Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.10.2009, 11:51:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalaceni Vezi mesajul
eu zic sa ne rugam normal iar la sfarsit sa spunem rugaciunea aceea in care s zice ca " ma fagaduiesc sa binecuvintez pe cel ce ma blesteama..." ne rugam de bine iar rugaciunea asta se gaseste in cartea de rugaciuni" rugaciune pt dusmani:" daca era foarte grav chestia asta cu rug contra dusmanilor de ce mai e bagata in carte printre celelalte rugaciuni. de fapt acolo ne rugam pt a nu mai avea dusmani
Adevăratul vrăjmaș pe care fiecare creștin îl are nu este aproapele care poate gândește și acționează altfel decât ar dori el, ci diavolul care îndeamnă și uneltește spre a lucra păcatul. Astfel, lupta reală a creștinului nu trebuie să fie impotriva celor din jur, care poate uneori i se par a-i fi potrivnici, ci împotriva păcatului și a patimilor, pentru că acestea îl îndepărtează de ceva mult mai prețios : viața veșnică alături de Dumnezeu și de sfinții Săi.
Vechi 02.10.2009, 13:06:52
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Iertati-ma !!

Dupa umila mea parere contra lor e intradevar un pacat, dar pentru izbavirea de vrajmasi e cu totul altceva !!
Reply With Quote
Vechi 02.10.2009, 21:48:17
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Sa vedem cum s'a raportat Hristos la cei care Il dusmaneau.

Ce a zis ?!

"Iarta'i, Tata, caci nu stiu ce fac."

Oare sa fi gresit Hristos ?!

Reply With Quote
Vechi 02.10.2009, 22:16:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul

Ce a zis ?!

În nici un caz nu a greșit , Cel fără de greșeli ! Firea omenească gândește de multe ori și astfel : "Iartă-i Doamne că nu știu ce fac, DAR SCAPA-MA DE EI !". Din Păcate, neputința și nu numai, naște și o astfel de dorință ( NE ) creștină . . .
Vechi 03.10.2009, 00:44:22
beniamin beniamin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.07.2009
Locație: Anglia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul

Ce a zis ?!

nici la modul peiorativ,nu se cade sa ne intrebam asa.ziua independentei.un film sf american.un extraterestru captiv este intrebat de catre presedinte:"- ce sa facem noi,pamantenii ca sa faceti pace cu noi?";raspuns:"- sa muriti!".daca in cadrul unui referendum liber,le-am pune nu noi romanii,ci noi crestinii din Romania aceeasi intrebare tiganilor,raspunsul majoritatii,adica al acelora fara frica de Dumnezeu ar fi identic cu cel din film.ipocrizia este sinonima cu fariseismul,iar izbavirea de dusmani nu se face cu flori.demnitatea nu este sinonima cu mandria,iar crestinii trebuie sa fie si smeriti dar si demni.tara noastra are legi valabile,dar fara efect cand e vorba de tigani.chiar si in puscarii,romanii le sunt inferiori in drepturi. iarta-ne Doamne ca n-am uitat nici de Stefan cel Mare si nici de Mihai Viteazu,numai de spiritul lor de barbatie ne-am instrainat!
Reply With Quote
Vechi 15.10.2009, 21:37:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

A iubi ( a accepta ) pe vrăjmașul de lângă noi , nu înseamnă decât a ne extinde libertatea dată nouă asupra libertății celuilalt și a ne asuma ceea ce este el, chiar dacă ne este dușman. Adevărul Evangheliei nu este doar unul intelectual , unul ce ține în găsirea unor temei unor idei , ci ceea ce contează e măsura în care Evanghelia devine parte integrală din structura noastră, din viața noastră. Dacă nu pot să accept iubirea vrăjmașului meu, înseamnă că nu sunt în adevăr, ci în afara lui. Libertatea mea este una falsă. Libertatea mea trebuie să se întâlnească cu libertatea celuilalt pentru a conlucra cu el. << Dacă mă consider că sunt limitat de libertățile tale înseamnă că nu sunt un creștin adevărat și nu văd în tine un frate egal cu mine, un semen. Nu văd în tine chipul lui Dumnezeu, nici libertatea dată oricărei ființe. . . >> (Pr. Prof Remus Rus )
Vechi 15.10.2009, 23:09:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Daca tot a fost deschis topicul asta, rog pe cine se pricepe sa explice aceasta bucata din Paslmul 34. Este vorba despre cel rau sau depre oamenii rai?

