![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ce frumos ati grait voi gospodinelor.
![]() [SIZE=4]Post binecuvantat tuturor![/SIZE] ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Marina, pentru reteta de maioneza. Vei primi cu siguranta multumiri din partea sotului meu, "terorizat" de aceleasi si aceleasi mancaruri in perioada de post.
Hmmm, Mirele, e buna supa de varza, dar de curand am descoperit ce gust bun ii da coriandrul pisat, asa cum la spanac merge nucsoara. Fetelor, cu asa retete, nu stiu ce post mai tinem, caci sunt bune toate. Jenica, ai dreptate sa ne gandim la adevaratul post, la indepartarea de pacate si sa ne aducem aminte sa renuntam la ceea ne place in mod deosebit. Citisem in Pateric de un avva, care nu manca niciodata carne si in post manca in picioare, ca sa aduca si el o ofranda... Sa ne lumineze Dumnezeu, ca sa avem cat mai multe roade dupa acest Post al Pastilor. Jenica, te rog, daca se poate sa-ti activezi MP, caci am o problema arzatoare, si sper ca ma poti sfatui de bine. Mai pe seara... Multumesc. |
|
|||
|
|||
![]()
uff, nu suport coriandrul! e prea strong si schimba complet gustul oricarei mancari... stiu ca grecii obisnuiesc mult in salate... aveam niste prieteni greci in RO care mereu ma invitau la masa, si salatele veneau intotdeauna cu coriandru din start, pana cand le-am spus stop, daca vreti sa mai mananc cu voi lasati-l separat sa-si puna cine vrea.
si mi s-a mai intamplat o data sa-l confund cu patrunjelul, cand l-am luat din piata, si l-am pus bine merci in mancare, din belsug, ca de obicei. bineinteles ca apoi mi-a fost imposibil s-o mananc. |
|
|||
|
|||
![]()
Mirela , sunt de acord cu tine, daca e vorba de coriandrul verde! Mi-am amarat sederea in Cipru din cauza coriandrului verde, prospat in salate; are un gust oribil; altora insa le place, dar nu mie. Dar nu e acelasi lucru cu boabele macinate de coriandru in varza. Ii dau verzei un gust dulce, f placut. Incerca sa pui intr-o lingura putin coriandru pisat si gusta. Daca nu iti place arunca. Dar e f posibil sa-ti schimbi parerea despre boabele de coriandru. Nici nu ai crede ca are legatura cu coriandrul verde.
|
|
||||
|
||||
![]()
In Postul Mare nu se mananca ulei decat la dezlegarile din calendar? Sau si sambata si duminica? Nu inteleg ce vrea sa zica aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_post.htm .
|
||||
|
||||
![]()
In cartea "Dai vointa, iei putere" zice asa:
Postul Mare se posteste astfel: - luni, marti, miercuri joi si vineri, paine si legume fierte, fara untdelemn sau uleiuri - sambata si duminica e dezlegat a manca untdelemn si a bea putin vin cu cumpatare. Gandul bun impletit cu rugaciunea ne va ajuta sa implinim toate cele bune. Doamne ajuta-ne!
|
||||
|
||||
![]()
adica nu post negru ci se maninca doua mese cu bucate cu ulei gatite
|
|
|||
|
|||
![]()
Un alt mod de ati disciplina trupul ( in post si nu numai..depinde de fiecare..) este programul de masa. Odata vorbeam cu un parinte si printre altele mi-a spus asa: fa-ti un program de masa si respecta-l! Ca in manastire. Mananca de cate ori consideri ( pentru ca fiecare isi cunoaste trupul) dar intre mese NU manca nimic. Nici macar apa! Astfel faci nevointa dar iti si disciplinezi trupul. La prima vedere pare simplu dar nu e chiar atat de simplu... Faceti programul in functie de nevoile fiecaruia. Esti la serviciu? La cat ai pauza? La cat ajungi asa de obicei? In functie de toate acestea faci programul si il respecti! A trecut ora mesei stai flamand pana la a doua masa...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul Pastilor | PODANA | Intrebari utilizatori | 0 | 01.02.2011 13:02:46 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
Postul | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 27.05.2010 17:24:33 |
O traducere interesanta a Canonului Pastilor | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 05.05.2009 10:31:22 |
|