Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2011, 16:15:10
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Unii sustin ca iadul s-ar afla in interiorul Pamantului (adica a planetei Terra).
Este aceasta o conceptie ortodoxa?
In ortodoxie iadul este ruperea de Dumnezeu. Nu un loc fizic, anume si bine definit.
Iadul poate incepe inca de aici, in momentul in care ne pierdem iubirea si nadejdea.

In iad nu te fierbe nimeni in cazanul cu smoala, nici nu te baga la congelator :))
Ci ceea ce arde, metaforic vorbind, este suferinta atat ca l-ai pierdut pe Dumnezeu, ca ai pierdut iubirea si tot ce era frumos, dar te mai necajesc si poftele care neavand cu ce sa le satisfaci te chinui enorm.
Apoi nici diavolii nu stau cuminti amintindu-ti mereu greselile, aratandu-ti lucruri de care iti este frica, scarba etc.
Sunt multe locuri in care se vrobeste de oameni care erau in iad si le apareau fie rudelor, fie unor calugari transmitand mesaje, sau povestind cum este acolo.
Daca le citesti vei vedea ca experienta fiecaruia este unica, in functie de cum a fost el in viata, si in functie de ce a ales.
Vechi 23.01.2011, 20:17:34
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Am vazut si eu Ingerul Digital,nu vreau sa contest tot materialul produs care are parti bune,insa partea respectiva cu forarile care au dat de iad si urletele sinistre iesind de sub pamant imi par doar un simplu scenariu-iadul sau Raiul sunt dimensiuni inaccesibile pe timpul vietii(mai sunt cazuri exceptionale cand Sfinti sau oameni cu calitati exceptionale pot accesa aceste dimensiuni pentru validarea unor raspunsuri la acest fel de experiente sau pentru a fi purtatorii unor mesaje pentru cat mai multi muritori).

iadul nu poate avea in acest caz,longitudine si latitudine pe sufrafata sau in interiorul Pamantului,nu poate fi accesat accidental de catre mineri,foratori si alti cercetatori,Dumnezeu nelasand loc pentru accidente!Cat despre topirea instrumentelor,la filmare,cum au reusit totusi sa inregistreze tipetele sufletelor ,pe ce suport si prin ce modalitate daca sculele s-au topit la contactul cu temperaturile inalte??

Este o gandire putin simplista sa-ti imaginezi ca Raiul si iadul se gasesc pe Pamant,in adancul lui sau putin mai deasupra...cand exista o infinitate de Univers cu nesfarsite posibilitati?pot fi pe planete diferite,de ce nu?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 20:19:32
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana-Simona Vezi mesajul
In ortodoxie iadul este ruperea de Dumnezeu. Nu un loc fizic, anume si bine definit.
Iadul poate incepe inca de aici, in momentul in care ne pierdem iubirea si nadejdea.

In iad nu te fierbe nimeni in cazanul cu smoala, nici nu te baga la congelator :))
Ci ceea ce arde, metaforic vorbind, este suferinta atat ca l-ai pierdut pe Dumnezeu, ca ai pierdut iubirea si tot ce era frumos, dar te mai necajesc si poftele care neavand cu ce sa le satisfaci te chinui enorm.
Apoi nici diavolii nu stau cuminti amintindu-ti mereu greselile, aratandu-ti lucruri de care iti este frica, scarba etc.
Sunt multe locuri in care se vrobeste de oameni care erau in iad si le apareau fie rudelor, fie unor calugari transmitand mesaje, sau povestind cum este acolo.
Daca le citesti vei vedea ca experienta fiecaruia este unica, in functie de cum a fost el in viata, si in functie de ce a ales.
ma intereseaza sa citesc aceste experiente,daca imi poti da detalii exacte unde sa le gasesc
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 20:24:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Am vazut si eu Ingerul Digital,nu vreau sa contest tot materialul produs care are parti bune,insa partea respectiva cu forarile care au dat de iad si urletele sinistre iesind de sub pamant imi par doar un simplu scenariu-iadul sau Raiul sunt dimensiuni inaccesibile pe timpul vietii(mai sunt cazuri exceptionale cand Sfinti sau oameni cu calitati exceptionale pot accesa aceste dimensiuni pentru validarea unor raspunsuri la acest fel de experiente sau pentru a fi purtatorii unor mesaje pentru cat mai multi muritori).

iadul nu poate avea in acest caz,longitudine si latitudine pe sufrafata sau in interiorul Pamantului,nu poate fi accesat accidental de catre mineri,foratori si alti cercetatori,Dumnezeu nelasand loc pentru accidente!Cat despre topirea instrumentelor,la filmare,cum au reusit totusi sa inregistreze tipetele sufletelor ,pe ce suport si prin ce modalitate daca sculele s-au topit la contactul cu temperaturile inalte??

