Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2008, 18:14:59
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Dumnezeu sa va intareasca in lupta voastra Costel, ca usor nu este, mai ales ca este o lupta dusa la deal.
Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.07.2008, 21:24:12
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Diana, mai nou si daca stau acasa si cresc copii , diavolul care nu doarme gaseste si cu ele metode de dezbinare si divort...vad sute de cazuri in jurul meu...de regula le introduce invidia in suflet pentru cariera pe care o are barbatul si la care ea nu are acces iar de aici aceasta patima sufera in scurt timp metamorfoza in dispret si ura pentru existenta ei de "sclava" in casa si de aici pina la separare, deseori cu politia si scandal, si divort de regula nu mai este mult.

...iar paradoxul cel mai mare este ca femeile nu stiu ce fac, nu realizeaza ca aceste nebunii si patimi sunt implantate artificial in ele, sunt ca o inseminare artificiala a RAULUI CARE FACE PUI

...nebunie in care nu realizezi ca barbatul ca sa tina casa munceste pe rupte, se injoseste si este poate zilnic umilit pina la transpiratie... si el saracul poate de rusine nici nu povesteste si tine in el, iar la venire sotia il ia de odihnit si relaxat..si cu cariera stralucita, iar ea chipurile o slujnica in casa

Eu unul nu am vazut prea multe cazuri in care ei amindoi muncind nu se ajuta si acasa cu trebuirle. Chiar am prieteni, soti care muncesc de rup la treburile casei, rareori ii vad stind degeaba si nu este gluma
ai dreptate Cozia, se poate si invers, doar ca sunt putine cazuri in care femeia sta acasa sa creasca copiii, sau poate nu cunosc eu, dar cel putin la mine in familie nicio femeie nu a stat acasa decat cei 2 ani...si cam asa am vazut si alte cupluri casatorite
nu stiu ce sa zic, dar cum a mai spus cineva pe forum, nu mai stiu cine :D, o femeie trebuie sa se gandeasca ce vrea, cariera sau familie...iar cine reuseste sa le imbine pe amandoua...bravo lor
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 15:32:11
anamariagabriela anamariagabriela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paraschevaiasi
Draga literar, eu am 3 copii (7; 4; 2 ani) si stau acasa de 8 ani de zile. Sa sti ca nu-mi e deloc usor si s-au iscat tot felul de pr din cauza asta, ca eu nu fac nimic in viata, ca nu ma gandesc la viitor, ca nu am idealuri etc. Sa stii ca la inceput am suferit enorm spunandu-mi-se asa ceva de catre sot, dar am invatat sa tac si sa nu le mai iau in seama. Eu cu 3 copii nu fac fata fizic sa am un serviciu iar sotul meu nu intelege asta. Si eu ma gandesc la tot ce am spus mai sus dar pur si simplu nu fac fata la mai mult. Numa cand ma gandesc la a ma duce la serviciu si copiii mei sa stea prin cresa si cel mare sa stea singur in casa pana apar eu sau sotul de la serviciu. E crunt cand ma gandesc la asta. Dar Dumnezeu stie ce vreau ca vreau si serv dar in acelasi timp sa fiu si cu copiii. Dar nu am ajutor din exterior prea mult. Si singura solutie e o bona, dar eu nu pot accepta ca o straina sa-mi creasca copiii. Prefer sa stau acasa sa-i cresc eu si sotul sa zica multe si marunte ca oricum Dumnezeu le stie pe toate si iti da tot ceea ce ai nevoie si cand vei fi batran la fel va fi daca ramai in credinta. Dumnezeu le aseaza pe toate cum trebe si-ti da tot ce e nevoie. Iar eu stiu ca nu pot fi o femeie de cariera, pt mine FAMILIA e totul.
Cand vad ce scrieti pe forum ma ingrozesc. Si cel mai grav este ca sunteti femei. Cum poti sa stai acasa si sa il lasi pe sotul tau sa te umileasca doar pentru ca nu vrei sa muncesti, ci sa iti cresti copiii? Crezi ca acei copii nu vad? O femeie trebuie sa la faca pe toate si cariera si casa si copii. Asta e o femeie adevarata. Ca stai acasa si cresti copii sunt mofturi. Eu sunt singura, am o cariera extraordinara, tin o casa si cresc un copil. Si cu toate astea nu ma plang niciodata. Fiul meu este foarte manadru de mine si ma iubeste foarte mult.In plus este un copil foarte responsabil si care incearca sa isi rezolve mai intai el problemele cu care se confrunta si de abia dupa aceea sa imi spuna mie, cu toate ca are doar 8 ani. Asa cresti copii puternici si pregatiti pentru viata si nu stand acasa. In ziua de azi o femeie care nu isi castiga singura existenta nu are nici o sansa de a nu fi umilita. De aceea eu cred ca mai intai trebuie sa invatati sa creati un balans in toate si dupa aia sa va plangeti.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 15:43:32
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

