:D Pai, singura nu am reusit nimic... Ce sa zic, a trebuit sa ma puna Dumnezeu si pe mine la colt, si sa-mi dea si vreo cateva palme pe care eu credeam ca nici nu le merit... Mi-a fost greu sa ma desprind de ideea acelui dumnezeu pe care il avem toti drept reper cand suntem mici (sau chiar si cand suntem mai maricei..) si la care ne rugam sa stim la lucrari de control sau sa reusim unde unde si noi stim ca e bine, mai ales daca am muncit si ne dorim sa fie bine, cum e firesc. De fapt, m-am desprins brusc, atunci cand am inceput sa nu mai dau efectiv 2 lei pe religie, si vorbeam chiar lucruri urate despre crestinism si religii in general, pt ca vedeam doar ipocrizia oamenilor, sau dorinta de control asupra "turmei"... Dar acum vad ca Domnul era cu mine chiar si atunci, "rea" fiind... Odata, m-am enervat asa pe viata si pe El, si am luat icoana din perete, din dormitorul meu, si-am pus-o in dulap, si am rupt si toate iconitele pe care le-am gasit in casa (cele mici, din hartie), hotarata fiind sa pun capat minciunii despre Dumnezeu care - si imi devenise destul de clar - era doar inventat de oameni. Apoi am inceput sa citesc Nietzsche, Schopenhauer, si tot felul de aberatii care imi sustineau si propriile noi convingeri dar imi si aduceau mai bune argumente "impotriva" ideii de Dumnezeu. Am avut o criza existentiala practic, si intr-o perioada din viata destul de dificila - adolescenta. Dr mi-a prins bine, pentru ca nu mai puteam accepta sa ma mint si sa ma prefac ca e totul bine, si am tinut-o intr-o razvratire pana m-am lamurit, incet-incet, unde imi pot gasi linistea... Adica in Biserica lui Hristos, care mi-a deschis mintea si inima spre Sensul vietii mele si al oricarui om de pe pamant. Acum, nu-mi mai ramane decat sa ma tin de cele ce stiu, si sa ma apropii si mai mult de El. Sper ca toti sa ne dam seama unde ne situam, in gandire si in ceea ce simtim ca fiinte in viata noastra, sa nu ezitam sa ne punem intrebari, dar nici sa nu ne speriem de noi insine sau de Calea care pare grea, in cazul in care raspunsurile intrezarite macar, arata ca si cum ne-ar depasi puterile... Doar cu Domnul le putem pe toate, fara El nu putem face nimic, decat sa ne mintim si amagim pe noi insine si pe ceilalti...
|