![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie mi se pare ca parintele Cleopa zicea de Sfantul Arhanghel Mihail sau Gavriil ca e mai marele puterilor ingeresti. Preotul nu are voie sa puna mana pe arma,Sfantul Arhanghel Mihail a oprit caderea puterilor ceresti prin cuvant,asta semnifica sabia care o are in mana.Asta trebuie sa faca episcopul,preotul,monahul sa apere credinta prin cuvant,avand dreapta vietuire. Preotul in razboi spovedeste si impartaseste ostasii,da nu pune mana pe arma sa impuste oamenii,asa ceva nu se poate contravine Sfintelor Canoane.Daca catolicii fac asa ceva ei sunt inselati de draci,iar ordinele cavaleresti catolice care fac razboaie de cucerire in numele lui Dumnezeu tot inselati de draci sunt. Daca preotul vede ca se face razboi de cucerire ,nedrept e foarte potrivit sa mustre ostasii pentru aceasta,chiar daca aceasta mustrare va duce la moartea sa muceniceasca. Iar la Apus de soare e parerea lui Delavrancea despre ce ar fi zis Sfantul Stefan cel Mare,care nu e neaparat sa coincida cu ceea ce va scrie Biserica despre Sfant. Nu trebuie uitat ca Dumnezeu daca vrea poate sa apere Sfintele Biserici fara armata si Sfintele Moaste la fel. Deocamdata nu prea niciun vrajmas care sa navaleasca asa ca banii cheltuiti pe arme (de ordinul sutelor de milioane de de euro daca nu chiar mai mult pentru avioane,tancuri si altele ca acestea),foarte multi sunt paine luata de la gura saracilor ,bani cu care se pot plati preoti pentru sanatatea duhovniceasca a populatiei,banii cu care se pot construi Sfinte Biserici,cu care se pot plati invatatori,profesori,medici pentru binele populatiei. Chiar de ar fi vrajmasi e mai bine ca acesti bani sa se dea milostenie sufleteasca si trupeasca la saraci si sa isi puna poporul nadejdea in Dumnezeu cel atotputernic,nu in arme sofisticate. Adica faci Sfinte Biserici,pentru care e nevoie de preoti care trebuie platiti,platesti invatatori,invatamant gratuit,asistenta medicala gratuita,etc. Folosirea minunii lui Dumnezeu materialele radioactive pentru bombe nu e dupa voia lui Dumnezeu,Dumnezeu a lasat acestea sa se faca curent electric,caldura cu ele. Last edited by mihailt; 10.01.2010 at 23:54:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de domnitorii facuti sfinti poate nu stii ce sa spui... dar, despre Sf Apostol Pavel ce spui oare? oare a terminat-o cu credinta? e cam mult ce spui tu acolo... militaria e departe de ceea ce crezi. e un exercitiu de smerenie extraordinar. un exercitiu de taiere a vointei proprii fantastic. un exercitiu de ordonare a vietii util. un exercitiu de mobilizare, de curaj, de incredere, de altruism, de devotament, de jertfa... iar partile acelea urate de care amintesti tin numai de noi oamenii si de firea noastra. cei calauziti de Dumnezeu sunt paziti. cei care se bazeaza pe propria lor putere esueaza... sa-ti spun niste intamplari: am cativa colegi, pe care ii stiam mistocari, care mai mergeau la petreceri si intreceau masura cu bautura, care vorbeau porcos si pe care, aparent, poate nu dadeai prea multe parale... acesti colegi, in timpul inundatiilor, au salvat vietile multor oameni, riscand-o pe a lor. s-au bagat in ape furioase in care nimeni nu voia sa sara. si crede-ma, nimeni nu i-a obligat, pentru ca siguranta echipei de salvare e mai presus si nu se risca orbeste daca exista pericol maxim. cu toate acestea, acei baieti cu descrierea de mai sus, au dat dovada de eroism. si crede-ma, sunt mandru de ei... si inchid ochii cand mai fac glume proaste si alte cele... pentru ca si eu, desi nu vorbesc porcos