![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
p.s. Cum adica nu acest zeu trasmite bolile? Credeam ca Dumnezeu a facut absolut tot ce exista in univers, incepand de la mazare pana la sindromul Down. Ma insel?[/quote]
Da, va inselati. Unele si le face omul, singur, cu mana lui. Exemple de virusi creati in laboratoare si apoi raspandite la oameni...;vi se pare cunoscut? Bineinteles ca Dumnezeu are stiinta de acestea, le ingaduie, caci daca ar interveni, unde ne-ar mai fi responsabilitatea noastra, constiinta noastra? Unde ar mai fi dreptul nostru de a alege, libertatea? Bolile la copii....sunt greselile parintilor- medical vorbind. Femei care fumeaza, avorteaza, alcolice cu un stil de viata dezordonat, ( si nu numai femeile) nu realizeaza ca nu isi fac rau doar lor ci si copiilor carora le vor da nastere. Intr-adevar, nu copiii sunt cei vinovati. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca s-au nascut degeaba, unii dintre ei fac foarte mult bine si sunt exemple de moralitate. Pacat doar ca nu dau un sens lucrurilor pe care le fac. Cunosc atei si sunt oameni la care tin foarte mult si cu care ma inteleg foarte bine. Invat foarte multe de la ei, si doar acest fapt imi este suficient sa spun ca nu, nu s-au nascut degeaba. Nu mai mentionez ca sunt oameni care pot iubi si care iubesc.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
By the way, vad ca in principiile tale morale intra si 'iti fac tie ce-mi faci tu mie' aplicat la grup, de altfel, nu la persoana. Cam asa cum spui ca ar fi Dumnezeu - omul l-a parasit, il paraseste si el... Nu are sens sa intram in amanunte, dar au fost si insulte. Ca suntem prosti si inapoiati, de ex. Citat:
OK, nu era intrebare, era comentariu. Citat:
Fiecare va fi juecat dupa propriile fapte si tinand cont de conditiile in care a trait. Nu este vorba aici de razbunare sau de contabilitate, ci de vindecare si iertare. Noi inchidem usa, nu Dumnezeu. Noi punem stavila iertarii, nu el. Citat:
Vezi mai sus. Dumnezeu nu a facut raul, bolile si moartea. Ele sunt rezultat indirect al departarii omului de Dumnezeu (pacatul).
|
||||
|
||||
![]()
Si ateii tot oameni sunt, nu? Un ateu trebuie considerat tot aproapele nostru. Cine suntem noi sa-l judecam? De ce sa nu incerci sa-l faci sa se roage, sa-l iei cu tine in biserica, sa-i citesti din Biblie... Doar Dumnezeu ne va judeca cand va fi timpul sa o faca. Un profesor de religie mi-a spus o povestioara in care un om simplu, de rand toata viata lui si-a vazut de ale sale si n-a judecat absolut pe nimeni iar cand a ajuns in Rai, Dumnezeu i-a spus: "Pentru ce sa te judec Eu pe tine? Tu nu ai judecat pe nimeni niciodata Eu de ce as face una ca aceasta?" Ca venii vorba de batranica care a tipat ca nu trebuie sa stai in genunchi, asa am patit si eu dar preotul mi-a facut observatie ( era un preot care venise temporar )
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigur, nu noi judecam iar ateii au motivele lor de a fi atei.
Uneori, de altfel, noi suntem de vina. Vezi cumportamentele pe care le critica getagrip. Exista din pacate crestini care corespund si cliseelor astea antireligioase.
|
|||
|
|||
![]()
Deci, ca sa inteleg si eu, ateul.
