Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2009, 00:01:28
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Pina la urma cum zice parintele ca se strecoara bara aia subtire sau groasa de pe cutie in sufletul omului si pierde, ca tot nu mi-este clar
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 00:02:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

si-l pierde...scuzati
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 10:13:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pina la urma cum zice parintele ca se strecoara bara aia subtire sau groasa de pe cutie in sufletul omului si pierde, ca tot nu mi-este clar
Codul de bare si cardurile au fost introduse pentru a scoate treptat banii din circulatie. Nimic rau pana aici, cu exceptia faptului ca pe fiecare produs sta stampilat sub forma de cuvant de control numarul 666.

Dar iata ca aceste carduri cu banda magnetica trebuie inlocuite cu carduri cu memorie scrisa pe un cip, unde sunt stocate datele. Iarasi, nimic rau.

Insa uite ca autoritatile vor acum sa ne schimbe buletinele si pasapoartele clasice cu acte care contin aceasta parte electronica - foarte bine, de ce nu? Datele personale vor fi memorate electronic si vor fi recunoscute de scanere instantaneu.

Timpul trece, banii dispar si noi devenim dependenti de noul sistem 100% electronic: banii vor fi electronici, datele personale sunt inmagazinate sub forma de biti de 0 si 1 pe acte - care acte vor fi devenit un simplu suport pentru acest interesant cip. Pe deasupra, lucrurile vor evolua si toate cardurile care ne umplu portofelul vor fi inglobate intr-un singur cip - nici o problema din punct de vedere tehnologic si un mare avantaj pentru noi, caci treburile se simplifica astfel, nu?

Toate bune si frumoase pana aici. Intre timp, se experimenteaza "noul" sistem al cipurilor implantate sub piele - de ce sa mai caram portofelul cu noi cand bani de hartie nu mai folosim, avem un singur supercard care contine tot ce trebuie?...

Pentru o perioada, acest nou sistem de plata si identificare va fi optional. Dar va veni momentul T-3,5 ani , cand aceasta moda a cipurilor implantate va deveni obligatorie. Atunci n-o sa mai poti merge la magazin sa-ti cumperi de-ale gurii fara sa ai injectia facuta. N-o sa mai poti plati rata la banca, intretinerea, n-o sa mai poti cumpara o haina sau benzina pentru masina.

Si iata cum de la banalul si inofensivul cod de bare se ajunge la situatia anticipata de tip Big Brother - situatie de tip SF acum 10-20 de ani, dar implementabila astazi. Situatie descrisa literal si total nemetaforic in Apocalipsa la sfarsitul capitolului 13:

"Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase."

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 10:24:10
scrabble
Guest

Implicit

Putina legislatie, daca nu va e cu suparare:

400 000 de semnaturi sunt mai mult decat necesar pentru o initiativa legislativa a cetatenilor. Iata ce ne spune articolul 74 (1) din Constitutie:
Inițiativa legislativă aparține, după caz, Guvernului, deputaților, senatorilor sau unui număr de cel puțin 100.000 de cetățeni cu drept de vot. Cetățenii care își manifestă dreptul la inițiativă legislativă trebuie să provină din cel puțin un sfert din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături în sprijinul acestei inițiative.
Orice initiativa legislativa are ca scop o propunere legislativa (modificarea unei legi). Aceastei propuneri legislative trebuie sa i se dea mai intai unda verde de catre Consiliul Legislativ, conform Legii nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni, articolul 3 (2):
In vederea publicarii, propunerea legislativa se avizeaza, in prealabil, de Consiliul Legislativ.
Pentru cine nu stie, Consiliul Legislativ este un organ constitutional al carui scop este sa se asigure ca legile din tara asta (si mai nou UE) sunt consistente si nu se calca pe picioare una pe alta.