si nu sunt prieten cu alcoolul, poate am pacate mai urate decat ale lor. si trebuie sa ma uit intai la mine. dar cu atat mai mult, cu cat au dat dovada de iubire de semeni. pentru ca nu poti face asta daca nu ai o scanteie acolo in inima. Dumnezeu stie singur ale Sale. si ce misiune are pentru fiecare dintre noi pe pamant. si am vazut minunea lui Dumnezeu infaptuindu-se prin acei militari. am vazut apoi pe aceiasi militari care, ca si in cazul in care s-a mai descris, nu sunt tocmai crestini in vorbe, dar i-am vazut muncind pe rupte sa scoata noroiul si apa din casele bietilor oameni. unii atat de "bieti" incat stateau la crasma cu bautura in fata sau dadeau indicatii fara sa faca nimic pentru propriile lor bunuri. aici ar trebui sa vezi utilitatea armatei. ca "dusmanul" are multe forme. si daca n-ar fi aceste echipe antrenate sa faca ascultare. sa se mobilizeze si sa constituie o forta, atunci crede-ma ca n-ar mai trebui sa existe 112. si sa ne descurcam singuri, sa asteptam ca Dumnezeu sa ne bage in traista, dupa masura rugaciunilor noastre... te poti baza pe asta? daca da... Doamne ajuta! esti o binecuvantata! si stai linistita. acum sunt profesionisti. sunt imbracati (nu perfect) mai bine decat inainte cand erau militarii in termen. se mananca foarte bine. si sunt conditii, cat de cat, sa te descurci in situatii limita. sunt si multe lipsuri, capitole la care suntem in urma, dar... sufletul de roman se cunoaste. se descurca in orice situatie. si inventeaza solutii. pentru ca asta suntem. un popor supravietuitor. si invatam s-o facem in orice conditii. si ar trebui sa fii mandra, pana la urma, cu semenii tai. pentru ca de 2.000 de ani suntem in aceeasi credinta. nu e usor sa faci asta... crede-ma! si s-au jertfit multi pentru credinta. eu unul, sunt mandru ca sunt urmasul lor! o ultima parere... ar trebui sa fie reintrodusa obligativitatea armatei in randul tinerilor. i-ar mai cizela pe multi naravasi... vad multi tineri care nu au nicio "ancora". tineri parasiti de parinti si lasati sa creasca in voia lor. multi "buruienosi"... acestora le-ar prinde bine armata. grozav. le-ar pune ordine in viata si i-ar responsabiliza. e parerea mea. am facut armata. am vazut si bune si rele. si prostii si exagerari. dar, per total, m-a ajutat. si m-a ajutat mult tocmai in a socializa. a invata sa convietuiesti cu diferite firi, cu diferite caractere, cu oameni de conditii sociale diferite, pusi toti laolalta. a fost un exercitiu foarte bun. sa nu uiti care ti-e locul si nici sa te crezi mai bun decat cel de langa tine. sa incerci sa cunosti si sa vezi partea buna a fiecaruia. pentru ca exista, in fiecare dintre noi. trebuie doar pusa in valoare. si armata a reusit sa faca asta cu foarte multi dintre noi. poate gresesc, iertati-ma, insa e modul meu de a privi lucrurile. draga sophia, sunt militar. si slava Domnului, nu am facut nimic din cele spuse de tine referitor la militari... din contra, am mai multe pacate ca civil... si mai teama mi-e de partea asta decat cea amintita de tine... Domnul si Maica Domnului sa ne lumineze si sa ne calauzeasca pe toti! Amin.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Este foarte adevarat ca a existat un sfint ierarh deosebit de mare in credinta numit Vasile cel mare si sfint si care a reusit asa ceva. Inafara de el un singur episcop al Romei (imi scapa acum numele) a mai reusit sa impiedice cotropirea Romei de catre huni iesindu-le in intimpinare, vorbindu-le si facindu-le daruri . Dar inafara de aceste exemple ceva asemenea nu mai exista desi razboaie au mai fost cu miile . Deci este buna idea, reala excelenta dar...extrem de rara , atit de rara incit nu a mai ramas decit in cartile pe care le-ai citit, desi si noi stim de ele . A ramas practic si permanent insa pogoramintul rasboiului de aparare ! 