![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Adică o bisericuță patetică, ținând cont de subiect. Succes.
|
|||
|
|||
![]()
No, omul poate gandi dumnezeieste, dar nu se osteneste sa ajunga acolo.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Doar nu vrei sa ma bazez pe ce scrie in biblie ca sa demonstrez existenta lui Dumnezeu,nu? Nu incerca sa fugi de scrutinizare apeland la istorisirile din biblie.In biblie zice ca lumea a fost creata in 6 zile acum 6000 de ani,sau cam asa ceva.Plus o gramada de inconsistente si chestii care contrazic realitatea.Te astepti sa ii acord credibilitate? De ce nu apare si in zilele de azi,sa faca o minune mare,cum a fost pe vremea aia?De ce apare asa subtil in mintile oamenilor,in loc sa apara fizic in fata noastra,sa il studiem? Citat:
despre giulgiul din torino "After years of discussion, the Holy See permitted radiocarbon dating on portions of a swatch taken from a corner of the shroud. Independent tests in 1988 at the University of Oxford, the University of Arizona, and the Swiss Federal Institute of Technology concluded with 95% confidence that the shroud material dated to 1260–1390 AD" Citat:
Citat:
Tu ce imi zici,ca TREBUIE sa fim crestini?Hai ca o dai in ridicol,nu ma poate forta nimeni sa cred Citat:
Scopul meu este "raising awareness",sa scot in fata niste chestiuni care zic eu sunt rele. Scepticismul,cum zice religia ca este rau,de fapt nu este rau.Este chiar bun. Pur si simplu nu pot sta cu mainile in san,cand intreaga societate din jurul meu incearca direct sau indirect sa imi bage religia asta pe gat cand afla ca sunt ateu. |
|
||||
|
||||
![]()
Ai venit aici, între oameni credincioși, provocându-ne să te convingem, să-ți demonstrăm. Și n-am văzut pe nimeni care să se străduiască prea tare în sensul ăsta. Nimeni nu te poate face să crezi; cel mult te poate ajuta în sensul ăsta, dar numai dacă și tu vrei.
Iar în privința societății, probabil tu trăiești într-o alta, pentru că cea în care mă aflu eu parcă face tot posibilul să trăiască ignorându-L pe Dumnezeu și căutând să mă convingă de importanța unor cu totul alte lucruri/ valori decât cele în care cred.
|
|||
|
|||
![]()
Leaga-te, strans, Ulise!...:)
|
|
||||
|
||||
![]()
1.
Citat:
2. Citat:
![]() Am vazut ca tu nu crezi in ce scrie in Biblie dar ,daca se dovedeste ca afirmatii din ea referitoare la atei(implicit si la tine) sunt adevarate ,o sa crezi in ea? Psalm 52,1 :Zis-a cel nebun întru inima sa: "Nu este Dumnezeu!" In citatul 1 de mai sus afirmi ca vrei sa fii constrans ca sa crezi ("sa apara fizic,sa il studiem") In citatul 2 de mai sus afirmi ca nu poti sa fii constrans de nimeni ca sa crezi. Esti foarte "incoerent" ca sa nu spun mai mult.Ce zici Psalmul 52,1 si-a dovedit adevarul in cazul tau?
|
||||||
|
||||||
![]()
Ba constituie cat se poate de dovezi. De aia se si cheama "dovezi testimoniale". In baza marturiilor poti fi condamnat pentru furt si tot in baza marturiilor poti fi achitat fata de acuzatia de furt. Daca, pentru justitie, testimonialele constituie dovezi, daca un om poate sa isi piarda libertatea sau sa si-o (re)castige in baza lor, atunci permite-mi si mie sa le iau in serios. Mai ales cand marturiile sunt intarite de sangele martorilor.
Citat:
Citat:
Citat:
Cum poti sa spui ca nu a aparut fizic si nu L-am studiat pe Dumnezeu ? Stim ce grupa de sange avea, stim ce inaltime avea, portretul lui robot e realizat demult. Citat:
Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 10.09.2016 at 20:04:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i mai bagati omului religia pe gat. Macar forumul asta sa fie o oaza de liber cugetatorism intr-o societate dominata de fundamentalisti care baga religia pe gatul scepticilor.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pai tocmai asta e, "religia care i se baga pe gat" e vocea cunostintei lui Dumnezeu, sadita in fiecare om, si acum omul de fatza incearca din rasputeri sa o omoare, incercati sa nu-l ajutati totusi :)
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.09.2016 at 23:47:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Serios? Vocea conÈtiinÈei Lui Dumnezeu... este religia?
Eu credeam că aia e credinta Èi revelaÈia Lui personală pentru tine. Dar în fine, dacă crezi că religia te va salva atunci ai halit una bucată pastila luciferică. |
|