![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
iarta-ma daca am facut o confuzie insa cuvintele acestea - "nu faptele duc la mantuire ci mantuirea produce fapte in viata noastra" fac parte din invatatura de baza protestanta, sau mai bine zis sunt chiar baza protestantismului. iertare!
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, Victoras, Domnul se bucura, dar tu nu ai treaba cu asta( nu stii nu vezi, nu ai treaba)!. Cei saraci cu duhul care se bucura, doar CA SE BUCURA si ATIT( ca niste copii), ei "vor vedea pe Dumnezeu" , nu cei care stau si le analizeaza daca-i crestina sau marxista si isi vira-n cap incontinuu ca ei fac fapte bune-n Sf Duh!( Dumnezeu stie ce o mai insemna si asta, fapta buna in Sf Duh??!)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
sa ma iertati, dar eu nu sunt de acord. atunci cand ne ajutam aproapele, dragostea noastra fata de el (daca exista) si bucuria comuniunii nu este un rezultat al faptei in sine, ci este un sentiment care precede fapta. daca o fapta de-a noastra ne produce satisfactie, sa ma iertati, dar in cazul acesta satisfactie = mandrie. poate ca victor nu s-a exprimat bine, poate a vrut sa spuna "bucurie"..
|
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, lasa sloganele, si te iertam..., ce a vrut el sa spuna, este ca coborirea Harului asupra omului ii creaza o stare de liniste si pace, de bine si daruire, care duce la DORINTA mai mare si IDENTIFICAREA mai clara si rapida a momentelor in care trebuie sa ajutam deoarece incepi sa VEZI si sa vibrezi mai bine.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=anna21;196959]Mie imi scapa asta: cum poti duce o "viata curata" in lipsa lui Dumnezeu? Asa ceva nu exista.
Nu Dumnezeu este Cel care curateste si sfinteste? M-am referit la o viata curata potrivit cu "lumina" pe care o are fiecare. Sf.Apostol Ioan scrie referindu-se la actiunea Duhului Sfant: "Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om venind in lume". Eu inteleg de aici ca Dumnezeu prin Duhul Sau cel sfant inconjoara pe om chiar de la nastere, iar cu timpul copilul, apoi adolescentul, apoi persoana matura ajunge sa cunoasca binele si raul prin ceea ce Duhul Sfant produce in fiinta lui. Dumnezeu nu este nedrept, El compenseaza lipsa din viata cuiva si este plin de dragoste pentru toti, buni si rai, asa spune Cuvantul, mergeti la drumuri si la garduri si aduceti-i pe toti, buni si rai. In pilda, se pare ca unul prea bun, prea mandru a reusit sa intre insa a trebuit sa fie scos afara. Scriptura mai spune: "Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu" Aceste cuvinte nu trebuie sa descurajeze pe cineva pentru ca tot Mantuitorul ne da speranta prin cuvintele care spun ca daca din punctul de vedere al oamenilor nu putem fi mantuiti, la Dumnezeu toate sunt cu putinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa pot si eu sa te intorc si sa-ti spun ca daca nu te bucuri si alegi sa fi smerit, este o inselaciune draceasca prin falsa smerenie deoarece voit ascunzi ceea ce simti cu adevarat si fortezi alte sentimente. Deci sa lasam inima sub influienta Harului sa isi spuna ceea ce simte fara idei preconcepute |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce inseamna Raiul pentru voi? | calatorul | Generalitati | 4 | 31.12.2012 19:16:58 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta | I.Calin | Generalitati | 2 | 17.01.2011 20:21:42 |
Credinta fara dogme? | georgeval | Generalitati | 29 | 08.07.2010 00:46:11 |
|