![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asa este....ai dreptate... |
|
|||
|
|||
![]()
Salut,
Din cate am citit eu si din cate am dedus prin cugetul meu, am ajuns la niste concluzii, vizavi de ceea ce se intampla cu sufletul dupa moarte: Judecata particulara: Alaturi de ingerul pazitor tzi se prezinta toata viata prin vocea constiintei, fiecare lucru care l-ai facut bine sau rau, alegerile tale, credinta ta, dragostea sau ura care ai tzinut-o in inima, in fond cat de intelept ti-ai trait viata. Atunci realizezi tu cine/care e Adevarul. Dupa ce ai descoperit prin prisma constiintei tale toate acestea vei intra intr-un ''somn'', de aceea se zice ''odihneasca-se in pace''. A trecut ''ziua'' si a venit ''noaptea'', te pui sa te ''odihnesti'' analizandu-ti in ''minte'' ce ai ''muncit'' si ce rasplata te asteapta. ''Raiul'' in acest moment e un somn dulce stiind ca ''a 2-a zi'' te asteapta ''lumina eterna''. In schimb, ''iadul'' va fi acel somn greu, obositor, plin de sudoare stiind ca vine ''a 2-a zi'' si te asteapta ''pedeapsa eterna''. Judecata Universala: Aici se intampla ce zice Sfanta Scriptura, nu am ce sa adaug sau sa adaptez pe ''limba mea''. Vine Hristos si va descoperi tot Adevarul si atunci toti, fie buni sau rai vor vedea ''ceea ce este'', in perfectiunea ei si nu va mai fi loc de nici cel mai mic scepticism, toti vor crede si vor lua la cunostinta ''perfectul'' care l-au cugetat sau i-au intors spatele cat au fost pe pamant. De aici incolo fiecare om va fi analizat DREPT, va fi numarat ''fiecare fir de par''. Apoi va veni ''nota finala si definitiva''. Eu evit discutiile religioase in general, insa daca sunt provocat de oricine le pun in fata acel ''memento mori'', fie el om religios sau nereligios. Ii sfatuiesc sa cugete la asta si de acolo depinde de ei sa descopere ''infinitatea''. Insa, am un sfat ( parere ), care o adresez fratzilor intru credinta: vad de multe ori oameni care dau o imagine prea pamanteasca a tot ce inseamna ''spiritual''. Dumnezeu ne-a descoperit intelepciunea Lui, atat cat ne e folositor prin Simboluri. S-a coborat la nivelul nostru si S-a dezavaluit in intunecimea mintzii noastre. Superstitiile si orice forma omeneasca data invataturii Lui ( forma omeneasca adica orice trece de cuget, adica imagine apoi cuvant ), e o limitare a Celui fara limite. Sper ca nu am scapat vreun cuvant ''neortodox'' si aceasta interventie a mea sa nu fie un lucru neintelept. P.S: Scuzati-mi eventualele greseli gramaticale sau de exprimare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi-a placut cum ai inceput. Ti-ai spus parerea personala.
|
|||
|
|||
![]()
1 Samuel 28:19 Și chiar Domnul va da pe Israel împreună cu tine în mâinile filistenilor. Mâine, tu și fiii tăi veți fi împreună cu mine, și Domnul va da tabăra lui Israel în mâinile filistenilor.”
deci presupusul Samuel ii spune lui Saul ca "maine" el si fiii lui vor fi impreuna cu el [cu Samuel], prin urmare: - daca Samuel a vorbit, atunci cum se impaca aceasta afirmatie cu invatatura conform careia dupa moarte, sufletele celor rai sunt in iad in chinuri iar sufletele celor drepti in Cer? aceste suflete nu pot fi "impreuna" dupa moarte, asa cum Samuel spune; este evident ca Samuel ar fi fost in Cer (Rai), iar Saul in iad, in chinuri - daca nu a vorbit Samuel, inseamna ca a fost un demon si atunci comunicarea cu mortii este, de fapt, o comunicare cu demonii si "spiritismul" este o arta oculta care nu poate fi o dovada a constientei sufletului dupa moarte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 17.03.2012 at 12:25:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar iadul nu este acelasi pentru toti. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu atât mai grotesc pare Dumnezeul descris de dogma aceasta. Niște copii nevinovați și nebotezați să sufere chinul Iadului până la ziua de apoi, iar după aceear să... să nu știu ce... că e cam nebuloasă situația lor...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
Ce intalnim dupa moarte | costel | Generalitati | 86 | 20.02.2011 09:38:22 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
Moarte dupa 2 saptamani ? | Robertworld | Generalitati | 6 | 03.08.2010 13:26:33 |
|