Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2016, 12:36:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nici asta nu inteleg, de ce compara lumea catedrala cu moscheea. Prin deductie logica, cand cineva zice "Dar pentru moschee nu fac nimic?", inseamna ca statulul catedralei este acelasi cu statutul moscheei, si nu trebuie sa aiba tratament preferential. Deci ori, daca se face protest pentru catedrala, ar trebui sa se faca si pentru moschee, deci ambele merita "protestate", ori daca nu se face protest pentru moschee, n-ar trebui sa se faca nici pentru catedrala, deci ambele trebuie sa fie lasate in pace.

Pai sa o luam logic, ce ar trebui sa dea mai prost intr-o tara majoritar ortodoxa, o catedrala sau o moschee?

A, ca nu o fac in numele majoritatii ortodoxe e clar acum, intrebarea de fapt este: in numele cui o fac atunci?

Uite vezi, chiar daca esti ateu, tot poti face apel la ratiune.

Last edited by AlinB; 13.04.2016 at 12:38:47.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2016, 12:38:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Templul ala masonic. :)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2016, 12:44:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Eu nu prea intelegeam rolul acelei catedrale raportat la banii cheltuiti, dar daca stau sa ma gandesc ca in capitala unei tari majoritar ortodoxe, fie si doar formal ortodoxe, se inalta ditamai moscheea si un templu masonic, lipsa unei catedrale ar fi cam ciudata..
Vechi 13.04.2016, 12:57:36
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Templul ala masonic. :)
Acum serios, dacă viermii care ne conduc (!?!) nu ar fura atîta, deobicei sub protecția unor anumite blesemate de ambasade, ar fi bani și de catedrale, una bucată per oraș municipiu, moschei, temple masonice, budiste (unde o să fie lama colegul nostru), etc. Pe mine nu mă deranjează absolut deloc nici un lăcaș de cult, cu condiția ca religia oficiată acolo să nu fie într-atît de țicnită încît să instige la omor grav și deosebit de grav, sau la rasism, etc., sau să practice jerfe umane. E o mare tîmpenie să ucizi că așa i-au zis vocile din cap șamanului zeului tău, că poți kilări liniștit non-belivări, că ți se iartă păcatele, sau că ajungi în tărîmuri inexistente după ce te-a retras la depou și ai fost casat, să zic așa. Religiile militantist-asasine sunt schizofrenii politizate, într-un fel. Asta e valabil și pentru ateismul (neo)marxist militant și instigator.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2016, 13:06:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu nu prea intelegeam rolul acelei catedrale raportat la banii cheltuiti, dar daca stau sa ma gandesc ca in capitala unei tari majoritar ortodoxe, fie si doar formal ortodoxe, se inalta ditamai moscheea si un templu masonic, lipsa unei catedrale ar fi cam ciudata..
Voilá! Acum, pe bune, cel mai mult mă frapează bunul simț al evreilor: ei nu au cerut nimic, deși au suferit cumplit. În toată hărmălaia asta mediatică, nimeni nu a remarcat hidoșena unei megamoschei, anume în vremuri în care creștinii și israelienii sunt uciși sistematic de adepți islamiști, în timp ce rana distrugerii de către Ceaușescu a cartierului evreesc și a majorității sinagogilor e încă vie. Catedralae absolut necesară. O mare sinagogă, la fel. Moschee, eventual cînd califul statului islamuist va face penitență, devenind creștin.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2016, 14:13:46
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Deci ori, daca se face protest pentru catedrala, ar trebui sa se faca si pentru moschee, deci ambele merita "protestate"
Dupa tine, crestinii ortodocsi, pentru care se face catedrala au aceleasi intentii ca imigrantii musulmani preconizati sa vina in Romania. Nu? Sau pentru cine se face moscheea in Bucuresti? Asadar, nici moscheea, nici catedrala nu trebuie construite.

Pai, domnule abaabb..., niste romani nedusi la biserica scot un videoclip viral impotriva altor romani pro-biserica, da' inca n-am auzit de vreun manifest macar, al VIP-urilor din Ro, un videoclip, o melodie, ceva, impotriva valului de musulmani ce vor sa vina si in Ro. Pentru asta, nu! Sunt toleranta intruchipata!
Din contra, toata lumea tace malc, desi vedem ce nenorociri au patit alti europeni, da' noi, hai sa deschidem larg portile sa intre calul troian! Si-apoi, ne miram de ce se repeta evenimentele de la Paris sau Bruxelles!

Cred ca militantii anti-biserica (fie mare, fie mica, nu conteaza, ortodoxa sa fie!) ar trebui sa-si modifice sloganurile: "Nu vrem catedrale, vrem spitale si morgi in loc"! Au dreptate! Va fi nevoie maxima si trebuie sa ne gandim din timp sa le construim!

