Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2009, 11:36:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
la fel pot spune si eu. daca toti copiii ar invata religie, ar invata sa fie mai buni, mai toleranti si astefel ar contribui la buna functionare a statului.("statul suntem noi")
in alte state religia nu e impediment, de ce tocmai la noi?
Pentru ca nu toti sintem de aceeasi parere. In sensul ca nu credem ca invatarea religiei ar duce la o mai buna functionare a statului. Nu exista o corelare intre cele doua.
Pentru ca statul nu poate oferi tuturor credintelor religioase (numarul lor fiind foarte mare, nelimitat chiar), in egala masura, acelasi lucru.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 15:30:06
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
:)
Si pentru ceilalti?
:):)

Banuiesc ca observi ca ai sesizat si tu, chiar daca involuntar, discriminarea.
Nu este nicio discriminare. Se vede ca nu cunoasteti domeniul, de aceea va lamuresc. Musulmanii sunt cei care nu doresc ca religia lor sa faca parte din sistemul de educatie national. Ei au cursuri special organizate pentru copiii din familiile musulmane in cadrul comunitatilor pe care le-au creat la noi in tara.

Pe de alta parte, sunt foarte deschisi si vor sa cunoasca religia poporului in mijlocul caruia traiesc. De exemplu, cand predam "Jurnalul Fericirii" de Steinhardt, copiii musulmani erau cei care imi puneau cele mai interesante intrebari pentru ca erau fascinati de paradoxul cartii - in mijlocul unei suferinte atat de greu de imaginat, ei, cei intemnitati gaseau in sufletul lor atata pace si rezistenta! Imi spuneau ca un musulman daca ar avea de indurat asemenea orori s-ar sinucide in numele lui Alah... Cartea i-a bulversat chiar si pe parintii lor.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 15:47:58
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Nu este nicio discriminare. Se vede ca nu cunoasteti domeniul, de aceea va lamuresc. Musulmanii sunt cei care nu doresc ca religia lor sa faca parte din sistemul de educatie national. Ei au cursuri special organizate pentru copiii din familiile musulmane in cadrul comunitatilor pe care le-au creat la noi in tara.

Pe de alta parte, sunt foarte deschisi si vor sa cunoasca religia poporului in mijlocul caruia traiesc. De exemplu, cand predam "Jurnalul Fericirii" de Steinhardt, copiii musulmani erau cei care imi puneau cele mai interesante intrebari pentru ca erau fascinati de paradoxul cartii - in mijlocul unei suferinte atat de greu de imaginat, ei, cei intemnitati gaseau in sufletul lor atata pace si rezistenta! Imi spuneau ca un musulman daca ar avea de indurat asemenea orori s-ar sinucide in numele lui Alah... Cartea i-a bulversat chiar si pe parintii lor.
Faptul ca unii musulmani nu isi cer drepturile nu inseamna ca nu exista discriminarea.
Vrei sa spui ca daca musulmanii ar fi cerut ore de religie alahiana in scoli li s-ar fi asigurat profesor platit de stat?
Si chiar daca li s-ar fi asigurat lor, tot ar exista discriminare, pentru ca statul nu poate asigura profesori platiti de el pentru orice credinta i se nazare vreunuia ca ar avea.
Sint absolut sigur ca unii profesori de religie stiu sa-si atraga copiii pentru ca face orele de religie interesante. Sint absolut sigur ca unii sint fascinati de ortodoxism, chiar si de alte religii fiind. Si am recunoscut de mai multe ori ca credinta are si lucruri bune. Atita doar ca se bazeaza pe ceva fals, in cel mai bun caz pe niste povesti.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 17:27:12
Banned