1. Judeca, Doamne, pe cei ce-mi fac mie strambatate; lupta impotriva celor ce se lupta cu mine;
2. Apuca arma si pavaza ei scoala-Te intru ajutorul meu;
3. Scoate sabia si inchide calea celor ce ma prigonesc; spune sufletului meu: " Mantuirea ta sunt Eu !"
4. Sa fie rusinati si infruntati cei ce cauta sufletul meu; sa se intoarca inapoi si sa se rusineze cei ce gandesc rau de mine.
5. Sa fie ca praful in fata vantului si ingerul Domnului sa-i necajeasca. Sa fie calea lor intuneric ei alunecare, si ingerul Domnului sa-i prigoneasca.
6. Ca in zadar au ascuns de mine groapa latului lor, in desert au ocarat sufletul meu.
7. Sa vina asupra lor latul pe care nu-l cunosc, si cursa pe care au ascuns-o sa-i prinda pe ei si chiar in latul lor sa cada.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 07:37:38
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca tot a fost deschis topicul asta, rog pe cine se pricepe sa explice aceasta bucata din Paslmul 34. Este vorba despre cel rau sau depre oamenii rai?

1. Judeca, Doamne, pe cei ce-mi fac mie strambatate; lupta impotriva celor ce se lupta cu mine;
2. Apuca arma si pavaza ei scoala-Te intru ajutorul meu;
3. Scoate sabia si inchide calea celor ce ma prigonesc; spune sufletului meu: " Mantuirea ta sunt Eu !"
4. Sa fie rusinati si infruntati cei ce cauta sufletul meu; sa se intoarca inapoi si sa se rusineze cei ce gandesc rau de mine.
5. Sa fie ca praful in fata vantului si ingerul Domnului sa-i necajeasca. Sa fie calea lor intuneric ei alunecare, si ingerul Domnului sa-i prigoneasca.
6. Ca in zadar au ascuns de mine groapa latului lor, in desert au ocarat sufletul meu.
7. Sa vina asupra lor latul pe care nu-l cunosc, si cursa pe care au ascuns-o sa-i prinda pe ei si chiar in latul lor sa cada.
O mare parte din răspuns îl avem tot în acest Psalm ( 34 , 9 ) : ". . . .Cel ce izbăvește pe SARAC din mâna celor mai TARI ca el , și pe SARAC și pe SARMAN de cei ce-l RAPESC pe el " ( foarte actual și ( mai ) ales în zilele noastre ) . Apoi tot în acest Psalm vedem ( 13 - 15 ) cauza și efectul , ca să-i zic astfel . Dorința finală a lui David împotriva celor ce asupresc pe sărac și sărman și-l "răpesc " pe el , o avem la 25 : "Să fie rușinați și înfruntati deodată . . . ."Este clar împotriva celor nedrepți, lacomi și necredincioși , dar nu răi , ci purtători de rău , împătimiți , orbiți, etc. Acest Psalm nu trebuie luat ( după părea mea ) ca un blestem cum unii tind să creadă, ci ca o mare nădejde în Domnul : "Mărit să fie Domnul, Cel ce voiește pacea robului Său" . Doamne ajută ! +
Vechi 16.10.2009, 15:56:53
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Daca un dusman te vatama nu din cauza unei neintelegeri sau a unor sentimente negative, ci a patimii de a domina ce faci?Cum sa ierti ceva care gaseste placere in a te pune pe un plan inferior?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 17:42:13
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Daca un dusman te vatama nu din cauza unei neintelegeri sau a unor sentimente negative, ci a patimii de a domina ce faci?Cum sa ierti ceva care gaseste placere in a te pune pe un plan inferior?
Ce spui tu aici se-ntâmplă tot timpul , zi de zi , ceas de ceas . Îmbuibații , cei dornici de -navuțire , cei mândri peste poate, nu pot trăi decât punând pe alții în inferioritate. Acesta este modul lor de viață ! Crezându-te în inferioritate față de aceștia , cu siguranță nu ești mai prejos decât ei, ci tinzi să devi să fi ca ei, și atunci mă întreb unde este supărarea și care este problema ?
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cat timp va intarzia raspunsul lui Dumnezeu la rugaciunile noastre? teodoraianys Rugaciuni 26 21.08.2012 22:30:20
Rugaciunile de dimineata dorelsilaghi Intrebari utilizatori 9 23.11.2011 11:40:59
Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei spre_rasarit Generalitati 45 21.07.2011 01:23:02
Rugaciunile Hector Rugaciuni 12 29.03.2009 21:14:05
Rugaciunile pt cei adormiti danyel Rugaciuni 0 03.06.2007 21:18:43