![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, este interesant citatul prin faptul ca noi oamenii nu suntem cei care vor crea stihiile si grozaviile de mai sus ci ele pur si simplu se vor intimpla, de ce nu stim precis , probabil din cauza pacatului generalizat care distruge planeta. Noi ce facem este sa traim ca sobolanii, dam gauri in pamint consumam si devoram in mod inconstient toate resursele si ne taiem craca de sub picioare. Ideea centrala este ce facem sa oprin sau sa intirziem toate acestea,...astupam gaurile din pamint? sau ne vindecam sufletul prin rugaciune, infrinare de tot felul care va duce ...la dragoste, la iubirea aproapelui si a naturii.
Eu tocmai ca pentru ca nu vreau sa ratez mintuirea stau si observ, iau aminte la invataturile sfintilor Parinti privesc in jur si sunt atent sa nu ma prinda ziua Domnului ratacind. Postare in nici un caz nu este pentru scandal ci pentru aceasta dilema a implicarii in proiecte globaliste...cind noi la nivel local, adica cel mai important, ne inecam in patimi si pacate, Atit! |
|
|||
|
|||
![]()
Krabu, de ce te gandesti la potop,devreme ce stii ca Dumnezeu a facut legamant cu oamenii prin curcubeu?!?
Nu ma refeream la un potop, ci la inundatie, iar inundatii vezi bine ca avem cu nemiluita. Si apoi pana la venirea Domnului cine stie cata vreme va trece, devreme ce doar Dumnezeu stie cand va avea loc aceasta. Semne sunt, dar inca nu s-a implinit tot ce scrie. Dar oare pana la venirea Domnului, oamenii isi pot oare permite orice, fara teama de a fi pedepsiti de propriile lor fapte? Dumnezeu a dezlantuit apele pentru pacatele oamenilor si le-a dat potopul. Daca topirea gheturilor e urmare a pacatelor, pe care alta data Dumnezeu le-a pedepsit prin potop(Noe) si prin foc ( Sodoma Si Gomora), atunci nu ar fi mai normal sa ne pocaim, in loc sa ne preocupe topirea gheturilor, pe care oricum nu putem s-o oprim? Sa ne amintim de niniveni, care de la mic la mare si-au pus cenusa in cap si s-au pocait, fapt pentru care au fost iertati de Dumnezeu. Cum altfel decat plangand pacatele noastre si intorcandu-ne la Dumnezeu putem trece de mania lui Dumnezeu, Care a spus "A mea este razbunarea". |
|
|||
|
|||
![]()
Ofofof! Alta treaba nu avem decat sa ne gandim cum vine sfarsitul lumii! Parca nu le-ar fi spus Mantuitorul apostolilor ca asta nu e treaba lor! De ce oare ar fi a noastra?
Iar de PF Bartolomeu... Preocuparile ecologice ne invata multe, caci nu e o ecologie de dragul ei, ci di grija pt fapturile Domnului. Oamenii duhovnicesti de multe ori s-au implicat in lucruri care tineau aparent de lume... De exemplu cei care au luptat impotriva comunismului. Ar fi putut sa zica usor: "oare nu vrea Dumnezeu sa fie astia la putere?" sau sa dea citate din Sf. Ioan Gura de Aur din care sa reieasa ca n-ar fi trebuit sa le pese. Insa lor le-a pasat. Si acum ii cinstim pe unii si avem evlavie la ei ca la sfinti! |
|
|||
|
|||
![]()
Practic, omulet, ce poate face Biserica pentru oprirea topirii gheturilor? Daca ne spui, poate punem si noi umarul si ajutam.
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica nu poate face nimic: nici pentru oprirea topirii ghetarilor, nici pentru a opri indoctrinarea oamenilor prin televiziune, etc.