poi cu cat rabda mai multe umilintze shi ocarari de la sotz sau de la gLume cu atat se face mai placuta lui Dumnezeu shi nu slavei gLumii... ca nici copii nu trebuie sa faca neaparat ci sa aiba Barbatul pe cineva langa el nu ca sa desfraneze ci sa nu fie singur... atat... ???
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 15:53:24
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nici nu stiu cum sa va spun ana, maria sau gabriela? Ca sa nu gresesc voi face apel la un singur cuvant - anamariagabriela. Probabil v-ati inscris asa pentru ca faceti prea multe lucruri. Glumesc. Nu sunt de acord cu afirmatia: "O femeie trebuie sa le faca pe toate si cariera si casa si copii." E de dorit. Dar nu le poate face bine pe toate. Cat despre a spune: "Ca stai acasa si cresti copii sunt mofturi", mi se descopera ca sunt unii care nu stiu cat de important este ca un copil sa fie insotit permanent de zambet si de adevaratele cuvinte. Iar de zambet si de cuvinte nu ai nevoie o data si gata. A pleca de langa copil imi da senzatia ca nu mai ai ce-i spune copilului, ca ai epuizat totul. Cred ca am ajuns foarte saraci in acte de daruire. Am ajuns sa credem ca 2 ore langa copil sunt de ajuns ca el sa creasca cum trebuie.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 16:23:33
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

daca familia isi permite,ar fi mai bine ca femeia sa se ocupe de casa si copii si daca vrea sa-si gaseasca ceva lejer de facut.dar cum la noi situatia este grea,e cam greu sa tii o familie pe un singur salariu de nimic.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 18:15:39
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anamariagabriela
Citat:
În prealabil postat de paraschevaiasi
Draga literar, eu am 3 copii (7; 4; 2 ani) si stau acasa de 8 ani de zile. Sa sti ca nu-mi e deloc usor si s-au iscat tot felul de pr din cauza asta, ca eu nu fac nimic in viata, ca nu ma gandesc la viitor, ca nu am idealuri etc. Sa stii ca la inceput am suferit enorm spunandu-mi-se asa ceva de catre sot, dar am invatat sa tac si sa nu le mai iau in seama. Eu cu 3 copii nu fac fata fizic sa am un serviciu iar sotul meu nu intelege asta. Si eu ma gandesc la tot ce am spus mai sus dar pur si simplu nu fac fata la mai mult. Numa cand ma gandesc la a ma duce la serviciu si copiii mei sa stea prin cresa si cel mare sa stea singur in casa pana apar eu sau sotul de la serviciu. E crunt cand ma gandesc la asta. Dar Dumnezeu stie ce vreau ca vreau si serv dar in acelasi timp sa fiu si cu copiii. Dar nu am ajutor din exterior prea mult. Si singura solutie e o bona, dar eu nu pot accepta ca o straina sa-mi creasca copiii. Prefer sa stau acasa sa-i cresc eu si sotul sa zica multe si marunte ca oricum Dumnezeu le stie pe toate si iti da tot ceea ce ai nevoie si cand vei fi batran la fel va fi daca ramai in credinta. Dumnezeu le aseaza pe toate cum trebe si-ti da tot ce e nevoie. Iar eu stiu ca nu pot fi o femeie de cariera, pt mine FAMILIA e totul.
Cand vad ce scrieti pe forum ma ingrozesc. Si cel mai grav este ca sunteti femei. Cum poti sa stai acasa si sa il lasi pe sotul tau sa te umileasca doar pentru ca nu vrei sa muncesti, ci sa iti cresti copiii? Crezi ca acei copii nu vad? O femeie trebuie sa la faca pe toate si cariera si casa si copii. Asta e o femeie adevarata. Ca stai acasa si cresti copii sunt mofturi. Eu sunt singura, am o cariera extraordinara, tin o casa si cresc un copil. Si cu toate astea nu ma plang niciodata. Fiul meu este foarte manadru de mine si ma iubeste foarte mult.In plus este un copil foarte responsabil si care incearca sa isi rezolve mai intai el problemele cu care se confrunta si de abia dupa aceea sa imi spuna mie, cu toate ca are doar 8 ani. Asa cresti copii puternici si pregatiti pentru viata si nu stand acasa. In ziua de azi o femeie care nu isi castiga singura existenta nu are nici o sansa de a nu fi umilita. De aceea eu cred ca mai intai trebuie sa invatati sa creati un balans in toate si dupa aia sa va plangeti.
Poate ca inca nu va dati seama, dar nu cred ca stiti cate poate un copil sa digere de unul singur si cate frustrai nemarturisite poate sa dezvolte. Acestea, intr-o zi vor lua o directie. Acum este inca mic, si inca nu a ales inca o cale. Poate ca va fi responsabil si capabil sa ia decizii de unul singur. insa acestea poate ca nu vor fi spre mantuirea lui, poate ca firea sa voluntara, perseverenta, responsabila, rationala, analitica s.a, va fi lipsita de latura afectiva, altruista. Faptul ca nu i se acorda timp, il va determina si pe el sa nu acorde altora timp. Poate ca lui nu i-a daunat faptul ca nu i s-a acordat prea multa atentie, dar atitudinea pe care si-a format-o urmandu-va exemplul poate avea consecinte negative atunci cand va intra in contact cu alti oameni, cu alte firi, total diferite de a lui si de a dvs. Poate ca va fi preocupat prea mult de el insusi, si prea putin de altii, pentru ca altii, e foarte posibil sa aiba nevoie de ceea ce el nu a avut nevoie. Cand cresti un copil, nu trebuie sa te gandesti ca il cresti numai inspre binele lui si al tau, dar il cresti si pt altii, pentru o societate, pentru o comunitate.- e parerea unuia care e inca copil si care analizeaza gresilele parintilor, ai lui si ale altora. NU spun ca o femeie nu trebuie sa munceasca, dar daca se dedica muncii si isi imbuiba apoi copiii cu vorbe de genul: " eu am muncit ca tu sa ai ce manca si cu ce sa te imbraci si sa iti fac toate mofturile", ce folos credeti ca aducem acelui suflet? Copilul are nevoie de mancare si de haine si de jucarii si de calculator si de excursii, dar are nevoie si de sentimentul sigurantei, al aprecierii in cunostinta de cauza, al iubirii.Ca in piramida lui Maslow. Cum credeti ca deveni un copil a carui mama nu il cunoaste indeaproape, exceptand faptul ca va sti sa se descurce singur? Important sa fie doar ca se descurca singur sau si felul in care se descurca? Imi cer scuze pt tonul deranjant, dar sunt cam revoltata.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 18:21:58
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Nu e adevarat, dupa o anumita varsta un copil nu are nevoie "sa fie insotit de zambet si de adevaratele cuvinte" in permanenta cum spune Costel. Stim cu totii, cred, de copii dadaciti, de copii care sunt tot timpul infofoliti si protejati de mame, bunici, etc care, cu o dragoste de closca, nu isi scapa odorul din ochi nici o clipa. Vai, saracii copii, ajung invalizi din punct de vedere social, dar si sufletesc.

