Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2009, 22:43:12
Anca-Miha
Guest

Implicit Prea multa vorbire in desert pe acest forum

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
3. folosirea citatelor si a canoanelor din cartile sfinte este la ordinea zilei. Nu stiam ca "sfintii" navigheaza pe net cautand convertirea necredinciosilor.
Si a cita din Sfintii Parinti e vorbire in desert?!?
"Sfintii" navigheaza pe net; nu inteleg ce vrei sa spui?!?
Citat:
4. ereticii sunt bagati in seama, in loc sa fie ignorati. Asa ajung sa posteze felurite bazaconii. Nu zic sa fie banati, ci doar ignorati si evitate subiectele ce pot genera polemici.
Ereticilor ar trebui sa le raspundem de 2-3 ori; apoi sa-i ignoram. Nu prea am avut taria de a o face. Dar va trebui pe viitor sa ne disciplinam putin in acest sens, caci se vede la un moment dat ca vorbim in zadar: ei sunt surzi la invatatura Sfintilor Parinti.
Dar daca nu vor fi banati, vor atrage pe multi intr-o conversatie fara sfarsit. De aceea, eu cel putin, sunt pentru banarea lor, cand incep sa se invarta in gol, repetand la nesfarsit aceleasi si aceleasi lucruri.

Nu e nimeni sfant pe acest forum; suntem oameni dornici de comunicare si de a invata unele lucruri despre credinta noastra ortodoxa. Nu avem cu totii posibilitatea de a merge cu intrebarile noastre la un duhovnic, desi avem duhovnic, unii dintre noi. Dar multora li se recomanda sa se adreseze unui duhovnic, cand intrebarile lor au caracter mai intim sau cand sunt hotarari de luat.

Citat:
Credinta nu se castiga si se intareste informandu-te de pe net .
Nu, credinta o primim de la Dumnezeu; dar cunoasterea o putem primi de pe internet, citind carti valoroase gasite online. Pentru mine si cred ca nu sunt singura care pot spune acest lucru, forumul este ca o universitate populara, caci am acumulat mult in timp scurt. Dar pentru asta am citit, m-am documentat. Sunt si exceptii, putine la numar, de care nu s-a lipit nimic; dar sunt destui, care vin sa se informeze; si au de la cine caci sunt destui studenti la sau licentiati in teologie, care nu prididesc sa ne lumineze.
Din pacate, invadarea spatiului, ce se vrea ortodox, de catre atei, sectari, satanisti, etc. a facut ca multi din cei cu adevarat bine intentionati sa se retraga. Cine citeste dintre primele topicuri, va vedea ca altele erau preocuparile userilor si alta atmosfera, iar unele topicuri, acum la moda, erau de neinchipuit in acea vreme; si nu au trecut decat 3 ani de atunci.
Apreciez desemeni mult promptitudinea cu care ne informam de problemele religioase,care ne afecteaza pe noi toti.

Iti multumesc, Luchian, pentru acest topic care ne cheama spre un fel de bilant de activitate si ne indeamna sa ne gandim la felul in care ne dorim sa fie forumul de acum inainte. Eu mi-l doresc ortodox, asa cum ii e si numele.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 08:18:40
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Dragii mei, intru de putin timp pe acest forum, necautand ceva in mod special, ci doar din curiozitate. Pe site intru mai des pentru ca gasesc mai multa informatie documentata.

Pana acum am obeservat urmatoarele:

1. se pun intrebari diverse ce in mod normal trebuiesc adresate duhovnicului. El este singurul in masura sa-ti dea raspunsuri. De ce? pentru ca el te cunoaste mai bine decat ar putea sa te cunoasca oricine de pe acest forum.
2. majoritatea subiectelor genereaza polemici intre aceleasi personaje.
3. folosirea citatelor si a canoanelor din cartile sfinte este la ordinea zilei. Nu stiam ca "sfintii" navigheaza pe net cautand convertirea necredinciosilor.
4. ereticii sunt bagati in seama, in loc sa fie ignorati. Asa ajung sa posteze felurite bazaconii. Nu zic sa fie banati, ci doar ignorati si evitate subiectele ce pot genera polemici.