Este o gandire putin simplista sa-ti imaginezi ca Raiul si iadul se gasesc pe Pamant,in adancul lui sau putin mai deasupra...cand exista o infinitate de Univers cu nesfarsite posibilitati?pot fi pe planete diferite,de ce nu?
iadul, daca exista, nu poate fi vazut pentru ca el face parte din alta dimensiune, ca si cerul.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 20:32:59
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
iadul, daca exista, nu poate fi vazut pentru ca el face parte din alta dimensiune, ca si cerul.
pai asta am spus si eu,dar cu alte cuvinte,ca daca vb despre dimensiuni,vibratii si energii ma baga forumul la new age :))
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 21:26:48
Darkanian's Avatar
Darkanian Darkanian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.12.2009
Implicit

Mie mi-a zis o povestioara proful meu de religie care este foarte interesanta.

Odata traia un razboinic foarte puternic , madru , care nimeni nu indraznea sa se opuna. Auzind ca traieste un pustnic care era foarte intelept, sa dus la el ca sa vada cat este de intelept. Ajuns la acesta il intreaba pe pustnic:
-Care este raiul? Vreau sa il vad.
-Cum te poti gandi la lucruri ceresti daca nici pe cele pamantesti nu le stapanesti; ii zice pustnicul.

Luptatorul se enervase atata de tare incat isi zicea in minte " cum poate acest pustnic sa imi zica asa ceva" . Apoi de nervi a scos sabia si vroia sa il omoare pe pustnic cu cea mai mare furie. In acel moment pustnicul ii zice:

-Acesta este iadul !

Luptatorul oprindus-se brusc , sia dat seama de ce vrea sa zica pustnicul si apoi incepe sa planga cu amar pt ceea ce facuse. Atunci pustnicul ii zice:

-Acesta este raiul !

Nu stiu daca va ajuta cu ceva dar nu stiu de ce mia venit in minte ca sa o spun. Mie sincer mia placut povestioara foarte mult.
Vechi 23.01.2011, 21:30:47
Melissa
Guest

Exclamation A patra dimensiune!?

Pentru inceput trebuie sa constientizam ca spatiul in care existam e un spatiu tridimensional.
Ne putem da seama de acest lucru prin cele 3 directii de miscare principale: stanga/dreapta, inainte/inapoi, sus/jos.
Deoarece avem 3 directii posibile, sunt necesare 3 valori pentru a descrie pozitia unui punct. ( x, y, z ). Intr-un sistem bidimensional, sunt necesare doar doua valori ( x, y ).
Deci in sistemul tridimensional pot spune cuiva sa inainteze 3 metri, inca 2 metri la stanga dupa care sa se catere pe o franghie inca 5 metri. Se observa faptul ca aceste 3 directii sunt perpendiculare una cu cealalta, fiecare e unica. Asta inseamna ca pot merge inainte sau inapoi cat vreau, fara sa reusesc sa merg astfel la stanga sau la dreapta si nici in jos sau in sus. Daca am avea totusi o a patra dimensiune ( x, y, z, t ) aceasta ar trebui sa fie perpendiculara cu celelalte trei directii.

In graficul de sus avem un cub si 4 dimensiuni posibile. Dimensiunea zero e reprezentata de un punct, prima dimensiune de o linie, cea de a doua de un patrat, cea de a treia de un cub si in final, cea de a patra de un hypercub.
Cand incercam sa reprezentam cele 3 dimensiuni ale unui patrat pe o suprafata plata, cum ar fi monitorul pc-ului, desenam doua patrate si unim liniile verticale, intre ele, cu altele oblice.
Dar daca incercam sa desenam acelasi cub in patru dimensiuni, o sa desenam doua cuburi si sa le unim liniile verticale.
Aceasta incercare de reprezentare a celei de a patra dimensiuni pe o suprafata bidimensionala, nu e exacta, dar ne ajuta sa intelegem mai bine.
Ne putem obisnui cu aceasta notiune si prin analogie.
In 1884, Edwin Abbot a scris o carte numita “Flatland”. Cartea are ca subiect un PATRAT si lumea sa, Flatland.
In esenta, Abbot isi imagineaza un univers complet plat, in care traiesc fiinte bidimensionale.
Un perete in Platlanda este o linie, si la fel este si pielea unui individ, in spatele careia se ascund organele interne. Platlandezii sunt ciudati deoarece sunt nevoiti sa foloseasca acelasi orificiu pentru ingurgitare si pentru excretie ; alminteri s-ar desface in mai multe parti. Miscarile lor sunt limitate la doar doua directii ( inainte-inapoi, stanga-dreapta ).
Noi, fiind fiinte tridimensionale, putem obtine cu usurinta o imagine a Platlandei, intr-o dimensiune ce nu exista in spatiul acesteia.
In interiorul cadrelor lor liniare, platlandezii sunt riguros protejati de privirile vecinilor lor, dar pentru noi nu au secrete ; putem privi nestanjeniti in camerele si sertarele lor incuiate si, oricat de straniu li s-ar parea, putem vedea interiorul corpului lor in orice moment.
Ne putem manifesta ca niste zei fata de ei, putem face obiectele sa dispara si sa apara din cele mai tainice locuri, ii putem muta intr-o clipa dintr-un loc in altul al spatiului lor (o experienta pe care ei ar interpreta-o drept mistica), putem chiar si sa ii rasucim, trecandu-i astfel prin cea de a treia dimensiune, astfel incat partea lor dreapta sa devina partea lor stanga si invers. Ii putem observa oricand fara sa fim remarcati.
Este evident ca o fiinta cvadrimensionala va putea actiona in lumea noastra tridimensionala in exact acelasi mod in care noi actionam in lumea bidimensionala. Aceasta fiinta ar putea fi aici si totusi sa ramana neremarcata, ar putea trece prin corpuri solide si ar putea avea acces la continutul unui seif sau sertar, fara sa le deschida.
Aceasta idee e usor de inteles, dar ne obliga sa ne intrebam doua lucruri:
-cum am putea vedea noi o fiinta cvadrimensionala?
-cum ne-ar vedea aceasta pe noi?