2. Da sunt de acord cu tine ce spui despre arhanghelul Mihail dar pt. completarea informatiei reciteste la parintele Cleopa ce spune despre ingerii, voievozii, pazitori ai neamurilor. Este o invitatie ...nu o obligatie ! 3. Cazurile de preoti enumerate de mine nu am spus ca au si omorit oameni exceptind ruda lui Ionut Jder care de altfel a si sfirsit la batalia de la podul inalt. Ce este neclar ? Dar de facut au facut multi mai multi preoti parte din oastea tarii cu treburile lor specifice desigur ! Vreo neclaritate pina aici ? 4. Razboaiele de aparare sunt situatii binecuvintate(ingaduite, aprobate) si am explicat motivele pt. care intro postare mai inainte, daca fratia ta ai alte pareri ...de stiu eu ce sa zic ? Dar ce parere ai de lupta de aparare a imperiului Bizantin impotriva agresiunii persane si turcesti pagine ? Ne zici citeva vorbe ?Acolo si in timpul acela D.zeu era informat de ce se intimpla ? In rasboaiele altele decit cele de aparare de pe teritoriul tarii(Irak, Afganistan, Somalia, Angola, Bosnia, Albania) preotul care incadreaza unitatile militare merge alaturi de trupa sa facind ascultare fata de episcopul armatei si de sf. sinod si si de ierarhia militara in care activeaza ! Raspunderea pt. felul razboiului o poarta sf. sinod si conducerea statului ! Neclaritati ceva ? Dar in al doilea razboi mondial cind armata tarii a depasit granitele nationale mergind in urmarirea dusmanului pina in Ungaria, Cehoslovacia si Austria crezi ca sf. sinod nu a stiut de asta ,sau conducerea statului ? Si actiunile nu s-au oprit ! 5. Spui ca D.zeu daca vrea poate sa apere odoarele si biserica intreaga si fara armata . Desigur ca asa este dar am spus cu totii, chiar si tu, in diverse ocazii ca judecatile lui D.zeu nu se aseamana cu ale oamenilor si ca in general sunt de nepatruns sau greu de patruns. Pai cind revolutia rosie din Rusia a distrus 70% din biserici si minastiri darimindu-le, cind au scos sf. moaste in fata bisericilor si le-a ars cind au luat clopotele de la biserici si le-au topit pt. armament si munitie , cind au furat sfintele vase tot din aceste biserici crezi cumva ca D.zeu era in concediu si ca nu se intimpla sa fie pe acasa sau cum zic musulmanii , era la somn si nu mai vedea ce fac oamenii ? Atunci nu putea sa intervina fara ajutorul armatei albe care de altfel a fost neputincioasa si a si fost decimata ? Dar asa cum am spus judecatile lui D.zeu sunt de nepatruns si numai rareori nu se intimpla rasboaie pt. pacatele noastre si numai rare ori se intimpla sa nu dispara un neam sau o natie de pe fata pamintului tot pt pacatele cu nemiluita ale lui . 6. Despre ,,Apus de soare" si despre documentarea pe care autorul a facut-o aproape 10 ani de zile in Moldova si Muntenia ...nu este loc sa scriu . Oricum , daca nu ma crezi eu nu patimesc iar daca ma crezi ce folos sa te pun la patimit (luptind impotriva propriilor pareri). 