Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2008, 19:42:21
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de toma_nec
Citat:
În prealabil postat de literaR
De fapt asta era problema ta. Nicidecum ceea ce ar fi bine pt copilasul tau. Tu ai nevoie de o exemplificare materiala. Ce te face sa regreti ca esti crestin -ortodox? Sau ce nu te-a implinit prin aceasta alegere facuta de parintii tai sau de faptul ca te-ai nascut in locurile acestea? Cum ti-ai fi dorit sa fie?
Dar de ce crezi ca e problema mea? Nu am de loc nici o problema cu asta. Ma lasa complet rece.

Sunt preocupat pentru am multi oameni in jur care considera ca gresesc si tocmai pentru ca vreau binele copilasului vreau sa ma conving de cat de mult am dreptate. Tocmai de aici dilema mea, eu sunt complet fericit si consider ca am dreptate sa gandesc cum gandesc, si nu inteleg de ce oamenii credinciosi imi spun ca de nu am dreptate si ca de fapt nu sunt fericit, si ca ei au solutia pentru asta. Ceea ce mi se pare pueril, si per global, cu riscul sa fiu criticat ca generalizez, oamenii credinciosi nu mi-au parut izbitori de fericiti sau de linistiti, ci din contra chiar par mai apasati si mai nevrotici. Imi cer scuze daca am insultat pe cineva, nu am dorit sa insult, doar sa spun un punct de vedere.

Deci nu am ce sa regret ca sunt crestin-ortodox in buletin. Eu cred in posibilitatea ideei de Dumnezeu, dar la nivel de idee filosofica a existentei noastre si asa mai departe. In rest convingerea mea este ca trebuie sa fim buni unii cu ceilalti si sa fim corecti in tot ceea ce facem. Si pentru asta nu e nevoie de religie, e nevoie de bun simt si de ordine.

si per global, cu riscul sa fiu criticat ca generalizez, oamenii credinciosi nu mi-au parut izbitori de fericiti sau de linistiti, ci din contra chiar par mai apasati si mai nevrotici. Imi cer scuze daca am insultat pe cineva, nu am dorit sa insult, doar sa spun un punct de vedere. [/b][/b]

eh, Parintele Arsenie Papacioc spune: Pentru că nu este rușine să mori strivit de dureri! E rușine să mori istovit de plăceri!

si tot nu am inteles de ce un liber cugetator :thumbsup: intreaba aici despre ortodoxie.
sa fie plictiseala de vina?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2008, 19:44:14
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de ancah

Mai Toma, de ce te superi? Nu ai spus tu singur ca biserica e ceva in care tu nu crezi? Nu ca ar trebui sa crezi in biserica, ci in Iisus Hristos, Domnul nostru, dar pentru mine a fost suficient ca sa imi dau seama ca ai probleme cu credinta in Dumnezeu. Cum tu te afli pe un forum crestin-ortodox, si ceri parearea unor crestin-ortodocsi in principal, sa nu te surprinda raspunsurile primite, caci ele vor fi date din punct de vedere ortodox.
Daca ai o alta credinta, este traba ta; dar atunci mai bine ii intrebi pe cei de o credinta cu tine, daca vrei sa ti se cante in struna. Noi, aici, iti vom da raspuns cum e corect din punct de vedere crestin-ortodox.
Iar faptul ca ti-ai luat nick-name-ul de toma_nec, mie imi spune cate indoiesti de ceva. De ce anume te indoiesti?
pai nu ma supar. deci tu mi-ai atacat alegerea nick-ului pentru ca eu nu cred in biserica ?
Pe mine ma surprind atacurile personale in acest forum crestin-ortodox. Nu ma asteptam sa mi se raspunda cu "valea de aici" . Pentru o persoana care crede cu trup si suflet in doctrina crestin-ortodoxa da-mi voie sa iti spun ca esti cam violenta, pai nu se predica in biserica la voi iubirea celui de langa tine. sper ca tu nu intelegi pe asta doar familia si restul lumii e material de luat la palme nu. comunitatea asta din forum e un grup de persoane care se apropie chiar si doar pentru a dezbate niste idei. eh practic sunt mai aproape de tine decat un strain pe care-l vezi pe strada, si atunci tu dece vrei sa ma inlaturi ?

legat ne nick chiar nu are rost sa cauti nod in papura, am explicat ca mi s-a parut interesanta formula toma_necredinciosul care in forma completa e chiar caragios de lunga .. sau, ca sa iti fac jocul si sa iti dau un pic de satisfactie sherlock-iana: poate ca de fapt nu sunt necredincios pana la capat, ci doar 25% ? :P
Si 25 necredincios, tot necredincios se numeste.
Dar eu nu ti-am spus citez "valea de aici", ci ti-am spus, ca dca esti in cautare de alt raspuns decat cel din punct de vedere ortodox, trebuie sa-l cauti in alta parte.
Nu am dat dovada de nici o violenta, de aceea te rog sa citesti mai cu calm mesajele pe care le primesti.
Oricum, cu stitul tau de a raspunde, de mine ai scapat...Nu te mai deranjez cu opinia mea; ma indoiesc ca ai scris cu gandul de a afla ceva util.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2008, 19:44:15
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de petrurar
idee de liber cugetator o fi pentru tine rotunda :dontgetit:... pentru mine este o idee plata. nu-mi zice decit pierdere de vreme. dar fiecare cu ce il duce mintea, nu?

