![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este adevarat. BOR face un ecumensim ortodox. Ca atare fetele respective trebuiau sa fie la biserica catolica si protestanta nu la noi.
Din aceasta cauza am spus ca este o confuzie foarte mare din care nu prea putem iesi. Biserica catolica se lauda ca este de la inceputuri. Pe aceeasi confuzie. Catolic=universal. Biserica initiala era catolica in denumire, care era universal ortodoxa. La schisma ei si`au furat aceasta denumire. Nu i`au spus Biserica Universus (nu cunosc latina). Asa si acum. Ne furam caciula unu altuia |
|
|||
|
|||
![]()
Oricum nu e frumos, parerea mea, sa faci agitatie anti ecumenica la un moment ecumenic.
:) Dar cand e "frumos" Krabu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si stai linistit ca stim care e originea cuvantului "ecumenism" si care ii sunt acum intelesurile... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre dovezi.... Referitot la Ortodoxie traita cu toate riscurile... Care sunt riscurile asumate de tine? Sau esti si tu vreo "studenta" prinsa de politie? Amice...daca voiau sa faca ceva "pe bune" cereau autorizatie si faceau un miting...ceva. Ca si aia care se dau antiecumenisti pe forum dar care nu au facut nimic "pe fata", decat, poate, lipirea unor afise pe garduri, sub protectia noptii. Stii tu..."Da-i cezarului..." |
|
|||
|
|||
![]()
Mai este un lucru important.
Fetele acelea au dus in ispita un om al bisericii. Un preot a cazut in ispita si a si fost judecat de noi datorita unei actiuni pripite. Actiune care mai este si necuvincioasa pentru ca aceasta se cheama provocare. La o actiune ecumenica in care BOR incearca sa arate ortodoxia si altor oameni (atentie oameni care sunt aproape de noi) iar unii fac un protest copilaresc. Nu e aceasta provocare??? Iar cat despre ce fac preotii nostri ... Pai preotul a facut ascultare si a chemat politia sa faca ordine. Ce i`au facut politia fetei este foarte rau si reprobabil dar nu e vina bisericii. Concluzie: O actiune care duce la ispitirea unui preot e de la vrajmas si eu cred ca fata trebuia sa faca altceva decat ce a facut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta si ne fereste de ispite! |
|
|||
|
|||
![]()
mai fratior, atat agitatie pt ecumenism... unii se bat cu pumnii in piept ca mari aparatori ai ortodoxiei impotriva ecumenismului, altii apara ortodoxia d antiecumenisti... d 2 mii d ani ortodoxia dainuie si va dainui in veac...agitatie p forum d geaba...poate doar k sa n satisfacem amorul propriu k am avut drepte...judecam usor p altii...e simplu... nu cred k ecumenismul e o piedica in drumul spre propria noastra mantuire...poate pt asta ar trb sa n agitam cel mai mult... nu moare ortodoxia din cauza ecumenismului... dar in asemenea discutii spunem usor cuvinte care n pot osandi... Dumnezeu sa n lumineze!
|
|
|||
|
|||
![]()
zici bine.
Si ceea ce este mai important: Iisus Hristos apara Biserica. El ne mantuie. Nu se pune problema salvarii Bisericii de catre x sau y pentru ca Dumnezeu este Proniatorul. Cel mai bine vorbeste despre sminteala vremii de acum parintele Rafail Noica. El zice ca i s`a dat voie raului si ca omul nu poate face nimic in acest sens decat sa se smereasca. Iar la un moment dat ca si lui Iov, acest rau i se va lua. Dar Iov nu s`a salvat pe sine singur ci Dumnezeu. La fel si noi acum cu privire la raul ecumensim sau antiecumenism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
imi pare rau ca nu pot ridica la intaltimea asteptarilor voastre... dragostea-mi e limitata de propriile neputinte, iar dragostea fata de aproapele mi-e limitata de dragostea fata de Dumnezeu. eu iti doresc sa-ti lumineze Dumnezeu mintea si sa intelegi ca nu poti fi ingaduitor decat cu un pacatos... dar nu si cu cel care graieste impotriva adevarului (desi, aparent, tot ce graieste e curat). Sfintii i-au defaimat ba chiar i-au pleznit (vezi Sf Nicolae care i s-a sfintit mana printr-o minune dupa ce i-a dat o palma peste fata lui Arie) pe mincinosii care graiau impotriva dreptei credinte si, mai mult decat atat, ii indoctrinau si pe ceilalti. deci daca ceva, din ce va zic, vi se pare ca e lipsit de dragoste... o spun, tocmai, din dragostea fata de El. caci nu trebuie sa-l iubesti pe tatal tau sau pe mama ta mai mult decat pe Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
"cel ce nu iubeste pe fratele sau, pe care l a vazut, pe Dumnezeu, pe Care nu L a vazut, nu poate sa l iubeasca" 1 In. 4, 20.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotii din diaspora | sophia | Preotul | 131 | 15.06.2010 19:16:58 |
Preotii asa ar trebui sa se poarte ?! | Astarte | Preotul | 31 | 28.02.2010 18:36:32 |
sa nu uitam sfintii nostrii | justiniann | Generalitati | 7 | 12.05.2008 18:32:14 |
|