7. Cit despre sentimentul filantropic si grija pe care o porti poporului roman si bisericii sale constatind nevoia mare de scoli(care scoli ? ca din cauza avorturilor populatia are spor negativ de crestere, sunt scoli care se desfinteaza desi tu ai vrea mai multe, numarul de posturi pt. profesori se reduc din aceleasi motive, gradinitele se inchid iar crese aproape ca nu mai exista !!!!!) de spitale (sti f. bine daca urmaresti presa si televiziunea ca inca de acum 5 ani spitalele din Romania au fost restructurate, multe disparind, iar schemele de incadrare cu medici au suferit reduceri continue)si de biserici (acestea au fost din totdeauna mult prea insuficiente raportate la numarul populatiei dar raportate la numarul real de credinciosi traitori si care o frecventeaza abia s-a ajuns in prezent sa fie pline de la inceputul utreniei si pina la sfirsitul parastasului , restul itineranti si bonjuristi prin biserica . Dar cu toate acestea se construiesc biserici dar prin grija enoriasilor pt. ca a lor este biserica , a parohienilor si nu a statului , de aceea acestea au un rit de inmultire invidiat de romanii instrainati numiti elegant din ,,diaspora") tot respectul din partea mea ! Acesta este raspunsul meu iar daca nu te multumeste sau daca nu te satisface din cauza de erori sau omisiuni spune-mi si vedem ce mai completam ... numai sa ne intelegem bine ! Defapt, nu era nimic de neinteles din postarea anterioara dar am zis asa, hai sa mai discutam putin... ca sa ne imprietenim ! PS : daca spui frate ca omorul de oameni nu este acceptat/recomandat in razboiul de aparare ce zici de vedenia Sf. Vasile cel mare in care a vazut-o pe Maica Domnului poruncindu-i sf. Mercurie sa mearga sa ia sufletul paginului Iulian ? Nu cumva a gresit ca nu s-a rugat pt. crutarea unei vieti , a imparatului sau, ci din contra s-a bucurat stiind astfel ca a fost ascultat ? Hm, cam greu de tilcuit judecatile lui D.zeu !!! Last edited by zaharia_2009; 11.01.2010 at 19:16:28. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.crestinortodox.ro/vietile...tropolit-filip
Sfantul Marcu al Efesului nu a ascultat de cei din conducerea statului care vroiau pentru scopuri militare,de aparare a Imperiului Bizantin sa se lepede de dreapta credinta si sa duca turma cea cuvantatoare in ratacire. Cum se stie Sfantul Marcu al Efesului e Sfant,decizia luata fost cea potrivita. Crestinul,mirean,monahul,preotul,ierarhul trebuie sa umble dupa legea statului numai cat aceasta coincide cu cea a lui Dumnezeu Iisus Hristos,intrucat crestin inseamna ucenic a lui Dumnezeu Iisus Hristos. Daca armata decide sa faca razboaie de cucerire atunci preotul,ierarhul si chiar mireanul pot foarte bine sa refuze sa participe fiind lasati de preabunul Dumnezeu liberi,cum sunt toate fiintele rationale.Este adevarat ca pentru aceasta pot patimi anumit intamplari neplacute fizic,dar Dumnezeu Iisus Hristos ne-a zis: "4.Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeți de cei care ucid trupul și după aceasta n-au ce să mai facă. 5.Vă voi arăta însă de cine să vă temeți: Temeți-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeți" Pacatul este cel care dupa ce a ucis (sufleteste) are putere sa arunce sufletul si in gheena.Crestinul se cuvine sa se teama a lucra pacatul chiar daca aceasta va duce la represalii din partea duhurilor rele si a celor inselati de ele impotriva lui. Nu stiu mai frate Zaharia pentru care motiv fratia ta te apuci sa zici de cei care vin la Sfanta Biserica chiar daca vin mai rar,sau ajung uneori mai tarziu ca sunt asa sau altfel.La Sfanta Biserica e foarte normal sa vina pacatosii,ca Dumnezeu Iisus Hristos pentru toti pacatosii a venit sa le dea vindecare sufleteasca. In Bucuresti Sfintele Biserici la Sfanta Liturghie duminica sunt foarte pline peste tot si sunt foarte multi oameni care stau pe afara sa asiste la Sfintele Slujbe. Statul este tot a oamenilor si in Romania sunt 85% la ortodocsi si e nevoie sa fie Sfinte Biserici mai multe chiar daca ar