![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ah! Si eu am o problema cu anume babe din biserica. Nu cred ca se gandesc cat ii pot indeparta pe oameni. Nu au capacitatea sa se puna in locul celui care n-are.
Dar nu le baga in seama, si mai ales, sa nu crezi ca ele reprezinta omul crestin, credincios. Astea poate sunt ispite, sau incercari. Omul crestin nu judeca, si daca poate sa acopere pe cel de langa el, asa face. Adica decat sa-ti zica, era mai indicat sa-ti dea ea banii completare, ca poate n-ai fi fugit. Apoi, un pic de smerenie, mie nu mi-a fost rusine sa recunosc ca n-am bani. La urma, spovedanie, ca nu e bine sa tii ura fata de cineva botezat crestin ca si tine. Ca suntem majoritatea prinsi in lupta asta, de curatire de patimi. Mi s-a intamplat sa uit sa las bani la spovedanie, de vreo 2 ori, eram preocupata de ce mi-a zis parintele. Si nu mi-a zis nimeni nimic. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu incerc sa nu aud barfele care se aduc preotilor si monahilor.
Stiu ca este un mare pacat si o piedica in calea mantuirii.Sa facem cum spune psalmistul: "13. Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut ce nu-si deschide gura sa. 14. Si m-am facut ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari. "(ps.37) La spovedanie nu dau bani de ani de zile ,parintele MEU duhovnic nu primeste ,in Schimb ,cine vrea poate pune bani in cutie ,caci biserica e in constructie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eli,care citit ce faceau.Luau cu furculita din oalele pentru jertfa,luau bani pnetru jertfe,luau sotiile celor care venuea sa aduca jertfe.Si dumnezeu a rabdat cat a rabdat,apoi au murit toti trei.Asa se va intampla si cu popii din zilele noastre,care iau cu fruculita din carnea de jertfa a oamenilor necajiti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Marina, vreau sa-ti spun ca simpla pomenire a preotului nu are rod daca nu participi si tu la Liturghie. Ma tem ca pentru multi, e de ajuns sa lasi un acatist si odata cu pomenirea ta, sa-ti inchipui ca vor navali peste tine o multime de binefaceri. Stai in Biserica cu luare aminte si vei auzi de nenumarate ori ca preotul se roaga pentru cei de fata. Si face acest lucru fara a cere bani. Iar cand vei simti ca esti prezenta in acesta rugaciune comuna, te rog sa ma crezi ca nu-ti vei mai pune aceste intrebari.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
....mai pe limba ta. sper.... -de gandurile si de starea de care esti cuprins si in care traiesti, tot din acel sort si primesti inapoi....multiplicat! Ca si intr-o oglinda cand te privesti! Daca zambesti, primestiun zambet din oglinda si daca te incrunti, primesti o incruntare inapoi! Numai ca in Ortodoxie semenii nostri sunt Oglinda.... DECI! "bine faci-bine gasesti/ bine gandesti-bine gasesti" si viceversa: de rau gandesti etc |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tarif: 15 milioane inmormantarea. | cocacoc | Generalitati | 78 | 17.11.2011 21:06:33 |
|