Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2010, 14:56:39
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Sincer, daca s-ar sarbatori si duminica mironositelor ca sarbatoare a femeii crestine, eu m-as bucura.
Pentru mine ar mai fi un prilej de a-mi arata afectiunea fata de femeile din viata mea.
Asta cu o conditie. Sa nu se renunte la 1 si 8 martie.

Last edited by Dumitru73; 08.03.2010 at 15:02:29.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 15:22:20
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Sunt de acord sa nu daruim flori doar pentru ca este 1 martie si 8 martie. Eu nu daruiesc pentru ca este inceputul primaverii sau ziua femeii, ci pentru ca persoana careia ii daruiesc imi este draga.

Nu am nimic impotriva celor care daruiesc flori pe 1 si 8 martie, am ceva cu cei care nu cunosc bucuria de a darui o floare. Asa ca decat deloc, e bine si pe 1 si 8 martie. Poate acestea vor fi zilele care ii vor trezi pe multi la a darui flori si in alte zile.

Se vorbeste des ca ziua femeii ar fi duminica mironositelor. Foarte bine ca Biserica nu a uitat de femeie, dar daca in aceasta duminica barbatul nu va darui flori, ar trebui sa-i fie rusine ca a criticat zilele 1 martie si 8 martie. Cred ca cel care a daruit o floare, chiar si intr-o zi care nu este recunoscuta de Biserica, este superior celui care nu a daruit niciodata flori.
Nici eu nu am nimic impotriva celor care daruiesc flori de 1 si 8 martie.
Dar eu nu vreau flori in aceste zile!
Ma refer la propozitia ingrosata.. sotul meu nu-mi daruieste niciodata flori!
De la inceputul relatiei noastre am refuzat florile (chiar i le-am dat inapoi) in zilele de primit flori (sarbatorile comerciale ale "pretuirii"), am refuzat flori in loc de scuze etc..
Este mult prea simplu sa dai flori.. si artificial.. si nu inseamna nimic, in opinia mea. Printre cele mai frumoase lucruri pe care mi le-a daruit se numara o branza cottage (da! ca el nu ar manca asta nici sa-l bati, dar s-a gandit la ce-mi place mie), ceai de iasomie (pt ca a stat douazeci minute intre rafturi sa miroasa ceaiuri - el nu bea ceai)...

Astfel de lucruri.. vreau sa-mi arat afectiunea.. ma fac sa rad (nu o luati personal).
Exista in permanenta ocazii sa-ti arati afectiunea.. In primul rand daca ii usurezi ei povara! Este suparata? Ai rabdare si o asculti o ora, doua... Este ocupata? O ajuti! Adica, ce flori?! Ma iubesti? Pai spala si tu covorul acela (pe care oricum trebuie spalat in aprilie).. Florile sunt scuza (cand NU esti in stare sa-ti ceri iertare!), tin loc de cuvinte (de care avem nevoie), tin loc de ajutor.. dar toata lumea este multumita ca deh, a primit flori de 1 si 8 martie.

Cat despre pretuirea femeii in Biserica Ortodoxa.. eu gasesc ca este pretuita!
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 15:23:12
dorinastoica14
Guest

Implicit

Astăzi încă de dimineață am primit felicitări ,flori și mesaje de la prieteni,rude și cunoștințe.
M-am bucurat pentru ele, dar m-am întristat căci eu nu am făcut același lucru gândind că nu se cade ca eu,femeie creștină să "țin " ziua de 8 martie de care însă înainte de 89 ca toate femeile mă bucuram din plin.La serviciu primeam flori,bomboane și ziua liberă.Mergeam în grup la cofetărie și mâncam o prăjitură ,beam o cafea.(veți spune că sunt nostalgică și veți avea dreptate -e nostlgia după anii tinereții!)
Acasă copilașul(mulți dintre voi cei de satăzi) cu emoție oferea mamei o felicitare pictată cu acuarele sau confecționată chiar de el sub îndrumarea învățătoarei.

Aceasta este o sărbătoare din tinerețea generației mămicilor vostre, dragii mei!
Dacă vreți o puteți ucide așa cum au fost ucise și îngropate atâtea lucruri frumoase doar de dragul de a fi "în ton" cu vremurile.

Pentru femeile din România 8 martie este ziua MAMEI.
Dați-i o floare sau o sărutare mamei voastre mai tânără sau mai bătrână,dați-i un telefon și profitați de această neânsemnată zi pentru a-i spune "MAMĂ TE IUBESC".
Acest lucru cu siguranță că va fi plăcut nu numai mamei voastre dar și lui Dumnezeu.