Ganditi-va ca poate nu toti sunt intariti in credinta si citesc mesaje ce ii pot deruta si mai rau.
Ganditi-va ca poate unii primesc niste sfaturi total nepotrivite pentru ei si nu mai considera necesar sa mearga la duhovnic.
Ganditi-va ce usor e sa stai "anonim" in spatele unui PC si sa-ti dai cu parerea despre credinta.
Cred ca la intrebari de genul: "Fumatul e un pacat? .... Prietena mea nu e virgina...?" se raspunde cu: "Intreaba-ti duhovnicul si ai sa afli ce-ti trebuie" - inchis.

Credinta nu se castiga si se intareste informandu-te de pe net, pentu ca vedeti ca netul e plin de capcane. Ci mergand la biserica, citind carti, vizitand locuri sfinte si mai ales intrand in contact (fizic) cu oameni cu adevarat credinciosi.

V-as propune sa va ganditi un pic la acest lucru si poate transformam acest loc intr-un spatiu cu adevarat folositor. Un loc in care sa-ti gasesti raspunsuri la alte intrebari si poate ajutor din partea unor membrii ai forumului.

De exemplu:
- am o problema cu masina " e cineva mecanic?"
- vreau sa ma angajez pe post de ospatar "stie cineva vreun post"
- vreau sa ajung la manastirea .... a mai fost cineva pe acolo?
- vreu sa dau la facultatea ..... este cineva care studiaza acolo sau a studiat
- caut cartea.....
- ne-am putea intalnii/organiza seminarii pe diverse probleme

Nu stiu daca am fost destul de explicit, dar daca am forma cu adevarat o comunitate ne-am fi de mare ajutor.
Pentru ca orice vrei sa faci in ziua de azi te lovesti ne nesimtirea si nepasarea oamenilor, iar intr-o majoritate ortodoxa am ajuns o minoritate.

Va rog sa nu luati personal acest post si sa aduceti propuneri!

Doamne ajuta!

L
Ai citit toate postările de pe forum sau te-ai limitat doar la generelități?Fiecare se manifestă așa cum simte.Mulți au intrat pe acest forum rătăciți și au găsit calea spre credință.Încearcă să cunoști pe fiecare citindu-i postările și apoi să tragi concluzii.În spatele acestui forum sunt oameni cu problemele lor care nu întodeauna își găsesc rezolvare,sunt români plecați din țară care își țin vie tradiția prin comunicarea pe acest forum și mai ales sunt oameni credincioși care prin cuvântul lor apără credința ortodoxă de "lupii în piei de oaie" și împărtășesc din trăirile lor.
Deschide niște topice cu subiectele pe care le-ai invocat și menține-le în top,moderează discuțiile.Cine te oprește să faci aceasta?
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 09:34:07
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