Prima intrebare nu poate primi un raspuns adecvat, desi imaginatia ne furnizeaza niste analogii clarificatoare ; la cea de a doua intrebare se poate raspunde, dar situatia reala este extrem de complicata.
O fiinta plata care traieste pe suprafata supei pe care ma pregatesc sa o mananc va percepe lingura care traverseaza spatiul sau ca pe o simpla linie, a carei dimensiune variaza in timp. Singurul mod in care un platlandez ar putea percepe cea de a treia dimensiune a spatiului ar fi prin intermediul timpului. Avantajul meu consta faptul ca pot sa realizez ce este o lingura, prin vizualizarea concomitenta a tuturor partilor sale ; pentru creatura de pe supa, lingura este o fiinta bidimensionala ciudata care se transforma imprevizibil, aparand si disparand din nimic si a carei forma prezinta schimbari misterioase in timp.
Un matematician de geniu bidimensional ar fi in stare sa efectueze calculele necesare pentru a ajunge la concluzia ca zeul e de fapt un obiect solid tridimensional, dar nici macar el nu ar putea sa isi imagineze cum arata o lingura tridimensionala.
Asa cum fiintele plane sunt deschise pentru noi, dar nu si pentru celelalte fiinte plane, tot asa suntem si noi deschisi fiintelor cvadrimensionale, desi nu putem arata interiorul nostru altor fiinte umane, oricat de mult ne-am dori. In cadrul perceptiei vizuale cvadrimensionale, obiectul vizat poate fi vazut din toate partile odata, ca si cum s-ar afla in centrul ochiului.
Cea de a patra dimensiune a fost imaginata initial in secolul al XIX-lea, a fost o ipoteza noua, care a sugerat o explicatie simpla, atractiva si destul de convingatoare din punct de vedere stiintific, a multor fenomene misterioase, asociate de regula cu magia sau religia. Ea nu acrediteaza in mod necesar posibilitatea existentei teoretice a zeilor, fie si complet invizibili pentru noi, deoarece chiar daca organul necesar perceperii celei de a patra dimensiuni ne lipseste, tot putem vedea in trei dimensiuni lucruri a caror explicatie nu devine clara decat dintr-o perspectiva mai inalta.
Deci viziunile si calatoriile mistice neasteptate, insotite de o modificare drastica a cunostintei, pot fi interpretate ca o intrezarire mentala a unei realitati superioare.
Pentru ca ideea existentei dimensiunii a patra impune acceptarea faptului ca exista mai multe niveluri ale realitatii superioare, fizicienii incheie numaratoarea la zece sau unsprezece dimensiuni, care sunt suficiente pentru a explica fortele ce exista in universul nostru, dar din punct de vedere matematic, numarul dimensiunilor e nelimitat; fiecare dintre ele se comporta fata de cea anterioara asa cum a treia dimensiune se comporta fata de a doua.

Sursa:descopera.org
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 22:03:01
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Melissa iti multumim! Am citit cu interes postul tau. Asta vroiam si eu sa spun. Deci pe noi ne depaseste cu mult 4D,dapai cand ne gandim ca exista un nr infinit de Dimensiuni! Cine stie cate sunt in "lumea lui Dumnezeu". Poate si universul ni se pare de neinteles pt. ca-l privim in dintr-o perspectiva 3D.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 00:46:16
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Melissa iti multumim! Am citit cu interes postul tau. Asta vroiam si eu sa spun. Deci pe noi ne depaseste cu mult 4D,dapai cand ne gandim ca exista un nr infinit de Dimensiuni! Cine stie cate sunt in "lumea lui Dumnezeu". Poate si universul ni se pare de neinteles pt. ca-l privim in dintr-o perspectiva 3D.
Cu deosebita placere
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 16:30:11
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Eu cred ca Iadul sigur are o intrare in Raven Hill.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iadul este vesnic? georgeval Dogmatica 114 06.07.2012 14:24:33
Unde este iadul!!!!!!!!! piedonee Generalitati 12 12.06.2010 00:05:16
Ce este iadul (was: Cum Il mai pot iubi?) BogdanF Generalitati 32 20.09.2009 21:26:40
Iadul este atat de aproape de noi! Ioan_Ciobota Generalitati 15 20.04.2008 18:33:21