Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2007, 16:51:25
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
,adica fiind mason,iar masoneria fiind afurisita, trebuia caterisit ca si ceilalti ierarhi ecumenisti...dar aici e o problema,cine sa cateriseasca pe cine,majoritatea ierarhilor din Sinod nefiind nici ei "curati".
Aha...dar dovezi, ceva? Ca de calomnii m-am saturat.
Inca ceva...arata-ne care sunt aia "curati"...
:D:D:D
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 16:52:28
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kvlr
colega e gresit ce spui.... statutul a fost schimbat si prevede ca loctiitorul de patriarh are dreptul de a candida ... asta e clar... în treaba cu masoneria nu ma bag pt ca e parerea ta personala si în plus ma si depaseste ... Dumnezeu sa ne lumineze!
Da...am spus si eu asta (mai sus)....sau nu te refereai la mine? :)
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 16:57:37
kvlr kvlr is offline
Member

Data înregistrării: 14.09.2007
Implicit

nu la tine ci la marius... scriu de pe mobil si în timp ce scriam tu ai postat... nu aveam cum sa vad.... :-)
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 19:37:56
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
Ispita ta,

in general tu aduci numai argumente de pe site`uri de stilisti.

Am o intrebar pentru tine: Faci parte din BOR si de dezici de stilisti sau nu faci parte din BOR ci din BORR???
in primul rand nu sunt stilista, ci ortodoxa si fac parte din Biserica Ortodoxa de Rasarit.
daca tot insisti, ti-am raspuns.... dar prevad o mare subiectivitate in mesaje.

in al doilea rand... site-ul http://eresulcatolic.50webs.com/credinta.html nu apartine de noi... daca la acesta te-ai referit.

si DA, acelea sunt greseli ale BOR... le poti contesta? sunt facute la suprafata, ca sa zic asa, le vede toata lumea, le cunoaste toata lumea.
si nu ma documentez numai de pe net... faptul ca va recomand anumite link-uri pt mai multe detalii sau ca sa va lamuriti e altceva...

Citat:
de exemplul BOR nu a trecut la calendarul iulian ci si a facut singura un calendar mult mai bun decât cel iulian
mda... :)
mai ca nici nu-mi vine sa raspund unei afirmatii nefondate si care are rolul numai de a contrazice.
1. BOR nu si-a facut singura un calendar
2. BOR a trecut la calendarul Iulian pt sarbatorile cu data schimbatoare si a ramas la cel "Iulian revizuit" pt sarbatorile cu data fixa... au acceptat acest compromis, chipurile, pt Bisericile surori care inca n-au trecut la noul calendar. de aceea au spus ca data Pastelui se va restabili... cand si celelalte Biserici vor trece si ele la calendarul "Iulian revizuit". (daca vrei, iti trimit dovada. a spus un parinte la o emisiune)
3. astronomii lucreaza si acum cu calendarul Iulian datorita faptului ca e mult mai exact fata de altele. s-au scris si niste articole obiective pe tema calendarelor... daca vrei, caut un link, dar e destul de greu de inteles daca n-ai cunostinte in domeniu...
si chiar si asa... nu exactitatea calendarului este problema principala...
daca nu ma crezi pe mine, crede-i macar pe preotii din BOR caci ei recunosc... vrei dovezi?

iti multumesc pt intentia buna pe care spui ca o ai... dar as vrea sa fiu inteleasa ca nu pot crede pe cineva caruia ii explic prin zeci de randuri DE CE cred asa si nu altfel, si nu-mi aduce argumente convingatoare, ba mai mult ma face eretica... de multe ori am citit ceva de genul "orice ati spune voi, tot sunteti eretici" :hmmm: mda... de ce? ca asa vreti voi? ca asa v-a spus pr Cleopa? iertati-ma, nu-i nicio ironie, dar pur si simplu asa se intelege. dupa ce dau atatea explicatii si dovezi mi se spune "orice ai spune, tot esti eretic" :hmmm:
sau, eventual, vin cu niste pretexte de te dau pe spate (pt ca i-ai mai vorbit o data, de 2 ori, de 3 ori, de n ori despre acel subiect) sau pur si simplu niste afirmatii nefondate.

nu ma cert cu nimeni, e doar impresia voastra... daca cuvantul meu nu-i in concordanta cu al vostru, nu inseamna ca ma cert...
mai scriu niste cuvinte cu litere mari pentru a le accentua, a le sublinia...
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 19:47:49
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Ba esti stilista.

Cum iti permiti deci sa ne judeci pe noi????

Lup in haina de oaie ce esti. Rusine tie.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 19:51:41
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

mda... cum spuneam... :hmmm:

ce inseamna pt tine stilist?
si nu te judec... spune-mi unde si cu ce te-am judecat...
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 19:57:46
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Pai este IPS Daniel patriarhul vostru de aruncati in el cu noroi?

Rusine sa va fie!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 20:05:26
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

spun Adevarul. tie ti-e rusine cand marturisesti Adevarul in fata unui catolic si ii spui, pe un ton, calm unde greseste si de ce?... daca nu s-ar fi abatut atat de la dreapta credinta, n-as fi avut nimic de comentat.

si nu sunt singura care spune ca greseste... sunt atatia care apartin de BOR si recunosc adevarul. de exemplu, Traditie, antiecumenism sunt doar 2 din ei...
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 20:47:49
kvlr kvlr is offline
Member

Data înregistrării: 14.09.2007
Implicit

singurul lucru care ma da pe spate e siguranta ta ca esti mai instruita decât altii...
1. nu te am facut eretica
2. în privinta calendarului gresesti amarnic... îti propun sa cercetezi Liturgica generala a Pr. Ene Braniste poate te mai limpezesti...
3. nu stiu ce pr ci vazut tu si la ce emisiune dar ori a gresit ori ai inteles tu gresit...
4. pt informatia ta afla ca BO are alt calendar... si delegatia româna de la Constantinopol a avut un rol foarte mare în realizarea lui... da probabil eu vorbesc prostii ca sa ma aflu în treaba si ca sa te contrazic pe tine de parca asta ar fi scopul meu în viata ... :-)
Dumnezeu sa ne lumineze!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2007, 21:05:21
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Fratilor, nu va mai certati...chiar daca au fost lansate suspiciuni sau acuzatii la adresa Patriarhului, nu are sens sa-l judecam fara a avea fapte periculoase pentru ortodoxie! Haideti sa ne rugam sa-l intelepteasca Dumnezeu si sa avem credinta si rabdare, ca vom vedea roadele in timp, nu inainte de a fi produse! Nu este nimeni fara de pacat inaintea lui Dumnezeu, nu putea fi multumita toata lumea! Oricum, totul cu voia lui Dumnezeu s-a facut, si El nu doreste moartea pacatosului, ci ca acesta sa fie viu si sa se mantuiasca! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O stire de senzatie mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 0 09.11.2012 21:39:40
Stire despre Muntele Sfant Athos in presa mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 0 03.10.2012 18:54:25
Stire importanta, cenzurata de televiziuni ancah Stiri, actualitati, anunturi 9 03.01.2008 13:41:00
O STIRE GEORGIANA22 Stiri, actualitati, anunturi 0 07.09.2007 20:35:09
stire Andrei_sunt Stiri, actualitati, anunturi 0 31.05.2006 22:29:58