![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
:))) mda...nici asta nu e o solutie:). pana la urma, e foarte greu sa stavilesti unul dintre cele mai fiziologice procese: perpetuarea speciei. cred ca doar constiinta fiecaruia poate avea o contributie serioasa
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Solutia e simpla: medicul nu mai accepta sa provoace avorturi. Nimeni nu-l obliga. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus mai exista si: 'Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;' Deci, in anumite situatii, lucrurile sunt discutabile, sau poate chiar destul de clare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar o mama care, de exemplu, refuza sa expulzeze o sarcina ectopica, din punctul meu de vedere, nu e nici pe departe eroina, ci doar inconstienta
|
||||
|
||||
![]()
Eu, ca medic creștin, subînțeleg că am doi pacienți: mama și copilul. Dacă se ajunge la o asemenea situație încât copilul este o amenințare la adresa vieții mamei, eu subînțeleg că nu pot face cu mâna mea o acțiune sigură: omorârea unuia dintre cei doi pacienți, în schimbul uneia posibile ori chiar probabile: salvarea mamei. Sper să nu ajung în asemenea situații extreme, dar, dacă aș ajunge, mă rog lui Dumnezeu să-mi dea tăria să refuz uciderea unui pacient cu mâna mea, chiar dacă aș fi sub amenințare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Stimate domn, indiferent ce este mama: hoață, criminală ori chiar vrăjitoare, eu, ca medic, nu pot să-i tratez pe pacienți decât la fel. Pentru hoațe, criminale și vrăjitoare, desigur că îmi doresc tribunale competente: ela au (sau ar trebui să aibă) misiunea de a ne feri ca asemenea exemplare care ne pot dăuna atât de mult să umble printre noi în deplină libertate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu incuviintarea barbatului, unele isi pun sterilet, altele iau anticonceptionale. Practic, amandoi partenerii se fac vinovati in fata lui Dumnezeu.
|
|