Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2016, 14:03:47
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Nu demult, pe cand asteptam sa dau bilet la Sf. Altar, am asistat la o intamplare. Cateva persoane asteptau sa iasa preotul sa le impartaseasca. A venit si randul unui barbat pe care parintele l-a intrebat daca vrea sa se impartaseasca. A raspus afirmativ, dupa care parintele s-a apropiat discret de el si i-a soptit ceva la ureche.
L-am vazut apoi cum si-a scos un cercelus micut pe care-l avea la o ureche.
M-a amuzat ce spirit de observatie a avut parintele, dar am inteles si ca aceste adaosuri, chiar daca sunt inofensive, nu sunt pe placul lui Hristos.
Barbatul a fost foarte ascultator, nici n-a comentat, apoi s-a impartasit cuminte. :)

De tatuaje ce sa spun... sunt hidoase!

Last edited by crincrin; 14.10.2016 at 14:09:54.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 00:55:47
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
... ce anume vreau pe piele.
??? Formidabil!
Haine, doamna, ce sa vreti pe piele?
Haine de mamica, mai intai! Care sa bucure pe prunc, sa il ocroteasca, sa il invete cum sa fie si el cand va fi mare ca mamica....
Haine binecuvantate, iar cand e vara ce sa vreti de nu mangaierile vantului, ale apei si ale soarelui?
Au doara astea nu sunt indeajuns de bune pentru un suflet de om?
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 01:25:39
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Tatuajele sunt "declaratii"catre altii,catre lume ,prin care vrei sa transmiti ceva.
Trebuie sa ai o anumita personalitate narcisista sa crezi ca pe altii ii intereseaza statusurile tale ...clasic si banal; si oamenii mici trebuie sa iasa in evidenta cu ceva.
Chiar nu vad rostul tatuajelor la oamenii obisnuiti(si crestini ortodocsi mai precis).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 14.10.2016 at 01:28:04.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 02:36:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Tatuajele sunt "declaratii"catre altii,catre lume ,prin care vrei sa transmiti ceva.
Trebuie sa ai o anumita personalitate narcisista sa crezi ca pe altii ii intereseaza statusurile tale ...clasic si banal; si oamenii mici trebuie sa iasa in evidenta cu ceva.
Chiar nu vad rostul tatuajelor la oamenii obisnuiti(si crestini ortodocsi mai precis).
Pai nu au niciun rost concret care sa nu poata fi indeplinit altfel, nici macar asazisele tatuaje comemorative care amintesc de o persoana draga, comemorarea se poate face si prin alte modalitati decat pe piele.

Eventual pot aduce hepatita si-n Romania s-au mai ales nefericiti cu ea, multi romani s-au luat dupa emisiunea aia Tattoo Ink sau cum ii zicea (de pe travel parca) si dupa fel si fel de articole care spuneau ca intepaturile cresc imunitatea sau alte bazaconii.

Ba vedete alde Velea si-au tatuat si cu greseli gramaticale de a trebuit sa-si corecteze, iar altii isi tatueaza mesaje in limbi straine de spatiul cultural in care se invart in special limbi exotice probabil pentru implinirea eului neinteles.

Articol din Pridvorul lui Laurentiu Dumitru: Piercinguri, tatuaje sau cum ca fericirea vine din alta parte.

http://laurentiudumitru.ro/blog/2007...g-uri-tatuaje/

Last edited by Iorest; 14.10.2016 at 02:50:20.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 09:53:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Scurt si la obiect :)

Da' sa nu uitam (si sa nu o iei ca pe un atac la persoana) femeile trec des prin crize de astea - de obicei exista un "micromanagement" la modu mai putin "permanent": o tzoala noua, o tunsoare, un coafor, un machiaj...

Last edited by AlinB; 14.10.2016 at 10:02:00.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 09:41:01
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
??? Formidabil!
Haine, doamna, ce sa vreti pe piele?
Haine de mamica, mai intai! Care sa bucure pe prunc, sa il ocroteasca, sa il invete cum sa fie si el cand va fi mare ca mamica....
Haine binecuvantate, iar cand e vara ce sa vreti de nu mangaierile vantului, ale apei si ale soarelui?
Au doara astea nu sunt indeajuns de bune pentru un suflet de om?