Dumnezeu a creat omul. Scopul omului in viata este sa-l slujeasca si sa-l preamareasca pe Dumnezeu. (Cam ciudat motiv pentru a creea ceva. Mi se pare destul de egoist, dar, in fine, sa trecem peste.) Totusi, Dumnezeu nu intervine direct. Il lasa pe om sa aleaga singur si sa-si traiasca viata cum considera de cuvinta. Pentru ajutor, ii mai da diferite indicii si semne din cand in cand, aici depinde de capacitatile fiecaruia de recunoastere si analizare a semnelor. In antichitate semnele erau mult mai dese, acum stim ca multe sunt fenomene naturale (furtuna nu inseamna ca zeii sunt maniosi), asa ca s-au cam rarit, dar inca apar. Pentru ajutor suplimentar, au fost lasati pe Pamant reprezentanti - preotii - care cunosc si iti spun regulile jocului daca nu te descurci. Desi e evident ca majoritatea oamenilor nu se prea descurca (chiar si cei mai credinciosi oameni mai au scapari), Dumnezeu se incapataneaza sa dea vreo dovada clara a existentei sale. (De exemplu, sa zicem, o aparitie intr-un sfarsit de saptamana ar fi de ajuns pentru a aduce intreaga omenire pe calea cea dreapta. Nici chiar Bin Laden nu ar ramane impasibil dupa plimbare prin Paradis si o sueta cu Dumnezeu, deci nu-mi spuneti ca tot vor exista oameni care sa nu creada.) Ideea de baza e sa rezisti tentatiilor si sa CREZI fara incetare. Bolile, razboaiele, crimele, nedreptatile ar putea fi oprite de Dumnezeu la orice ora, dar el nu vrea sa faca asta, pentru ca este de parere ca oamenii trebuie sa gaseasca singuri drumul bun in viata, cel care va opri tot raul din lume. Pana la urma murim si ajungem la Judecata de Apoi, unde Dumnezeu stabileste un verdict, in functie de mai multe chestii. Aici omul nu mai are libertatea de a alege. Vrei, nu vrei, faci ce zice Dumnezeu. O parte merg in rai, altii in iad. Cei care merg in iad sufera vesnic, cei care merg in rai vor fi vesnic fericiti. (Deci, se poate spune ca unii pierd, altii castiga.) Am prins ideea cat de cat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te inteleg. Si pe mine ma oripileaza dragostea de reguli a unora, cele mai multe inventate sau prost intelese, sau chiar daca corespund unui lucru bun si adevarat sunt aplicate fara dragoste. Am avut si eu vacanta asta niste experiente neplacute, de ex. copilul nostru de un an nu a putut participa la slujba pentru ca a facut doar 'mi mi!' (cica facea zgomot - habar n-au ei ce inseamna cand face el zgomot), au zis ca trebuie sa stea afara. Emanouela, te confund sau trebuia sa nasti in august? Cum te mai simti? Totul este bine? ;-)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu a creeat omul pentru a-L slavii si preamarii in viata aceasta pentru ca, aceasta este doar o etapa pregatitoare pentru Adevarata Viata din Ceruri. Dumnezeu il lasa sa aleaga pe om intre bine si rau pentru ca omul sa cunoasca ce este binele si ce este raul. Ca putea foarte bine Dumnezeu sa il omoare pe cel ce gresea si sa ajunga direct in iad fara sa cunoasca mantuirea. Atunci cand Adam a mancat din fructul oprit, a cunoscut raul adica, a vazut ca e gol si s-a rusinat. Si-a dat seama ca a gresit. Ca putea Dumnezeu sa puna ingeri sa pazeasca pomul acela. Bolile: aici exista mai multe explicatii. Dumnezeu da un handicap sau o boala unui anumit om la nastere pentru ca stie ca daca ar avea o mana acel om ar putea sa omoare. Dau un exemplu: Un viitor criminal: Dumnezeu ii da un handicap si anume, se naste paralizat de la brau in jos pentru a-l oprii sa verse sange omenesc. Alta cauza: Cersetorul din coltul strazii care se preface ca n-are maini. Dumnzezeu este drept. Si il pedepseste pentru inselaciunea pe care a facut-o si asteapta sa se mantuiasca si sa realizeze ca nu este bine ce a facut. Dar sa ne gandim: daca Dumnezeu ar oprii toate bolile de pe fata Pamantului toti ar incepe sa bea, sa fumeze sa cada in pacatul curviei si preacurviei ( SIDA, HIV sunt boli pe care un om le capata cand nu asculta cuvantul lui Dumnezeu. El dobandeste aceste boli in urma unor placeri trupesti. ) Sper ca ai inteles ceva. Oricum mintea mea este limitata si nu pot eu intelege sau sa-L trag la raspundere pe Dumnezeu. Nu pot intelege eu cu mintea mea limitata ceva ce este nelimitat. Numai bine. |
|
|||
|
|||
![]()
:))) Senzational! Ei bine, Dumnezeu a cam dat-o in bara cu Ted Bundy, nu-i asa? Ce sa mai zic de Hitler.
Asadar, dragi parinti ai caror copii sunt bolnavi sau au diverse handicapuri, nu fiti tristi. Dumnezeu a vrut sa fie asa, pentru ca daca s-ar fi nascut sanatosi, copiii vostri ar fi devenit ucigasi, hoti si talhari. Amin |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|