Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2009, 09:01:53
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Apropo de infricosata judecata...As zice sa incercam sa fim mai buni pe lumea asta nu de teama acelei judecati,ca un copil neastamparat de nuiaua parintelui sau,ci din iubire fata de Dumnezeu si de tot ce ne inconjoara.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 09:10:18
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Eu nu cred nici in rai nici in iad. Fiecare aici, pe pamant, avem rai sau iad dupa cum ne este gandul sau vointa. [/COLOR]
[COLOR=green]Dincolo toti, absolut toti, ne intoarcem la fel de neprihaniti precum ne-am nascut.[/COLOR]
Afirmi ca indiferent de fapte,ne intoarcem la fel de neprihaniti.Daca ar fi asa cum spui,atunci explica-mi ce rol mai are existenta noastra pe Terra?
Nu este absolut nimic din acest univers care sa nu aiba efect de bumerang.Totul se afla intr-o balanta perfecta.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 09:44:19
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Afirmi ca indiferent de fapte,ne intoarcem la fel de neprihaniti.Daca ar fi asa cum spui,atunci explica-mi ce rol mai are existenta noastra pe Terra?
Nu este absolut nimic din acest univers care sa nu aiba efect de bumerang.Totul se afla intr-o balanta perfecta.
[COLOR=green]De la începutul existenței sale pe pământ omul și-a pus această întrebare: care-i rolul lui pe pământ? Sigur că până acum, nimeni nu a putut da un răspuns mulțumitor, un răspuns valabil pentru toți oamenii.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dar, s-o luăm invers. Ai observat ce gol imens lasă în viața noastră cei care pleacă și nu se mai întorc? Golul acesta crează mult disconfort în viața familiei/comunității respective... Cel plecat a avut un rol foarte bine definit în lumea în care a trăit. Prin plecarea lui a produs un dezechilibru - o furtună, o vijelie, un uragan, poate ca să vorbim metaforic. [/COLOR]
[COLOR=green]Și... sunt situații când golul acela nu mai poate niciodată să fie umplut... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Și-n aceste condiții nu văd de ce eu/tu/omul care are multe suferințe aici, pe pământ trebuie să se aștepte la suferințe/pedepse și dincolo.[/COLOR]
[COLOR=green]Eu nu mi-l imaginez pe Dumnezeu ca pe un jandarm atotputernic și atotinformat care stă la pândă, așteptând să greșesc și să-mi dea cu bățul în cap... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Numai la noi, în credința noastră creștin-ortodoxă există așa ceva. Doctrina noastră urmărește să-i înspăimânte pe credincioși, să-i îndepărteze de credință, nu să-i atragă, să le sădească sentimentul umilinței, al supunerii, al ascultării necondiționate... La noi, credinciosul nu trebuie să gândească liber, nu trebuie să aibă idei și interpretări libere, personale, nu trebuie să aibă personalitate, ci trebuie să fie un umil supus - chior, surd și mut... Eu nu sunt de acord cu așa ceva.[/COLOR]
Vechi 04.01.2009, 11:50:34
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Da,dar asta pentru ca multi oameni nu inteleg ca viata aceasta este o calatorie pe care o facem alaturi de cei dragi,rude,prieteni,iubiti etc.Unii coboara la prima statie daca vrei,altii mai tarziu.
Ne nastem singuri si murim singuri,deasemeni venim aici sa evoluam tot singuri,desi invatam impreuna.
Comparativ cu eternitatea,aceasta existenta pe Pamant este doar o picatura intr-un ocean.
Daca nu ar avea absolut nici o importanta felul in care ne comportam aici,atunci de ce ar mai trebui sa traim aceasta viata pe Terra?
Aceste suferinte si pedepse de aici,asa cum le numesti tu,nu sunt,de fapt,decat lectii care ne ajuta sa evoluam spiritual.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 12:39:50
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
[COLOR=green]Ce să înțeleg eu de aici? Că Dumnezeul în care crezi tu are măsuri diferite, nu? Mai informează-te! Dumnezeu este Unul și e la fel pentru toti oamenii.[/COLOR]

[COLOR=green]Pe tine nu te preocupă dacă eu cred sau nu în rai, iad, apocalipsa etc. Pe tine te deranjează adevărurile pe care le spun și tu știi că am dreptate. Asta te doare și te deranjează.[/COLOR]

