![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Domle io nu am reusit sa il gasesc pe Sfantul Ioan Maximovici in calendarul crestin ortodox pe care il am aicea - scos de Mitropolia Munteniei.
Poate imi zicetzi si mie pe ce data se praznuieste in BOR ca sunt curios sa stiu. |
|
|||
|
|||
![]()
Da-mi un link la sursa care spune ca Sfantul Ioan a slujit dupa ambele calendare, vechi si nou.
|
|
|||
|
|||
![]()
Fotografie cu moastele:
http://www.orthodoxphotos.com/Holy_Relics/St._John_Maximovitch/6.shtml |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am link acum dar Sfantul Ioan Maximovici cum am spus ii impartasea si pe cei de pe nou si slujea cu dansii.
ROCOR s-a reunit cu BO rusa si nu mai este in comuniune cu BOSV. |
|
|||
|
|||
![]()
Stiu. Aceasta "miscare" a ROCOR a intervenit dupa alegerea ultimului ei mitropolit Lavrentie in 2001. ROCOR s-a indepatat de sinodul de rezistenta.
|
|
|||
|
|||
![]()
*indepartat*
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cer iertare fratiei tale ca raspund cu o atat de mare intarziere la intrebarile tale legate de legaturile dintre pururea pomenitul Episcop Leontie de Chile, membru al ROCOR, Fericitul Ioan si "stilistii" din Grecia cum ii denumesti cu ironie vadita. Afla ca acei "stilisti" nu sunt in comuniune cu Slatioara, care Slatioara este in comuniune cu mitropolitul Chiprian de Oropsos si Fili, a carui Biserica, Sinodul de rezistenta din Grecia, reprezinta cu adevarat pe stilistii greci. Ce au facut pururea pomenitul Episcop Leontie, Fericitul Ioan Maximovici impreuna cu preotul de origine romana Teofil Ionescu, membru de asemenea al ROCOR, a fost crearea unei jurisdictii a ROCOR in Grecia, respectiv Biserica Vetero-Calendarista a Greciei, care e singura Biserica de stil vechi din Grecia cu succesiune apostolica. Restul Bisericilor de stil vechi din Grecia, necanonice si fara succesiune apostolica, s-ar putea sa fie rodul mandriei anumitor oameni, care doreau sa-si aiba o Biserica proprie. Insa s-ar putea sa ma insel partial facand o asemenea afirmatie. Sunt actualmente cam 16 Biserici de stil vechi in Grecia. Iar Slatioara nu mai este de doi ani in comuniune cu ROCOR, din cauza mitropolitului Chiprian care a informat ROCOR ca nu-l va mai pune in pomelnicele sale pe Intai-Statatorul Laurus al ROCOR din cauza apropierii prea mari a acestuia fata de Patriarhia Moscovei, banuiesc. Pe vremea Fericitului Ioan Maximovici si a Vrednicului de pomenire episcop Leontie de Chile, Slatioara nici macar atat nu a fost in comuniune cu ROCOR [Russian Orthodox Church Outside Russia]. Sper ca aceste cateva explicatii sa fi lamurit pe deplin problema pentru fratia ta, frate Mihail. Doamne ajuta! Un sincer LA MULTI ANI fratiei tale. R. |
|
||||
|
||||
![]()
"Egumenul Anastasie de la Catedrala Veche m-a sfatuit sa scriu despre binecuvantarea pe care a primit-o fiul meu.