Mai apoi, propunerea legislativa intra in dezbaterea unei camere a Parlamentului, conform articolului 74 (5) din Constitutie. In functie de obiectul propunerii, se alege camera cea mai in masura sa dezbata propunerea. Aici exprimarea este vaga, insa ce trebuie sa retinem este ca propunerea legislativa trebuie sa treaca de o camera a Parlamentului inainte de a ajunge la referendum. Intr-un final apoteotic, Curtea Constitutionala trebuie sa-si dea si ea avizul.

Acum, ca v-am impuiat capul cu texte din lege, sa va pun si o intrebare: daca spurcata clasa politica care a conceput legea pasapoartelor biometrice este atat de "supusa vrajmasului", asa cum ne spune parintele Parvu, cum crede dumnealui ca va permite aceasta ca o initiativa legislativa cetateneasca sa ajunga la referendum? Daca intr-adevar exista un interes ascuns aici, asa cum ne tot spune parintele Iustin, nici 5 milioane de semnaturi nu vor declansa un referendum.

Eu inteleg ca incercarea moarte n-are, dar a declansa o campanie pentru referendum inseamna a considera ca statul de drept isi face treaba in tara asta, ca institutiile sunt curate, ca politicienii nu au interese ascunse etc. Exact opusul a ceea ce sustine parintele Iustin.

Q.E.D.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 10:36:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul
Pai nu ai citit ceea ce a spus parintele Iustin ??
"Prin urmare, dintre posibilele alternative legale, îndemn poporul: Să cerem referendum!(...)
Aici, la mănăstirea noastră, s-au adunat în jur de patru sute de mii de semnături împotriva actelor biometrice."
Pentru asta!
Mai umbla o vrajeluta pe messenger cum ca cu 200.000 semnaturi se anuleaza legea.
Ceea ce e o aberatie.

Si chestia asta cu referendumul ma intreb daca o sa iasa..
Au o consultat un avocat in prealabil?
Tabelele alea mi se par aiurea.
Scrie ca cei care semneaza sunt "impotriva" nu pentru referendum.
Este constitutional un referendum impotriva unei legi europene care conform Constitutiei trebuie acceptata neconditionat?

Citat:
Ca-si au rostul sau nu, eu as vrea sa vad si ce e pe spatele noilor buletine ca aici arata doar fata: http://media2.gruprc.ro/document/032...e6fc7cc5af.pdf
[/quote]
Dar de ce esti asa curios? :)
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 10:48:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Asa este, sunt bare de control necesare. Transmiterea informatiei presupune biti redundanti, de control al erorilor, de siguranta, care marcheaza inceputul si sfarsitul unui cuvant sau pachet sau ce-o fi samd. N-am nimic impotriva lor.

DAR... Faptul ca cifra sase a fost aleasa pentru a detine controlul :) si taman de trei ori - mi se pare putin ciudat. Tie nu?
Barele alea is "cifra 6" doar pentru ochiul si mintea omului care nu cunoaste sistemul de codificare.
Pentru calculator sunt bare de delimitare si calibrare, atata tot.
Niciodata nu sunt citite ca o cifra sau stocate intr-o baza de date ca cifre.

Este pe undeva o gluma inginereasca, dar cam sinistra pentru unii, ba chiar ceva diabolic pentru superstitiosi.

Oricum isteria asta cu "666" si codul de bare a aparut mai intai la protestanti, pe urma a fost importata fara discernamant de greci si asa a ajuns si la noi..

Insa e o superstitie si atata tot, nici macar cei care cred in ea nu o iau in serios, altfel n-ar cumpara nimic din "produsele diavolului".
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 19:05:56
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai umbla o vrajeluta pe messenger cum ca cu 200.000 semnaturi se anuleaza legea.
Ceea ce e o aberatie.