veni numai de doua ori pe an la Sfanta Biserica unii. Nu prea inteleg de ce ar avea nevoie Romania sa dea ceva mld euro pe avioane: http://www.bloombiz.ro/finante/miza-...i-sau-economia http://www.financiarul.com/articol_3...e-de-euro.html Iata cat "bine" ne-a adus intrarea Romaniei in NATO. (la asta m-am referit in postul anterior). Sfantul Stefan cel Mare nu s-a tinut de razboaie de cucerire ci a aparat Moldova. Mai incolo a facut pace cu Imperiul otoman,platindu-le tribut in schimb,pentru ca oamenii sunt mai importanti ca banii,plus ca daca iese razboi se mai distrug case,pamanturi etc asa ca e bine sa fie evitat. Referitor la Sfinte Moaste arse eu asa ceva nu am auzit,am auzit in schimb ca la Iasi a fost un incediu si moastele Sfintei Parascheva au iesit de acolo neatinse.Ca uneori se intampla crestinii sa patimeasca moarte muceniceasca asta nu e nimic neobisnuit,si Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Apostol Petru au patimit asa ceva si Sfantul Dimitrie cel Mare si Sfantul Mare Mucenic Mina (care au fost ostasi). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. De ce nu intelegi frate pt.ce ma apuc sa zic eu despre unii crestini ca vin mai tirziu la biserica decit altii ? Pai nu m-am explicat in postarea de mai sus ? Iar tu la rindul tau de ce uiti si nesocotesti ca biserica este parte tot din stat si societate; ea nu este inafara statului , nu are legile doar ale ei , nu face doar ce vrea ea pt. ca altminteri repede ar ajunge sa se opuna statului . Ea este parte din stat ca si alte organisme(institutii publice). Au ai uitat dumneata ca stapiniile sunt puse tot de D.zeu...parca asa spunea sf.ap. Pavel ? De aceea statul duce razboi de aparare, cumpara avioane, tancuri ,tunuri , lupta impotriva terorismului international s.a.m.d. iar biserica isi da acordul sau nu, dupa caz. Dumneata de ce imparti statul si biserica ca si cind ar fi 2 tabere opuse cind nu sunt ? sau de ce crezi ca un ostas crestin si in oastea tarii ar trebui sa nu mai asculte ordinele superiorilor rinduiti de D.zeu , sa nu mai faca adica ascultare, si sa se rasvrateasca sau sa dezerteze precum Martorii lui Iehova ? De ce ? Ne poti spune ? Oamenii care fac in viata lor duhovniceasca altfel decit este normal lasat (canonic adica ; apropos, mai toti crestinii invederati stiu ca la biserica se merge cu un sfert de ora inainte de inceperea slujbei adica atunci cind vine si Preacurata la slujba, sau nu am dreptate ?) si care au pareri si dorinte diferite de prescriptiile canonice se impart singuri si se deosebesc deasemenea singuri de altii care fac altfel; nu eu ii impart ci doar ma uit la ei si constat cum sunt . Cei carora nu le place asta sa se schimbe ...sau sa faca ce vor ei ca de aceea sunt liberi . Tu la scoala cind nu invatai sau cind invatai prea mult nu te deosebeai de la sine (adica singur)de cei care nu faceau ca si tine ? Sau nu este politicos ca sa te intreb asta ? Nu mai socotesc faptuul ca in prima postare erai impotriva omorului din postura de soldat dar ulterior l-ai acceptat pe cel de pe vremea lui Stefan sau pe cel din razboiul de aparare . Dar de ce a facut Stefan pace cu Inalta Parta ... este mult de vorbit despre conjunctura politica deosebit de complexa in care mai intra Polonia , boierii uzurpatori din interior, tatarii si din care Moldova putea ajunge in cel mai rau hal adica, pasalic turcesc ceea ce era tragic si pentru ca Moldova era o tarisoara mica si nu putea face fata la toate acestea deodata ci ar fi insemnat sa extermine oastea tarii doar din dorinta de lupta nebuna . Deci nu din dorinta de a oprii in primul rind omorurile ...nici pe departe, ci pt. ca intii disparea tarisoara si apoi si neamul. Daca de B. St. Delavrancea nu-ti place a te documenta recurge la Letopisetele Moldovei si Cronica polona, vei mai adauga cite ceva desi si Delavrancea a facut asta . 