Last edited by dorinastoica14; 08.03.2010 at 15:25:56.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 16:02:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Astăzi încă de dimineață am primit felicitări ,flori și mesaje de la prieteni,rude și cunoștințe.
M-am bucurat pentru ele, dar m-am întristat căci eu nu am făcut același lucru gândind că nu se cade ca eu,femeie creștină să "țin " ziua de 8 martie de care însă înainte de 89 ca toate femeile mă bucuram din plin.La serviciu primeam flori,bomboane și ziua liberă.Mergeam în grup la cofetărie și mâncam o prăjitură ,beam o cafea.(veți spune că sunt nostalgică și veți avea dreptate -e nostlgia după anii tinereții!)
Acasă copilașul(mulți dintre voi cei de satăzi) cu emoție oferea mamei o felicitare pictată cu acuarele sau confecționată chiar de el sub îndrumarea învățătoarei.

Aceasta este o sărbătoare din tinerețea generației mămicilor vostre, dragii mei!
Dacă vreți o puteți ucide așa cum au fost ucise și îngropate atâtea lucruri frumoase doar de dragul de a fi "în ton" cu vremurile.

Pentru femeile din România 8 martie este ziua MAMEI.
Dați-i o floare sau o sărutare mamei voastre mai tânără sau mai bătrână,dați-i un telefon și profitați de această neânsemnată zi pentru a-i spune "MAMĂ TE IUBESC".
Acest lucru cu siguranță că va fi plăcut nu numai mamei voastre dar și lui Dumnezeu.
Cei ce sunt impotriva zilelor de 1 si 8 martie sa citeasca ce a scris aceasta femeie.
Este probabil cel mai frumos comentariu de aici.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 16:16:45
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Cei ce sunt impotriva zilelor de 1 si 8 martie sa citeasca ce a scris aceasta femeie.
Nu tin neparat sa fiu Gica Contra.. ce prajituri si bomboane? Este post.
Iar felicitarile copilului.. copilul mi-a dat chestii facuta la gradinita si la halloween, de "sarbatorile iernii" (ba mi-a cantat si o melodie despre dreidel.. m-a intristat total).. hai sa fim seriosi cu felicitarea copilului.
Uite aici ceva frumos.. cel mic (18 luni) molfaia ieri ceva si m-am aplecat si l-am intrebat daca este bun.. si copilul a scos mancarea din gura sa mi-o dea mie (sper ca nu v-am scarbit). Pe mine m-a impresionat ca la o varsta atat de frageda stie sa fie generos.
Felicitarea este ceva formal.. nu vreau sa-mi invat copilul sa mimeze iubirea sau generozitatea! (sunt o mamica "rea", descurajez formalitatea!).
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 16:34:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu tin neparat sa fiu Gica Contra.. ce prajituri si bomboane? Este post.
Iar felicitarile copilului.. copilul mi-a dat chestii facuta la gradinita si la halloween, de "sarbatorile iernii" (ba mi-a cantat si o melodie despre dreidel.. m-a intristat total).. hai sa fim seriosi cu felicitarea copilului.
Uite aici ceva frumos.. cel mic (18 luni) molfaia ieri ceva si m-am aplecat si l-am intrebat daca este bun.. si copilul a scos mancarea din gura sa mi-o dea mie (sper ca nu v-am scarbit). Pe mine m-a impresionat ca la o varsta atat de frageda stie sa fie generos.
Felicitarea este ceva formal.. nu vreau sa-mi invat copilul sa mimeze iubirea sau generozitatea! (sunt o mamica "rea", descurajez formalitatea!).
Vezi ca parintii au tendinta de ai acorda mai multa atentie copilului mai mic.
Dar ce crezi ca ar simti copilul tau, mai mare, daca ar stii ce gandesti tu despre cadourile facute de al pentru tine?
Iti spun eu. Pentru el ar fi o dezamagire crunta.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 17:06:58
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor, s-aveti o primavara frumoasa si vesela! Sa fiti iubite, acum si intotdeauna!@

Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 17:39:09
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Toata lumea este entuziasmata de aceste zile... Nu inteleg de ce... Pt ca Sarbatorile crestine, nu sunt prea luate-n seama... "simbolurile" crestine nu sunt in piete... pe toate mesele si pe bulevarde...
Ma mir totusi ca "idolatria" ramane "aparte" in noi...
Venind de la Facultate, vedeam cestinii cufundand-se in "martisoare"...
Stiu sunt "simboluri" al "pretuirii si respectului, al iubirii si al bucuriei" fata de cineva drag, in special catre partea feminina, fie sotie, sau iubita, sau sora, sau mama, sau matusa, bunica, colega!
Dar in restul anului oare nu se pot da? Se pot desigur, dar nu este specific "1martie"! Nu are aceeasi valoare daca dai un cadou in restul anului?