Eu cred ca o mama este indispensabila copilului 24 de ore in primii cativa ani de viata. Cand copilul incepe sa mearga pe picioarele sale, cand merge la gradinita si la scoala pur si simplu supravegherea continua 24 de ore din 24 este nociva. De aceea e bine ca mama sa aiba si altceva de facut in afara de copii, fiindca altfel devine fie mult prea stresata si irascibila, fie se ataseaza bolnavicios de copii (sau copiii de ea).

In mod obisnuit o femeie poate si sa mearga la serviciu, si sa mearga la sedintele cu parintii, si sa il ajute pe cel mic la lectii, si sa discute cu copilul. Si bineinteles, sa nu uitam ca tatal ar trebui sa fie si el la fel ca si mama langa copil, si sa o ajute pe ea in treburile gospodaresti.

Pur si simplu nu cred ca familie formata din copii, o mama care tot timpul roboteste prin casa, si un tata care lucreaza de dimineata pana seara, ca nici nu il mai vad copii cand vine de la lucru este buna.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 19:32:14
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu faceam referire la a avea un pisalog langa tine, Noesis. A sta si mai tarziu langa copil nu echivaleaza cu a sta langa el asa cum o faceam in primii ani ai lui. Dar noi, nu stim sa stam langa altii, pentru ca nu stim sa stam in noi insine, suntem doar risipitori.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 20:03:15
literaR literaR is offline
Member

Data înregistrării: 18.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
Nu faceam referire la a avea un pisalog langa tine, Noesis. A sta si mai tarziu langa copil nu echivaleaza cu a sta langa el asa cum o faceam in primii ani ai lui. Dar noi, nu stim sa stam langa altii, pentru ca nu stim sa stam in noi insine, suntem doar risipitori.
Este o neintelegere. Noesis se referea, cred, la momentul de dupa ce copilul a mai crescut. Mai tii minte Costel ca si eu te intrebam acelasi lucru, dar din punctul de vedere al femeii. Ce face ea dupa aceea? Am vazut barbati dadaciti de mame si dupa 25 de ani, si mai tarziu. Sti cum sunt acei barbati? Niste copii care au nevoie de la sotiile lor exact de acelasi lucru. Sa-i creasca!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Portret de femeie Pelerin spre Rasarit Despre Sfanta Scriptura 7 03.10.2014 10:39:39
Familie vs Cariera Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 19 25.11.2013 18:52:31
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
O femeie fara studii, mama a trei copii, ar dori un loc modest de munca. sunsray Umanitare 8 13.02.2012 12:23:15
Vocatia si cariera crestinului Rodica50 Intrebari utilizatori 10 21.01.2011 15:53:10