daca vrei sa te informezi, fa un drum, oricit de scurt la o biserica. acolo inchegi un dialog cu folos, nu pe un forum. oricum, ma gindesc, asa de calculat cum esti, sa intrebi si vecinii ori trecatorii... poate poate afli ceva despre ortodoxie. oare nu e mai bine sa mergi si sa vorbesti cu cei care chiuar ar putea sa-ti indrume pasii in mod inspirat?

ma gindesc ca la sfirsit chiar erai obosit.

ok. e clar ca te-am suparat cumva. sper sa iti treaca.

nu pierd speranta sa gasesc niste oameni rezonabili aici, mai ales ca tu si numai tu mi-ai dat raspunsuri ceva mai nervoase. acest lucru nu e o problema pentru ca urmele tale de pe internet te lasa descoperit ca o persoana mai colerica cu fitil scurt.toti avem dreptul sa fim uneori asa. incearca totusi sa fii mai intelegator si mai pasnic. din cate am vazut pe forumul asta sunt multe persoane sensibile care chiar dau impresia ca traiesc religios cu tot spiritul, persoane cu care mie mi se pare interesant sa comunic chiar si doar pe un forum. oricum nu traiesc in romanica asa ca ar fi mai greu cu vecinii si trecatorii

sunt in general mai obosit avand un bebelush acasa :dozingoff: :|:|
nervos?
de unde si pina unde?
poate doar ingrijorat ca un copilas are astfel de parinti. atit. nevinovat si pe mina unor adulti care spun una, gindesc alta si pina la urma fac alta.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2008, 20:13:05
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Hei, hei, hei, nu va incingeti la afirmatii necugetate. Toma_nec face foarte bine ca intreaba, cauta sa inteleaga, asadar dati-i raspunsurile pe care le considerati corecte, fara a-l eticheta nu stiu cum, a-l acuza de nusitu ce.
Un copil ii pune o intrebare tatalui sau. Tatal zice: nu stiu. Ii mai pune o intrebare. Primeste acelasi raspuns. Intervine mama si-i spune copilului: Nu-l mai intreba! Nu vezi ca nu stie sa raspunda? Tatal intervine hatarat: Lasa-l draga sa intrebe, asa invata.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2008, 22:59:12
toma_nec toma_nec is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2008
Implicit

Citat:
eh, Parintele Arsenie Papacioc spune: Pentru că nu este rușine să mori strivit de dureri! E rușine să mori istovit de plăceri!

si tot nu am inteles de ce un liber cugetator :thumbsup: intreaba aici despre ortodoxie.
sa fie plictiseala de vina?
Petru,

Chiar daca esti probabil foarte tanar, sunt convins ca tu constientizezi ca intre dureri si placeri e loc foarte mult. Sper, spre binele tau ca la varsta ta nu vezi lucrurile atat de sumbru. Deci probabil ca din repezeala ai interpretat lucrurile asa. Pari la urma urmelor suficient de inteligent ca sa nu vezi suferinta o stare mai sigura al carei singure alternativa e placerea istovitoare ? Iti repet doar ca eu pledez pentru o existenta plina de echilibru, in care suntem obligati sa masuram lucrurile, sa nu abuzam de nimic si sa incercam sa savuram existenta noastra pe acest pamant. Sper ca realizezi ce aceasta atitudine e departe de placerile istovitoare mentionate de inteleptul Parinte mentionat de tine.
Si daca tot ai mentionat pe parintele Papacioc, vreau doar sa stii ca am urmarit destul de mult pe internet pe acesti intelepti ai bisericii din care te absorbi cu atata pasiune. E bine pentru tine. Doar ca ai putea sa inveti de la batraneii astia simpatici si plini de intelepciune ca nu e bine sa fii rau. Capisci ? :))

Si nu ma pot abtine sa nu iti raspund si la ultima intrebare... Uitate in adancul ratiunii tale, intreaba cunoscutii mai linistiti ca tine, atunci cand un liber cugetator te intreaba pe tine de ortodoxie ar trebui sa fii bucuros. Stiu ca ai experiente de pe forumurile ateistilor, si stiu ca ei nu te trateaza asa de frumos cum te tratez eu. Hai Petrica, fii bun si daca vrei sa ma ajuti sa sau discuti ceva interesant cu mine iti multumesc, daca nu, ti-as fi recunoscator sa ii lasi pe altii sa incerce.

Iti multumesc.