Lightbulb

Citat:
Faptul ca unii musulmani nu isi cer drepturile nu inseamna ca nu exista discriminarea.
Vrei sa spui ca daca musulmanii ar fi cerut ore de religie alahiana in scoli li s-ar fi asigurat profesor platit de stat?
Si chiar daca li s-ar fi asigurat lor, tot ar exista discriminare, pentru ca statul nu poate asigura profesori platiti de el pentru orice credinta i se nazare vreunuia ca ar avea.
Sint absolut sigur ca unii profesori de religie stiu sa-si atraga copiii pentru ca face orele de religie interesante. Sint absolut sigur ca unii sint fascinati de ortodoxism, chiar si de alte religii fiind. Si am recunoscut de mai multe ori ca credinta are si lucruri bune. Atita doar ca se bazeaza pe ceva fals, in cel mai bun caz pe niste povesti.
Intreaga replica a dv. este bazata pe "daca" si "chiar daca", ceea ce din perspectiva logicii in comunicare situeaza discursul in afara sferei concretului. Vorbim de situatii concrete, nu de supozitii si ipoteze fara continut.

Nod in papura este usor de gasit, si se pare ca a devenit sport national.
A vedea ADEVARUL este insa mai dificil cand lumina sadita in noi la facere o murdarim cu intuneric. "Cine are ochi de vazut, vede!"

La noi in tara nu exista discriminare de niciun fel!

Last edited by LapetiteMoc; 01.09.2009 at 17:30:45.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 20:48:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Intreaga replica a dv. este bazata pe "daca" si "chiar daca", ceea ce din perspectiva logicii in comunicare situeaza discursul in afara sferei concretului. Vorbim de situatii concrete, nu de supozitii si ipoteze fara continut.

Nod in papura este usor de gasit, si se pare ca a devenit sport national.
A vedea ADEVARUL este insa mai dificil cand lumina sadita in noi la facere o murdarim cu intuneric. "Cine are ochi de vazut, vede!"

La noi in tara nu exista discriminare de niciun fel!
Nu numai că nu există discriminare, dar există o toleranță ce în multe alte state este de neacceptat !
Vechi 02.09.2009, 09:39:39
topcat
Guest

Implicit

Cind spuneti ca nu exista discriminare de nici un fel va referiti la cea religioasa sau in general?

Cristi, intr-adevar, putea fi si mai rau. Dar asta e doar o calitate a credintei crestine fata de alte credinte.

Lapetitemoc, daca vroiam sa caut nod in papura, ma declaram adept al lui baubau si dadeam statul in judecata pentru discriminare.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 10:25:04
Banned

Implicit

Citat:
Cind spuneti ca nu exista discriminare de nici un fel va referiti la cea religioasa sau in general?

Cristi, intr-adevar, putea fi si mai rau. Dar asta e doar o calitate a credintei crestine fata de alte credinte.

Lapetitemoc, daca vroiam sa caut nod in papura, ma declaram adept al lui baubau si dadeam statul in judecata pentru discriminare.
... iar va situati in tabara lui "daca" ... Am dat exemple concrete si reale. E inutil sa abuzati de cuvinte daca nu aveti ceva clar si concret de comunicat...
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 12:04:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
... iar va situati in tabara lui "daca" ... Am dat exemple concrete si reale. E inutil sa abuzati de cuvinte daca nu aveti ceva clar si concret de comunicat...
Dvs ma situati in tabara lui "daca", eu doar incercam sa ies din ea
V-am dat ceva concret, anume legea cultelor
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 12:09:26
Banned

Implicit

Citat:
Dvs ma situati in tabara lui "daca", eu doar incercam sa ies din ea
V-am dat ceva concret, anume legea cultelor

In postarea dv. la care faceam referire nu se vede nicio lege a cultelor... Dar dv. continuati sa va credeti "baubau"... Sunteti liber.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 12:32:59
topcat
Guest

Implicit

Pentru ca o lege sa fie considerata discriminatorie nu e necesar ca mai intii sa fie aplicata pentru o perioada, pentru a vedea daca toata lumea e multumita sau nu.
:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa valeriaandrei Intrebari utilizatori 14 18.06.2016 00:01:09
Începe un nou an școlar! laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 11 11.09.2011 23:10:22
De unde as putea incepe? 3874960 Pocainta 13 29.07.2010 22:33:54
Unde se termina Dragostea de aproapele si incepe Lupta cu erezia??? Remus Generalitati 25 04.03.2010 10:45:27
Isteria porcina irodion Generalitati 3 11.01.2010 15:06:54