![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Dupa umila mea parere contra lor e intradevar un pacat, dar pentru izbavirea de vrajmasi e cu totul altceva !!
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa vedem cum s'a raportat Hristos la cei care Il dusmaneau.
Ce a zis ?! "Iarta'i, Tata, caci nu stiu ce fac." Oare sa fi gresit Hristos ?!
|
||||
|
||||
![]()
În nici un caz nu a greșit , Cel fără de greșeli ! Firea omenească gândește de multe ori și astfel : "Iartă-i Doamne că nu știu ce fac, DAR SCAPA-MA DE EI !". Din Păcate, neputința și nu numai, naște și o astfel de dorință ( NE ) creștină . . .
|
|||
|
|||
![]()
nici la modul peiorativ,nu se cade sa ne intrebam asa.ziua independentei.un film sf american.un extraterestru captiv este intrebat de catre presedinte:"- ce sa facem noi,pamantenii ca sa faceti pace cu noi?";raspuns:"- sa muriti!".daca in cadrul unui referendum liber,le-am pune nu noi romanii,ci noi crestinii din Romania aceeasi intrebare tiganilor,raspunsul majoritatii,adica al acelora fara frica de Dumnezeu ar fi identic cu cel din film.ipocrizia este sinonima cu fariseismul,iar izbavirea de dusmani nu se face cu flori.demnitatea nu este sinonima cu mandria,iar crestinii trebuie sa fie si smeriti dar si demni.tara noastra are legi valabile,dar fara efect cand e vorba de tigani.chiar si in puscarii,romanii le sunt inferiori in drepturi. iarta-ne Doamne ca n-am uitat nici de Stefan cel Mare si nici de Mihai Viteazu,numai de spiritul lor de barbatie ne-am instrainat!
|
|
||||
|
||||
![]()
A iubi ( a accepta ) pe vrăjmașul de lângă noi , nu înseamnă decât a ne extinde libertatea dată nouă asupra libertății celuilalt și a ne asuma ceea ce este el, chiar dacă ne este dușman. Adevărul Evangheliei nu este doar unul intelectual , unul ce ține în găsirea unor temei unor idei , ci ceea ce contează e măsura în care Evanghelia devine parte integrală din structura noastră, din viața noastră. Dacă nu pot să accept iubirea vrăjmașului meu, înseamnă că nu sunt în adevăr, ci în afara lui. Libertatea mea este una falsă. Libertatea mea trebuie să se întâlnească cu libertatea celuilalt pentru a conlucra cu el. << Dacă mă consider că sunt limitat de libertățile tale înseamnă că nu sunt un creștin adevărat și nu văd în tine un frate egal cu mine, un semen. Nu văd în tine chipul lui Dumnezeu, nici libertatea dată oricărei ființe. . . >> (Pr. Prof Remus Rus )
|
||||
|
||||
![]()
Daca tot a fost deschis topicul asta, rog pe cine se pricepe sa explice aceasta bucata din Paslmul 34. Este vorba despre cel rau sau depre oamenii rai?
1. Judeca, Doamne, pe cei ce-mi fac mie strambatate; lupta impotriva celor ce se lupta cu mine; 2. Apuca arma si pavaza ei scoala-Te intru ajutorul meu; 3. Scoate sabia si inchide calea celor ce ma prigonesc; spune sufletului meu: " Mantuirea ta sunt Eu !" 4. Sa fie rusinati si infruntati cei ce cauta sufletul meu; sa se intoarca inapoi si sa se rusineze cei ce gandesc rau de mine. 5. Sa fie ca praful in fata vantului si ingerul Domnului sa-i necajeasca. Sa fie calea lor intuneric ei alunecare, si ingerul Domnului sa-i prigoneasca. 6. Ca in zadar au ascuns de mine groapa latului lor, in desert au ocarat sufletul meu. 7. Sa vina asupra lor latul pe care nu-l cunosc, si cursa pe care au ascuns-o sa-i prinda pe ei si chiar in latul lor sa cada.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Daca un dusman te vatama nu din cauza unei neintelegeri sau a unor sentimente negative, ci a patimii de a domina ce faci?Cum sa ierti ceva care gaseste placere in a te pune pe un plan inferior?
|
||||
|
||||
![]()
Ce spui tu aici se-ntâmplă tot timpul , zi de zi , ceas de ceas . Îmbuibații , cei dornici de -navuțire , cei mândri peste poate, nu pot trăi decât punând pe alții în inferioritate. Acesta este modul lor de viață ! Crezându-te în inferioritate față de aceștia , cu siguranță nu ești mai prejos decât ei, ci tinzi să devi să fi ca ei, și atunci mă întreb unde este supărarea și care este problema ?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cat timp va intarzia raspunsul lui Dumnezeu la rugaciunile noastre? | teodoraianys | Rugaciuni | 26 | 21.08.2012 22:30:20 |
Rugaciunile de dimineata | dorelsilaghi | Intrebari utilizatori | 9 | 23.11.2011 11:40:59 |
Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei | spre_rasarit | Generalitati | 45 | 21.07.2011 01:23:02 |
Rugaciunile | Hector | Rugaciuni | 12 | 29.03.2009 21:14:05 |
Rugaciunile pt cei adormiti | danyel | Rugaciuni | 0 | 03.06.2007 21:18:43 |
|