luchian nu are decat 14 mesaje si ne atrage atentia ca vorbim in desert. Daca este asa, atunci sa posteze el lucruri care ne-ar scoate din grairea in desert. Daca nu ma insel, au mai fost persoane de acest gen, care nu cautau prin mesaje decat sa produca tulburare pe forum. In concluzie, luchian, ai multe de invatat de aici. Sunt multi oameni minunati. Invata sa traiesti si in vecinatatea altora.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 13:20:18
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
luchian nu are decat 14 mesaje si ne atrage atentia ca vorbim in desert. Daca este asa, atunci sa posteze el lucruri care ne-ar scoate din grairea in desert. Daca nu ma insel, au mai fost persoane de acest gen, care nu cautau prin mesaje decat sa produca tulburare pe forum. In concluzie, luchian, ai multe de invatat de aici. Sunt multi oameni minunati. Invata sa traiesti si in vecinatatea altora.
am postat doar unde am avut ceva de spus si m-am abtinut de multe ori
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 14:29:11
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Dragii mei, intru de putin timp pe acest forum, necautand ceva in mod special, ci doar din curiozitate. Pe site intru mai des pentru ca gasesc mai multa informatie documentata.
L
luchian, dupa cum ai spus, intri de curand pe acest form si tocmai de aceea cred ca profilul realizat de tine nu este unul obiectiv. Insa ti-ai exprimat punctul de vedere. Nu cred ca este cineva pe acest forum care sa nu faca distinctia intre sfaturile oferite de anumiti useri in cadrul diverselor topicuri si sfaturile duhovnicului in scaunul spovedaniei. Altfel ar fi regretabil. Calitatea subiectelor dezbatute reflecta nivelul si calitatea membrilor. De fiecare dintre noi tine daca timpul petrecut pe forum este pierdere sau castig. Insa in mod sigur este un castig atunci cand raspunsul nostru nu urmeaza doar unei simple intrebari ci unei nevoi (reale).
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 15:50:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:

1. se pun intrebari diverse ce in mod normal trebuiesc adresate duhovnicului. El este singurul in masura sa-ti dea raspunsuri. De ce? pentru ca el te cunoaste mai bine decat ar putea sa te cunoasca oricine de pe acest forum.
2. majoritatea subiectelor genereaza polemici intre aceleasi personaje.
1. Ce te faci atunci cand duhovnicul este foarte ocupat, mai ales in perioadele cand spovedeste multi credinciosi? Faci ce am facut eu, cauti un alt preot sa te ajute. Dar problema e ca preotii sunt in general ocupati si greu au timp de tine... De cateheze ce sa mai vorbesc, caci am postat cateva mesaje aici incercand sa trag un semnal de alarma si cam degeaba. Si uite-asa ajungem la alternativa unui forum online, unde, daca ii urmaresti un timp pe cei care posteaza mesaje, ajungi sa-i recunosti pe cei care merita cititi sau intrebati in caz de nevoie.

2. Corect, dar polemicile pot fi constructive. Daca insa personajele se enerveaza, asta e problema lor, nu poate nimeni sa le interzica asta daca ei insisi nu-si dau seama sau daca nu vor sa se abtina.

3. Pai sfintii navigheaza pe net, slava Domnului! Crezi ca ei au existat doar in vechime? Sunt destui si in zilele noastre si Dumnezeu lucreaza prin ei pentru folosul tuturor prin orice metoda, chiar si a mesajelor publicate pe forumuri. :) Si rugaciunile lor ne ajuta, dar si faptele lor mai "concrete".

4. Din moment ce exista un spatiu destinat altor confesiuni, ei au voie sa participe la discutii pe forum, pe orice teme delicate. Adminii vegheaza la calitatea dialogurilor si decid daca sunt spre pastrare sau spre stergere.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 00:22:56
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Daca macar unul singur se va folosi cu ceva de pe acest forum, inseamna ca forumul nu exista fara nici un rost. Daca mai multi se vor folosi de pe acest forum, putem spune chiar ca acesta este din randuiala lui Dumnezeu.

Cei slabi, care s-ar putea sminti de gandirea unui ne-ortodox aflat in trecere sau de parerea prea deschisa a vreunui cautator al lui Dumnezeu, nu ar trebui sa intre nici macar pe net, dar mai ales pe un forum, unde framantarile si bucuriile se impletesc cu incercarile si prieteniile sincere.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 00:53:02
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Parerea mea este ca fiecare a invatat ceva de pe acest forum, iar prima sint eu.

Sigur ca fiind un forum, prin definitie postarile vor fii asa cum sint.

Dac cineva pune o intrebare care ar trebui pus duhovnicului, ce importanta are? Omul a simtit nevoi sa comunice, sa intrebe, multi cunosc raspunsurile deja si persona in cauza obtine o informatie sau este trimis l un preot duhovnic.

Si asta jigneste pe cineva?