E frumos simbolul iubirii si al curatiei, reprezentate prin acel jnurulet rosu cu alb! Imi place tare mult acest jnurulet! mai ales ca am vazut ca la Sf.Munte in Vinerea Mare, icoana Maicii Domnului se impodobeste cu flori numai albe si rosii! - aceeasi semnificatie! Pe de alta parte poate ca este mai bine ca simbolurile crestine nu se afla in piete,pe bulevarde...poate ca asa se pastreza mai pure,nu devin,din obisnuinta,marfa.

Fratiile voastre cum vedeti aceasta "sarbatoare" a martisorului???
Dupa "comunizare" si "occidentalizare" ramane totusi o altfel de sarbatoare,mai simpla si care se solutioneaza cu putini bani,si unde nu se mananca si bea pe rupte.Deci,frumoasa!Eu am gasit a alta solutie,ii pun sotiei in mana luna de luna cele doua salarii si totul OK.Cred ca aceste zile(1;8) le da ocazia celor care mai "uita" ca-si iubesc fetele sa-si aminteasca.Un obicei mai frumos il au spaniolii,in fiecare zi le declara femeilor cat de mult le iubesc,deci nu mai au nevoie de 1 si 8 martie.

Last edited by Langu; 08.03.2010 at 17:42:49.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 17:50:13
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vezi ca parintii au tendinta de ai acorda mai multa atentie copilului mai mic.
Dar ce crezi ca ar simti copilul tau, mai mare, daca ar stii ce gandesti tu despre cadourile facute de al pentru tine?
Iti spun eu. Pentru el ar fi o dezamagire crunta.

Nu este vorba despre cadourile copilului la modul general. Ci este vorba de existenta unor zile in care trebuie sa facem anumite lucruri.. de ce?
Vreau ca macar sa constientizeze ce face, sa-si puna intrebari.. Sunt prea multe sarbatori laice. Unde locuiesc eu calendarul de gradinita al copilului este ticsit in sarbatori (in unele are zi libera de la gradinita). Ce invata din asta? Multe lucruri de sarbatorit? Sau dimpotriva: NICI UNUL! Si la modul general, vreau ca al meu copil sa se gandeasca el la ceea ce merita cu adevarat sarbatorit! Cati oameni adulti stiu sa raspunda la intrebarea "care este cea mai importanta sarbatoare"? Nu vreau ca ai mei copii sa ingroase randul necunoscatorilor!
(Apropo de sarbatori... ce rost are sa coci "mucenici" daca pe la biserica nu calci? Ce semnificatie mai are? etc.)

Altfel spus: vreau ca cei doi copii ai mei sa observe ca doar unele zile le consider sarbatoare! Si le pot explica DE CE. Daca ei vor sa tina toate "sarbatorile", macar sa-mi arate ca au motive sa o faca (cand vor creste, desigur). Dar sa faca un lucru doar pentru ca "asa se face".. sau cu argumente gen ca asa arati iubirea.. De o astfel de iubire eu ma lipsesc.

Last edited by anna21; 08.03.2010 at 17:56:30.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2010, 17:54:00
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Nu este vorba despre cadourile copilului la modul general. Ci este vorba de existenta unor zile in care trebuie sa facem anumite lucruri.. de ce?
Vreau ca macar sa constientizeze ce face, sa-si puna intrebari.. Sunt prea multe sarbatori laice. Unde locuiesc eu calendarul de gradinita al copilului este ticsit in sarbatori (in unele are zi libera de la gradinita). Ce invata din asta? Multe lucruri de sarbatorit? Sau dimpotriva: NICI UNUL! Si la modul general, vreau ca al meu copil sa se gandeasca el la ceea ce merita cu adevarat sarbatorit! Cati oameni adulti stiu sa raspunda la intrebarea "care este cea mai importanta sarbatoare"? Nu vreau ca ai mei copii sa ingroase randul necunoscatorilor!
(Apropo de sarbatori... ce rost are sa coci "mucenici" daca pe la biserica nu calci? Ce semnificatie mai are? etc.)
Daca o sa gandim asa, nu o sa mai serbam nici zilele de nastere, nici revelionul.

Tu ai pretentia ca un copil de scoala generala sa-ti faca felicitari si sa-ti aduca flori in fiecare zi?
Sau dupa tine acest gen de sarbatori ar trebui uitate?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
9 martie costel Generalitati 5 09.03.2012 10:46:12
4 martie 1977 . . . cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 10 11.03.2011 17:47:41
1 si 8 martie elena20 Diverse Sarbatori 74 05.03.2010 00:40:56
8 Martie 2009 arkash Generalitati 0 08.03.2009 16:21:41
8 martie radup Generalitati 61 14.03.2008 22:45:47