![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu iti recomand Crima si pedeapsa, idiotul, nopti albe, fratii karamazov, intr-un cuvant, opera lui Dostoievski; Anna Karenina(lev tolstoi), Rosu si negru(stendhal), Doamna Bovary(flaubert), Qvo vadis(Sienkiewicz), Strainul(Camus), paradisul pierdut(milton), orice de Eliade...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
fratii karamazov e cartea mea preferata |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Istoria culturii si a civilizatiei - Ovidiu Drimba; Un om sfarsit sau Gog - Giovanni Papini; Orice volum din Filocalii. Citeste, ca noi vom reveni si cu alte propuneri.
|
|
|||
|
|||
![]()
inima de caine de bulgakov, nu de cehov
|
|
|||
|
|||
![]()
cititi-l, dragilor, si pe nicolae steinhardt cu daruind vei dobandi, cu jurnalul fericirii, cu volumele de eseuri si de interviuri. si sa vedeti acolo si credinta, si subtirime intelectuala, si cultura vasta, si harul scrisului. nu va veti plictisi dar nici nu va veti simti indepartati de spiritualitatea ortodoxa, de care sunteti atat de legati.ce combinatie mai buna vreti decat o minte ascutita si invatata cu operarea cu notiuni abstracte, ca cea a unui evreu, si trairea ortodoxa autentica?
stiti vorba asta a parintelui stinhardt? Iisus nu s-a nascut la Falticeni. asta asa, ca sa vafac curiosi. don"t forget to write, daca-l cititi. |
|
||||
|
||||
![]()
- nicolae velimirovici "taramul inaccesibil"
- "sfantul andrei cel nebun intru Hristos" (seamana, dar e mai tare decat "nebunul" lui savatie bastovoi) - cuviosul paisie aghioritul "viata de familie" - charlie w. sheed "scrisori caterinei" - monica fermo "talita kumi" - anastasie malamas "ca aurul in topitoare" ai sa te miri cate lucruri frumoase si folositoare sufletului tau ai sa gasesti sub titluri religioase, aparent plictisitoare... eram ca tine si evitam acest gen. pana cand mi-au cazut in mana cartile cuviosului paisie aghioritul. el mi-a dat curajul sa incerc si altceva. n-am gasit atata aventura, atata drama, dragoste, insufletire, si tot ce vrei tu in nici o carte a vreunui autor decat am gasit in vietile sfintilor. fa o incercare. nu strica. o sa-mi dai dreptate candva... |
|
|||
|
|||
![]()
:) am citit carti duhovnicesti, dar pe mine ma "smintesc" usor...de aceea le aleg cu grija si cu masura.
Multumesc de recomandari, am de unde alege... Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
daca nu ai ce citi citeste Biblia si daca ai citito citeste ultimul templier
|
|
|||
|
|||
![]()
"A iubi inseamna a ierta" ierom Savatie Bastovoi. O carte simpla, usor de citit si plinaaaaaaaa de iubire..:)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Carti | adina91 | Resurse ortodoxe on-line | 54 | 02.10.2017 16:59:34 |
Carti Bisericesti | Danut7 | Reguli in Biserica | 3 | 01.09.2010 20:16:17 |
Carti noi | brandusa | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.03.2010 16:55:33 |
Carti | teddy09 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 04.12.2009 15:27:06 |
carti | georgiana52 | Generalitati | 2 | 11.09.2009 23:24:19 |
|