![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sincer, prefer sa fiu ca Sfantul Toma Necredinciosul si sa cred in ceea ce pot sa simt eu, decat sa ma las inselata de diavol sau de oameni fara scrupule.
Si ca o paranteza, geo, eu cunosc rusi din Rusia, si nu pot sa spun ca marea majoritate traiesc in sfintenie cum spui tu. Nu confunda romanele lui Dostoievski cu Rusia contemporana. |
|
||||
|
||||
![]()
...si de fiecare data cand ma uit la el (filmulet), simt la fel... daca as fi inselat nu crezi ca ar trebui sa simt diferit.....!? asta e dracu, care te inseala cand iti arata lucrurile cum NU sunt... mereu diferite... asta e concluzia daca citesti Patericul Athonit...!!! Iarta-ma!!! Fii Binecuvantat!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu e musai sa fim cu totii la"unison"... nu e musai sa gandim la fel.. sa simtim la fel... dar tare e bine cand intri pe forum si simti bucuria de a citi mesaje ziditoare de la cei documentati... invatam lucruri noi, si DE FOLOS.. si ptr asta sunt tare recunoscatoare si va multumesc.... dar e asa de trist cand se naste tulburare, si replici a la "Gica contra".... venim aici ca sa ne hranim sufleteste, sa mai uitam putin de"jungla" de afara... si cand colo?? aici ce gasim?? dezbinare si galceava! Nu e bine fratilor! Pentru nici unul dintre noi! Va scriu din inima toate astea.. nu mi-o luati in nume de rau....E trist cand vad ca se creaza asa niste antipatii intre unii forumisti... unele dureaza de luni de zile, pot spune chiar ani.. ce-om avea de impartit fratilor? Hai sa nu ne mai tulburam inimile... mai ales in zi de duminica.. toti avem crucea noastra de dus....de multe ori greutatea ei e coplesitoare.. de ce sa mai adunam si noi inca cateva grame sau poate kg in plus???
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Rusii cu tot comunismul lor, sunt cu mult inaintea noastra... si eu cunosc N persoane ce te astepti a fi cu viata sfnta si din pacate nu-s... Fiecare cu CREDINTA lui! Fiecare da raspuns pt ea!!! Daca este vreo minune o acoperim cu afirmatia 'trcuri" sau "jocuri de calculator"!!! Necredinta ne duce la IAD.. si asta este in floare azi!!! Credem tot mai putin, punem sub semnul Intrebarii mai tot, chiar si Sf.Scriptura... nu mai spun de minunile ce ni le arata Dumnezeu sa ne INCREDINTAM de puterea lui sau sa ne faca sa ne TREZIM la realitate si Il ignoram... Dumnezeu sa ne miluiasca!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca te ghidezi numai dupa Sf.PArinti, TE FELICIT!!!! FII BINECUVANTAT DE TOTI SF.PARINTI!!! E MINUNAT!!! Dar hai sa nu ne urcam prea sus ca de cadem ne lovim amarnic... "cel smerit de cade se loveste usor si lesne se ridica, dar vai de cel mandru ca se inalta mai presus de toate ce de va cadea se va spulbera!" (Sf.Vasile cel mare - Invatatura catre fiul duhovnicesc) Fii Binecuvantat fratele meu si ma iarta de te-am mahnit!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Nicaieri in scrierile sfintilor nu scrie aceasta!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut! Ioan 20,29! la acest verset a plecat aceasta "parafrazare" transformata in zicala :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Frate Geo,asa e cum spui tu,dar in cazul de fata eu ma adresam tie.Pana acum tu si silverstar sunteti singuri care afirmati ca altii nu ar intelege pe sfintii parinti.Dar sunt citate din sfintii parinti care pot fi intelese si de cei mai incepatatori.
[COLOR=darkred]Dar hai sa nu ne urcam prea sus ca de cadem ne lovim amarnic...[/COLOR] Asa e frate Geo,extrema de dreapta e mai periculoasa ca cea de stanga,dar citeste pe Sf.Nicodim Aghioritul"Paza celor cinci simturi" si vei vedea ca nu e usor sa nu cazi.Apoi toti cadem,important e sa ne ridicam de fiecare data. [COLOR=darkred]dar vai de cel mandru ca se inalta mai presus de toate ce de va cadea se va spulbera[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=black]Frate Geo,prefer sa fiu eu cel mandru in cazul asta,nu-ti face griji ca va lasa Dumnezeu ispite peste mine,si poate cu ajutorul Lui ma voi smeri si eu.Dar sa nu ne gandim prea mult la slabiciunile altora,ci sa le vedem pe ale noastre mai intai.Parintele Cleopa zicea sa ne sfintim pe noi insine si apoi toti cei din jurul nostru se vor mantui.Ei vezi eu nu sunt sfant inca,de aceea prefer sa scriu din sfintii parinti,caci ei numai pot gresi,sper si stiu ca intelegi ce vreau sa zic.Apoi sa sti ca chair daca cei care citesc si nu inteleg,le ramane acolo in constiinta lor ceva de folos,de care va avea Dumnezeu grija sa foloseasca in folosul lor la vremea potrivita.Tatal meu mi-a vorbit despre Dumnezeu ani de zile si nu l-am inteles,apoi am vazut ca ce imi spunea se intampla in mod real si am inceput sa-l cred si imi vorbea mai ales din invaturile sfintilor parinti,caci cuvantul lor are viata pe cand al nostru,mai putin.Inca nu mi-ai raspuns in legatura cu duhovnicul,astept macar un raspuns,nu te supara,lasa ca stiu eu ca tu ai inima si intentii bune si Dumnezeu va avea grija de tine,Doamne ajuta![/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
EU ma las mai la urma ma las in limbaj popular si "taranesc" parafrazand sau numai explicand un cuvant din sfintii parinti, chiar daca nu mentionez de la cine este!!! Acelasi lucru fac si eu... dar mai diferit!!! Fratia ta vi direct cu sursa, eu merg mai agale si "paduchesc" fiecare vorba ca sa poate intelege toti... asta e diferenta intre noi 2! Asa sa faci TOT tp, mergi dupa Sfintii Parinti ca te tii BINE!!! Sf.Ioan Hrisostom vb extrem de simplu... de ex! Dar eu ma gandesc la TOTI ca nu toti au aceasta putere de intelegere! Desi nu se afirma ca nu inteleg, au am primit unele mesaje din care se arata ca nu se pricepe invatatura... de aceea nu scriu cu textul original! Na, fiecare dupa cum vrea face! Nu e obligat ce faca si ce nu! Eu sunt "Gheorghe' - in traducere "taran"! ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Macii Domnului | Bogdan N | Generalitati | 0 | 15.08.2011 12:48:47 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|