Si chestia asta cu referendumul ma intreb daca o sa iasa..
Au o consultat un avocat in prealabil?
Tabelele alea mi se par aiurea.
Scrie ca cei care semneaza sunt "impotriva" nu pentru referendum.
Este constitutional un referendum impotriva unei legi europene care conform Constitutiei trebuie acceptata neconditionat?
Am primit si eu acel mesaj...ca-s 200.000; 2.000.000; 50.000.000 de semnaturi, oamenii au tot dreptul sa se opuna cand apare asa ceva aberant ca si controlul aproapre total asupra vietilor lor, au tot dreptul sa spuna NU, NU VREM ASA ! Ca cica pentru noi sunt facute legile astea, nu?
Deci, ca au consultat un avocat sau nu (eu cred ca da), ca au adunat 5 sau 3435436450 de semnaturi, important e ca par. Iustin a tras un semnal de alarma si e bine ca a facut-o acum, ca romanii oricum se misca cu incetinitorul, se vor trezi (SPER!) in ceasul al 99-lea.

Lege europeana care trebuie acceptata neconditioat? Da' cine zice ca trebuie sa stam in UE? Cine-i constitutia asta, muma padurii de nu putem respira decat daca-i acceptam aberatiile?? N-avem cap si minte si resurse sa ne descurcam singuri? Si asa rad de noi ca am intrat cu 100 de ani mai devreme...noi nici semafoare 100% functionale nu avem, ne trebuie UE si cipuri si tralalauri...

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar de ce esti asa curios? :)
Sunt curioasA sa vad daca exista acel cod de bare si cam ce pret ar avea fiecare cetatean Glumesc, la ultima parte cel putin...
Vechi 12.05.2009, 20:06:50
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Lege europeana care trebuie acceptata neconditioat? Da' cine zice ca trebuie sa stam in UE? Cine-i constitutia asta, muma padurii de nu putem respira decat daca-i acceptam aberatiile?? N-avem cap si minte si resurse sa ne descurcam singuri? Si asa rad de noi ca am intrat cu 100 de ani mai devreme...noi nici semafoare 100% functionale nu avem, ne trebuie UE si cipuri si tralalauri...
Stai linistita, ca daca suntem intr-adevar aproape de A Doua Venire (si toate generatiile de crestini au crezut asa, deci asa trebuie sa fie), nu conteaza ca suntem sau nu in UE, toata lumea asculta de un organism mai mare care pe fondul crizei asteia o sa capete puteri si mai mari.

Hristos, smerenie, rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 20:31:58
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Stai linistita, ca daca suntem intr-adevar aproape de A Doua Venire (si toate generatiile de crestini au crezut asa, deci asa trebuie sa fie), nu conteaza ca suntem sau nu in UE, toata lumea asculta de un organism mai mare care pe fondul crizei asteia o sa capete puteri si mai mari.

Hristos, smerenie, rugaciune.

Asa e, nu conteaza deloc; eu vroiam sa subliniez faptul ca daca o lege X ne impune ceva cu care nu suntem de acord numai pentru ca suntem in UE nu inseamna ca nu avem dreptul sa ne impotrivim, cu atat mai mult cu cat e o lege facuta de om, pai atunci, mai bine fara UE...
Vechi 12.05.2009, 23:15:29
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Asa e, nu conteaza deloc; eu vroiam sa subliniez faptul ca daca o lege X ne impune ceva cu care nu suntem de acord numai pentru ca suntem in UE nu inseamna ca nu avem dreptul sa ne impotrivim, cu atat mai mult cu cat e o lege facuta de om, pai atunci, mai bine fara UE...
Avem dreptul, dar din pacate cand s-a votat orbeste noua constitutie s-au abolit si niste articole de suveranitate.

A tarii, ca libertatea in Hristos nu ne-o va lua nimeni niciodata, daca nu o dam.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pr Iustin Parvu ana-maria Mari Duhovnici si predicile lor 71 06.12.2011 00:20:28
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Iustin Parvu spinum Intrebari utilizatori 3 10.03.2010 17:09:06
Parintele Iustin Neagu madalinutza Preotul 7 10.03.2008 19:50:55
Parintele Iustin michaela Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2006 22:38:34