![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandeam ca profesorii au inspectii (sau aveau cand eram eu eleva) diverse.
Oare preotii au inspectii de la patriarhie, sau mitropolie, sau mai stiu eu, ca sa le controleze activitatea? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se pot trimite și prin poștă la :Str.Mitropolit Antim Ivireanu nr.29 , sector 4 București -România. Termen de soluționare ( răspuns max. 30 de zile calendaristice ) . Cancelaria Sfântului Sinod, roagă chiar ca orice problemă, anomalie , reclamație să fie adusă la cunoștință : "Corpului de inspecție și control", folosind adresa de e-mail , numerele de telefon, faxul , adresa poștală. În afară de inspecțile obișnuite, de mult ajutor sunt problemele ridicate de credincioșii obișnuiți , de către mireni.
|
|||
|
|||
![]()
Dupa mine, preotul este slujitorul Domnului nostru Iisus Hristos. El, preotul trebuie sa aibe mereu inima deschisa aproapelui, sa de-a sfaturi celui neajutorat iar gandul sau sa fie luminat in toate problemele acestei vieti, pentru a da sfaturi spre a nu cadea in ispita.
|
|
|||
|
|||
![]()
Wow !, da perfect mai trebuie sa fie acest om...dar, oare mai este si om ?, caci, atata perfectiune nu poate incapea intr-un om care cugeta, gandeste si traieste in infinitatea de clipe ale vietii.
Eu nu vreau sa fie perfect un preot, doresc sa fie doar OM.
|
|||
|
|||
![]()
Părintele Damaschin (Christensen) de la Mănăstirea Sfântul Gherman de Alaska (Platina, California)
- Părinte Damaschin, le puteți da niște sfaturi tinerilor creștini ortodocși de astăzi? - Sunt multe lucruri pe care le-aș putea spune tinerilor de astăzi din Biserică. Mai întâi de toate, tinerii ortodocși trebuie să devină conștienți de credința lor, trebuie să o cunoască, trebuie să învețe în ce credem și de ce credem; să dobândească, adică, ceea ce părintele meu duhovnicesc, ieromonahul Serafim Rose, numea „viziunea ortodoxă asupra lumii”. Tinerii ar mai trebui să citească despre învățăturile Bisericii, dogmele Bisericii, ar trebui să citească Viețile Sfinților pentru a cunoaște pildele de virtute din Biserică, ar trebui să citească sfaturile duhovnicești ale sfinților Stareți și Starețe,îndeosebi ale celor din vremurile apropiate nouă, care le vorbesc creștinilor ortodocși de astăzi despre viața duhovnicească - acestea toate, ca să-și cunoască credința dreptslăvitoare, să devină conștienți de ceea ce cred. Și fiecare om - nu doar tinerii, ci toți creștinii ortodocși - trebuie, așa cum zicea tot Părintele Serafim Rose, să Îl afle pe Hristos. Fiecare dintre noi, în parte, trebuie să se întâlnească cu Iisus Hristos și să trăiască într-o relație ipostatică, personală cu El, iar aceasta se împlinește, mai presus de toate, prin rugăciune. Trebuie, așadar, să ne nevoim în rugăciune pentru a ne apropia de Hristos, astfel încât această viziune ortodoxă asupra lumii și învățăturile dreptslăvitoare de care vorbeam să nu devină o simplă cunoaștere rațională, ci ceva viu; să nu fie doar ceva al minții, ci și al inimii. Să nu ne socotim credința doar o colecție de reguli și îndatoriri, ci calea de a intra în părtășie cu Dumnezeu, rostul vieții noastre. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DOAMNE AJUTA! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, cum poti zice ca sunt preoti adevarati? ce vrei sa zici de fapt? cum afirmi tu ca este un preot adevarat si altul nu este? DOAMNE AJUTA! |
|
|||
|
|||
![]()
Ingeri ?...Hmm !
Numai copii sunt ingeri pe pamant, asta este parerea mea. Restul , oameni maturi, cu har sau fara, cu intelepciune sau fara...doar oameni maturi.
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=darkred]Tot omul poate fi inger in trup.[/COLOR] Trebuie numai sa vrea acest lucru, sa ii arate lui Dumnezeu ca isi doreste cu adevarat aceasta si sa se straduiasca dupa masura talantului primit in dobandirea vietii ingeresti.
[COLOR=darkred]Preotul trebuie sa fie un inger in trup[/COLOR], insa nu intotdeauna acest lucru este lesne de implinit. Sunt oameni si au pacate. Daca sfintii din Pateric spun: "Nu poate trai omul o singura zi fara a pacatui." cu atat mai mult nu putem spune noi ca se poate trai o zi fara de pacat. Desi unii sfinti pot ajunge la aceasta, chiar si ei sunt lasati sa pice macar intr'un singur gand, spre a nu se mandri cu masura lor, din ispita. [COLOR=darkred]Preotul trebuie sa fie un om odihnitor de oameni.[/COLOR] Cred ca aceasta este cea mai buna definitie. Intr'o lume in care toti alearga si nimeni nu se opreste cu blandete asupra problemelor tale, este nevoie ca preotul sa fie lipsit de graba si bland ascultator al tuturor. Este greu, dar cred ca asa trebuie sa fie preotul: sa odihneasca pe tot omul care ii iese in cale.
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu cred ca oamenii pot fi chiar ingeri, nici chiar preotii.
Pai numai daca ma uit la listele de pacate insirate de voi aici, imi dau seama ca de fapt totul este un pacat si nimic nevinovat. Ca asa considera scripturile, sau oamenii ce le-au scris, sau Iisus? Imi place insa ultima definitie data de windorin: preotul sa fie om odihnitor de oameni. Asa este. Nu stiu de unde este citat. Numai un lucru: pe preot cine il odihneste? Caci este tot om. Si el are nevoie si de cel de Sus si de oameni. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul afacerist | mau77mau | Preotul | 221 | 20.05.2016 12:02:55 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
Preotul prezice? | n06d | Preotul | 18 | 27.02.2009 12:38:35 |
preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |
|