S-a intamplat in 1983. Christopher, care atunci avea trei ani, s-a dus la un medic ORL-ist pentru o problema la urechi; acesta a descoperit ca-si pierduse auzul in proportie de treizeci la suta, din cauza unei acumulari de lichid in spatele timpanului cauzata de o serie de infectii la ureche. Auzul lui slabit a contribuit la o incetinire a procesului de invatare a vorbirii. S-a hotarat o operatie pentru extragerea lichidului si implantarea unor tuburi. In acea primavara, cei doi fii mai mari ai mei (de zece si doisprezece ani) se dusesera sa-l viziteze pe Egumenul Anastasie in San Francisco. Fratele Iacov, ajutorul Parintelui Anastasie, le-a aratat mormantul Arhiepiscopului Ioan, iar ei au adus acasa untdelemn din candela de la mormant. L-am uns pe Christopher cu untdelemn inainte de vizita lui la logoped si iarasi cu doua zile inainte de operatie, rostind cuvintele: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile vrednicului de pomenire Arhiepiscop Ioan, vindeca urechile fiului meu Christopher. A doua zi, lui Christopher i s-a facut analizele finale de dinainte de operatie. Doctorii au constatat ca urechile lui se vindecasera! Nu mai exista nici o slabire a auzului si tot lichidul disparuse. Operatia a fost anulata. Pentru noi a fost o usurare imensa, dar am fost mult mai uimiti de ceea ce ne-a spus Christopher: Acel om mi-a facut bine urechile. A repetat aceasta de cateva ori. Odata, dupa niste rugaciuni pe care le incheia cu cuvintele: iti multumesc ca mi-ai facut bine urechile, am intrebat: Cine ti-a facut bine urechile? El a aratat catre o carte postala ilustrata asezata in colt alaturi de icoane. Si iar a repetat: Acel om mi-a facut bine urechile. A spus-o atat de insistent, incat sunt convins ca crede in faptul ca Sfantul Vladica Ioan i-a vindecat urechile. Nu stiu cum de stie aceasta, dar o stie; insista asupra acestui lucru, iar noi il credem. Nu am alta explicatie; stiu numai ca fiul meu se simte bine, iar noi suntem si vom ramane foarte recunoscatori rugaciunilor pururea-fericitului Arhiepiscop Ioan. Agape Ketrenos, Portland, Oregon" |
|
||||
|
||||
![]()
"Am fost ajutata de nenumarate ori prin sfintele rugaciuni ale Vladicai Ioan, care continua si astazi. As vrea sa relatez cel putin o intamplare.
Cu multi ani in urma, am ramas insarcinata cu un copil pe care nici sotul meu nici familia lui nu-l voiau; deja aveam cativa copii. Pentru mine a fost foarte greu, atat fizic cat si afectiv, deoarece eram foarte bolnava. Ma duceam adesea la dragul meu parinte Mitrofan, care ii mangaia pe toti prin caldele lui rugaciuni si crestineasca lui dragoste. Ne-am rugat Vladicai Ioan si, multumita sfintelor lui rugaciuni, toate greutatile de acasa au fost inlaturate. Socrul meu l-a ajutat chiar pe sotul meu cu ceilalti copii ai nostri, in timp ce eu m-am refacut in spital dupa nasterea bebelusului. Era un baiat pe care l-am numit Ioan, in cinstea Sfantului Ierarh Ioan din Tobolsk, stramosul Vladicai. (L. T., California)" |
|
||||
|
||||
![]()
"Multumita rugaciunilor fierbinti ale Sfantului Ioan, tatal meu, Nikolai Mihailovici, si-a recapatat repede sanatatea, dupa ce in vara anului 1962 suferise un al treilea atac de inima. Tatal meu suferise deja doua atacuri de inima: in 1954 si 1958; dupa fiecare dintre ele, el a petrecut o luna in Ardennes sub supravegherea unui doctor.
Am fost la acest doctor impreuna cu sora mea, baroneasa Nikolaievna Apraksina. Acesta ne-a spus ca starea tatalui meu este fara speranta. Pe neasteptate, Vladica Ioan a aparut in camera tatalui nostru si a inceput sa se roage. Curand, tatal meu si-a recapatat complet sanatatea si s-a intors acasa la Bruxelles, unde a mai trait alti patru ani…(Vladimir Kotliarevski, Bruxelles, Belgia)" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nu ma simt casatorit, desi sunt!!! | theofan | Nunta | 72 | 22.04.2012 13:15:38 |
2% catre Asociatia "Prietenul sarmanilor- Sfantul Ioan Maximovici" | georgeval | Generalitati | 0 | 22.03.2010 12:49:51 |
Sfantul Ioan Maximovici - Cuvânt în ziua Botezului Domnului,înainte de sfințirea apei | andrei_im | Generalitati | 1 | 06.01.2010 08:39:59 |
Sf. Ioan Maximovici | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 24 | 25.02.2008 09:29:11 |
|