatul a dus-o la un sejur la mare...unde copilul statea mult in aer curat, se balacea in apa si beneficia din plin de razele soarelui..Concluzia o trageti si singuri...fetita s-a vindecat..:) Capatase iarasi pofta de viata si de mancare, nu mai era apatica si bolnavicioasa...zburda si deborda de energie... Eu din pacate nu-mi permit sa-mi construiesc o casuta pe malul marii...dar aer, apa si soare se gaseste pretutindeni:) Chiar daca e un parauas care traverseaza satul si e apa dulce, tot apa se cheama..:)
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|||
|
|||
![]()
Cu drag! Nu uitați că pentru niște arbuști fructiferi nu aveți nevoie de mult spațiu, îi puteți planta pe lângă gard.
Să aveți vedere și niște căpșuni, o mare bucurie pentru copii. |
|
||||
|
||||
![]()
Da ,da, Dl.Ovidiu, pomi fructiferi...dar daca am cartite pe teren..adica deduc ca-i vorba de cartite, cand vin sa vad terenul, sunt musuroaie raspandite pe alocuri...Nu ataca radacinile pomilor?
Ori trebuie sa astept pana ma mut definitiv sa-mi pot lua o pisica sa le mai starpeasca?
|
|||
|
|||
![]()
Ținând cont de spațiul limitat am recomandat arbuști fructiferi: mur, zmeur, coacăz, cătin, alun...se pot planta aproape de gard. Să înțeleg că ar fi loc și de pomi fructiferi?
Cârtițele pot fi stârpite prin plantarea de Fritillaria Imperialis sau Euphorbia Lathyris, acestea au un miros care alungă cârtițele. Sau ar mai fi aparatele cu ultrasunete. Mai multe detalii puteți găsi aici: http://plant-shop.ro/blog/cum-scapam...de-bio-si-eco/ Last edited by ovidiu b.; 09.03.2016 at 13:13:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu așteptați să vă mutați! Nu stați degeaba, faceți ceva! :)
|
|
||||
|
||||
![]()
da da...bine zis...:) Trebuie sa fac ceva...
Sincere multumiri pt informatii...Aveti o inima de aur :)
|