3.Vorbesti multe lucruri cu imlicatii serioase, atit de serioase incit nu este aici locul sa le discutam pt. ca aici se discuta ambitii, vanitati, lucruri usurele, fronda , doar pareri personale fara a le intelege in sens si substanta si pe a celuilalt,s.a.m.d. Adica, tu vorbesti ca si daca vin doar de doua ori pe an la biserica enoriasii tot ar trebui construite biserici . Da, asa este tinind cont de importanta covirsitoare a locasului in viata crestinului dar asa cum am mai scris si eu si altii pe topicul despre sustinerea ,,Minastire in constructie" acestea se construiesc de catre parohieni si se intretin in timp tot de ei (si de sponsorii gasiti de preotii aflati in fuga mereu dupa bani). Pai daca ei vin doar de 2 ori /an la ea crezi ca sunt interesati sa contribuie pt. sustinere cu sume mai serioase adica sa o construiasca si sa o intretina in timp...ne mai socotind ca doar pt. 2-3-4-5 ori/an se pot duce pe oriunde . Toate lucrurile din lumea asta se fac cu dreapta socoteala si buna rinduiala si nu cu vanitate sau... Asa cum spitalul este leacul trupului si biserica este a sufletului si totusi tara asta nu este facuta numai din spitale si biserici chiar daca sunt ele extrem de folositoare. Dar, in concluzie, cred ca ne-am spus destul de detaliat fiecare parerile si ne-am si aratat directiile de care tinem mortis , asa ca ... nu o mai lungim cu ,,disertatia" ca devenim deranjanti poate pt. altii . Propun sa ne oprim aici ! Last edited by zaharia_2009; 11.01.2010 at 23:54:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu Biserica face parte din stat,ci statul poate sa faca parte din Biserica.
Pentru ca in Imperiul Bizantin un episcop din Sfantul Sinod ungea pe imparat iar nu imparatul ungea episcopii. Dumnezeu Iisus Hristos e capul Bisericii si daca statul doreste sa asculte de Biserica treburile in tara o sa mearga foarte bine.Nu este obligatoriu normal,ca nu se face cu forta asa ceva. Ca s-au amestecat unii imparati in Sfanta Biserica aceasta nu e cuvincios. (a se vedea ce zice Sfantul Ioan Damaschinul in "Cultul Sfintelor Icoane" referitor la aceasta,cu imparatul Ozia care a vrut sa tamaieze,sa se amestece in Biserica si a lasat Dumnezeu sa fie mustrat cu lepra pentru aceasta: "14.Pentru ei a pregătit Ozia toată oastea, scuturi, sulițe, coifuri și platoșe, arcuri și pietre de praștie. 15.Apoi a făcut în Ierusalim mașini, construite cu meșteșug, ca să le pună în turnuri și pe la colțurile zidurilor și să arunce cu ele săgeți și pietre mari. Și s-a dus vestea de numele lui foarte departe, pentru că în chip minunat a fost ajutat și s-a făcut puternic. 16.Și când a ajuns puternic, el s-a mândrit în inima lui spre pieirea lui; și a săvârșit o nelegiuire înaintea Domnului Dumnezeului său, căci a intrat în templul Domnului, ca să tămâieze pe jertfelnicul tămâierii. 17.Dar după el a intrat și Azaria preotul, împreună cu optzeci de preoți ai Domnului, oameni aleși, 18.Și s-au împotrivit regelui Ozia și i-au zis: "Nu ți-e dat ție, Ozia, să tămâiezi înaintea Domnului, ci preoților, fiilor lui Aaron, care sunt sfințiți să tămâieze; ieși din locașul sfânt, căci ai făcut o fărădelege și nu-ți va fi de loc spre cinste acest lucru înaintea Domnului Dumnezeu". 