Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2008, 15:09:07
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Eu sint la strana de vreo 10 ani si nici acum cei de linga mine nu stiu incepe Heruvicul sau Axionul sau perindat diferiti crestini. Din suflet as dori sa ma retrag dar ceva ma retine si vreau sa spun ca nu ma uit in sala si nici la cei care cinta ma uit in carte si citeodata spre parintele . As dori mult sa stau la slujba sa ma rog in mintea mea. De aceea sint fericita cind mai lipseste parintele nostru si atunci particip la greci la Sf Liturhie.
Doamne ajuta.
iertatzi-ma ca intreb, dar ce-i ala Heruvic shi Axion? ca eu nu shtiu
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 15:15:19
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sunt multi care nu mai traiesc prin dar. Sunt tristi si nemultumiti. Nu mai stiu sa se bucure de viata. Si, o Doamne cata bucurie ar putea aduce prin darul acela. Cate relatii in iubire ar putea naste si cate altele ar putea intari prin el.

Cristi, daca omul nu dezvolta darul primit - darul moare. Caci el nu a fost dat omului pentru sine, ci pentru ceilalti.

Marina, eu in cazul tau nu as renunta. As canta cum as putea. De ce? Ca sa-i arat Domnului ca Il cant si ranit. Si cu siguranta El te va vindeca.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 16:44:53
ANITZA ANITZA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Fratilor ,sanatatea nu este un dar?
Multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanatoasa desi am o meserie stresanta si mi-a dat putere sa muncesc .
De asemeni simt ca gandirea este mai limpede ,rationamentul mai bun.
Sa nu uitam ca sfantul Ioan de Krondtstat s-a rugat o noapte intreaga sa ii lumineze mintea si a devenit un elev foarte bun.
Dar sa ne bucuram si sa dorim sa ne dea Dumnezeu daruri duhovnicesti.
A dobandit cineva un dar duhovnicesc :smerenie ,darul rugaciunii ,iubire de aproapele ,milostenie ,etc?
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 17:22:03
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ANITZA Vezi mesajul
Multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanatoasa desi am o meserie stresanta si mi-a dat putere sa muncesc .
Sa nu uitam ca sfantul Ioan de Krondtstat s-a rugat o noapte intreaga sa ii lumineze mintea si a devenit un elev foarte bun.
A dobandit cineva un dar duhovnicesc :smerenie ,darul rugaciunii ,iubire de aproapele ,milostenie ,etc?
...si daca ar dobandi cineva (si sigur sunt care dobandesc) multe daruri, din SMERENIE le tine in taina! si cantatul de il are omul smerit, e constient ca nu e darul lui, dar Hristos, din NEsfarsita lui IUBIRE, il primeste ca fiind al aceluia!!!
Dumenezeu cu Harul Sau si cu Iubirea de oameni sa ne MANTUIASCA!!!
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 17:29:25
Anca-Miha
Guest

Implicit

Oare vederea propriilor pacate este un dar?
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 19:10:09
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
iertatzi-ma ca intreb, dar ce-i ala Heruvic shi Axion? ca eu nu shtiu
(Axionul)
Cuvine-se cu adevarat, sa Te fericim pe Tine, Nascatoare de Dumnezeu; cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru.
Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita, fara de asemanare, decat serafimii; care fara stricaciune, pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut.
Pe Tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim.

Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 19:11:57
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Ce lucru minunat si ce dar scump este sanatatea!! Abia cand o pierzi sau cand cineva apropiat este in suferinta intelegi ca nimic nu-i mai da pret ca sanatatea!!
Darurile pe care le-ai enumerat le au sfintii care, desi le aveau din timpul vietii se vedeau mai pacatosi decat toti.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2008, 19:15:26
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oare vederea propriilor pacate este un dar?
Mare dar!!! Eu nu prea le vad.Le vad mai mult pe ale altora.Mai mult,mi se pare ca le stiu pe toate daca sunt mai de mult pe lumea asta.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2008, 01:52:26
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
In ceea ce ma priveste constat ca desi nu sunt atat de silitoare in rugaciune, in ultimele luni ceva minunat a inceput sa se contureze, am primit o lectie care la inceput m-a umplut de rusine dar si de recunostinta in egala masura...oameni straini mie s-au rugat si se roaga ptr mine... CE DAR MINUNAT!!!!!! asta m-a facut sa am si eu mai multa staruinta in a-i pomeni in rugaciune pe cei care nu fac parte strict din familia mea.. simt ca asa se mai inlatura putin din perdeaua egosimului in care stateam acoperita.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2008, 08:31:51
dorinastoica14
Guest

Implicit

Pentru Marina ,pentru Hartfort si pentru toti cei care au cantat sau canta in strana,pentru George un citat din Sf. Augustun care mi-a placut mult si pe care il scriu pentru voi si de ce nu si pentru mine:
"CINTA SI MERGI MAI DEPARTE,LA CAPATUL DRUMULI TE ASTEAPTA DUMNEZEU"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sola Scriptura,daruri. tigerAvalo9 Generalitati 70 09.05.2020 14:24:21
Cele 7 daruri ale Duhului Sfant Laurentiu Generalitati 52 28.03.2016 12:29:30
Pustnici, asceti, cu daruri deosebite sunsray Mari Duhovnici si predicile lor 5 02.06.2013 17:24:47
Necazuri si daruri ionut12 Generalitati 16 18.06.2012 22:13:26
Daruri si talanti NECTARIE Generalitati 1 27.01.2011 00:23:02