Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2009, 13:28:33
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sf.apostol Pavel spunea ca in neputintele noastre si slabiciunile noastra se vede ajutorul primit de la Dumnezeu.
Vom fi puternici atunci cand vom da vointa ,dai vointa iei putere ,adica sa te nevoiesti pe calea lui Dumnezeu. Deci trebuie sa postim ,sa ne rugam ,sa ne spovedim sa participam la sf.slujbe ,sa ne taiem voia cum s-ar spune.
Suflete al meu,/Suflete al meu,/Scoala-te, pentru ce dormi?/Sfarsitul se apropie/Si te vei tulbura./Ci te desteapta/Ca sa se milostiveasca spre tine Hristos-Dumnezeu,/Care pretutindenea este/Si toate le plineste.

Deloc intamplator, in Condacul Canonului Sfantului Andrei Criteanul, sufletul este chemat la pocainta. Trebuie inceputa acea schimbare, acea incercare de asezare in Hristos, cu propriul nostru suflet.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2009, 14:11:24
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Suflete al meu,/Suflete al meu,/Scoala-te, pentru ce dormi?/Sfarsitul se apropie/Si te vei tulbura./Ci te desteapta/Ca sa se milostiveasca spre tine Hristos-Dumnezeu,/Care pretutindenea este/Si toate le plineste.

Deloc intamplator, in Condacul Canonului Sfantului Andrei Criteanul, sufletul este chemat la pocainta. Trebuie inceputa acea schimbare, acea incercare de asezare in Hristos, cu propriul nostru suflet.
Multumesc Marius ca mi-ai reamintit de canonul Sf. Andrei, pe care il iubesc nespus.... intotdeauna, aceasta parte a canonului a fost preferata mea, poate si ptr ca am simtit-o ca pe un punct culminant..parca in ea ar sta concentrata toata frumusetea si maretia acestui canon...dumnezeiesc de frumoasa... mi se face de fiecare data pielea gaina cand o ascult... si lacrimile nu se pot opri
Reply With Quote
Vechi 14.08.2009, 08:47:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Este genial Sorin Dumitresc- un adevart teolog pentru mine. Apropo, de aceasta unitate primordiala, am citit in Morala crestina a lui Georgios Mantzaridis o traducere interesanta a versetului din Facere 1,26.:"" Si a zis Dumnezeu: Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra, si [ei] sa stapaneasca..." Dumnezeu Cel Unul foloseste numarul plural "sa facem", dar si pentru omul cel unul se foloseste, iarasi, pluralu : "[ei ] sa stapaneasca", iata cum chipul Treimii se reflecta in om, cei doi erau una.
http://www.ziarullumina.ro/articole;...re-221-22.html

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Obiceiul omenesc cu painea si vinul carora le este atribuita calitatea de "Pasti" doctor_faustus Sfintele Pasti - Invierea Domnului 27 31.03.2011 11:11:44
Despre sufletul nostru patinina34 Generalitati 31 10.03.2009 21:32:57
Va rog din tot sufletul... quasar Generalitati 4 04.10.2007 19:20:28