Haine de mamaica...cum sunt alea? Nu-s haine ca orice haine? Sau aveti impresia ca daca m evenit mamica, tot trecutul meu, stilul meu personal, hainele si tot ce am fost inainte trebuie sterse, pt acum sun mma, nu mai xist altfel?
Pe langa suflet, suntem si trup. Si pt ca nu sunt calugarita i probbil nu voi fii vreodata, nu o sam imbrac in haine e bunica sau sa renunt la costumul e baie vara, la mare, doar pt, ah, sunt mamica si atat. Faptul ca sunt mama e doar o completare a ceea ce am fost si inainte. Cu siguranta nu o sa ma schimb doar pt ca am evenit mama. Nu trebuie sa arat nimanui cat de mma sunt sau nu prin aptul ca ma schmb total doar pt asta. NU. Sunt exact aceeasi femeie e dinainte sa fiu mma, cu acelasi stil, acleasi pasiuni, aceeasi personalitate si temperamen, doar ca mai implinita si cu responsabilitati mai multe. Am descoperit multe lucruri si sentimnte noi odata cu venirea fetitei pe lume, insa astea nu imi sterg persoana de dinainte, doar o completeaza.
Asa ca faptul a am evenit mama nu imi sterg din cap ideea ca vreu un tatuaj (de ani buni chiar), ca ma imbrac in vesnicii blugi, ca nu supoet fustele, rochiile sau pantalonii scurti, ca sunt colerica, ca ma enervez repede, ca urasc nedreptatea etc.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2016, 10:04:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha;632515
Asa ca faptul a am evenit mama nu imi sterg din cap ideea ca vreu un tatuaj (de ani buni chiar), ca ma imbrac in vesnicii blugi, ca nu supoet fustele, rochiile sau pantalonii scurti, [B
ca sunt colerica, ca ma enervez repede[/b], ca urasc nedreptatea etc.
Hoho, si inca ce ai sa te schimbi la faza cu colerica, daca nu o faci tu, altcineva o sa se schimbe si nu in bine.
Vechi 14.10.2016, 14:55:17
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Haine de mamaica...cum sunt alea? Nu-s haine ca orice haine? Sau aveti impresia ca daca m evenit mamica, tot trecutul meu, stilul meu personal, hainele si tot ce am fost inainte trebuie sterse, pt acum sun mma, nu mai xist altfel?
Pe langa suflet, suntem si trup. Si pt ca nu sunt calugarita i probbil nu voi fii vreodata, nu o sam imbrac in haine e bunica sau sa renunt la costumul e baie vara, la mare, doar pt, ah, sunt mamica si atat. Faptul ca sunt mama e doar o completare a ceea ce am fost si inainte. Cu siguranta nu o sa ma schimb doar pt ca am evenit mama. Nu trebuie sa arat nimanui cat de mma sunt sau nu prin aptul ca ma schmb total doar pt asta. NU. Sunt exact aceeasi femeie e dinainte sa fiu mma, cu acelasi stil, acleasi pasiuni, aceeasi personalitate si temperamen, doar ca mai implinita si cu responsabilitati mai multe. Am descoperit multe lucruri si sentimnte noi odata cu venirea fetitei pe lume, insa astea nu imi sterg persoana de dinainte, doar o completeaza.
Asa ca faptul a am evenit mama nu imi sterg din cap ideea ca vreu un tatuaj (de ani buni chiar), ca ma imbrac in vesnicii blugi, ca nu supoet fustele, rochiile sau pantalonii scurti, ca sunt colerica, ca ma enervez repede, ca urasc nedreptatea etc.
Desigur, desigur...:)
Cand apare copilul nu ne transformam prin hocus-pocus, asa este.
Si totusi, aceasta experienta are, mai ales la mamici, unele roade in planul maturizarii, al intelepciunii, al dezvoltarii afective, al echilibrului... Cum zicem noi in psihologie - e o experienta "formativa". E drept ca mai apar si decompensari, pot surveni si depresii etc. Dar pe ansamblu experienta maternala reinnoieste, aduce vigoare si multe alte roade bune. Cel putin asa e de obicei...

*
Cat priveste "hainele de mamica"...:) Evident ca nu sunt unele cu totul speciale, nu sunt in nici un caz un fel de uniforma...:)
Sunt haine care te ajuta sa iti faci cum se cuvine noul rol.
In general sunt haine care nu te impiedica: sa trebaluiesti, sa alaptezi, sa plimbi copilul, sa il speli, sa il ridici, sa il bucuri, sa il inveti...
Acuma daca tu vrei sa iti tatuezi, sa zicem, un trandafir pe umarul stang - ce sa zic, nu te va impiedica sa speli copilul sau sa il duci la doctor. Dar va trebui sa faci fata unei intrebari de bun simt pe care ti-o va pune copilul intr-o zi... De exemplu:
a) mama, de ce trandafirul tau nu inteapa?
b) de ce nu miroase ca toti trandafirii?
c) de ce nu se usuca si nici nu infloreste?
d) cum a crescut el acolo?
Sau, mai delicat: "mami, cand facem si noi o ...dulceata de trandafiri, ca prietena mea de la gradi face in fiecare an cu mamica ei..."

Acuma nu pot sa imi imaginez cum va fi daca dialogul cu pruncul daca iti tatuezi nu un trandafir ci o supernova sau un picior de fotbalist sau, mai stii, vreo cativa serpi incolaciti pe o cruce... Esti sigura ca ai pregatiti toate raspunsurile bune pentru copil? Sau te bazezi pe inspiratia de moment, pe "creativitate si spontaneitate"...
Reply With Quote
Răspunde

Tags
tatuaje

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Despe tatuaje! De ce este pacat? cornel cornel Intrebari utilizatori 97 02.02.2011 23:23:10
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Tatuaje !!! bodo1222 Generalitati 15 12.09.2010 14:37:11