19.Ozia însă s-a supărat pe ei; și cum ținea în mâna lui cădelnița, ca să tămâieze, deodată s-a ivit lepra pe fruntea lui în fața preoților, în templul Domnului, dinaintea altarului tămâierii. 20.Iar dacă s-au uitat la el cu luare aminte Azaria arhiereul și toți preoții, iată el avea pe fruntea lui lepră. Și l-au silit să iasă de acolo; dar și el însuși s-a grăbit să iasă, căci îl lovise Domnul." Cartea a doua a cronicilor-cartea a doua Paralipomena,capitolul 26). Acum e foarte bine ca s-a scos obligativitatea stagiului militar. Daca intr-un razboi cineva pofteste sa slujeasca oamenii altfel spre slava lui Dumnezeu,e ceva gresit in asta? Eu nu cred. Cu privire la Sfintele Moaste profanate,asa ceva nu exista. Probabil sunt absurditati scrise de "albi" si de partizanii lor care fiind inselati de duhurile rele au refuzat sa asculte de ceea ce a zis Sfantul Tar Nicolae. Sfantul Tar Nicolae abdicase sa fie pace in tara si a rugat sa nu fie razbunat,si a mai rugat ca supusii sai sa nu se razbune nici ei. A se vedea despre viata Sfantului de pe siteul BO Greaca din SUA: http://www.goarch.org/chapel/saints/108 Iata ce cuvinte lasase Sfantul Tar Nicolae prin fiica sa Sfanta Olga Romanov: "My father asks that I convey to all those who have remained devoted to him ... that they should not take vengeance on his account, because he has forgiven everyone and prays for them all. Nor should they avenge themselves. Rather, they should bear in mind that this evil which is now present in the world will become yet stronger, but that evil will not conquer evil, but only love shall do so." "Tata meu cere sa transmit tuturor celor care au ramas devotati lui...ca ei nu trebuie sa il razbune,pentru ca el a iertat pe toti si se roaga pentru toti. Si nici ei nu trebuie sa se razbune.Mai degraba sa poarte in minte ca raul care este acum prezent in lume va deveni si mai puternic si ca raul nu va cuceri raul,numai dragostea o va face." Last edited by mihailt; 12.01.2010 at 00:09:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La revedere prietene !! |
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa va intreb, care este rolul preotului in armata. Poate asa vom intelege cum se impaca preotia cu armata. Eu nu-l vad pe preot cu arma, ci mai degraba cu crucea in mana. Cred ca acolo unde sufera si mor oameni, e nevoie si de preot.
|
|
||||
|
||||
![]()
Are acelasi rol ca si in societatea civila . El nu este incadrat ca luptator. Nu are nici o atingere una cu alta . Dar daca el este prin liber consimtamint incadrat in structurile militare nu are voie sa le paraseasca atunci cind acestea se afla in misiune de lupta pe considerentul ca lui i se pare nedrept razboiul respectiv(dupa o parere asemanatoare cu a fratelui mihailt) . Desi preotul militar este incadrat intro unitate militara, pe linie profesionala se supune si este coordonat de episcopul locului si nu de militari . Toate armatele statelor moderne au incadrati ,,capelani" pt. asistenta religioasa firesca .
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Zaharia. Acum cred ca intelegem cu totii rolul preotului in cadrul Armatei.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credinta | ioana_ema | Generalitati | 32 | 27.06.2013 15:14:27 |
Ce sa fac pentru a ma impaca cu iubita??? | hatryan | Generalitati | 58 | 16.04.2013 03:18:29 |
Ce trebuie sa fac pentru a ma impaca cu persoana iubita? | hatryan | Rugaciuni | 5 | 30.07.2011 22:35:05 |
credinta | daniel7 | Resurse ortodoxe on-line | 6 | 26.06.2008 23:52:09 |
credinta | dorinel78 | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 13.10.2007 23:29:02 |
|