Ce ai dreptate doamna mea?Ca nu va fi Apocalipsa?Ca cele spuse in Biblie nu sunt adevarate in mare parte?Asta ai dreptate?Dumnezeu este unul singur si acelasi pentru toti dar unii cred in el ca fiind Allah,altii ca fiind doar Dumnezeu fara Iisus ,altii ca fiind Dumnezeu intreit in persoane ,iar crestinismul asta e ,crede intr-un Dumnezeu intreit in persoane si crede in existenta Lui Iisus Hristos si in toate faptele sale.Ma rog tu nu crezi multe din Biblie si mai sustii ca asta e adevarul,adevarul pentru tine,dar ai sa vezi tu care este ADEVARUL.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 15:07:46
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
[COLOR=green]De loc. Tocmai că țin seama de viața pe care am trăit-o și o trăiesc și asta îmi dă convingerea că totul se consumă aici... [/COLOR]
[COLOR=green]Dar, cum ai spus: fiecare cu convingerile lui. Eu nu încerc să conving pe nimeni că e corect modul meu de a gândi, de a crede.[/COLOR]
Pentru unii suferinta este sfarsitul la toate iar pentru altii este inceput.
Pentru mine a fost inceput.Cand totul se naruie in jurul tau cauti sa te agati de ceva pentru a te salva.Intr-un moment de cumpana eu mi-am amintit ca sunt botezata si cand toti mi-au intors spatele am intrat intr-o biserica si acolo am intalnit pe Iisus Hristos.Mi l-am facut cel mai bun prieten iar El mi-a daruit intelepciunea de-al intelege.
Iar dupa ce m-a facut inteleapta,mi-a dat si putin din suferintele Sale.
In rest........de la oameni numai "spini si ura".
Mie credinta mi-a umplut golul lasat de nimicnicia lumii.Am ales si, orisice s-ar intampla pe drumul meu spre dincolo am un tovaras.
Sunt crestin ortodox traitor caci asa au hotarat parintii mei.Daca eram catolic,protestant sau orisice alta religie as fi fost tot un om credincios.
Pentru mine un om care este credincios este mai bun decat cineva care nu crede decat in el.De aceea este bine sa ne ingadium unii pe altii.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 15:19:40
dorinastoica14
Guest

Implicit

Cat despre Rai sau Iad aceste doua stari exista la fel cum este viata/moarte,intuneric/lumina,viu/neviu,barbat/femeie ,lichid/solid,rau /bine...etc.
Intrebam pe un parinte "cat este de la bine la rau?" .Raspunsul a fost:un singur pas:il faci sau nu-l faci este alegerea ta.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 15:27:37
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit Dintr-o predica a Parintelui Cleopa

I s-a întâmplat Sfantului Cozma Monahul– prin îngăduința lui Dumnezeu – de s-a îmbolnăvit de o boală grea. Călugării, văzând pe iubitul lor stareț că este atât de bolnav, s-au întristat cu toții – căci îl aveau la mare evlavie, ca pe un adevărat Părinte duhovnicesc – și cu mare durere de inimă se rugau lui Dumnezeu ca să-i mai lungească viața spre folosul de obște al lor. Dar el, slăbind din zi în zi, într-una din zile a adormit în Domnul și s-a făcut în mănăstire plângere mare pentru moartea lui.
Dar – o, minunile Tale, Hristoase Dumnezeule! – a doua zi după ce murise, când deja începuseră a se face pregătirile pentru înmormântare, el s-a trezit din moarte ca dintr-un somn și, ațintindu-și ochii în podul casei, șoptea niște cuvinte neîncheiate. Călugării puneau urechea la gura lui să asculte, dar nu înțelegeau nimic din cele ce șoptea el. Iar când s-a trezit mai tare, a început a zice cu glas către călugării care erau în jurul lui: „Unde sunt cele două bucăți de pâine uscată pe care mi le-a dat Părintele Avraam?”. Apoi zicea: „Cine mi-a luat cele două bucăți de pâine uscată pe care mi le-a dat Părintele Avraam?”. Călugării se uitau unii la alții cu mirare mare și nu știau ce să răspundă. Atunci unul dintre ei a îndrăznit a-l întreba pe cuviosul stareț: „Părinte, sfinția ta nu știi că ieri pe la ceasul acesta ai murit? Era ceasul al patrulea din zi” (ora 10 dimineața, cum este la noi astăzi). Iar el a zis: „Da, știu că am murit, dar nu știu în ce ceas anume”. Iar ei i-au zis din nou că era pe la ceasul acela. Apoi au adăugat: „Dacă știi, Părinte, că ai fost mort, apoi tare te rugăm să ne spui nouă, fiilor tăi, unde ai fost atâtea ceasuri și ce ai văzut acolo?”.
Atunci el, deșteptându-se ca dintr-un somn greu, a zis: „Părinții mei, iată ce vă pot spune: de aș avea minte de înger și înțelegere de heruvim, nu aș putea să vă povestesc cu de-amănuntul cele ce am văzut și am auzit eu acolo. Dar totuși din cele ce Prea Bunul Dumnezeu îmi va ajuta să țin minte, vă voi spune”. Și a început așa:...

