Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2011, 21:28:38
ioan_strainul
Guest

Arrow Fericiti cei ce vor rabda si duce crucea Dreptati pIna la capat

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Asa e Jeane, se merita dar te doare, cel putin pe mine ma afecteaza sa vad cum ca numai ea minciuna, a tinut o relatie si ca ea tot minciuna , a ajuns la rang de virtute.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++
Adevar mare spui si eu cu Ingaduinta ta si a multor de aici as adauga ca MINCIUNA , LACOMIA SI SLAVA DESARTA sunt calea catre strImtorari si sunt armele stapinitorilor acestui veac cu care pe multi Ii rupe de DREAPTA CREDINTA ORTODOXA SI DE SFINTA BISERICA.
DOAMNE dUMNEZEUL NOSTRU SA NU NE AJUNGI ZILELE ACELEA IN CARE VEI PEDEPSI MINCIUNA SI PE SURORILE EL CU MOARTEA CE SA NE DARUIESTI CA FIM IMPREUNA CU FIUL TAU SI MINTUITORUL NOSTRU IN IMPARATIA CERURILOR AMIN AMIN AMIN

S L A V I T sa fie D O M N U L
Reply With Quote
Vechi 05.05.2011, 13:04:06
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Pe un ton batjocoritor, demonul i-a raspuns: [i]Noi niciodata nu spunem adevarul[/

Deci demonii sunt sociopatii care traiesc printre noi in carne si oase.
Astia sunt cei care niciodata nu spun adevarul...sociopatii
Reply With Quote
Vechi 05.05.2011, 14:51:09
vintage
Guest

Implicit

Minciuna este cel mai urat lucru... Eu, din pacate mint.
De ex. o mint pe mama mea in privinta sumelor de bani pe care le cheltuim cu ea. Intotdeauna spun doar 50% din cat este in realitate. Altfel n-ar accepta sa platim noi.
Daca sunt bolnava si ma intreaba de sanatate ii spun ca ma simt mai bine ca niciodata.
Apoi sunt minciuni pe care le spunem ca sa aparam pe cineva. Luam asupra noastra vina.
Sunt atatea cazuri. Cred ca fiecare din noi am spus astfel de minciuni.

In concluzie, sunt si minciuni bune. Depinde de scopul urmarit.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2011, 02:07:41
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
In concluzie, sunt si minciuni bune. Depinde de scopul urmarit.
Bineinteles, exista minciuni bune; putem minti fara a pacatui. Totusi, trebuie sa ne folosim de minciuna cu prudenta, ca nu cumva aceasta, cu timpul, sa prinda radacini in sufletul nostru.

Spune inteleptul avva Dorotei: "Uneori se iveste o imprejurare de mare nevoie de a ascunde ceva, caci altfel imprejurarea aceea s-ar face pricina de multa tulburare si necaz. Cand, deci, vine o astfel de imprejurare, se vede cineva pe sine silit sa nu spuna lucrul asa cum este, ca sa nu se faca, asa cum am spus, mai multa tuburare si necaz sau primejdie.

Dar chiar cand se iveste o mare nevoie, sa nu o faca nici atunci fara grija, ci sa se pocaiasca si sa planga inaintea lui Dumnezeu, si sa socoteasca aceasta ca un prilej de incercare.

Si sa nu faca nici aceasta necontenit, ci o data din multe cazuri. Caci precum leacurile pentru nervi si pentru curatenie, de sunt luate necontenit, vatama, iar de sunt luate de cineva o data pentru un timp indelungat si la mare nevoie, ii folosesc, asa trebuie sa intrebuinteze cineva si fapta aceasta; s-o intrebuinteze la nevoie, iar nu necontenit.

Sa o foloseasca cand va vedea, cum am spus, ca e multa nevoie si o data din multe cazuri, si atunci sa dezvaluie cu frica si cu cutremur lui Dumnezeu scopul lui si trebuinta pentru care a facut-o, ca sa fie acoperit. Caci si prin aceasta se vatama".
Reply With Quote
Vechi 21.05.2011, 08:28:29
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Bineinteles, exista minciuni bune; putem minti fara a pacatui. Totusi, trebuie sa ne folosim de minciuna cu prudenta, ca nu cumva aceasta, cu timpul, sa prinda radacini in sufletul nostru.

Spune inteleptul avva Dorotei: "Uneori se iveste o imprejurare de mare nevoie de a ascunde ceva, caci altfel imprejurarea aceea s-ar face pricina de multa tulburare si necaz. Cand, deci, vine o astfel de imprejurare, se vede cineva pe sine silit sa nu spuna lucrul asa cum este, ca sa nu se faca, asa cum am spus, mai multa tuburare si necaz sau primejdie.

Dar chiar cand se iveste o mare nevoie, sa nu o faca nici atunci fara grija, ci sa se pocaiasca si sa planga inaintea lui Dumnezeu, si sa socoteasca aceasta ca un prilej de incercare.

Si sa nu faca nici aceasta necontenit, ci o data din multe cazuri. Caci precum leacurile pentru nervi si pentru curatenie, de sunt luate necontenit, vatama, iar de sunt luate de cineva o data pentru un timp indelungat si la mare nevoie, ii folosesc, asa trebuie sa intrebuinteze cineva si fapta aceasta; s-o intrebuinteze la nevoie, iar nu necontenit.

Sa o foloseasca cand va vedea, cum am spus, ca e multa nevoie si o data din multe cazuri, si atunci sa dezvaluie cu frica si cu cutremur lui Dumnezeu scopul lui si trebuinta pentru care a facut-o, ca sa fie acoperit. Caci si prin aceasta se vatama".
Draga George, ma bucur foarte tare ca ai raspuns postarii mele. Aveam mare nevoie sa-mi confirme cineva ca totusi mai sunt si minciuni cat de cat nevinovate. Iti multumesc si pentru fragmentul din pateric ce sustine aceste afirmatii. Nu eram tocmai convinsa de "nevinovatia" acestui fel de minciunica.
Doamne ajuta! Chiar daca nu porti numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena iti urez La Multi Ani atat tie cat si celor cunoscuti ai tai ce poarta unul din aceste nume!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Minciuna Minciunilor vsovi Teologie si Stiinta 147 12.03.2013 15:27:09
Minciuna Sanduu Generalitati 2 07.04.2012 22:19:55
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Minciuna din noi Anca-Miha Pocainta 21 03.07.2009 23:55:06
Minciuna sau adevar? silverstar Generalitati 32 24.04.2009 23:04:50