In stilul in care-si taie romanii craca de sub picioare, da, spitale si morgi trebuie construite! Fiecare construieste ceea ce doreste sa aiba nevoie, si sa aiba la indemana, cand e sa aiba nevoie!

Iar cand Il excludem pe Dumnezeu, singura varianta ramasa e nenorocirea, catastrofa si moartea. Fara sa ne dam prea bine seama, urlatul asta isteric, ca vrem spitale, nu biserici, arata ca undeva in subconstient vrem maladia, vrem boala, nestiind ca boala ne vine tocmai fiindca ne indepartam de Dumnezeu-sursa binelui.

Eu zic ca romanii astia anti-catedrala, likeri de facebook ai celor 33 din Taxi, sa nu-si faca griji! In final, vor avea parte de ceea ce si prefera, ei si dumnezeul creat dupa chipul si plasmuirea VIP-urilor: spatii mici. De lemn, desigur. Foarte mici. Cat 4 scanduri.

Last edited by delia31; 13.04.2016 at 14:28:44.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2016, 15:18:39
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Eu am o nelamurire totusi:

Pentru cine este (tehnic) aceasta catedrala?
Exista biserci multe si biserica patriarhiei. Catedrala este ierarhic mai sus decat patriarhia?

In rest fiecare se duce oricum la biserica de care apartine, sau care ii place.

Asa se pot pune multe intrebari si cu moscheea si cu altele...
Discutii sunt destule.
Am citit ca patriarhul a observat ca in diaspora lipsesc biserici (lacasuri) si preoti. E mut de facut in diaspora...si la fiecare pas se spune ca nu sunt bani.

Eu n-as cataloga oamenii astia din clip ca fiind ne-credinciosi sau impotriva bisericii. Poate se duc la alte biserici totusi.

Ma opresc aici.
Vechi 13.04.2016, 15:23:02
Banned

Implicit

Asta cu catedrala ierarhic deasupra patriarhiei este priceless. Sophia, nu ai pus copyright pe perla asta, nu?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2016, 15:59:56
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cel puțin turla e mai sus.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2016, 16:31:02
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Dupa tine, crestinii ortodocsi, pentru care se face catedrala au aceleasi intentii ca imigrantii musulmani preconizati sa vina in Romania. Nu? Sau pentru cine se face moscheea in Bucuresti? Asadar, nici moscheea, nici catedrala nu trebuie construite.

Pai, domnule abaabb..., niste romani nedusi la biserica scot un videoclip viral impotriva altor romani pro-biserica, da' inca n-am auzit de vreun manifest macar, al VIP-urilor din Ro, un videoclip, o melodie, ceva, impotriva valului de musulmani ce vor sa vina si in Ro. Pentru asta, nu! Sunt toleranta intruchipata!
Din contra, toata lumea tace malc, desi vedem ce nenorociri au patit alti europeni, da' noi, hai sa deschidem larg portile sa intre calul troian! Si-apoi, ne miram de ce se repeta evenimentele de la Paris sau Bruxelles!

Cred ca militantii anti-biserica (fie mare, fie mica, nu conteaza, ortodoxa sa fie!) ar trebui sa-si modifice sloganurile: "Nu vrem catedrale, vrem spitale si morgi in loc"! Au dreptate! Va fi nevoie maxima si trebuie sa ne gandim din timp sa le construim!

In stilul in care-si taie romanii craca de sub picioare, da, spitale si morgi trebuie construite! Fiecare construieste ceea ce doreste sa aiba nevoie, si sa aiba la indemana, cand e sa aiba nevoie!

Iar cand Il excludem pe Dumnezeu, singura varianta ramasa e nenorocirea, catastrofa si moartea. Fara sa ne dam prea bine seama, urlatul asta isteric, ca vrem spitale, nu biserici, arata ca undeva in subconstient vrem maladia, vrem boala, nestiind ca boala ne vine tocmai fiindca ne indepartam de Dumnezeu-sursa binelui.

Eu zic ca romanii astia anti-catedrala, likeri de facebook ai celor 33 din Taxi, sa nu-si faca griji! In final, vor avea parte de ceea ce si prefera, ei si dumnezeul creat dupa chipul si plasmuirea VIP-urilor: spatii mici. De lemn, desigur. Foarte mici. Cat 4 scanduri.

N-am vrut sa ma intelegi gresit, eu vorbeam de modul in care lumea compara cele doua proiecte in ultimul timp. Nu mi-am zis parerea despre subiect, ci doar ca in loc ca lumea sa zica "pai moscheea de ce nu primeste si ea un video", ar fi mai logic sa zica lumea "trebuia moscheea sa primeasca un video, nu catedrala". Am vazut si in presa aceeasi idee.
Reply With Quote
Răspunde