In schimb poate trage semnale de alarma. Poate educa. Poate oferi infranarea ca alternativa. Postul e un exemplu de "exploatare rationala a resurselor". Cine stie, poate daca liderii mondiali de astazi ar fi postit atunci cand erau copii, sau ar fi avut duhovnici care le-ar fi spus sa nu manance tot ce pot, sa nu spuna tot ce stiu... poate atunci ar fi inteles ca "a nu consuma tot ce ai" la nivel global (de ex. protocolul de la Kyoto) e o chestie de bun simt. |
|
|||
|
|||
![]()
Tare incuiati si suspiciosi sunt unii. Lasa omul sa mearga in Groenlanda daca el crede ca e bine si daca isi permite. Lasa sa se roage pentru binele planetei asteia, ca e spre binele nostru.Asta-i culmea. Care e problema aici?
Voi nu ati trait vara asta in Romania? Nu ati vazut ce calduri au fost? Eu sunt tanara dar nu cred ca au fost asemenea calduri de o bucata buna de vreme, daca au fost. Daca sunt 45-50 de grade afara timp de cateva saptamani fara pauza, sau mai mult, nu iti arde nici de munca, nici de invatat, nici sa te rogi. Este bine sa ne rugam pentru o clima buna, este spre binele nostru. Si bine face Parintele Patriarh ca se roaga pentru asta. Sfarsitul lumii vine cand vrea Dumnezeu, dar nici noi nu trebuie sa aducem chin pe pielea noastra... |
|
|||
|
|||
![]()
Noesis:Tare incuiati si suspiciosi sunt unii. Lasa omul sa mearga in Groenlanda daca el crede ca e bine si daca isi permite. Lasa sa se roage pentru binele planetei asteia, ca e spre binele nostru.Asta-i culmea. Care e problema aici?
Problema nu este ca "omul" merge in Groenlanda si se roaga. Poblema este ca slujbele bisericesti se ocupa de ecologie in loc de ceea ce trebuie si anume mantuirea oamenilor si incep sa semene mai mult cu o sedinta decat cu o slujba bisericeasca. Ce-i drept, slava Domnului, nu in bisericile ortodoxe,ci in cele protestante. Fiind o slujba ecumenicaca era si un preot ortodox in biserica, printre participanti. Si alta problema este, ca in loc sa incercam sa intelegem ce vor unii dintre noi sa spuna, dam un raspuns rapid fara sa intram in miezul problemei. De unde si concluzia ca unii ar fi "incuiati si suspiciosi". Probabil asa se vede dintr-o privire aruncata din fuga calului. Poate ar fi mai bine sa stam si sa cugetam, inainte de a imparti cu darnicie unele calificative. Acest lucru e valabil in general, nu numai la acest topic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci chiar daca vorbele mele n-au nici o valoare, ca apoi cine mai sunt shi eu, un terchea-berchea, dar totushi am impresia ca ishi vor atrage asupra-le multa durere shi e spre binele lor sa nu se lege la cap daca nu-i doare... iar Domnul ii va lasa probabil in ratacirea lor... amarnica ratacire... dar daca n-ai cu cine? treaba lor... auzi tu acolo, adica intr-o biserica se aduna multe confesiuni shi asista cam ca la concert la slujbele respective, shi traitorul de Hristos se transforma in ce? in ce s-o fi transformand ca nu-mi dau seama? ... degustator de vinuri, in suporter cam ca la meciurile de footbal... poi o fi lumea plina cu astfel de lucruri doar sa nu transformam biserica dupa chipul lumescului... ca nu mi se pare in Duh creshtin-ortodox, dar nu vreau sa osandesc fiindca nu ma pricep, nu am autoritate, nu shtiu despre ce este vorba, deci nici nu imi bat capul ca ma va lua in seama cineva... oricum nu e treaba mea... dar ca shi recomandare pentru creshtinii ortodochi parca imi rasuna un indemn in urechi al unui sfant : " a nu se intra in acele biserici fiindca nu au harul, nu sunt in Duhul"... paremise ceva sfiintzi prooroci... sau daca ma gandesc la Apocalipsa, atunci imi vine in minte un indemn al Domnului