http://cleopasihastria.wordpress.com...ca-despre-rai/
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 17:14:20
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

[quote=silverstar;107419][COLOR=green][/COLOR][COLOR=green]Și, în discuțiile mele libere cu elevii mei, le spun să se roage nu numai la nevoie, nu numai când au nevoie ...[/COLOR][/quote

Ca o intarire a celor afirmate de Silvestar, iata ce spune un renumit scriitor:"Unii oameni se poarta cu Dumnezeu ca si cum ar fi avocatul lor. Scapa la el numai atunci cand sunt vinovati si au probleme"
Reply With Quote
Vechi 04.01.2009, 17:56:23
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

A zice ca Raiul si Iadul sunt locuri si ca Dumnezeu pe unii ii baga in Rai iar pe altii in Iad este erezie.
Cititi "Despre Duhul Sfant" a Sfantului Vasile cel Mare care a fost folosita la a arata ca si Duhul Sfant este Dumnezeu la al Sfantul Sinod ecumenic al 4lea.
Cand Domnul nostru Iisus Hristos zice iar in casa Tatalui meu multe salasuri sunt se refera la comuniunea mai stransa sau mai putin stransa cu Dumnezeu care e Raiul.
Asta inseamna Iisus - Dumnezeu este mantuirea pe ebraica.
Iar a zice ca Dumnezeu doreste ca unii sa stea in Iad iar este erezie ca zice ca Dumnezeu doreste ca toti sa se mantuiasca si la cunostinta Adevarului sa vina.
Deci starea de iad este ceva nedorit de Dumnezeu.
Iar in legatura cu povestioarele ca a fost un Sfant si a mancat in Rai asa ceva nu e aprobat de vreun Sfant Sinod Ecumenic.
Mai intai trebuie sa se stabileasca daca a fost intr-adevar viziune de la Duhul Sfant.
Daca e viziune data de Duhul Sfant apoi nu se interpreteaza asa sectar ci trebuie sa te rogi la Duhul Sfant sa iti explice ce reprezinta simbolistica vazuta de respectivii Sfinti in vis.
Asa cum a fost si visul imparatului babilonian de nici macar Sfantul prooroc Daniel asa indumnezeit la minte cum era nu stia sa il talmaceasca.
Si numai cand Dumnezeu i-a zis Sfantului Arhanghel Gavriil sa ii talmaceasca visul a aflat prin talmacirea Sfantului Arhanghel ce insemnase acel vis.

Asa si cu viziunea avuta de Sfantul Cosma si celalte viziuni.Cum zice Sfantul Simeon Noul Teolog si bijuterile si toate acelea reprezinta impartasirea de Dumnezeu .
Ca Adevarul a deranjat intotdeauna este aratat de faptul ca Sfantul Simeon Noul Teolog a fost anatemizat si abia mai apoi cand s-au facut minuni la Sfintele sale moaste a fost reparata nedreptatea facuta.

Daca tot se vorbeste de Rai si Iad putem sa ne punem intrebarea cine l-a asasinat prin impuscare in ceafa pe Ioan Petru Culianu crestin-ortodox practicant care a aratat in mod lamurit ca a crede in Rai si Iad ca locuri este erezie?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iadul si raiul. Se arata cum Liturghiile si milostenia scot suflete din iad spre_rasarit Generalitati 9 15.03.2011 23:11:25
Raiul de pe pamant NECTARIE Generalitati 0 20.01.2011 14:37:36
Am vazut Raiul sau altceva ? Ady295 Generalitati 23 04.01.2011 19:33:49
Din iadul patimilor spre raiul virtutilor georgeval Generalitati 5 24.06.2009 20:49:48
Raiul pe pamant CM Generalitati 5 27.11.2006 13:18:46