Citat:
În prealabil postat de anamariagabriela
Citat:
În prealabil postat de paraschevaiasi
Draga literar, eu am 3 copii (7; 4; 2 ani) si stau acasa de 8 ani de zile. Sa sti ca nu-mi e deloc usor si s-au iscat tot felul de pr din cauza asta, ca eu nu fac nimic in viata, ca nu ma gandesc la viitor, ca nu am idealuri etc. Sa stii ca la inceput am suferit enorm spunandu-mi-se asa ceva de catre sot, dar am invatat sa tac si sa nu le mai iau in seama. Eu cu 3 copii nu fac fata fizic sa am un serviciu iar sotul meu nu intelege asta. Si eu ma gandesc la tot ce am spus mai sus dar pur si simplu nu fac fata la mai mult. Numa cand ma gandesc la a ma duce la serviciu si copiii mei sa stea prin cresa si cel mare sa stea singur in casa pana apar eu sau sotul de la serviciu. E crunt cand ma gandesc la asta. Dar Dumnezeu stie ce vreau ca vreau si serv dar in acelasi timp sa fiu si cu copiii. Dar nu am ajutor din exterior prea mult. Si singura solutie e o bona, dar eu nu pot accepta ca o straina sa-mi creasca copiii. Prefer sa stau acasa sa-i cresc eu si sotul sa zica multe si marunte ca oricum Dumnezeu le stie pe toate si iti da tot ceea ce ai nevoie si cand vei fi batran la fel va fi daca ramai in credinta. Dumnezeu le aseaza pe toate cum trebe si-ti da tot ce e nevoie. Iar eu stiu ca nu pot fi o femeie de cariera, pt mine FAMILIA e totul.
|
Cand vad ce scrieti pe forum ma ingrozesc. Si cel mai grav este ca sunteti femei. Cum poti sa stai acasa si sa il lasi pe sotul tau sa te umileasca doar pentru ca nu vrei sa muncesti, ci sa iti cresti copiii? Crezi ca acei copii nu vad? O femeie trebuie sa la faca pe toate si cariera si casa si copii. Asta e o femeie adevarata. Ca stai acasa si cresti copii sunt mofturi. Eu sunt singura, am o cariera extraordinara, tin o casa si cresc un copil. Si cu toate astea nu ma plang niciodata. Fiul meu este foarte manadru de mine si ma iubeste foarte mult.In plus este un copil foarte responsabil si care incearca sa isi rezolve mai intai el problemele cu care se confrunta si de abia dupa aceea sa imi spuna mie, cu toate ca are doar 8 ani. Asa cresti copii puternici si pregatiti pentru viata si nu stand acasa. In ziua de azi o femeie care nu isi castiga singura existenta nu are nici o sansa de a nu fi umilita. De aceea eu cred ca mai intai trebuie sa invatati sa creati un balans in toate si dupa aia sa va plangeti.
|
Poate ca inca nu va dati seama, dar nu cred ca stiti cate poate un copil sa digere de unul singur si cate frustrai nemarturisite poate sa dezvolte. Acestea, intr-o zi vor lua o directie. Acum este inca mic, si inca nu a ales inca o cale. Poate ca va fi responsabil si capabil sa ia decizii de unul singur. insa acestea poate ca nu vor fi spre mantuirea lui, poate ca firea sa voluntara, perseverenta, responsabila, rationala, analitica s.a, va fi lipsita de latura afectiva, altruista. Faptul ca nu i se acorda timp, il va determina si pe el sa nu acorde altora timp. Poate ca lui nu i-a daunat faptul ca nu i s-a acordat prea multa atentie, dar atitudinea pe care si-a format-o urmandu-va exemplul poate avea consecinte negative atunci cand va intra in contact cu alti oameni, cu alte firi, total diferite de a lui si de a dvs. Poate ca va fi preocupat prea mult de el insusi, si prea putin de altii, pentru ca altii, e foarte posibil sa aiba nevoie de ceea ce el nu a avut nevoie. Cand cresti un copil, nu trebuie sa te gandesti ca il cresti numai inspre binele lui si al tau, dar il cresti si pt altii, pentru o societate, pentru o comunitate.- e parerea unuia care e inca copil si care analizeaza gresilele parintilor, ai lui si ale altora. NU spun ca o femeie nu trebuie sa munceasca, dar daca se dedica muncii si isi imbuiba apoi copiii cu vorbe de genul: " eu am muncit ca tu sa ai ce manca si cu ce sa te imbraci si sa iti fac toate mofturile", ce folos credeti ca aducem acelui suflet? Copilul are nevoie de mancare si de haine si de jucarii si de calculator si de excursii, dar are nevoie si de sentimentul sigurantei, al aprecierii in cunostinta de cauza, al iubirii.Ca in piramida lui Maslow. Cum credeti ca deveni un copil a carui mama nu il cunoaste indeaproape, exceptand faptul ca va sti sa se descurce singur? Important sa fie doar ca se descurca singur sau si felul in care se descurca? Imi cer scuze pt tonul deranjant, dar sunt cam revoltata.