![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai nu marturisesc si fratzii nostri catolici acelasi crez ca si ortodocsi cu o mica diferenta? Nu s-a stabilit la al 3lea sinod ecumenic ca Maica Domnului trebuie considerata Nascatoare de Dumnezeu? Nu zice si la crezul catolic - "Si intr-Unul Domn Isus Cristos"? Pai daca zice "intr-Unul" nu e clar? Acum ce face BC pe langa "inovatia" filioque a introdus o nooa inovatie conform careia Maica Domnului nu e Nascatoare de Dumnezeu? Pai daca BC zice asa nu mai se poate numi biserica crestina. Ca doar Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos (Isus Cristos cum i se zice in BC) este in acelasi timp si Dumnezeu si Om si desi are doua firi acestea conform crezului nu sunt separate. Adica este o singura persoana dar care are doua firi. Io sunt sigur ca BC a zis Maicii Domnului Maica Domnului pana aceasta denumire s-a schimbat la cine stie ce conciliu... |
|
|||
|
|||
![]()
Si va spun eu ca s-a modificat pentru a se face ecumenism cu protestantzii.
Eu stiam ca in BC Maica Domnului este considerata a 4 a persoana a Sfintei Treimi. Vedetzi la adunarea ecumenica de la Sibiu ca asa , in mod hulitor, s-a discutat despre Maica Domnului zicandu-i-se "Sfanta Fecioara Maria". |
|
|||
|
|||
![]()
In Biserica Romano-Catolica, pana la aceasta data, dogmele mariologice sunt in numar de patru: maternitatea divina a Mariei (titlul de Nascatoare de Dumnezeu, "Theotokos", a fost dat la Conciliul din Efes din anul 431); neprihanita sa zamislire, stabilita de Papa Pius al IX-lea la 8 decembrie 1854; fecioria sa perpetua, stabilita la Conciliul din Lateran din anul 649, si ridicarea la cer cu trupul, dogma decretata de Papa Pius al XII-lea la 1noiembrie 1950.
Iata deci ca si BC se considera Maica Domnului Maica Domnului. Este adevarat ca la ortodocsi nu exista ideea de "imaculata conceptie" dar celalte 3 exista - adica ca este nascatoare de Dumnezeu,pururea-fecioria si inaltarea la cer cu trupul care desi nu a fost stabilita la vreun sinod ecumenic e bine stiuta din traditie. |
|
|||
|
|||
![]()
Uitatzi si la sarbatoarea BC de pe 1 ianuarie:
"1 ianuarie: Sfanta Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu - solemnitate " |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de ce persisti in greseala asta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca se face asta intr-un thread dedicat Fecioarei mi se pare si mai absurd. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ati auzit despre aparitiile Fecioarei Maria in Bosnia la Medjugorje,care dupa cum spun unii mai sunt si astazi.Ceeace ma gandesc eu ,este daca sunt ale Sfintei Fecioare ,care ar fi adevarul,ce atitudine trebuiue sa avem?
|
||||
|
||||
![]()
s-a vorbit putin, desi nu foarte amical, despre aceasta pe topicul "Codul lui Oreste".
|
|
|||
|
|||
![]()
dar tu andrei ce parere ai ,fiindca eu am vorbit cu cineva ,o persoana greco-catolica care a mers acolo si a fost foarte impresionat,dar ceace ma face sa cred ca nu Maica Domnului este acolo ci(Domnul sa ma ierte daca gresesc)satana sunt afirmatiile care le face ,,entitatea'',una care mi-a atras atentia ca toate religiile sunt mantuitoare...iti da de gandit,cand atatia sfinti s-au ostenit sa tina integritatea religiiei mantuitoare,aici putandu-l aminti pe unul din cei mai recenti Sf.Ioan Iacob,un aparator fervent al Ortodoxiei.Ceace se intampla acolo ma duce cu gandul la adunarile spiritiste unde frecvent apar ,,spirite'' si vorbesc cu cei prezenti,daca gresesc sa ma ierte Domnul,daca am dreptate atunci a Lui fie slava.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preacurata Maica Fecioara Maria | marlene | Generalitati | 10 | 04.02.2013 21:36:33 |
Sfanta Mucenita Lucia Fecioara | lucia_anghelina | Intamplari adevarate | 0 | 03.02.2008 21:45:01 |
Nadejdea noasta in Dumnezeu si in Sfanta Fecioara | serb_crina | Intamplari adevarate | 0 | 18.01.2008 17:29:23 |
FECIOARA MARIA | dorinel78 | Generalitati | 0 | 17.04.2007 18:20:23 |
Fecioara Maria in Sfanta Sfintelor | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 21.03.2007 23:10:33 |
|