Reply With Quote
Vechi 26.08.2008, 23:03:19
Member

Implicit

Citat:
nervos?
de unde si pina unde?
poate doar ingrijorat ca un copilas are astfel de parinti. atit. nevinovat si pe mina unor adulti care spun una, gindesc alta si pina la urma fac alta.
ok. imi cer scuze, poate m-am grabit sa te vad nervos. pot si gresi.

nu inteleg dece iti faci tu griji deastea ?

"adulti care spun una, gandesc alta si pana la urma fac alta " ... treci la nivel de paranormal daca esti atat de intelept incat sa deduci tu TOATE aceste detalii despre niste persoane care nu le cunosti nici cat negru sub unghie. Nici macar nu consider ca merita sa raspund la asemenea afirmatii fara nici un suport. Chiar nu poti sa dai dovada de nici un pic de bunatate ?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2008, 23:14:23
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Si 25 necredincios, tot necredincios se numeste.
Dar eu nu ti-am spus citez "valea de aici", ci ti-am spus, ca dca esti in cautare de alt raspuns decat cel din punct de vedere ortodox, trebuie sa-l cauti in alta parte.
Nu am dat dovada de nici o violenta, de aceea te rog sa citesti mai cu calm mesajele pe care le primesti.
Oricum, cu stitul tau de a raspunde, de mine ai scapat...Nu te mai deranjez cu opinia mea; ma indoiesc ca ai scris cu gandul de a afla ceva util.
Pai am zis eu ca nu se numeste necredincios ? Ma gandeam ca ortodocsii se bucura cand vad ca o persoana din "exterior" se intereseaza de gandurile lor, si se lanseaza plin de respect intr-o discutie ..

Pai normal ca daca am pus intrebari pe saitul crestinortodox.ro atunci sunt interesat de punctul crestin ortodox al cuvantului. Sincer aspectul care-l cautam era sa vad daca gasesc pe cineva care sa discute in termeni mai deschisi. Crestini discutand intre ei poti fi intelesi doar de crestini, sper sa gasesc aici oameni cu deschiderea necesara sa vada ca mai exista si alt fel de oameni pe lume, si daca acestia se arata interesati de o discutie inteligenta sa fie deschisi pentru asa ceva. Probabil ca o sa fie greu pentru ca a trebuit sa scriu multe randuri ca sa ma apar de atacuri complet inutile. Ai fost violenta pentru ca daca un om te intreaba un lucru tu te concentrezi pe motivele lui in loc sa incerci sa ii dai un raspuns.Ma rog, e o chestiune de atitudine. Probabil ca si la tine cu timpul o sa fii mai deschisa la discutii libere, si nu o sa fii asa de xenofoba in plan ideatic (in sensul de frica de idei straine tie, nu stiu daca exista un termen pentru asa ceva)

Pana la urma chiar nu mi-ai fost utila cu absolut nimic, nu mi-ai dat nici un raspuns constructiv, asa ca nu o sa imi para foarte rau daca am scapat de tine, sper sa nu te superi, dar nu inteleg atitudinea ta artagoasa.

Poti sa fii sigura ca am scris cu gandul sa aflu ceva util, daca te uiti un pic m-am obosit sa raspund fiecaruia care s-a obosit sa imi raspunda. Poti sa fii sigura ca sunt serios si bine intentionat.

Oricum ai grija de tine si te rog gandeste mai pasnic, sunt sigur ca parintele care-l asculti la slujba de duminica iti spune acelasi lucru.

Pace !

Reply With Quote
Vechi 26.08.2008, 23:15:31
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155
Hei, hei, hei, nu va incingeti la afirmatii necugetate. Toma_nec face foarte bine ca intreaba, cauta sa inteleaga, asadar dati-i raspunsurile pe care le considerati corecte, fara a-l eticheta nu stiu cum, a-l acuza de nusitu ce.
Un copil ii pune o intrebare tatalui sau. Tatal zice: nu stiu. Ii mai pune o intrebare. Primeste acelasi raspuns. Intervine mama si-i spune copilului: Nu-l mai intreba! Nu vezi ca nu stie sa raspunda? Tatal intervine hatarat: Lasa-l draga sa intrebe, asa invata.
Traiasca inteleptii izolati !

Multumesc !
Chiar sper sa pot afla ceva util !

Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 00:21:40
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cred ca esti chiar asa necredincios, doar pt simplul fapt ca-ti pui aceasta intrebare, adica daca sa-l duci s-au nu. Inseamna ca nu esti chiar liber cugetator, altfel nu ti-ai face probleme nu?
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 08:24:33
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

scuze "toma",am vrut sa spun indoctrinare si nu indobitocire.scuza-ma
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii sophia Nunta 227 26.01.2013 21:01:59
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54
Ne dorim un copilas felixlivadaru Botezul 32 06.05.2009 09:50:20
Cum vede un cuplu lucrurile "duhovniceste" ? nicolae.lucian Nunta 6 22.12.2007 16:40:13
Dragostea in viata de cuplu eugen_gh Nunta 38 03.09.2007 21:28:50