Deci in primul si in primul rand hai sa vedem ca un forum nu este o biserica, este un forum.

Deci, din start, acesta este punctul.
Forum inseamna discutii,biserica este o institutie in primul rand.

Iar pe acest forum se discuta. Este nici mai mult nici mai putin, decit normal.
Nu uita ca exista forumisti pasivi, care invata si ei, insa nu participa la discutii.

Am observat ca s-au legat si prietenii pe aici, ceea ce este pozitiv.
Vechi 02.04.2009, 10:35:41
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
1. Ce te faci atunci cand duhovnicul este foarte ocupat, mai ales in perioadele cand spovedeste multi credinciosi? Faci ce am facut eu, cauti un alt preot sa te ajute. Dar problema e ca preotii sunt in general ocupati si greu au timp de tine... De cateheze ce sa mai vorbesc, caci am postat cateva mesaje aici incercand sa trag un semnal de alarma si cam degeaba. Si uite-asa ajungem la alternativa unui forum online, unde, daca ii urmaresti un timp pe cei care posteaza mesaje, ajungi sa-i recunosti pe cei care merita cititi sau intrebati in caz de nevoie.

2. Corect, dar polemicile pot fi constructive. Daca insa personajele se enerveaza, asta e problema lor, nu poate nimeni sa le interzica asta daca ei insisi nu-si dau seama sau daca nu vor sa se abtina.

3. Pai sfintii navigheaza pe net, slava Domnului! Crezi ca ei au existat doar in vechime? Sunt destui si in zilele noastre si Dumnezeu lucreaza prin ei pentru folosul tuturor prin orice metoda, chiar si a mesajelor publicate pe forumuri. :) Si rugaciunile lor ne ajuta, dar si faptele lor mai "concrete".

4. Din moment ce exista un spatiu destinat altor confesiuni, ei au voie sa participe la discutii pe forum, pe orice teme delicate. Adminii vegheaza la calitatea dialogurilor si decid daca sunt spre pastrare sau spre stergere.
1. ii spui curat si fara jena (duhovnicului) ca ai intrebari ce te framanta si doresti sa obtii un sfat duhovnicesc. Atunci , in cazul in care nu are timp te va indruma spre o anumita lectura sau catre un alt duhovnic mai liber. Pe mine atunci cand ma loveste vreo dilema, mai intai incerc sa o rezolv singur in interior si imi dau un ragaz de o saptamana, o luna , doua ... in functie de cat de importanta mi se pare problema. In acest timp ma documentez si ma rog sa inteleg acel lucru. Si a functionat aproape de fiecare data. Daca nu sunt satisfacut de raspunsul gasit atunci o exteriorizez catre duhovnic. Iar daca nici acel raspuns nu ma lumineaza atunci imi zic ca inca nu sunt destul vrednic sa inteleg acesta problema si trebuie sa mai astept.

2. polemicile in general nu sunt bune, pentru ca pot aprinde sentimentul de mandrie si sunt cazuri in care mari intelepti au cazut in capcana asta (Arie). Eu daca intru intr-o polemica pe orice tema, ma asigur ca cel cu care conversez are habar de domeniul respectiv si nu e vreun impietrit, ca-mi pierd timpul si nici nu ajung la vreun rezultat. Iar daca cineva se enerveaza inseamna ca a devenit o cearta....

3. or exista, asta numai Dumnezeu o stie.

4. eu asta incerc sa "mananc" aici, sa evitam subiectele care ii pot atrage in discutii si polemici si pe "altii", pentru ca nimeni nu-i va putea convinge de nimic si ne mai distrag atentia de la lucrurile pe care noi le consideram prioritare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
si folosirea prea multa a calculatorului ucide sufletul zriyac Generalitati 20 20.10.2010 23:44:12
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22
Multa vorbire in disputele dogmatice - Cuviosul Paisie Aghioritul andrei_im Generalitati 14 28.02.2010 11:21:14