despre aceasta desfranata spunand ceva de genul : "Ieshitzi din mijlocul ei poporul Meu ca sa nu cumva sa avetzi parte de urgiile ce ii sunt pregatite" ... oricum nu-s chiar convins ca la asta se refera ca nu shtiu interpreta apocalipsa decat pe ici pe colo dupa cum am tras cu urechea de pe la sfintzii parintzi de pe net dar se poate aplica acest indemn la o adica shi in cazul acesta... adica daca ceilaltzi creshtini din toata lumea au nevoie de creshtin-ortodoxie, adica singura mantuitoare, atunci sa aleaga calea cea stramta shi nu comedia asta lugubra a panecumenismului mondial... adica sa se adune, sa se converteasca daca cred sincer ca ii ajuta ortodoxia la ceva, din toata inima, shi sa ceara sa li se dea un preot, sa-shi gaseasca un loc modest unde sa-shi tzina parintele slujba ca in final, daca le da mana sa-shi ridice o biserica aproape de unde locuiesc... mie para asha mi-ar suna la ureche in mod placut... dar cate urechi atatea posibilitatzi... mai bine pentru mine sa nu ma amestec shi sa-mi vad de lungul nasului shi de pacatele mele... ca am HarDomnului mult prea multe de care nu le am grija shi nu le bag de seama, ca sa nu zic ca pe unele nici macar nu le pot constata fiindca nu le mai vede simtzirea mea de atata nerushinare shi obijnuintza in putoreala... oricum Dumnezeu ii ajuta pe fiecare dar shi ei trebuie sa faca cate un pas cu ajutorul lui Hristos shi nu cu ajutorul celui mincinos shi vicleshuguist shi rau in cele din urma... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiindca mi se pare ca unii gandesc ingust. Cati dintre voi au iesit din Romania? Cati dintre voi au intalnit, vorbit, si au legat o prietenie cu un protestant/catolic, samd. Da, o sa spuneti: erezie, nebunie, ecumenism -- nu ai ce sa vorbesti cu ei. Daca vor sa vina la ortodoxie, bine ii primim, dar altfel, la iad cu ei. Asa e? Problema este ca cei mai multi crestini de pe planeta nici macar nu au auzit de ortodoxie, nici prin vis n-au visat, si nici nu stiu cu ce sa mananca. Si cand intalnesc unul dintre cei ortodocsi mai ravnitor si mai anti-ecumenist, se sperie bineinteles... Problema ecologiei este o problema globala si sunt idioti cei care o resping. Oamenii trebuie sa invete sa nu risipeasca ce ne-a dat Dumnezeu, sa nu iroseasca (chiar si lucrurile care multora dintre noi li se par nimicuri -- electricitate, petrol, apa curata...). Singurul lucru ingrijorator ar fi daca parintele patriarh s-ar ruga numai pentru ghetari. Dar cum sunt sigura ca se raga mai mult pentru multe altele inculsiv mantuirea noastra -- nu vad de ce sa incepem sa fim suspicisi pe tot felul de chestii care pana la urma sunt spre binele nostru. Ancah, slujbele bisericesti sunt pentru multe lucruri. Daca asculti cu atentie ai sa auzi ca parintele se roaga pentru multe, inclusiv pentru vreme buna. Despre ecumenism si anti-ecumenism s-au vorbit multe pe aici, n-are rost. Oricum, eu nu vad un viitor mare intr-o ortodoxie inchisa in sine, suspicioasa, paranoica, suficienta si neimplicata social, cum si-ar dori multi anti-ecumenisti. Bine ca parintele patriarh Daniel incepe sa mai schimbe unele lucruri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Caderea Constantinopolului | cozia | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 03.01.2018 16:22:00 |
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR | mihailt | Generalitati | 1 | 28.10.2010 23:47:48 |
Mormantul Sfantului Nifon al Constantinopolului | ieremia movila | Intrebari utilizatori | 0 | 08.08.2010 23:08:03 |
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.02.2009 05:37:36 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
|